Articole scrise de Redactia


1 - 30 din 200 rezultate
1.Profesorul Dumitru Miron: Consilierea, orientarea profesionala a studentilor si internship-urile moderne pot frana migratia creierelor din sistemului romanesc de invatamant superior "Pentru a reduce acest proces de migratie, noi la ASE urmam doua repere esentiale: consilierea si orientarea profesionala a studentilor nou admisi la ciclul de studii universitare de licenta si relatiile universitatii noastre cu actorii mediului economic si social pentru a oferi programe de internship moderne si utile si a asigura o rata ridicata de succes la angajare dupa absolvirea programelor noastre de studii. ASE-ul isi pastreaza valorile si in prezent, dar ele sunt in mod evident nuantate si adaptate pentru a corespunde dezvoltarii si dinamicii societatii romanesti de azi", sustine Dumitru Miron, profesor universitar in cadrul Academiei de Studii Econiomice.
2.​​VIDEO Valentin Negoita, presedintele APDETIC: Tinerii sunt in prima linie a tintelor urmarite de Comisia Europeana prin campania eSkills Week 2012 "In 60 de secunde, in lume, sunt trimise peste 168 de milioane de e-mail-uri. In acelasi timp, au loc 695.000 de accesari pe diverse motoare de cautare. Campania eSkills Week 2012 inseamna Saptamana Competentelor digitale si mai mult decat atat, inseamna patru luni de campanie de constientizare in randul populatiei Europei, cu precadere in randul tinerilor", ne-a declarat Valentin Negoita, presedintele APDETIC- Asociatia producatorilor si distribuitorilor de echipamente de tehnologia informatiei si comunicatiilor.Intra in articol pentru a afla mai multe despre campania eSkills Week 2012 si concursul european Project Passion
3.Studentii din Romania sunt invitati sa se inscrie cu idei de antreprenoriat social Organizatia roPot organizeaza prima editie a Social Impact Award - o competitie de idei inovative de antreprenoriat social adresata tuturor studentilor din Romania. Scopul proiectului este de a incuraja tinerii sa se implice si sa dezvolte proiecte care, dincolo de obtinerea unui profit, au in vedere impactul pozitiv pentru societate.
4.(P) Elev la o scoala de elita din strainatate Un film care a facut istorie si care ilustreaza sugestiv viata de boarding school si relatia stransa dintre profesor si elev este "Dead Poets Society" prin personajul profesorului Keating care isi indemna discipolii sa traiasca clipa. Scolile de elita din strainatate, numite boarding schools, sunt scoli de tip internat, in care elevii petrec 24 de ore din 24 si 7 zile pe saptamana. Aici pe langa ore, elevii sunt implicati intr-o serie de activitati extracurriculare dintre cele mai variate, de la sporturi, arta, participarea in cluburi tematice, voluntariat,  fotografie, design, pictura, muzica, cluburi, gatit, sah, politica, organizare de evenimente, precum si excursii in locatii conventionale sau exotice.
5.Imaginatie, creativitate si educatie non-formala intr-un program educativ la un nivel international Cea de-a doua editie a proiectului Stepping Stones, un program educativ destinat copiilor cu varste cuprinse intre 11-15 ani si organizat de catre AIESEC Bucuresti, va incepe pe data de 20 februarie. Proiectul se va desfasura pe parcursul a mai multe sesiuni, de-a lungul a patru saptamani. Taxa pentru participarea in cadrul proiectului este de 60 RON (10 Ron pe sesiune) pentru materialele care vor fi folosite in timpul sesiunilor.
6.(P) Taxe de scolarizare zero la universitatile din Danemarca. Student roman in Danemarca: Cum se desfasoara cursurile, care sunt costurile de intretinere si diferentele majore intre sistemul romanesc si cel danez Catalin Balan (19 ani) urmeaza Medialogy, program de licenta al Universitatii Aalborg- Campus Esbjerg din  Danemarca. In Romania, a absolvit liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj. "Cursul este destul de diferit de aproape orice am găsit pe parcursul căutărilor mele și se axează pe proiecte practice realizate folosind tehnologie multimedia. Universitatea Aalborg are un mod specific în care se desfășoară cursurile, mod care este de fapt diferit de majoritatea universităților din lume", a povestit Catalin Balan pentru CampusNews.ro, intr-un interviu despre conditiile de studiu din Danemarca, costurile de intretinere si diferentele majore intre sistemul romanesc si cel danez.
7.Concurs video pentru tineri: "Generatia '92" Agentia Europeana de Mediu organizeaza competitia video- "GENERATIA '92"- adresata tinerilor nascuti in perioada anilor 1991, 1992 si 1993, din tarile membre ale Agentiei Europene de Mediu sau ai Groenlandei. Competitia va consta in realizarea unui material video care trebuie sa aiba durata intre 30 de secunde si 2 minute si sa prezinte viziunea personala a concurentilor despre un stil de viata durabil al urmatorilor 20 de ani.
8.Catalin Baba: Trebuie sa asigur stabilitate si predictibilitate in cadrul Legii Educatiei si sa fim deschisi la dialog Noul ministru al Educatiei Catalin Baba a declarat, vineri, la preluarea mandatului, ca va continua proiectele promovate de predecesorul sau, Daniel Funeriu. "Cred ca trebuie sa asigur stabilitate si predictibilitate in cadrul Legii Educatiei Nationale si sa fim deschisi pentru dialog. Sunt acte elaborate sau in discutie cu asociatii profesionale, care au intrat intr-un con de umbra, si care trebuie avute in vedere. Legea Educatiei este bine apreciata ca o realizare, beneficiind de o deschidere mai buna in strainatate", a spus Baba.
9.VIDEO Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei: Introducerea noului curriculum este garantata sa inceapa in 2012 la clasa pregatitoare si la clasa a V-a Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat intr-un interviu pentru HotNews.ro si Deutsche Welle ca el a luat decizia de a nu grabi reforma ariei curriculare in invatamantul romanesc. Funeriu crede ca aceasta schimbare nu ar fi putut fi realizata intr-un sistem in care cadrele didactice nu sunt pregatite pentru acest lucru.
10.Cluj: 200 de studenti de la Facultatea de Business invata cum sa inceapa o afacere personala Facultatea de Business a Universitatii Babes-Bolyai deruleaza, timp de doi ani, incepand din luna februarie, un program menit sa ii invete pe studenti cum sa se angajeze pe piata muncii, dar si pasii de urmat pentru deschiderea unei afaceri personale.
11.Noi oferte de burse cofinantate Ambasada Frante / Intreprinderi pentru tinerii romani Inca de la inceputul anilor 1990, Ambasada Frantei in Romania s-a angajat intr-o politica activa de sustinere a mobilitatii studentilor romani: mai multe programe de burse de excelenta au fost create pentru toate domeniile si nivelurile de studii. Datorita acestor programe, peste 1.800 de romani au beneficiat de finantare pentru studii. Acest efort de sustinere a mobilitatii a fost sporit in ultimii ani si s-a adaptat perfect noilor provocari si oportunitati oferite de invatamantul superior european.
12.(P) 320 de studenti, viitorii angajati ai intreprinderilor simulate, au invatat ce inseamna a fi antreprenor Cursurile de antreprenoriat preceda demararea activitatii propriu-zise in intreprinderile simulate din cele patru universitati implicate in proiect si sunt sustinute de profesori formatori - Expertii Locali pentru Intreprinderi Simulate, special instruiti atat in Austria, tara de origine a partenerului transnational, OSB Consulting GmbH, cat si prin intermediul unei serii de seminarii desfasurate in Romania.
13.Proiect Romania 2020: "Pentru ca ne pasa. Rolul implicarii civice in dezvoltarea Romaniei" Voluntariatul a devenit, in Romania, un concept ce nu mai poate fi ignorat nici la nivel teoretic, nici la nivel practic. Chiar daca motivatiile sunt diverse putem observa o panta ascendenta in ceea ce priveste rolul voluntariatului in societate atat in mediul ONG in care tot mai multe fundatii se dezvolta, cat si in sectorul business care sustine financiar sectorul non-profit sau chiar dezvolta propriile programe de responsabilitate sociala.
14.webRelease: Premiile Superscrieri Fundatia Friends For Friends a creat o supersansa pentru voi: premiile Superscrieri. Este vorba despre o competitie care promoveaza jurnalismul narativ si scriitura creativa despre oameni, evenimente si momente reale, ca moduri de exprimare a puterii cuvintelor.
15.webRelease: Gala PRACTeam - Premierea celor mai buni studenti economisti din trei universitati: Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Stefan cel Mare, Suceava si Universitatea din Oradea Facultatea de Stiinte Economice, Universitatea din Oradea in calitate de coordonator inter-regional, in parteneriat cu: Universitatea de Vest din Timisoara - Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor si Universitatea "Stefan cel Mare" Suceava - Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica, in cadrul proiectului "Practica studentilor economisti. Parteneriat inter-regional pe piata muncii intre universitati si mediul de afaceri" (acronim PRACTeam), proiect cofinantat din Fondul Social European - "Investeste in oameni!", Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013; Axa prioritara 2 "Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii"; Domeniul major de interventie 2.1 "Tranzitia de la scoala la viata activa", Contract: POSDRU/90/2.1/S/64150, Valoarea totala a proiectului: 20.941.500 lei, Perioada de implementare: 01.10.2010 - 30.09.2013, Manager de proiect  - Prof. univ. dr. Anca DODESCU, anunta premierea celor mai buni studenti economisti din trei universitati: Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea "Stefan cel Mare", Suceava si Universitatea din Oradea in cadrul Galei PRACTeam.
16.Programul Bursele Europene JTI pentru jurnalisti continua si in 2011 Bursele Europene JTI pentru Jurnalisti reprezinta un program de incurajare si facilitare a pregatirii profesionale si se adreseaza jurnalistilor care doresc sa capete o expertiza profesionala in problematica europeana.
17.A fost lansat Premiul Global Junior Challenge 2011 Concursul premiaza cele mai inovatoare proiecte care implementeaza tehnologii moderne TIC in domeniul educatiei, formarii, solidaritatii si cooperarii internationale a tinerilor. Scopul este de a-i incuraja pe tineri si pe profesorii acestora sa foloseasca noile tehnologii. Data limita pentru trimiterea proiectelor este 30 iunie 2011.
18.LEADERS School: Romania ofera tinerilor de elita un motiv sa revina in tara Reprezentand inca din 2008 punctul de intalnire al studentilor romani din prestigioasele facultati ale Ivy League, precum si din cele nationale, LEADERS School revine in Poiana Bratov, in perioada 31 Iulie - 6 August 2011, pentru a reconfirma succesul si puterea unui stil de leadership autohton, in cadrul celei de-a 8-a editii.
19.​YouthBank Bucuresti premiaza liceenii pentru implicarea in comunitate Cei 18 voluntari membri ai echipei YouthBank, "tinerii bancheri", au povestit experientele lor in strangerea Fondului YouthBank, iar cele 12 echipe de liceeni ale caror initiative au fost finantate in acest an au prezentat rezultatele proiectelor implementate.
20.10.000 de euro pentru cel mai bun scenariu Asociatia culturala Secvente in parteneriat cu Saga Film si cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei organizeaza prima editie a atelierului de scenaristica pentru lung metraje fictiune, denumit SECVENTE. Pana pe 20 iulie toti cei care au scris un scenariu de lung metraj au sansa sa-l inscrie la atelier si sa castige 10.000 euro.
21.Academia de Studii Economice si firma de audit KPMG lanseaza programul Profesor KPMG KPMG Romania si Academia de Studii Economice Bucuresti au semnat un acord cadru de cooperare pentru infiintarea in cadrul ASE a programului "Profesor KPMG". Prin intermediul acestui parteneriat, KPMG ii va sprijini pe membrii comunitatii academice din ASE sa initieze si sa implementeze proiecte inovatoare in domeniile financiar si contabil, consolidand astfel legaturile deja stranse intre KPMG si Academia de Studii Economice.
22.Vrei sa fii expert in comunicare sau media pentru o zi? Te intereseaza domeniile de comunicare si media? Vrei sa participi la o experienta unica? Vino pe 21 iunie la Go4Media, unde vei cunoaste experti in comunicare si media de la firme de top din Romania si iti vei putea demonstra aptitudinile prin rezolvarea unui studiu de caz. Ai ocazia unica de a te face remarcat de catre angajatori de top in domeniu prin demonstrarea capacitatilor de lider si spirit de echipa.
23.Burse Kodak in productia de film Bursele Kodak se adreseaza colegiilor si universitatilor din lumea intreaga care ofera programe de licenta sau diploma in film, productie de film sau cinematografie si care pot nominaliza cate doi studenti in fiecare an. Data limita pentru trimiterea nominalizarilor este 13 iunie 2011.
24.Burse de cercetare si mobilitate pentru studii europene Academia Europeana a Fundatiei Yuste din Spania a lansat recent programul de burse de cercetare si mobilitate europeana pentru studii europene - Charles V European Award - Javier Solana Madariaga. Data limita pentru inscriere este 25 iunie 2011.
25.Internship la Centrul Roman de Politici Europene Centrul Roman de Politici Europene (CRPE) organizeaza o selectie pentru un stagiu pe perioada de vara. Durata internshipului este de trei luni, intre 1 iulie 2011 - 1 octombrie 2011.
26.Program de burse educationale si tutorat in domeniul medical adresat tinerilor romi Agentia de Monitorizare a Presei implementeaza proiectul O generatie de specialisti romi in domeniul medical in perioada ianuarie 2011 – ianuarie 2014, in parteneriat cu Fundatia Roma Education Fund Romania, Asociatia Medicilor Rezidenti, Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate – SASTIPEN si Open Society Institute.
27.Inscrie-te la Henkel Art Award 2011 Artistii interesati mai au o luna la dispozitie pentru a se inscrie in competitia Henkel Art.Award, editia 2011. Termenul limita de trimitere a lucrarilor este 10 iunie 2011. Anul acesta, domeniile de inscriere sunt pictura, desen, fotografie, video si instalatie, castigatorul urmand sa fie recompensat cu suma de 7.000 Euro.
28.Inscrie-te la scoala de vara Aspire Academy Aspire Academy este o scoala de vara desfasurata la Poiana Brasov in perioada 26 iulie – 3 august 2011. Profesori de top de la Universitatea Harvard si experti romani din diferite domenii vor lua legatura cu studenti de la universitatile din Romania si Europa de Est.
29.Se lanseaza numarul doi al ziarului studentesc Carevasazica Ziarul asociatiei studentesti Voluntari pentru Idei si Proiecte Romania se pregateste de lansarea celui de-al doilea numar al publicatiei gratuite pentru studenti, Carevasazica.
30.Scoala de vara in nano-bioinginerie, biomateriale si biocompatibilitate Proiectul PC7 MOLD-ERA organizeaza prima scoala de vara in nano-bioinginerie, biomateriale si biocompatibilitate in perioada 3-7 iulie 2011. Acest eveniment ofera oportunitate inedita tinerilor cercetatori, studentilor, masteranzilor si doctoranzilor de a-si actualiza cunostintele in aceste domenii. Termenul limita pentru depunerea cererilor de participare este 30 mai 2011.

1 2 3 4 5 6 7 

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii