(P) 20.000 $ pentru cea mai buna idee studenteasca de business

High-Tech Business Plan Contest este un concurs ce-si propune sa incurajeze spiritul antreprenorial al studentilor. Competitia solicita propuneri de afaceri bazate pe noi tehnologii sau solutii unice si  isi doreste promovarea inovatiilor pentru participanti.
Ixia Romania continua colaborarea cu mediul academic si organizeaza High-Tech Business Plan Contest in parteneriat cu Universitatea Politehnica Bucuresti, Catedra de Calculatoare din cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare.

Proiectul Economy Works isi propune sa-i familiarizeze pe elevii de liceu cu notiuni de baza de economie

Economy Works va promova ideile libertatii si pietei libere cu scopul de a spori receptivitatea elevilor de liceu la principii economice solide. Proiectul consta in principal intr-o campanie de e-learning in trei module, care prezinta elevilor notiuni de baza de economie si economie politica, menite sa ii ajute pe acestia sa inteleaga mai bine mecanismele unei piete si societati libere si, in acelasi timp, sa le dezvolte spiritul critic.​

Pasiunea pentru biciclete, transformata in business profitabil

Cosmin Popan, de la blogul Portocala mecanica, la magazinul Ciclop

Cosmin Popan e biciclist, blogger – Portocala mecanica – si asociat intr-un business cu biciclete, Ciclop. Am stat de vorba cu el pentru a afla cum a evoluat de la pasiunea pentru biciclete la o afacere care, in ciuda crizei, creste binisor.

Start&Grow a ales cele 4 start-up-uri romanesti care pot primi sprijin de 160000 euro

Start&Grow, un proiect al Startups.ro, lansat alaturi de Microsoft, a ales cele patru start-up-uri romanesti care vor primi consultanta si sprijin in valoare de peste 160000 de euro. Antreprenori selectati sunt Marius Tudosiei care pregateste lansarea Bacaniei Vechi, Razvan si Bogdan Hobeanu care au in lucru un software de cautare inteligenta pe computer derulat prin firma lor, Kenubi, Alexandra Sarlea cu firma Asteco Lifestyle, un centru de diagnostic si tratament, si Marius Dan, a carui firma, Measure and go, ofera consiliere vestimentara si alte servicii conexe.

Junior Chamber International Bucuresti lanseaza Clubul Tineri Antreprenori

Junior Chamber International Bucuresti te invita la evenimentul de lansare al Clubului “Tineri Antreprenori” pe 20 mai, ora 18:00 la Bucharest Hubb.

Prin crearea unei comunitati de tineri antreprenori de succes, Clubul isi doreste sa sprijine initiativele acestora si sa faciliteze transferul de know-how direct de la antreprenori cu experienta relevanta: „Intr-o abordare noua si interactiva, Clubul isi propune sa aduca fata in fata expertiza unor oameni de afaceri de succes si provocarile unei afaceri la inceput de drum” declara managerul de proiect, Cristina Lucaciu.

70,5% dintre elevi cred ca o persoana va castiga mai multi bani daca isi imbunatateste abilitatile de lucru

Elevii inteleg importanta educatiei si a abilitatilor dobandite si influenta pozitiva a acestora asupra venitului viitor, potrivit ultimului sondaj realizat de JA-YE Europa si Citi Foundation. 70,5% dintre elevi cred ca o persoana va castiga mai multi bani daca isi imbunatateste abilitatile de lucru.

Elevii saraci vor primi de la stat 180 de lei pe luna

Circa 155.000 de elevi vor primi o bursa sociala de 180 de lei pe luna. In acest sens, Ministerul Educatiei va aloca 200 de milioane de lei, a declarat dupa sedinta de Guvern, ministrul de resort, Ecaterina Andronescu.

Universitatea Politehnica Bucuresti organizeaza nunti si botezuri in cantinele studentesti din complexul Leu 

Universitatea Politehnica Bucuresti transforma orice spatiu in sursa de finantare, fara sa tina cont de nevoile imediate ale studentilor. UPB inchiriaza etajul unu al cantinei mari din complexul Leu pentru petreceri private. Accesul studentilor nu este permis si asta chiar in conditiile in care, in putin timp va mai ramane o singura cantina deschisa, pentru complexul Leu si Regie, din cauza lucrarilor de amenajare.

Horoscop pentru un credit de nevoi personale

Tanar, angajat cu carte de munca, un an vechime in Bucuresti, ai nevoie de o masina. La un venit net de 1.800 lei, realizezi ca cea mai ieftina optiune este o masina second-hand pentru care trebuie sa obtii un credit de nevoi personale.  Avantaje: este un credit rapid, cu durata de aprobare de maxim 5 zile, nu ai nevoie de giranti sau garantii, minim de acte necesare pentru intocmirea dosarului de credit, se accepta o gama larga de venituri, consiliere gratuita pentru intocmirea a dosarului de credit. Dar ce se intampla daca esti tanar si unde gasesti cel mai avantajos credit de nevoi personale, in conditiile crizei economice actuale?

Ghidul investitorului in titluri de stat

Ministerul Economiei si Finantelor a publicat pe website-ul propriu www.mfinante.ro, la sectiunea Trezorerie si datorie publica, Ghidul Investitorului in titluri de stat.

Criza financiara - ce cred studentii de la ASE

Cum vad studentii de la Academia de Studii Economice (ASE) criza financiara mondiala si implicatiile asupra Romaniei: "Prin aceasta criza, lucrurile se vor aseza asa cum trebuie", spune Horia, student in anul III. “Nu vreau sa ma fac de ras comentand”, bate in retragere o studenta boboc.

Student, caut credit pentru taxa la facultate

"Sunt student in anul II, la Universitatea Bucuresti, am 20 de ani si am nevoie de 2.500 de lei ca sa imi platesc taxa la facultate". HotNews Student a batut la usile a patru mari banci pentru a cere bani pentru o taxa la facultate. Raspunsul a venit simplu: "Vino cu mama SI cu tata" sau "Unde lucrezi?". In calitate de jurnalist, am adresat aceeasi problema birourilor de presa ale bancilor si raspunsurile au fost altele.

47% dintre romani nu si-au schimbat locul de munca in ultimii 3 ani

Majoritatea romanilor se tem de risc si de schimbare

Aproape jumatate dintre romani nu si-au schimbat job-ul, in timp ce doar 1% au ales sa isi schimbe angajatorul de sase ori in ultimii trei ani, arata un sondaj realizat de eJobs, in perioada 1-11 august 2008. "Ne plac statornicia, confortul," spune Eduard Ezeanu, consultant la Careerexperts. "Am fost invatati cu ele si suntem deseori dispusi sa stam intr-un job sau o organizatie in care ne plafonam, in care induram diverse frustrari, decat sa actionam si sa ne cautam un alt loc de munca. Majoritatea  romanilor se tem de risc si de schimbare", este de parere Ezeanu.

Invatati cum sa scrieti si sa aplicati pentru proiecte europene

Coordonatorii de proiecte, voluntarii, membrii ONG-urilor, reprezentantii institutiilor publice implicate in lucrul cu tinerii, dar si tinerii interesati sa scrie si sa depuna proiecte spre finantare, in cadrul programului european „Tineret in Actiune” sunt invitati sa participe la modulele de formare “Scrierea proiectelor in context Tineret in Actiune”. Sesiunile de formare sunt organizate de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), in perioada 2-7 septembrie, la Hotel Eden, Predeal. Toate costurile sunt acoperite de organizatori, modulele fiind co-finantate de Comisia Europeana.

Studentii romani pot lua imprumuturi ca in Occident

Esti student si nu te mai descurci cu banii? Incerci sa te imparti intre job si facultate si simti ca nu mai faci fata cheltuielilor? Exista aproximativ 100 de tineri in situatii similare care au gasit o solutie pentru problemele lor.

Studentii care vor sa inceapa o afacere sunt scutiti de cateva taxe si tarife

Tinerii cu idei de afaceri pot obtine conditii favorabile gratie fondurilor europene care se ridica, in acest an, la 800 de milioane de euro si celor interne, alocate din fondurile Ministerului pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, care insumeaza 100 de milioane de euro, precizeaza site-ul www.immromania.ro. Pentru studentii care vor sa-si inceapa propria afacere exista anumite facilitati si reduceri de taxe.

Creditele pentru studenti: "Vino cu mama sau cu tata!"

Multe banci se lauda ca au produse pentru studenti, dar, de fapt, "acestea nu exista". "Reclamele sunt foarte frumoase, chiar ma distrez cand le vad la televizor", spune Sorin Briceag, broker de credite.

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii