Competitie pentru doua burse semestriale de cercetare pentru doctoranzi in domeniul sociologiei New Europe College – Institut de studii avansate – in parteneriat cu Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti, anunta lansarea unei competitii pentru obtinerea a doua burse semestriale de cercetare pentru doctoranzi in domeniul sociologiei.​
VIDEO Prin Colegiul Nautic Roman, devii ofiter de punte in 2 ani de pregatire (P)Tinerii care vor o cariera in domeniul maritim pot alege din 2 iunie cursurile Colegiul Nautic Roman care le livreaza dupa 2 ani de studii absolvite cu succes un brevet de ofiter de punte maritim. Stelian Cojocaru, Presedintele Asociatiei Colegiul Nautic Roman, a explicat noutatile aduse de aceasta institutie si diferentele fata de sistemul universitar maritim romanesc.
Profesorii romani, "sufocati" de numarul mare de studenti Una dintre conditiile obligatorii de indeplinit pentru ca o tara sa poata avea un invatamant de calitate, este aceea ca profesorii sa nu aiba foarte multi elevi pe care sa ii pregateasca. Practic, cu cat raportul elevi-profesori este mai mic, cu atat profesorul poate dedica mai mult timp fiecarui elev in parte.
20 de burse de 15.000 de euro pentru EMBA WU Executive Academy Incep inscrierile pentru al 4-lea program de cursuri Executive MBA al Universitatii din Viena. WU Executive Academy, parte a Universitatii de Economie si Afaceri din Viena, va acorda 20 de burse individuale de merit in valoare de 15.000 de euro fiecare pentru a patra serie a programului de EMBA ce incepe la Bucuresti in aceasta toamna.
410 Stagii pe Bune pentru viitorii profesionisti in IT&C Vesti bune pentru viitorii profesionisti in IT&C din cele mai importante facultati tehnice din tara! Stagii pe Bune pune anul acesta 410 pozitii de stagiu la dispozitia studentilor dornici de a efectua un stagiu in IT&C pe perioada verii. Aflat la cea de-a 6-a editie, programul organizat de catre Asociatia pentru Studenti si Profesionisti in IT&C (ASPI) ofera posibilitatea studentilor si masteranzilor din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara sa se familiarizeze cu mediul si modul de lucru al companiilor si sa-si completeze cunostiintele teoretice cu cele practice in unele din cele mai mari companii de profil din Romania.
Concurs cu burse pentru studenti, lansat de Fundatia Calea Victoriei Fundatia Calea Victoriei scoate la lectie studentii bucuresteni. Materiile de studiu propuse in concursul de burse sunt prezentate in continuare.
INTERVIU Profesor universitar roman in Franta: "Aproape nimeni nu stie nimic de Romania adevarata" Josephine Kohlenberg a terminat Facultatea de Electronica in Romania, sefa de promotie in 1991. S-a specializat in Franta, a lucrat in birourile a numerosi operatori de telefonie mobila si s-a retras la Evry, la scoala de ingineri Telecom SudParis. Unde dezvolta activitatea de proiecte facute de studenti in timpul scolii si ii indruma spre programe de stagii. Josephine povesteste pentru CampusNews cum a trimis studenti francezi sa faca stagii in Romania si ce sanse au studentii romani sa obtina un loc de munca in companiile franceze.
Bursa Kodak pentru studentii si absolventii de cinematografie si film KODAK ofera cinci burse studentilor si absolventilor de la facultatile de cinematografie/ film. Nominalizarile studentilor se fac de catre universitati. Se acorda premii in bani, iar lucrarile laureatilor vor fi expuse pe site-ul Kodak.
Burse la Universitatea din Kent In parteneriat cu fundatia Ratiu, Universitatea din Kent ofera studentilor romani doua burse postuniversitare ce acopera taxele de scolarizare si costuri de subzistenta in valoare de 3000 euro/lire pentru cei ce studiaza in domeniile Information Security si Biometrics/Biomedic al Imaging.
Program de rezidente artistice pentru artisti romani in Nairs, Elvetia Pro Helvetia - Swiss Arts Council - anunta continuarea Programului AiR Romania / Bulgaria, un program de rezidente artistice pentru artisti romani si bulgari care se deruleaza in perioada 2008 -2010. In Romania programul este administrat de United Experts - birou de consultanta si coaching in cultura, pe baza unui mandat Pro Helvetia - Swiss Arts Council.
Burse YouthActionNet pentru tinerii antreprenori din domeniul social In fiecare an, YouthActionNet ii sprijina pe tinerii antreprenori din domeniul social care, prin proiectele lor, promoveaza schimbarea sociala si creeaza legaturi intre tineri si comunitatile locale. Sunt sustinuti, de asemenea, si antreprenorii care conduc o echipa de tineri, ce promoveaza si protejeaza drepturile copiilor din tara lor.
Stagiu de practica la British Council Bucuresti Stagiul de practica la British Council iti ofera posibilitatea de a castiga experienta si de a intelege strategia si domeniile de activitate ale centrului.
Scoala de vara in Polonia: "Sanatatea publica si grupurile vulnerabile: Acces la servicii de sanatate de calitate" Fundatia Asia-Europa (ASEF) si Universitatea de Medicina din Lodz din Polonia invita tineri din Asia si Europa pentru a se inscrie la cea de-a 16-a editie a Universitatii ASEF, care va avea loc in perioada 29 iunie - 10 iulie 2010 in Lodz (Polonia). Tema din acest an este "Sanatatea publica si grupurile vulnerabile: Acces la servicii de sanatate de calitate".
Burse la City College Salonic City College, facultatea internationala a Universitatii Sheffield, UK, situata in Salonic, Grecia anunta locurile disponibile pentru  burse la studii universitare si postuniversitare.
Mihai Copaceanu, bursier la Kings College: Educatia nu se face cu turma. In Romania intalnesti sute de locuri cu sau fara taxa "Am aplicat la Kings College London deoarece programul oferit de aceasta institutie mi s-a parut atractiv si pertinent. Interesul meu era psihologia dependentei si am cautat astfel de programe. Varietatea modulelor care imbina neurobiologia cu psihoterapia si socio-politica drogurilor, cursurile intensive, practica clinica, alaturi de exigentele academice au fost factori motivatori. Si nu m-am inselat. Urmez un master fulltime numit MSc Clinical and Public Health Aspects of Addiction, in colaborare cu Institutul de Psihiatrie. Jos palaria", povesteste Mihai Copaceanu, bursier la Kings College London
Bursiera la Hamilton College: Sistemul american pretuieste foarte mult experienta traita si nu tocitul din carti "Am vrut o provocare. Vroiam sa studiez in Statele Unite pentru calitatea educatiei si a oportunitatilor de activitati extrascolare. Dar un an de facultate in Statele Unite costa foarte mult, in jur de 50.000 USD/an. Dupa ce am castigat Bursa Speciala „Guvernul Romaniei”, ofertele financiare ale facultatilor americane nu au mai reprezentat un criteriu in a-mi alege alma mater", spune Bianca Dragan, studenta in ultimul an la Hamilton College din Clinton, New York.
Bursier la Dickinson College USA: Cei care sunt afara au datoria ca intr-o buna zi, sa aduca inapoi in Romania ceea ce au invatat Razvan Isac este student in ultimul an la Dickinson College in Statele Unite. A locuit in Japonia 4 ani, este indragostit de chitara clasica, castigator de festivaluri internationale si nationale la categoriile lui de varsta, si are de gand sa-si continue studiile in Statele Unite cu un program de master. HotNews Student a stat de vorba cu el despre atuurile si oportunitatile pe care ti le ofera sistemul educational american, despre viata de student intr-un colegiu din apropiere de New York si despre facilitatile pe care ti le ofera un campus universitar american.
Bursier la Universitatea din Birmingham: Principalul merit al scolii britanice este ca te obliga sa gandesti informatiile pe care le acumulezi si sa le integrezi intr-o structura originala A ajuns la Birmingham pe 23 septembrie anul trecut, pentru a urma cursurile masterului Health Economics and Health Policy.  Este absolvent al Facultatii de Farmacie din cadrul Universitatii de Medicina „Carol Davila”. Vrea sa se intoarca in Romania dupa terminarea programului si sa lucreze pe piata de farma. Adrian Gheorghe a vorbit cu HotNews Student despre experienta britanica, fotbalul galic si diferentele culturale dintre romani si britanici.
Comisia Fulbright lanseaza programul pentru studii doctorale in stiinte exacte Comisia Fulbright din Romania anunta deschiderea programului international de studii doctorale in domeniile: stiinte, tehnologie si inginerie. Candidatii pot fi studenti la licenta si master, atat din sistemul de stat, cat si din cel privat.
Bursier la Universitatea Warwick: Daca am intarziat cu 1 minut un termen de predare pentru un eseu, am pierdut toate punctele, nu exista scuze Mircea Bostan urmeaza un program de master la Universitatea Warwick. Este hotarat sa continue cu un doctorat in comert international. Crede ca activitatile extrascolare i-au oferit atuurile necesare pentru obtinerea bursei. Intr-un interviu HotNews.ro, Mircea povesteste despre experienta academica, despre diferentele dintre cele doua sisteme educationale si ce-i place cel mai tare la Marea Britanie.

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii