Articole scrise de Ovidiu Draghia


1 - 30 din 54 rezultate
1.​VIDEO Interviu Gabi Pascal, director Habitat for Humanity Comanesti: Certificatele pe care le eliberam voluntarilor au folosit celor care au aplicat la universitati internationale Gabi Pascal, director Habitat for Humanity Comanesti, invitat in redactia CampusNews, a discutat despre importanta si beneficiile voluntariatului. Poti citi in acest text ideile principale din materialul video atasat la final. Intre acestea, si un punct de vedere despre cadrul legal al voluntariatului in firme.
2.Gabi Pascal, director Habitat for Humanity Comanesti, a discutat online: Voluntariatul a crescut in timpul crizei economice Gabi Pascal, director Habitat for Humanity Comanesti, a discutat online cu cititorii CampusNews despre beneficiile voluntariatului. Discutia a vizat doua directii majore ale voluntariatului: cel practicat intr-un ONG si cel desfasurat intr-o firma. Ultimul, voluntariatul business, aduce un castig de experienta, dar si perspective de integrare in firma respectiva la finalul etapei de voluntariat.Intalnirea s-a incheiat
3.Adio tabere studentesti vara aceasta Studentii romani isi pot lua gandul de la taberele organizate pentru ei vara aceasta. Licitatia pentru organizarea taberelor a fost blocata, ar trebui reluata, dar nu ar mai fi timp pentru ca studentii sa mai si plece in tabere. Asa ca Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret (ANST) vine cu o solutie de avarie care nu are cum sa incante prea multi studenti.
4.​VIDEO YouTube – Life in a day: creeaza un film in 24 de ore si participa la Sundance Film Festival! YouTube afiseaza in prezent un logo intrigant langa care apare si mentiunea 02 days. Am aflat ca este vorba de un experiment video de proportii gigantice, Life in a day, prin care YouTube propune user-ilor sa realizeze un film, intr-o singura zi, pe 24 iulie 2010.
5.​Rusia lucreaza la un motor de cautare de stat? Cum ar fi sa accesezi un motor de cautare care sa nu stie sa livreze rezultate din domeniile pornografiei, drogurilor ori extremismului? Rusii ar pregati un astfel de motor care pe langa blocarea rezultatelor pe domenii sensibile, ar oferi un control excelent asupra unei parti din timpul petrecut pe Internet de cetatenii sai.
6.Softul, noul redactor-sef - Washington Post cumpara iCurrent, un program inteligent de agregare a stirilor Creste interesul pentru softurile de agregare a stirilor, pe piata americana. Recent, Washington Post a anuntat cumpararea iCurrent, un soft de agregare a informatiilor, iar potrivit site-ului Venturebeata tranzactia se ridica la suma de 5 milioane de dolari.
7.Facebook si Windows Live Messenger integrate in Outlook. Urmeaza Twitter? Microsoft a anuntat recent integrarea in clientul sau de e-mail, Outlook, versiunile din 2003 pana la cea mai noua, a retelei de socializare Facebook si a Windows Live Messenger, printr-un plug-in dedicat, Outlook Social Connector.
8.VIDEO Interviu Simona Dan, de la Rogalski Grigoriu Public Relations: Angajatorii cauta profilul online al candidatului Am discutat in redactia CampusNews cu Simona Dan, de la Rogalski Grigoriu Public Relations, despre importanta construirii unei identitati online, atu la angajare pentru candidati. Poti citi in acest text ideile principale din materialul video atasat la final.
9.​VIDEO Interviu Cristina Alexandru - project manager Startups.ro Studentii pot incepe o afacere pentru ca au acces la o retea imensa de companii Am discutat in redactia CampusNews cu Cristina Alexandru - project manager Startups.ro, despre beneficiile inceperii unei afaceri in actualul context economic, avantajele de care poate beneficia un student care doreste sa faca primii pasi in business si evitarea mirajului numit facilitati oferite de statul roman.
10.​Universtudent International Festival & Fringe Sibiu 2010 Studentii sunt asteptati la inceputul lunii iulie la Sibiu pentru cea de-a 5-a editie a Universtudent International Festival & Fringe 2010. Evenimentul este dedicat tuturor proiectelor initiate de tineri, dar mai ales de studenti.
11.​VIDEO Filmul despre Facebook, The Social Network, apare in toamna The Social Network, filmul care povesteste nasterea retelei de socializare Facebook, iese in cinematografe incepand cu luna octombrie 2010. Filmul are la baza cartea The Accidental Billionaire, iar subiectul se concentreaza pe primele 3 luni ale retelei Facebook.
12.Delta Music Fest 2010 cu Gojira, Blanoz, VRT, Bully Delta Music Fest revine in 2010 cu editia a 4-a a festivalului de muzica electronica, alaturi de Cosmin TRG, The Model, Gojira, Blanoz, VRT, Bully, DJ Limun, Victor M si Dragos Rusu.
13.VIDEO Prin Colegiul Nautic Roman, devii ofiter de punte in 2 ani de pregatire (P)Tinerii care vor o cariera in domeniul maritim pot alege din 2 iunie cursurile Colegiul Nautic Roman care le livreaza dupa 2 ani de studii absolvite cu succes un brevet de ofiter de punte maritim. Stelian Cojocaru, Presedintele Asociatiei Colegiul Nautic Roman, a explicat noutatile aduse de aceasta institutie si diferentele fata de sistemul universitar maritim romanesc.
14.​Programul Erasmus, intre succes si esec. Care este experienta ta ca student Erasmus? Erasmus este un program universitar european construit pentru a permite schimbul de studenti intre tarile comunitare. Daca ne uitam in istoricul sau, putem trage concluzia ca Erasmus reprezinta o initiativa de succes: de la crearea sa in 1987 pana in prezent a permis unor doua milioane de studenti sa invete intr-o alta tara, dintre care 200 000 in perioada 2008 - 2009. Totusi, obiectivele Erasmus sunt departe de a fi atinse. 
15.​VIDEO (P) Daniela Chiriac, avocat: Studentul plecat cu o bursa in strainatate se maturizeaza, dobandeste principii clare si reguli stricte Experienta de studiu in strainatate ii atrage pe tot mai multi tineri datorita multiplelor avantaje ce decurg din contactul cu spatiul vestic. Am discutat in redactia Campus News cu avocatul ​Daniela Chiriac, angajata la Gilescu& Partners, despre formarea ei in limba germana in Romania, alaturi de experienta unei burse la o scoala de vara desfasurata la Bremen, unde a ajuns prin DAAD - Deutscher Akademischer Austausch Dienst.
16.Prin YouthBank, 60 de liceeni au invatat cum sa elaboreze si sa implementeze un proiect YouthBank este un program destinat liceenilor, administrat tot de ei, si care este menit sa acopere necesitati variate ale comunitatii din care fac parte tinerii. La jumatate de an dupa lansarea YouthBank, initiatorii au tras linie, au fost prezentate cele 12 initiative selectate, am aflat detalii despre fiecare proiect si care au fost roadele culese.
17.VIDEO (P) Hanno Hoefer, vocea Nightlosers: E bine ca un tanar sa ia contact cu mediul universitar de afara, dar il sfatuiesc sa revina pentru oportunitatile pe care le are in Romania Hanno Hoefer, vocea principala a trupei Nightlosers, a discutat in redactia CampusNews despre noul album al formatiei, castigarea de public tanar gratie Facebook, granita dintre cinema si muzica in activitatile pe care le desfasoara, precum si despre studiile pe care le-a facut pentru cativa ani in Germania, imediat dupa Revolutie. Hanno a putut pune in paralel sistemele de educatie din Vest si cel romanesc, din ’92, si ne-a impartasit experienta sa. Dupa cativa ani de studii in Germania si le-a continuat pentru scurt timp la Cluj unde, din cauza precaritatii sistemului de invatamant, a renuntat.
18.​VIDEO LuminAR, computerul viitorul, inventat de un student LuminAR, o lampa robotizata dotata cu doua brate, este, foarte probabil, computerul viitorului. Acesta a fost creat de catre Nathan Linder, student in cadrul  MIT - Massachusetts Institute of Technology.
19.VIDEO ​(P) Gabriela Ghindea, doctoranda in Relatii Internationale, despre studiul in Germania: Nu ne mai putem permite sa stam doar acasa Gabriela Ghindea a discutat in redactia CampusNews despre experienta de studiu din Germania, despre portile web prin care studentii romani pot ajunge acolo, iar la finalul dialogului a prezentat cateva argumente pentru care este util ca un tanar din Romania sa studieze in Vest.
20.Salonul de Fotografie Bucuresti: curs gratuit foto, Foto4ALL - expo cu vanzare, sedinte foto la Fototrend Salonul de Fotografie Bucuresti se deschide peste doar cateva zile, vineri, 11 iunie 2010, la The Ark-Bursa Marfurilor (Calea Rahovei colt cu Uranus). Evenimentul foto intra si in circuitul Noptii Albe a Galeriilor, intr-un weekend plin pentru bucuresteni – avem si Street Delivery pe Arthur Verona. Ce poti face in cele 3 zile ale salonului? Intre altele, poti urma un curs gratuit cu tema Estetica si Tehnologie.
21.VIDEO Ioan Panzaru, rectorul Universitatii din Bucuresti, despre minusurile Legii Educatiei Nationale Am discutat cu profesorul Ioan Panzaru, rectorul Universitatii din Bucuresti, despre noua Lege a Educatiei, despre schimbarile aduse de sistemul Bologna si reactia mediului universitar la acesta, importanta masteratului, dar si despre maniera in care sistemul de invatamant raspunde pietei muncii. De asemenea, profesorul Ioan Panzaru a explicat care sunt facultatile catre care se uita angajatorii in prezent.
22.VIDEO (P) Petru Luhan, europarlamentar: Recomand studentilor portalul Deutschland-Alumni pentru oportunitatile de studiu si job-uri (P)  Petru Luhan este un tanar europarlamentar roman de 33 de ani cu un CV impresionat, atat la nivel de studii, cat si profesional. CampusNews l-a invitat pe Petru Luhan la o discutie fara tenta politica, pentru a ne impartasi din experienta sa, acumulata si in cei 11 ani petrecuti la studiu si la munca in Germania, SUA si Australia.
23.​Scoala romaneasca, locul 2 intr-un clasament al violentei Un studiu international, realizat in 37 de tari, releva faptul ca Romania se situeaza pe locul 2 intr-un clasament al violentei din mediul scolar. Cercetarea a fost realizata de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), Asociatia Mondiala de Psihiatrie si Asociatia Internationala de Psihiatrie a Copilului si Adolescentului.
24.Studentii romani de la universitati internationale de top isi prezinta experienta Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) lanseaza a doua editie a Caravanei LSRS (3 - 8 iunie 2010), ce are ca scop informarea liceenilor si studentilor romani despre oportunitatile de studiu in strainatate la nivel de licenta (undergraduate), de masterat si doctorat (graduate).
25.Conferinta Internationala de Chimie Fizica ROMPHYSCHEM-14, la Academia Romana Institutul de Chimie Fizica organizeaza in perioada 2-4 iunie 2010 a 14-a editie a conferintei internationale de chimie fizica ROMPHYSCHEM-14. Evenimentul e gazduit, pentru prima oara in istoria conferintei, de Academia Romana, si beneficiaza de o structura stiintifica revizuita, precum si de o organizare noua.
26.AUDIO Nicoleta Turcanu, Director HR: Facultatile de unde firmele recruteaza sunt: Limbi Straine, IT, Farmacie Am discutat in redactia CampusNews cu Nicoleta Turcanu, Director Ava Human Resources, despre oportunitatile de angajare pentru tineri, studenti ori absolventi, in Romania. Citit mai jos ideile principale din discutie si ascultati inregistrarea audio a interviului.
27.Multinationalele angajeaza in continuare, chiar si entry level. Nicoleta Turcanu, Director Ava Human Resources, a discutat online despre piata muncii Am invitat-o in Redactia CampusNews pe Nicoleta Turcanu, Director Ava Human Resources, pentru a afla care sunt oportunitatile de angajare pentru tinerii din Romania, pe o piata a muncii dificila. Am discutat despre profesiile care au inca nevoie de forta de munca pe zona tineri studenti/ absolventi, despre pretentiile marilor companii de la acestia, oferta si strategia firmelor pentru angajati - cursuri/ internship-uri, altele etc.Intalnirea s-a incheiatIntrati in articol pentru a citi raspunsurile invitatei
28.Schimba lumea in 99 de secunde la Sighisoara Film Festival  2010 Fundatia Romana pentru Educatie si Educatori si Primaria Municipiului Sighisoara organizeaza in perioada 22 – 27 iunie 2010, in pitoreasca Cetate a Sighisoarei, cea de-a doua editie a Sighisoara Film Festival. S-a pregatit un concept care depaseste granitele tarii si aduce in prim plan o Sarbatoare a Filmelor Premiate. Ceea ce a ramas constant este concursul de 99 de secunde ca singura sectiune competitiva a evenimentului si implicarea activa a Microsoft atat in dezbaterile care vor avea loc in Sala Port.ro, Sala de Festivitati a Primariei Sighisoara, cat si in sfera activitatilor care au in vedere tinerii talentati.
29.Conferinta: Dau noile media mai multa putere cetatenilor intr-o democratie? Cum arata piata ideilor intr-o universitate de prestigiu din lume? Lansari de publicatii, evenimente publice curente, conferinte, dezbateri aprinse, parteneriate strategice, toate dand pulsul unui spatiu al ideilor in miscare.
30.410 Stagii pe Bune pentru viitorii profesionisti in IT&C Vesti bune pentru viitorii profesionisti in IT&C din cele mai importante facultati tehnice din tara! Stagii pe Bune pune anul acesta 410 pozitii de stagiu la dispozitia studentilor dornici de a efectua un stagiu in IT&C pe perioada verii. Aflat la cea de-a 6-a editie, programul organizat de catre Asociatia pentru Studenti si Profesionisti in IT&C (ASPI) ofera posibilitatea studentilor si masteranzilor din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara sa se familiarizeze cu mediul si modul de lucru al companiilor si sa-si completeze cunostiintele teoretice cu cele practice in unele din cele mai mari companii de profil din Romania.

1 2 

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii