Stagiu de practica la British Council din Londra Centrul de Resurse SALTO pe Diversitate Culturala ofera un stagiu de practica in 2009, pe competente interculturale. Stagiul va avea o durata de 6 luni, cu incepere din februarie 2009, si se va desfasura la sediul British Council din Londra (unde este localizat si Centrul SALTO).
Burse de excelenta pentru studentii Facultatii de Matematica-Informatica SIVECO Romania va acorda in acest an universitar burse de merit studentilor de la Facultatea de Matematica si Informatica (FMI) a Universitatii din Bucuresti care manifesta un interes special pentru cercetarea stiintifica.
Burse de studiu si cercetare pentru studenti, doctoranti si tineri cercetatori Serviciul German de Schimb Academic (DAAD) lanseaza oferta de burse de studiu si cercetare in Republica Federala Germania, pentru anul universitar 2009-2010, dupa cum urmeaza:
Programul Fulbright Senior Award pentru burse postdoctorale in SUA Comisia Fulbright din Romania are placerea sa anunte competitia anuala prin care se acorda aplicantilor romani burse postdoctorale de cercetare si predare la universitatile americane, in anul academic 2009-2010. Concurentii sunt invitati sa participe cu propuneri din toate domeniile, exceptand medicina clinica. Aplicantul poate solicita perioada de derulare a bursei, in functie de anvergura proiectului propus. Durata bursei este intre 3 si 8 luni.
Internship platit pe comunicare la Bruxelles Association of European Radios AER, organizatie europeana cu sediul in Bruxelles, reprezentand interesele a peste 4500 de statii radio private si comerciale din Europa, este in cautarea unui stagiar, responsabil si dinamic, familiarizat cu institutiile europene, care sa lucreze cu echipa AER la pregatirea si organizarea conferintei anuale AER, ce va avea loc in februarie 2009.
Burse oferite de Fundatia Konrad Adenauer Fundatia Konrad Adenauer acorda burse de studiu studentilor foarte dotati. Candidatii trebuie sa demonstreze faptul ca sunt preocupati de viata politica si activ implicati in comunitate, precum si receptivi la valorile crestin-democrate.
Training de business de la Harvard distribuit acum in Romania United Nations Conference on Trade and Development si Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale prezinta EMPRETEC - programul international de dezvoltare antreprenoriala si relationare in business dezvoltat la Harvard Business School.
Burse in Marea Britanie pentru studentii din familii defavorizate Studentii de anul I care provin din familii defavorizate pot pleca, pentru un an, sa studieze in Marea Britanie, la una dintre universitatile Canterbury, Essex sau Coventry.
Tanarul anului 2008 in Oradea: Sunt cercetas din 2002 Se defineste ca fiind sociabil, prietenos si deschis, mereu gata sa ii ajute pe cei care au nevoie. Dornic de a cunoaste si invata lucruri noi si de a le da mai departe celorlati, este student, trainer si angajat la universitatea din Oradea. Este calculat si pragmatic, dar mereu zambitor. Are de gand sa urmeze un master in Marea Britanie in Comunicare Politica, un domeniu care il fascineaza de ceva vreme. Si vrea sa invate limba rusa. Radu Seuche este cercetas din 2002 si spune ca n-ar fi unde este daca n-ar fi fost cercetasia.
Doctorand in SUA: In Romania, multi profesori dictau si ne cereau sa tocim Alina Grigorescu a visat mereu sa studieze in Statele Unite ale Americii. Drumul spre "tara tuturor posibilitatilor" a fost mai lung decat a crezut si a trecut pe la Universitatea Bucuresti, pe la Universitatea Paris-Sud si pe la Ecole Normale Superieure, din Paris. Acum este in Minnesota, doctorand in ultimul an in domeniul microbiologiei si crede cu tarie ca lucrurile "nu ies mereu de la inceput asa cum vrem, insa exista mereu solutii alternative".
Se maresc bursele Erasmus Parlamentul European a votat miercuri majorarea burselor studentesti in functie de costurile reale de trai din tara de studiu. Propunerile europarlamentarului Monica Iacob-Ridzi privind procesul Bologna si mobilitatea studentilor au fost adoptate in cadrul sesiunii plenare care s-a desfasurat la Parlamentul European din Bruxelles, cu 592 de voturi pentru si 26 impotriva. Studentii romani au primit vestea surprinsi si sceptici.
ASE: Diploma internationala de master Studentii la masterul de contabilitate vor fi acreditati international si vor putea face stagii de practica in exterior. Masterul este pe lista programelor complementare, la care se pot inscrie si cei care nu au absolvit o facultate de profil economic.
Program de Burse "Stiinta si Tehnologie" in China  Programul de Burse "Science & Technology" urmareste sa incurajeze cooperarea intre UE si China in domeniul "stiintei si tehnologiei".
Stagii la Serviciul de Traducere al Comisiei Europene Comisia Europeana organizeaza de doua ori pe an stagii de formare la locul de munca pentru tinerii absolventi care doresc sa dobandeasca experienta profesionala in traduceri. Nu sunt eligibile persoanele care - in cadrul unui proces de invatare pe intreaga durata a vietii - au dobandit recent o diploma universitara sau se afla la inceputul unei noi cariere profesionale.   
Burse de cercetare Keizo Obuchi UNESCO invita tinerii cercetatori din tarile in curs de dezvoltare, cu diploma de Master sau echivalent, sa candideze la aceste burse. Acest Program de Burse de Cercetare este finantat de Japonia printr-un fond dedicat dezvoltarii resurselor umane.
"Am avut un vis: sa studiez in afara Romaniei" Studiaza in Franta de mai bine de patru ani. La numai 23 de ani, isi face doctoratul la Paris, iar tema lucrarii este facilitarea comunicarii dintre oameni. S-a nascut in Targu-Mures si a plecat la studii in strainatate imediat dupa terminarea liceului. HotNews.ro a stat de vorba cu Johann Stan despre avantajele si dezavantajele sistemului de invatamant francez si cum este sa-ti continui studiile in strainatate.
Andreea Peticaru: "Nu vreau sa mai memorez lucruri fara nicio valoare" Andreea Peticaru este studenta la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, din cadrul Universitatii din Bucuresti. Anul acesta a fost plecata in Belgia, in semestrul doi, cu o bursa „Erasmus”. Experienta a determinat-o sa se maturizeze si sa-si doreasca mai mult. Andreea povesteste cu entuziasm despre perioada petrecuta la Tournai, in Belgia, despre diferentele dintre sistemul de invatamant de acolo si cel de acasa, precum si despre temerile si planurile ei cele mai ascunse. 
Burse de studii in Elvetia Centrul National pentru Burse de Studii in Strainatate anunta lansarea ofertei de burse acordate in baza ofertei unilaterale a Confederatiei Elvetiene, pentru anul universitar 2009-2010: 20 - 25 de burse pentru studii postuniversitare sau cercetare, cu durata de 9 luni (bursele se acorda unui grup de 17 tari, printre care si Romania); se poate acorda o bursa pentru domeniul artistic (muzica, arte vizale, dans).
Selectie pentru workshop in Milan Asociatia Epsilon III din Bucuresti anunta deschiderea unei selectii pentru participarea la un workshop international de teatru-labirint. Sesiunea de lucru va avea loc in Milano, Italia, in perioada 22-28 septembrie, sub conducerea unor experimentati formatori din Tara Galilor, Bulgaria si Danemarca.
Stagii la Mediatorul European Mediatorul European ofera un numar limitat de stagii care urmaresc valorificarea cunostiintelor stagiarilor acumulate pe parcursul studiilor. Stagiile dureaza in mod normal 4 luni si pot fi prelungite pana la maximum 11 luni.

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii