Comisia Fulbright lanseaza bursa Fulbright Senior Award Comisia Fulbright din Romania anunta deschiderea competitiei Fulbright Senior Award 2010-2011, prin care profesorii, cercetatorii si profesionistii din mediul public si privat din Romania, cu diploma de doctorat sau echivalent al acesteia  pot obtine burse postodctorale de cercetare si predare la universitati din Statele Unite ale Americii.
Alege un internship la cabinetele parlamentare Ai maxim 25 de ani? Vrei sa vezi cum lucreaza parlamentarii din judetul tau?Crezi ca poti sa schimbi ceva in activitatea lor la nivel local? Esti dispus sa fii voluntar trei luni intr-un cabinet parlamentar?
Burse de studiu si de cercetare in Japonia Guvernul Japoniei ofera burse de studiu si de cercetare, cu incepere din aprilie sau octombrie 2010. Bursele de studiu au durata de 5-6 ani, iar costurile sunt acoperite integral. Pot candida absolventii de liceu.
Jurnalistii romani se pot inscrie la Bursele Europene JTI pana pe 1 iulie Jurnalistii romani se pot inscrie, pana pe 1 iulie, la editia a treia a "Burselor Europene JTI". Programul include un training cu profesionisti ai relatiilor europene, o calatorie de studii la Bruxelles si stagii de pregatire profesionala in cadrul unor organizatii de presa europene.
Burse de cercetare GE-NEC III in domeniul artelor vizuale New Europe College (NEC) anunta concursul pentru bursele de cercetare GE-NEC III pentru universitari/cercetatori din Romania angajati in proiecte privind domeniul artelor vizuale. Acest program va fi axat pe cercetari legate de artele vizuale in Romania in intervalul 1945 - 2000.
Comisia Fulbright din Romania lanseaza bursa Hubert H. Humphrey Fellowship in Statele Unite Comisia Fulbright din Romania anunta deschiderea competitiei Hubert H. Humphrey 2010-2011, prin care tinerii manageri din mediul public si privat din Romania pot obtine burse pentru a desfasura activitati de dezvoltare profesionala la universitati de elita din Statele Unite ale Americii. Deadline pentru aplicatii: 30 august
Stagii de cercetare in Japonia Pana la data de 15 iulie 2009, la Directia Integrare Europeana si Cooperari Internationale, se pot depune formularele pentru a candida la un stagiu JSPS (Japan Society for the Promotion of Science). Pentru aceste stagii, JSPS suporta toate cheltuielile, mai putin  cheltuielile de transport international, care sunt suportate de  catre ANCS, prin rambursare.
Peste 300 de stagii de practica in IT&C prin „Stagii pe bune” „Stagii pe bune” deschide sesiunea de aplicatii la stagii de practica pentru studentii din IT&C si ofera peste 300 de stagii de practica, in software development, junior software engineering, web-development, PHP development, junior C/C++ game development, DB administration, quality engineering si multe altele. Stagiile sunt oferite de cele mai mari companii din IT&C, iar studentii din toata tara pot aplica pe site-ul proiectului (www.stagiipebune.ro) pana pe data de 24 mai.  
Burse ale Serviciului Catolic de Schimb Academic - KAAD  Serviciul Catolic de Schimb Academic (KAAD) din Bonn ofera, cu sprijinul financiar al Ministerului Federal al Afacerilor Externe acordat in cadrul Programului de asistenta pentru Europa de Est, mai multe burse pentru studenti, absolventi de invatamant superior si cercetatori din tarile Europei Centrale si de Est.
Burse in Parlament acordate de Bundestagul German  Bundestagul German ofera din nou tinerilor absolventi romani ai institutiilor de invatamant superior ocazia unica de a participa si in anul 2010 in mod nemijlocit la politica in cadrul unui stagiu de practica.
Stagii de practica la Centrul European pentru Dezvoltarea Formarii Profesionale CEDEFOP, Centrul European pentru Dezvoltarea Formarii Profesionale, ofera doua perioade de stagii de 5 luni pentru tineri licentiati si angajati in sectorul public. Stagiarii sunt selectati dintre cetatenii statelor membre ale UE. Perioadele de stagiu implica experienta de lucru intr-unul din departamentele CEDEFOP si incep in fiecare an de la 1 martie si 1 septembrie.
Doi tineri reprezinta Romania in SUA la cea mai mare competitie stiintifica in materie de Computer Science  Doi tineri reprezinta Romania la cea mai mare competitie stiintifica preuniversitara din lume, ISEF 2009. In perioada 11-15 mai, are loc in Reno, SUA, Intel International Science and Engineering Fair 2009 (ISEF 2009).
"Educatia formala din scoala prinde la foarte putini copii, eu o prefer pe cea non-formala, prin concursuri, training-uri, evenimente" Paul are 17 ani si a devenit in luna aprilie primul ambasador al Centrului Gifted Education. A participat la mai multe competitii de discurs in public. Este convins ca fiecare om trebuie sa isi valorifice potentialul si crede in voluntariat si educatie non-formala. HotNews Student a stat de vorba cu Paul si a aflat si cam ce rol are scoala clasica in viata unui tanar adolescent si care sunt ultimele tendinte.
Burse Roland Berger pentru studentii de la ASE Bucuresti Compania de consultanta in management Roland Berger Strategy Consultants ofera burse in valoare de cate 750 de euro pentru studentii Academiei de Studii Economice (ASE) care urmeaza un semestru in programele de la universitatile straine si 1.500 de euro pentru studentii care vor urma un an complet de studiu in strainatate in cadrul programului de mobilitate Erasmus.
Bursa Irma Dobkin in design in Statele Unite Fundatia Educationala IFDA a infiintat bursele Irma Dobkin in Design, sprijinite de catre Washington Chapter in memoria Irmei Dobkin, bursiera a IFDA si lider al Fundatiei Educationale.
Burse pentru 100 de tineri care vor sa faca programe de master sau doctorat Programul Orizonturi Deschise se adreseaza acelor tineri care doresc sa-si desavarseasca formatia intelectuala si profesionala prin programe de master sau doctorat in universitati prestigioase ale lumii, dar care, din motive financiare, nu isi pot duce singuri visul la indeplinire.
Programe de master in strainatate de la Dream Foundation Romania Dream Foundation anunta oficial ca studentii pot aplica pana pe 1 mai pentru programe de master in strainatate. Studentii romani mai pot aplica pana pe data de 1 mai la cele peste 1200 de programe de studiu pe care Dream Foundation le ofera in mai mult de 20 de institutii de invatamant din Europa, Canada si Brazilia.
30 de burse pentru New Europe Master in Banking and Entrepreneurship Grupul italian UniCredit anunta inceperea inscrierilor in "New Europe Master in Banking and Entrepreneurship". Acesta este un program international de masterat in domeniul financiar-bancar si se afla, anul acesta, la a saptea editie. In cadrul lui, UniCredit pune la dispozitie 30 de burse de studiu, in Italia, fiecare valorand 22.000 euro.
Stagii de practica la NATO Sediul central al NATO organizeaza un program de stagii, cu scopul de a oferi unui numar restrans de studenti sau tineri absolventi oportunitatea de a lucra la sediul central al NATO de la Bruxelles.
Simona Iftimescu, coordonator LEAP: "Cand apare un cv cu activitati extra-curriculare, este mult mai bine vazut decat un cv doar cu studii universitare" Link Education And Practice (LEAP) este proiectul unor studenti care si-au pus problema angajarii dupa absolvire, care s-au intrebat cum ar putea compensa lipsa experientei si cum si-ar putea valorifica mai bine cunostintele. HotNews Student a discutat cu Simona Iftimescu, studenta in an terminal la Facultatea de Stiinte Politice si la Facultatea de Psihologie, coordonatoarea proiectului LEAP si o impatimita a voluntariatului si a educatiei non-formale.

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii