Ce te invata sistemul educational britanic este cum sa gestionezi informatiile, cum sa cauti informatiile de care ai nevoie Mihai Brezeanu si-a facut doctoratul in microelectronica in Marea Britanie. La Cambridge. Este castigator al bursei oferita de Gates Cambridge Trust, fundatia filantropica a lui Bill Gates. Inainte sa plece la doctorat, a castigat Werner von Siemens Excellence Award pentru  lucrarea de diploma de la Politehnica bucuresteana. Dupa 4 ani de Marea Britanie, a ales sa se intoarca in Romania, unde lucreaza in cercetare la o companie americana.
Olimpic la matematica: "Mereu poate fi cineva care sa te intreaca la urmatorul concurs" In oraselul Nadiei Comaneci, Onesti, la Colegiul National "Grigore Moisil", se pregateste serios, pentru un alt fel de Olimpiada, Tudor Padurariu. Tanarul are 16 ani, este pasionat de matematica si tocmai a intrat in lumea buna a olimpicilor. Nu crede in expresia "cel mai bun" si nu se considera geniu, dar recunoaste ca, atunci cand a participat in China la un concurs, se simtea gigantic de fiecare data cand iesea pe strada. Asculta muzica veche, rock-ul anilor '70 si a cochetat si cu pictura abstracta si poezia.
Concurs: 30 burse de studii la Istituto Europeo di Design, Italia si Spania Istituto Europeo di Design – reprezentat in Romania de Edu Project, anunta ca acorda 30 de burse de studiu pentru cursurile de 3 ani de la sediile sale din Roma, Milano, Torino, Barcelona si Madrid, pentru anul de studiu 2009-2010.
Intesa Sanpaolo Bank ofera elevilor de liceu Bursa Intercultura in valoare de 12.000 Euro Intesa Sanpaolo Bank impreuna cu Grupul Intesa Sanpaolo continua programul de promovare si sustinere a educatiei in randul tinerilor prin oferirea unor burse de studiu in valoare de 12.000 euro. Programul de burse Intercultura se adreseaza tuturor elevilor de la orice liceu din Romania nascuti intre 01.01.1992 – 31.06.1994, oferindu-le posibilitatea de a castiga o bursa de studii pentru 1 an scolar (clasa a 10-a sau a 11-a), in Italia.
Burse pentru cele mai bune proiecte despre Identitate Fundatiile Robert Bosch (Germania) si ERSTE (Austria), in cooperare cu Reteaua Balcanica de Investigatii Media anunta a treia editie a burselor de excelenta in jurnalism. Tema din acest an este “Identitatea” in context contemporan. Tema a fost aleasa  pentru a marca doua decenii de profunde schimbari la nivel european, care au inclus atat procesul integrarii europene dar si pe cel al disolutiei, al conflictelor armate in Balcani.
INTERVIU Doctorand in Anglia: Lipsa de interdisciplinaritate priveaza cercetarea din Romania de fonduri UE Ciprian Duduiala este presedintele Romanian Society, o organizatie din Nottingham menita sa ajute studentii romani din UK. A terminat Facultatea de Matematica si Informatica la Universitatea „Babes-Bolyai” si este doctorand in anul 3 la Nottingham University, unde studiaza matematica aplicata in biologie. Are 25 de ani si, asemeni multor alti tineri romani, vrea sa se intoarca in tara. Ciprian Duduiala vorbeste despre diferentele dintre cele doua sisteme si despre dificultatea de a fi cercetator in Romania.
Collegium de Lyon ofera burse pentru cercetatori Collegium de Lyon, Institut de Studii Avansate francez deschis elitei cercetarii internationale, lanseaza un apel la candidaturi pentru anul 2009. Oferind conditii de lucru deosebite si gratuite la Lyon (Franta), misiunea acestui centru de cercetare este aceea de a crea o comunitate stiintifica de excelenta. Prima perioada de inscrieri este deschisa pana la 15 februarie 2009.
Programul de Burse Bogliasco Bursele rezidentiale Bogliasco se acorda, indiferent de nationalitate, persoanelor calificate care desfasoara activitati sau lucrari de cercetare in urmatoarele domenii: arheologie, arhitectura, literatura clasica, dans, film sau video, istorie, arhitectura peisagistica, muzica, filosofie, teatru, arte vizuale.
Burse in Polonia, Danemarca, Finlanda si Macedonia Centrul National pentru Burse de Studiu in Strainatate a anuntat oferta de burse in Polonia, pentru anul universitar 2009-2010. Sunt scoase la concurs pana la 20 de luni de bursa pentru studenti, 10 luni de bursa pentru cadre didactice, in vederea specializarii in cadrul stagiilor stiintifice si 10 locuri pentru cursuri de vara de limba, literatura si civilizatie polona.
Program de burse UNESCO-Aschberg pentru artisti Bursele Aschberg pentru artisti promoveaza mobilitatea tinerilor artisti in vederea imbogatirii perspectivelor personale si facilitarii angajarii acestora intr-un dialog intercultural.
Oficial american: "Indiferent de greutatea pe care o inspira programul Fulbright, nu trebuie sa renunti, chiar daca nu esti acceptat in program" 148.000 de studenti internationali au beneficiat de bursele Fulbright, recunoscute ca fiind unele din cele mai bune burse de merit din lume. Colleen Graffy, adjunctul asistentului secretarului de stat american pentru diplomatie publica, a vorbit cu HotNews.ro despre programul finantat de Congresul American. In momentul de fata programul acorda peste 1.300 de burse in toate domeniile de studiu si are centre in peste 140 de tari.
Burse "Tinere Talente", Fundatia Principesa Margareta a Romaniei Proiectul "Tinere Talente" vizeaza sustinerea si promovarea tinerilor talentati in domeniul artistic, care, datorita faptului ca provin din familii cu dificultati materiale, nu-si pot dezvolta potentialul.
Burse New Europe College pentru anul universitar 2009-2010 New Europe College (NEC) anunta concursul anual pentru bursele de cercetare NEC 2009-2010 pentru universitari/cercetatori romani din domeniile stiintelor umaniste, sociale si economice.
Burse "Constantin Brancusi" si "George Enescu" 2009  ICR si Cite Internationale des Arts anunta concursul pentru Bursele "Constantin Brancusi" si "George Enescu" pentru anul 2009.
Student la University of Chicago: Bursa Guvernului Romaniei a produs peste 30 de someri de lux A fost primul pe lista castigatorilor Bursei Guvernamentale din 2005. A calatorit in aproximativ 64 de tari din lume, se implica activ in politicile de tineret de la Bruxelles si, din 2007, face cercetari economice in Africa. Este dezamagit de atitudinea autoritatilor romane fata de absolventii pe care ii sponsorizeaza si spera ca, in viitor, Romania sa aiba ambasadori mai buni decat "fatucile de la Indigo" si sa invete sa isi aprecieze oamenii, in loc sa se vaite ca Anglia si America le fura inteligenta. Codrin Stefan Arsene este bursier la University of Chicago si povesteste despre experienta americana si ce a invatat in America.
Bursa Europeana pentru jurnalisti la Berlin Universitatea din Berlin ofera burse generoase jurnalistilor romani pentru o perioada de studiu de un an la Berlin. Participantii au posibilitatea ca, datorita burselor, sa parcurga un an de studiu la Berlin si - eliberati de indatoririle zilnice de jurnalisti, sa lucreze la un proiect individual de studiu sau la un proiect mai mare de cercetare. Pentru aceasta, intreaga oferta de studiu si de resurse a Universitatilor din Berlin le este deschisa.
Burse de studii de 15.300 euro la IED Madrid Programul European Design Labs al Istituto Europeo di Design Madrid ofera pentru anul universitar 2009 doua burse de studii care acopera integral taxa de curs (15.300 euro). Bursele sunt oferite pentru Masterul interdisciplinar inovativ/avangardist in Design de Produs, Concept de Moda si Comunicare Vizuala de la IED Madrid.
"Study in Europe" pentru promovarea invatamantului european Comisia Europeana a lansat un nou portal intitulat "Study in Europe" pentru a promova atractivitatea invatamantului european in randul studentilor din alte colturi ale lumii. Portalul www.study-in-europe.org face parte dintr-o vasta campanie menita sa creasca numarul de studenti din afara Europei care vin sa studieze in Uniunea Europeana.
Burse  la Viena pentru 65 de tineri dansatori Programul de burse danceWEB ofera unui numar de aproape 65 de tineri dansatori si coregrafi profesionisti in principal din Europa, dar si din tarile non-europene, posibilitatea de a participa intr-un program multinational de formare intensiva.
Workshop: "Studiile in strainatate. Mituri si realitati" Vrei sa stii ce presupune pregatirea pentru un masterat/MBA in strainatate si care sunt conditiile efectuarii unui astfel de program in afara tarii? Daca raspunsul este da, atunci te poti inscrie la workshop-ul "Studiile in strainatate. Mituri si realitati", sustinut de Grupul Educativa, vineri, 31 octombrie 2008, ora 16.15, la Sala Coloanelor, Bucuresti.

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii