​Articol webPR

VIDEO Interesul tinerilor pentru activitatile digitale a determinat CE sa extinda campania eSkills

Motivatia tine in primul rand de participarea mare a cetatenilor europeni la diversele activitati incluse in campanie, care au vizat trei mari obiective: stimularea interesului tinerilor spre cariere bazate pe competente digitale, atragerea categoriilor de populatie aflata offline spre activitati online si impulsionarea folosirii de catre IMM-urilor a aplicatiilor de business online, sustine Valentin Negoita, presedintele APDETIC- Asociatia Producatorilor si Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor.

Articol webPR

Profesorul Dumitru Miron: Consilierea, orientarea profesionala a studentilor si internship-urile moderne pot frana migratia creierelor din sistemului romanesc de invatamant superior

"Pentru a reduce acest proces de migratie, noi la ASE urmam doua repere esentiale: consilierea si orientarea profesionala a studentilor nou admisi la ciclul de studii universitare de licenta si relatiile universitatii noastre cu actorii mediului economic si social pentru a oferi programe de internship moderne si utile si a asigura o rata ridicata de succes la angajare dupa absolvirea programelor noastre de studii. ASE-ul isi pastreaza valorile si in prezent, dar ele sunt in mod evident nuantate si adaptate pentru a corespunde dezvoltarii si dinamicii societatii romanesti de azi", sustine Dumitru Miron, profesor universitar in cadrul Academiei de Studii Econiomice.

Articol webPR

​​VIDEO Valentin Negoita, presedintele APDETIC: Tinerii sunt in prima linie a tintelor urmarite de Comisia Europeana prin campania eSkills Week 2012

"In 60 de secunde, in lume, sunt trimise peste 168 de milioane de e-mail-uri. In acelasi timp, au loc 695.000 de accesari pe diverse motoare de cautare. Campania eSkills Week 2012 inseamna Saptamana Competentelor digitale si mai mult decat atat, inseamna patru luni de campanie de constientizare in randul populatiei Europei, cu precadere in randul tinerilor", ne-a declarat Valentin Negoita, presedintele APDETIC- Asociatia producatorilor si distribuitorilor de echipamente de tehnologia informatiei si comunicatiilor.

  • Intra in articol pentru a afla mai multe despre campania eSkills Week 2012 si concursul european Project Passion

(P) Taxe de scolarizare zero la universitatile din Danemarca. Student roman in Danemarca: Cum se desfasoara cursurile, care sunt costurile de intretinere si diferentele majore intre sistemul romanesc si cel danez

Catalin Balan (19 ani) urmeaza Medialogy, program de licenta al Universitatii Aalborg- Campus Esbjerg din  Danemarca. In Romania, a absolvit liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj. "Cursul este destul de diferit de aproape orice am găsit pe parcursul căutărilor mele și se axează pe proiecte practice realizate folosind tehnologie multimedia. Universitatea Aalborg are un mod specific în care se desfășoară cursurile, mod care este de fapt diferit de majoritatea universităților din lume", a povestit Catalin Balan pentru CampusNews.ro, intr-un interviu despre conditiile de studiu din Danemarca, costurile de intretinere si diferentele majore intre sistemul romanesc si cel danez.

​​VIDEO Cum m-am indragostit de matematica - o discutie cu profesorul Vasile Brinzanescu, directorul Institutului de Matematica al Academiei Romane "Simion Stoilow"

Ce rol joaca pregatirea matematica? Are viitor educatia matematica in Romania? Cum pot fi atrasi tinerii catre matematica si stiintele exacte? De ce trebuie subliniat ca matematica joaca un rol esential in formarea gandirii si in toate activitatile societatii si ale vietii? Directorul Institutului de Matematica al Academiei Romane "Simion Stoilow", Vasile Brinzanescu, vorbeste intr-un interviu CampusNews despre pasiunea dansului pentru matematica si de ce matematicii trebuie sa ii acorzi o atentie speciala.

​VIDEO Organizatorii proiectului Aspire Academy: "Ne asteptam la tineri care sa isi doreasca intotdeauna sa se reinventeze si care sa se diferentieze de ceilalti prin ideile pe care le au"

Ana Sarbu si Dinu Gheorghe sunt doi dintre organizatorii scolii de vara Aspire Academy. Intr-un interviu CampusNews, ei vorbesc despre cum a inceput proiectul initiat de tinerii romani absolventi si studenti ai universitatilor Harvard, Princeton si Georgetown si ce fel de studenti cauta pentru scoala lor de vara.

(P) Stelian Cojocaru: "Plecarea pe mare a cadetilor este foarte dificila pentru ca noi nu mai avem flota sub pavilion national"

La un an de la lansare, Colegiul Nautic Roman isi consolideaza programele de formare a ofiterilor maritimi. "Plecarea primilor cadeti ai colegiului in voiaje de practici valideaza calitatile sistemului de educatie nivel vocational. Cu toata astea, plecarea pe mare a cadetilor este foarte dificila pentru ca noi nu mai avem flota sub pavilion national", declara Stelian Cojocaru, presedintele Colegiului Nautic Roman.

AUDIO Student la Facultatea de Arhitectura La Villette din Paris: "Sistemul de educatie este cu totul altul acolo"

"In ultimii ani de liceu, cand am fost pe punctul de a alege ce-o sa fac mai departe, singurul lucru care mi-a placut si pe care am vrut sa-l fac a fost arhitectura", spune studentul Alexandru Senciuc intr-un interviu CampusNews. Alexandru face un master in Franta, la École nationale supérieure d'architecture de Paris-La Villette. "Nu ma vedeam mai departe ca fiind altceva decat un arhitect. Chiar daca mi-a placut matematica, chiar daca am facut fizica, nu ma vedeam altceva decat arhitect", continua Alexandru.

INTERVIU Aurora Constantin, romanca premiata de Google: "In mediul academic britanic nu te izbesti de conceptul "lasa ca merge si asa"

Google i-a acordat una dintre cele zece burse pentru cei mai valorosi studenti cu dizabilitati saptamana trecuta. Isi da doctoratul in informatica la University of Edinburgh si este implicata intr-un proiect de cercetare care sa ajute copiii cu autism sa isi imbunatateasca abilitatile de comunicare sociala. Aurora Constantin povesteste intr-un interviu CampusNews despre experienta academica in Scotia si despre proiectul ECHOES in care este implicata.

​VIDEO Trainer in leadership Rares Manolescu: "Cred ca varsta de 18-25 e varsta propice ca sa-ti dai seama cine vrei sa fii sa faci primii pasi sa te intrebi"

"Programul de leadership e mai mult decat un training, e altceva fata de un program standard de educatie, pentru ca in esenta combina impartasirea experientei unor oameni care fac leadership cu ocazia tinerilor participanti de a practica abilitati" spune trainerul Rares Manolescu intr-un interviu CampusNews.​

VIDEO Trainer media la Praga: "Nimeni nu cerceteaza la ce nivel a ajuns concentrarea pietei media. Nimeni nu studiaza cum influenteaza mana de proprietari media continutul produselor pe care le digeram zi de zi"

Dupa ce a terminat Facultatea de Jurnalism din Bucuresti, s-a mutat in Praga. In primii ani a predat franceza si engleza, a lucrat intr-o companie de consultanta si, mai apoi, a fost jurnalist la Czech Business Weekly. In aprilie 2010, revista s-a inchis, si-atunci a hotarat sa-si creeze propria afacere media. Intr-un interviu CampusNews, Cristina Muntean vorbeste despre cariera ei de jurnalist roman la Praga, despre experienta in capitala Cehiei si de ce a renuntat la doctoratul in Media Management de la Universitatea Carol.

  • Intra in articol pentru interviul VIDEO

VIDEO Ghidul studentului roman care vrea sa lucreze vara aceasta in Statele Unite

30.000 de studenti romani au participat in programul Summer Work and Travel care se desfasoara anual in Statele Unite ale Americii. Programul permite studentilor sa economiseasca bani, sa viziteze si sa traiasca alaturi de americani si de studenti din alte tari. Administratorul programului, Laura Gavinski, vorbeste intr-un interviu CampusNews, despre conditiile pe care un student trebuie sa le indeplineasca pentru a fi admis si a merge la vara in SUA.​

AUDIO Geolog marin la Institutul Oceanografic din Massachusets: "Cercetarea din Romania este sub calcaiul unei cizme a incompetentei"

"Am ajuns la Woods Hole Oceanographic Institution, cel mai mare institut oceanografic din lume, in 2001 ca cercetator postdoctoral, dupa ce mi-am terminat doctoratul la universitatea de stat din New York, la Stony Brook", spune Liviu Giosan, intr-un interviu CampusNews. "Am plecat din Romania in 1993, cand mi-am terminat facultatea, dar decizia de a pleca fusese luata cu mult inainte, la venirea minerilor in iunie 90, cand am trecut prin evenimente traumatizante. Si mi-am dat seama ca nu voi putea sa fac stiinta in Romania in urmatorii 20 de ani.

  • Intra in articol si asculta varianta audio a interviului cu geologul marin Liviu Giosan

VIDEO Absolvent de Stanford si masterand la Harvard: "Acele reforme care s-au realizat in Romania pe domeniul anticoruptiei au venit ca rezultat al presiunii dinspre Bruxelles"

Face un MBA la Harvard Business School si un masterat in Politici Publice la Harvard Kennedy School. A absolvit Stanford-ul cu teza de onoare "Intre speranta si deziluzie: Coruptia in Romania Post-Comunista, 1990-2008". Este presedintele si unul din membrii fondatori ai Ligii Studentilor Romani in Strainatate. Sebastian Burduja vorbeste intr-un interviu CampusNews, despre avantajele sistemului educational american si ce are de gand sa faca dupa ce-si termina studiile la Harvard.

​Interviu CampusNews

Profesoara de matematica la Colegiul Mihai Eminescu din Bucuresti: "Cand ai ceva nou, cand poti sa descoperi ceva nou de unul singur, iti place. Cand ti se da pe tava si ti se cere sa reproduci, nu mai merge"

E-Motion este un proiect al Uniunii Europene de gasire a unor modalitati de reducere si evitare totala a abandonului scolar prin folosirea noilor tehnologii si a muzicii. Proiectul pilot a fost derulat in cateva licee din Spania, Marea Britanie, Italia si Romania. CampusNews a stat de vorba cu profesoara Dorina Jugureanu, de la Colegiul National Mihai Eminescu din Bucuresti, pentru a afla mai multe detalii despre acest proiect.​ "In momentul in care elevii stiau ca urmeaza sa intre in laborator si-or sa lucreze cu sintetizatorul, veneau la scoala. Si numarul absentelor a scazut mult, iar mediile lor la matematica si fizica au crescut vizibil", spune profesoara Jugureanu.

AUDIO Analiza pe textul noii legi a educatiei nationale cu seful comisiei prezidentiale pentru educatie, Mircea Miclea

Care sunt modificarile pe care noua lege a educatiei nationale le aduce in invatamantul universitar? Intr-un interviu CampusNews, seful comisiei prezidentiale pentru educatie, Mircea Miclea, autorul strategiei si schitei solutiilor pentru noul act legislativ, analizeaza pe articole modificarile aduse de noua lege a educatiei nationale.

  • Asculta in articol analiza facuta de Mircea Miclea

VIDEO Radu Tatucu, masterand la Harvard: "Fata de Europa, unde Romania are o imagine destul de rea, in Statele Unite, Romania are o imagine cvasi-inexistenta"

"Fac un master in Politici Publice la Harvard Kennedy School of Government care este scoala de politici publice si guvern a universitatii", spune Radu Tatucu intr-un interviu CampusNews. "Acest program are doua componente principale: in primul an este o componenta de fundament in care iei anumite cursuri obligatorii, cursuri in economie, statistica, etica, management strategic al organizatiilor din sectorul public."​

INTERVIU Student roman aflat in internship la Facebook: "Un angajat lucreaza mult mai bine daca nu il faci sa se simta ca un angajat"

Din luna septembrie a acestui an este intr-un stagiu de practica de 12 saptamani la Facebook, in Palo Alto. Este unul din olimpicii romani abonati la Balcaniadele de informatica. A lucrat ca programator si in luna aprilie a fost la conferinta celor de la Facebook tinuta la Politehnica. "La sfarsit au anuntat ca angajeaza si ca daca suntem interesanti de pozitii full-time sau internship, sa aducem un CV." Tiberiu Savin povesteste intr-un interviu CampusNews despre experienta ultimelor luni ca intern la Facebook.

VIDEO AUDIO Noua solista de la Nouvelle Vague, Mareva Galanter: "M-am nascut in Tahiti, dar bunica mea din partea tatalui este romanca"

Turneul de promovare a noului album Couleurs Paris al formatiei Nouvelle Vague incepe pe 22 noiembrie la Bucuresti, cu un concert la Sala Palatului. Noul lor album a fost lansat marti, 16 noiembrie, la Paris si cuprinde 16 piese. CampusNews a stat de vorba cu noua solista Mareva Galanter despre povestea ei cu Nouvelle Vague si ce suprize pregateste trupa pentru al treilea spectacol din Bucuresti.

  • Intra in articol pentru a asculta inregistrarea audio cu Mareva Galanter

Irina Vasilachi, absolventa de master la Universitatea din Groningen: "Niciun angajator nu a fost interesat de experienta academica in sine"

Ofera studiile postuniversitare in tarile vestice un avantaj la angajarea in Romania? Nu intotdeauna in mod direct, spune Irina Vasilachi, absolventa a unui master de limba si cultura neerlandeza la Universitatea din Groningen, Olanda si bursiera Orizonturi Deschise. A intalnit, cel mai des, la interviurile de angajare, intrebari legate de experienta de munca anterioara sau de cunostintele de contabilitate pe care le are, in conditiile in care ea este absolventa de Litere.​

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii