Articole scrise de R.P.


1 - 14 din 14 rezultate
1.Medalie de bronz pe natiuni pentru elevii romani, la Olimpiada de Limba Latina Elevii romani au ocupat locul al 3-lea pe natiuni la Olimpiada de limba latina si premiul 3 in concursul individual, anunta Ministerul Educatiei. Olimpiada de limba latina, Certamen Ciceronianum Arpinas, s-a desfasurat in perioada 10 - 13 mai 2012 la Arpino, in Italia.
2.Scrisoare deschisa a zece ONG-uri catre premierul Victor Ponta: "Doriti adoptarea unei noi legi a educatiei, cea propusa anterior Parlamentului?" Zece organizatii non-guvernamentale au transmis o scrisoare deschisa catre premierul Victor Ponta, in care ii cer sa clarifice pozitia cabinetului sau fata de Pactul National pentru Educatie. "Consideram ca Pactul este un cadru potrivit pentru dezvoltarea educatiei in Romania in anii urmatori si ca Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011, fara a fi perfecta, implementeaza in buna masura principiile Pactului", se arata in scrisoare. "Doriti adoptarea unei noi legi a educatiei, cea propusa anterior Parlamentului?" - una dintre intrebarile ONG-urilor
3.BAC 2012 Ministerul Educatiei: Sesiunea speciala de Bacalaureat pentru olimpici va avea loc in perioada 19 mai - 1 iunie Sesiunea speciala de Bacalaureat 2012 pentru absolventii de liceu participanti la loturile nationale ce se pregatesc pentru olimpiadele internationale va avea loc in perioada 19 mai - 1 iunie, se arata intr-un ordin al Ministerului Educatiei din 24 aprilie. Potrivit acestuia, sesiunea se va desfasura in doua centre de examen si in centrul zonal de evaluare. Vezi in articol Calendarul examenelor din sesiunea speciala de BAC 2012 si lista elevilor din loturile nationale
4.O medalie de aur si una de argint pentru elevii romani, la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene Elevii romani au obtinut o medalie de aur si una de argint la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO), anunta Ministerul Educatiei. Aceasta este a treia participare a Romaniei la competitia cu caracter interdisciplinar pe echipe.
5.Corina Dumitrescu: Bacalaureatul va fi organizat in cele mai bune si corecte conditii Examenul de Bacalaureat din acest an va fi organizat in cele mai bune si corecte conditii, a declarat miercuri, inaintea Biroului Permanent al PSD, ministrul desemnat al Educatiei, Corina Dumitrescu, transmite Agerpres. "Bacalaureatul va fi organizat in cele mai bune si corecte conditii si desigur o serie de alte probleme atat in preuniversitar, cat si in universitar, atat ne ingaduie acest interval de timp de doar sase luni", a spus Corina Dumitrescu.
6.O universitate din Londra vrea sa interzica vanzarea de alcool in campus, pentru a atrage studenti musulmani O universitate din Londra vrea sa interzica vinzarea bauturilor alcoolice in anumite zone ale campusului pentru a atrage mai multi studenti musulmani, scrie The Telegraph, care noteaza ca este prima propunere de acest gen din Marea Britanie.
7.VIDEO Examenele de admitere la Universitatea Bucuresti vor avea loc intre 17 si 23 iulie, in prima sesiune Universitatea din Bucuresti a stabilit calendarul de inscrieri si de examene pentru admiterea in facultatile universitatii. In sesiunea iulie 2012, inscrierea pentru admitere va avea loc in perioada 9-15 iulie, iar examenele se vor desfasura in perioada 17-23 iulie, potrivit Universitatii din Bucuresti. In ce priveste concursul de admitere, acesta variaza in functie de forma de invatamant, de domenii si de specializari, se arata intr-un comunicat citat de Agerpres.
8.Catalin Baba: Taxele la facultati nu se maresc. Universitatile decid daca vor mai multi studenti sau locuri bugetate Taxele pe care le vor plati studentii in noul an universitar nu se maresc, a declarat ministrul Educatiei, Catalin Baba. Potrivit acestuia, decizia privind cuantumul taxei ramane la latitudinea universitatilor, care vor hotari daca vor sa aiba mai multi studenti sau mai multe locuri bugetate, transmite Mediafax. Declaratia vine dupa ce Ministerul a lansat in dezbatere proiectul privind cifrele de scolarizare pentru universitatile de stat, care prevede scaderea numarului de locuri finantate de stat, dar majorarea sumei alocate per student.
9.Noul cod al studentului: Tinerii vor beneficia de dreptul de autor si de proprietate intelectuala pentru rezultatele obtinute in facultate Studentilor li se va recunoaste dreptul de autor si de proprietate intelectuala pentru rezultatele obtinute prin activitatile de cercetare-dezvoltare, creatie artistica si inovare, potrivit noului Cod al drepturilor si obligatiilor studentului. Ordinul ministrului Educatiei privind aprobarea acestui Cod a fost publicat miercuri, 4 aprilie, in Monitorul Oficial. Potrivit documentului semnat de Ministrul Educatiei, Catalin Baba, si de organizatiile studentesti, absolventii de liceu din mediul rural sau din orase mici pot beneficia de locuri bugetate garantate in universitati. Vezi in articol care sunt drepturile si obligatiile studentilor, precum si serviciile pentru care beneficiaza de gratuitate
10.Top 100 Universitati cu cea mai buna reputatie din lume: Harvard si MIT pe primele locuri, universitatile din Romania nu apar in clasament Universitatea Harvard, Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) si Universitatea Cambridge sunt universitatile cu cea mai buna reputatie din lume, potrivit clasamentului Times Higher Education 2012. Topul este dominat de universitatile americane, institutiile asiatice de invatamant superior inregistreaza si ele un avans semnificativ, in timp ce Romania nu are nicio universitate in top 100 al universitatilor cu cea mai buna reputatie din lume.
11.Studentii romani au castigat olimpiada internationala de matematica Seemous 2012 Studentii romani au castigat primul loc la olimpiada internationala de matematica SEEMOUS 2012, care s-a desfasurat in orasul bulgar Blagoevgrad in perioada 6-11 martie, informeaza Agerpres. Primele trei locuri au fost ocupate de studentii din Romania, Grecia si Bulgaria, iar competitia individuala a fost castigata de romanul Victor Padureanu.
12.Profesorul universitar Dan Claudiu Danisor este noul rector al Universitatii din Craiova Profesorul universitar dr. Dan Claudiu Danisor a fost ales, dupa al doilea tur de scrutin, in functia de rector al Universitatii din Craiova. Dan Claudiu Danisor, decanul Facultatii de Drept, a obtinut 505 voturi, iar contracandidatul sau, prof.univ.dr. Nicu Panea, decanul Facultatii de Litere - 362 de voturi, 12 voturi fiind anulate, potrivit Agerpres.
13.Asociatia Secular-Umanista din Romania a lansat concursul national interscolar "Emil Racovita" care ofera ca premii cinci laboratoare de informatica Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) anunta lansarea concursului national "Emil Racovita", destinat institutiilor din invatamantul preuniversitar. Pot participa la concurs echipe de elevi si profesori de la scoli si licee din mediul urban si rural, care pot castiga cinci laboratoare de informatica (peste 125 de calculatoare), informeaza organizatorii. Vezi in articol care sunt conditiile de participare, calendarul de desfasurare a concursului si premiile
14.Rectorul actual al Universitatii Oradea, Cornel Antal, a fost reales la conducerea universitatii Rectorul Cornel Antal a castigat un nou mandat la conducerea Universitatii din Oradea. Antal a declarat ca isi va desemna prorectorii dupa ce va fi confirmat in functie de catre ministrul Educatiei si numai dupa consultarea Senatului. In conditiile in care Senatul a fost ales abia miercuri, ar fi o "sfidare" la adresa acestuia sa-si nominalizeze joi membrii din echipa, a precizat rectorul, citat de Agerpres.

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii