Articol webPR

„De la teorie la practica prin Intreprinderea Simulata", un proiect de succes la bilant

Conferinta de incheiere a proiectului, organizata in perioada 18-20 octombrie 2013, a reprezentat ocazia de a onora reusitele, dar si de a face o analiza privind modul in care a fost implementat proiectul si in care au fost indeplinite obiectivele acestuia.  La conferinta au participat 120 de persoane, oficiali ai Ministerului Educatiei Nationale, reprezentanti ai echipei de proiect, studenti din cadrul celor 32 de Intreprinderi Simulate infiintate in cadrul proiectului,  reprezentanti ai companiilor private partenere in proiect si colegi din proiecte cu obiective similare sau complementare.

Articol webPR

Competenta si performanta la Targul de Intreprinderi Simulate - Mamaia 2013

"Editia a II-a a Targului de Intreprinderi Simulate reprezinta pentru toti participantii la eveniment reusita unei adevarate familii de profesori si studenti de la Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti, Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi si Universitatea Valahia din Targoviste." Acesta este modul in care a fost perceputa echipa in intregul ei de catre secretarul de stat in Ministerul Educatiei Nationale, Gigel Paraschiv, unul dintre sustinatorii proiectului "De la teorie la practica prin intreprinderea simulata, iar cele trei zile in care s-a desfasurat evenimentul i-au confirmat pe deplin acest sentiment.

Articol webPR

Studentii romani au participat la Targul de Intreprinderi Simulate de la Viena

O delegatie de 16 studenti si 4 profesori coordonatori ai Universitatii Politehnica din Bucuresti, Universitatii Petrol-Gaze din Ploiesti, Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi si Universitatii Valahia din Targoviste a reprezentat Romania la Targul de Firme de exercitiu/Intreprinderi simulate desfasurat in data de 22 martie 2013 la Academia Comerciala din Viena. Participarea la acest targ a facut parte dintr-un eveniment desfasurat in capitala Austriei, pe parcursul a doua zile, incluzand si vizite de studiu. Organizat de partenerul transnational al proiectului „De la teorie la practica prin intreprinderea simulata”, evenimentul a dorit sa abordeze una dintre laturile practice ale antreprenoriatului si anume patrunderea pe piete externe si relatia directa cu clientii externi

Intreprinderea simulata intre experiment si experienta de viata pentru cei 323 studenti implicati in proiectul "De la teorie la practica prin intreprinderea simulata"

323 de studenti si-au dezvoltat aptitudinile antreprenoriale in proiectul "De la teorie la practica prin intreprinderea simulata". Studentii au fost formati in 8 centre de lucru, cumuland 16 intreprinderi simulate create si dotate special din fondurile proiectului. Acestea isi desfasoara activitatea similar unor firme reale, dar in spatiul virtual. Astfel, tinerii au asimilat informatii despre functionarea unei organizatii reale, deprinzand comportamentele profesionale necesare fara a fi implicate riscuri financiare.

Consultatii gratuite pentru elevii si studentii romani care vor sa studieze in strainatate

Peste 50 de experti straini din domeniul dezvoltarii profesionale sunt prezenti la a zecea editie a targului" World Education", care se desfasoara sambata si duminica in Capitala, pentru a le prezenta tinerilor ofertele universitatilor din Marea Britanie, Olanda, Italia, Spania sau Danemarca, informeaza Agerpres. Potrivit organizatorilo, programele oferite de peste 40 de universitati partenere se adreseaza atat elevilor care vor sa urmeze o facultate in strainatate, cat si studentilor care vor sa urmeze un program de master.

BBC: Spectrul plagiatului bantuie Europa. Pe lista politicienilor europeni acuzati de plagiat apar Victor Ponta si fostul ministru al Educatiei, Ioan Mang

"Spectrul plagiatului" bantuie Europa, dupa ce mai multi politicieni cu functii importante au fost acuzati de plagiat iar o parte au demisionat din aceasta cauza in ultimele 18 luni, ceea ce "zguduie" universitati europene respectate, scrie BBC intr-un articol de opinie semnat de un profesor de la o universitate din Berlin si ilustrat pe website cu fotografia lui Victor Ponta.

Leonardo, un proiect de orientare profesionala a persoanelor cu dizabilitati, adresat elevilor si persoanelor adulte cu probleme de somaj

Proiectul Leonardo PROD (Professional Orientation of People with Disability) a fost initiat in toamna anului 2011, propunandu-si sa sporeasca capacitatile institutionale ale organizatiilor publice sau private si ale ONG-urilor care se ocupa de orientarea profesionala a persoanelor cu dizabilitati. Actiunile se adreseaza elevilor cu dizabilitati de la scoli primare, persoanelor adulte cu dizabilitati, si, de asemenea, persoanelor cu dizabilitati care au probleme de somaj dupa absolvire si au nevoie de formare profesionala.

Articol webPR

320 de studenti, angajati ai intreprinderilor simulate, au invatat ce inseamna a fi antreprenor

Demarat in luna noiembrie 2010, proiectul "De la teorie la practica prin inreprinderea simulata" a ajuns la jumatatea perioadei de implementare. Astfel, 320 de studenti au infiintat si au lucrat in 16 intreprinderi simulate, dezvoltandu-si abilitatile de munca si crescandu-si adaptabilitatea la cerintele unui loc de munca real.

Articol webPR
Targ Intreprinderi Simulate

VIDEO Intreprinderea simulata, o sansa reala pentru un viitor antreprenor de succes

“Participarea in cadrul proiectului Intreprindere Simulata m-a maturizat si m-a facut sa inteleg mai bine munca parintilor mei. Am construit o firma de la 0 si m-am dezvoltat frumos in mijlocul unei echipe unite si dinamice”, a declarat Cristina Stoica, studenta care activeaza in cadrul intreprinderii simulate IS Urban SRL.

  • Click pe imagine pentru fotogalerie

Articol webPR

Peste 600 de tranzactii efectuate, in numai 4 ore, de catre participantii la Primul Targ de Intreprinderi Simulate organizat in Romania

Participantii la Primul Targ de Intreprinderi Simulate organizat in Romania au efectuat peste 600 de tranzactii. Astfel, cele 17 Intreprinderi Simulate participante la primul Targ de intreprinderi simulate din Romania au efectuat, in numai 4 ore 402 procese de vanzare si 212 procese de cumparare.

Efectele globalizarii in educatie: Una dintre principalele universitati din Italia "trece" la limba engleza

Una dintre cele mai mari universitati din Italia - Politecnico di Milano - va schimba limba de predare si evaluare a studiilor, trecand de la italiana la engleza, incepand cu 2014, pentru mare parte din programele de licenta si toate programele de masterat si doctorat, relateaza BBC, care noteaza ca decizia luata in "leaganul ultimei limbi globale - latina" - este un "cutremur cultural".

Medalie de bronz pe natiuni pentru elevii romani, la Olimpiada de Limba Latina

Elevii romani au ocupat locul al 3-lea pe natiuni la Olimpiada de limba latina si premiul 3 in concursul individual, anunta Ministerul Educatiei. Olimpiada de limba latina, Certamen Ciceronianum Arpinas, s-a desfasurat in perioada 10 - 13 mai 2012 la Arpino, in Italia.

O noua editie CNSC a ajuns la final

Editia cu numarul 9 a Congresului National al Studentilor la Comunicare organizat de PRIME Romania s-a incheiat cu succes. Evenimentul s-a desfasurat intre 3 si 5 mai, la Rectoratul Universitatii Politehnica Bucuresti si a avut ca tema "PR-ul pentru Divertisment".

Scrisoare deschisa a zece ONG-uri catre premierul Victor Ponta: "Doriti adoptarea unei noi legi a educatiei, cea propusa anterior Parlamentului?"

Zece organizatii non-guvernamentale au transmis o scrisoare deschisa catre premierul Victor Ponta, in care ii cer sa clarifice pozitia cabinetului sau fata de Pactul National pentru Educatie. "Consideram ca Pactul este un cadru potrivit pentru dezvoltarea educatiei in Romania in anii urmatori si ca Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011, fara a fi perfecta, implementeaza in buna masura principiile Pactului", se arata in scrisoare.

  • "Doriti adoptarea unei noi legi a educatiei, cea propusa anterior Parlamentului?" - una dintre intrebarile ONG-urilor

Un australian in varsta de 97 de ani a obtinut cea de-a patra diploma universitara

Un dentist australian in varsta de 97 de ani a primit vineri diploma de masterat in stiinte medicale, a patra diploma universitara de-a lungul vietii sale, devenind astfel cel mai batran student din lume care a terminat o facultate, scrie AFP.

BAC 2012 Ministerul Educatiei: Sesiunea speciala de Bacalaureat pentru olimpici va avea loc in perioada 19 mai - 1 iunie

Sesiunea speciala de Bacalaureat 2012 pentru absolventii de liceu participanti la loturile nationale ce se pregatesc pentru olimpiadele internationale va avea loc in perioada 19 mai - 1 iunie, se arata intr-un ordin al Ministerului Educatiei din 24 aprilie. Potrivit acestuia, sesiunea se va desfasura in doua centre de examen si in centrul zonal de evaluare.

  • Vezi in articol Calendarul examenelor din sesiunea speciala de BAC 2012 si lista elevilor din loturile nationale

O medalie de aur si una de argint pentru elevii romani, la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene

Elevii romani au obtinut o medalie de aur si una de argint la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO), anunta Ministerul Educatiei. Aceasta este a treia participare a Romaniei la competitia cu caracter interdisciplinar pe echipe.

Corina Dumitrescu: Bacalaureatul va fi organizat in cele mai bune si corecte conditii

Examenul de Bacalaureat din acest an va fi organizat in cele mai bune si corecte conditii, a declarat miercuri, inaintea Biroului Permanent al PSD, ministrul desemnat al Educatiei, Corina Dumitrescu, transmite Agerpres. "Bacalaureatul va fi organizat in cele mai bune si corecte conditii si desigur o serie de alte probleme atat in preuniversitar, cat si in universitar, atat ne ingaduie acest interval de timp de doar sase luni", a spus Corina Dumitrescu.

Catalin Baba: Recunoasterea automata a diplomelor inseamna ca tarile din Procesul Bologna vor avea acelasi curriculum, cercetare si standarde comune, mecanisme de verificare reciproca

Recunoasterea automata a diplomelor in interiorul Procesului Bologna este unul dintre obiectivele stabilite prin comunicatul de la Bucuresti, a anuntat ministrul Educatiei, Catalin Baba. Potrivit oficialului, aceasta recunoastere automata a diplomelor inseamna compatibilizarea curriculei intre statele membre ale Procesului Bologna, implementarea de mecanisme de verificare reciproca, o cercetare comuna, precum si dezvoltarea unei mobilitati mai bune a studentilor. 

Directorul adjunct pe educatie din Comisia Europeana: Recunoasterea automata a diplomelor devine un obiectiv major al Procesului Bologna

"Ne-am pus de acord pentru prima data asupra stabilirii ca obiectiv al Procesului de la Bologna a recunoasterii automate a diplomelor", a declarat in cadrul Conferintei Ministeriale Bologna care a avut loc la Bucuresti Xavier Prats Monne, directorul general adjunct pentru educatie si cultura din Comisia Europeana. Acesta a declarat ca recunoasterea automata a diplomelor este de acum un obiectiv pe termen lung al statelor membre ale procesului, iar beneficiul va consta in faptul ca un student care termina studiile de licenta va putea urma un masterat in alta tara fara a trebui sa faca dovada valabilitatii diplomei sale.

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii