Video: De cand am intrat in UE, un  roman e mai usor acceptat la o facultate in Vest Mihai Bailesteanu a plecat la 18 ani la facultate in Germania cu 500 de euro de la parinti si aceea a fost ultima oata cand a luat bani de la parinti. Mihai spune ca olimpiadele sunt o conditie suficienta, dar nu si necesara pentru a fi acceptat. "Oricine invata poate pleca. Dar trebuie sa arate ca stie" - spune Mihai, acum doctorand la Universitatea Cornell, SUA.
HotNews Student, interviu cu Adrian Buzatu (10 iunie 2008) “Livram pui la rotisor pe scooter, dupa ore. [...] In prezent, sunt unul dintre vanatorii de boson Higgs, adica particula care da masa materiei, proprietate foarte importanta pentru care a fost denumita metaforic si particula lui Dumnezeu"  - povesteste Adrian Buzatu din experienta sa multi-nationala de studiu in strainatate. "Totul e sa indraznesti sa candidezi, nu toti suntem genii sa obtinem o bursa la Harvard", spune el.
Admisa la Harvard Am fost a acceptata la toate universitatile unde am aplicat: MIT, Harvard, Princeton, Duke, Darthmouth, Middlebury, Georgetown, Braindeis, si in final, la  Bremen. Am dat o crunta batalie cu mine insami pentru alegerea pe care a trebuit s-o fac in final. A castigat Harvard.
Cum ajungi la facultate in Canada Am invatat 2 ani si un semestru in UPB, Automatica si Calculatoare, sectia Automatica. Acum sunt student in Canada, Montreal, Universitatea McGill, specializarea Computer Engineering. Am terminat deja primul semestru (si prima sesiune) si mai am aproximativ 2 ani de facut aici.
Se deschid scolile de vara: studentii se pot inscrie la ateliere de arta vizuala si design Din ce in ce mai multe scoli de vara din intreaga Europa isi prezinta programele menite sa satisfaca dorinta studentilor de a continua studiul si pe perioada vacantei.  Institutul European de Design ofera cursuri de moda, arta vizuala sau design studentilor in ani terminali sau celor cu experienta, in sapte orase europene, pe o perioada de trei sau patru saptamani. 
Andreea Marin:) - despre experienta ei la bursa in Germania Andreea Catalina Marin nu are in comun cu vedeta TV doar numele, ci faptul ca vrea sa profeseze in domeniul comunicarii. Andreea isi povesteste experienta la Ilmenau, Germania.
Gratis pentru elevi si studenti: ateliere culturale la Fundatia Calea Victoriei Daca ai intre 15 si 25 de ani si vrei sa stii mai multe despre elitele interbelice si patrimoniul european al culturii romane, Fundatia Calea Victoriei iti ofera sansa de a participa gratuit la atelierele coordonate de Mihail Neamtu. Prima din cele trei intalniri va avea loc chiar uni, 2 iunie, la sediul fundatiei.
Bursele in strainatate - o investitie sau un mit? Bursa Erasmus - argumente pro si contra   "Bursele in strainatate sunt o sansa pe care nimeni nu ar trebui sa o rateze!", spune Ruxandra Carbunaru, studenta SNSPA, 22 ani, dupa un an in Italia. "Bursa consta in 300 de euro pe luna, mitul Erasmus trebuie demontat, o contrazice Valentin". Tudor crede ca o experienta de genul acesta  este extrem de importanta la varsta asta. Citeste argumentele pro sau contra bursei Erasmus.
"Bursele in strainatate sunt o sansa pe care nimeni nu ar trebui sa o rateze!" Ai vrea sa pleci cu o bursa in strainatate, dar te sperie distanta de casa si gandul ca va trebui sa o iei aproape de la 0? HotNews Student iti aduce povestile celor care au si-au luat inima in dinti si bagajele in spate ca sa vada ce inseamna sa fii student in alte tari. Ruxandra Carbunaru a trait un an printre italieni, germani, spanioli, brazilieni si portughezi la Universitatea din Pisa si ne-a spus de ce a ales sa isi prelungeasca bursa cu un semestru.
Facultatea la New York, Bucuresti, Chisinau? Importanta e legatura cu profesia Facultatea la New York, Bucuresti sau la Chisinau? Importanta e legatura cu profesia. Citeste cum au ajuns manageri si consultanti de top sa lucreze pentru multinationale. Astazi, prezentam opinii ale persoanelor implicate in management la: hipermarketul Real, firma Coty Romania, Stanson Chase International, PricewaterhouseCoopers.
Austria: Scoala de vara Academia Diplomatica din Viena organizeaza cursuri de vara de limba germana si civilizatie austriaca, in perioada 04-29 august 2008.  
Marea Britanie: Burse Sheffield Universitatea Sheffield Hallam continua sa ofere Bursa Europeana de Merit de 1000 de lire studentilor europeni care incep un curs complet in cadrul Universitatii in septembrie 2008, in anul academic 2008-2009. Concurentii  castigatori vor fi premiati cu un cec si un certifcat care sa ateste reusita lor la receptia anuala a premiantilor.
Programul european Eurodyssey EURODYSSEY este un program de schimburi intre regiunile europene. Scopul programului este de a permite tinerilor sa castige experienta de munca concomitent cu imbunatatirea cunostintelor de limbi straine.
Marea Britanie: Burse de master in analiza investitiilor Departamentul de Finante si Calcul al Universitatii Stirling ofera, pe o baza competitiva, Bursele Karen Napier pentru master in analiza investitiilor. Masteratul este recunoscut international si se desfasoara in parteneriat cu Programul CFA (Chartered Financial Analyst qualification), acoperind 70% din nivelele I, II si III ale syllabus-ului CFA.
Coreea: Burse master si doctorat in mecanica si inginerie aerospatiala Universitatea Nationala Gyeongsang ofera 2-3 burse pentru master si doctorat in domeniul de mecanica si inginerie aerospatiala.
Marea Britanie: Burse de cercetare la Universitatea Brighton Bursa Universitatii Brighton pentru studenti consta intr-o reducere de 50% a costurilor taxelor de studii pentru programele de cercetare pe o perioada de pana la 3 ani care se adreseaza studentilor internationali remarcabili, indiferent de aria de studiu. 

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii