VIDEO:Festivalul "B-FIT in the street" a fost o pata de culoare pe strazile Bucurestiului

de Andreea Flintoaca HotNews.ro

Luni, 2 iunie 2008, 11:59    TIMP LIBER | AGENDA

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic

Aseara s-a incheiat festivalul “B-FIT in the street!”, eveniment care a reunit nu mai putin de 13 trupe de actori, acrobati si muzicieni pentru a oferi Bucurestiului spectacole inedite. Dupa o prima seara de incalzire, artistii s-au dezlantuit vineri, sambata si duminica in Piata Constitutiei, pe Bulevardul Unirii si in Parcul Cismigiu atragand mii de spectatori entuziasmati. HotNews Student a fost in culisele festivalului si a urmarit spectacolele alaturi de directorul artistic, Yann Guerrero, si de organizatorii din Romania.
 
[De ce teatru de strada?] Fostul meu regizor ar fi spus pentru ca inauntru e frig. Eu vad lucrurile asa: exista doua tipuri de public – publicul care are o educatie culturala, care este obisnuit sa mearga la teatru, elita culturala, am putea spune care are toate posibilitatile de a merge sa vada un spectacol la teatru si o categorie de public pe care mie imi place sa o numesc “non”-public” adica acele persoane de pe strada. Teatrul de strada a inceput dintr-o lipsa a audientei si este dedicat acestor oameni, care nu au posibilitatea de a merge la teatru
 
 
Yann Guerrero, director artistic "B-FIT in the street"

Nelipsiti in fiecare seara au fost cei cinci actori cu tunuri de panglici si de confetti care au acaparat bulevardul Unirii si Piata Constitutiei, spre bucuria copiilor si a adultilor. Stalpi de iluminat, semafoare, masini, copaci, toate au fost infasurate in zecile de metri de panglici tasnite din masinariile actorilor.

Yann ne-a spus ca pentru acest festival s-au pregatit si au repetat 5 luni. “Toate spectacolele noastre urmeaza un scenariu prestabilit, scris. E vorba de scenografie, de partea tehnica, de sincronizare. Toti acrobatii sunt foarte bine antrenati. Pentru editia urmatoare planuim sa includem si actori romani in spectacolele noastre, sa ii antrenam, pentru ca Romania are potential”, ne-a explicat el.

Dupa panglici si confetti au urmat fie pompierii piromani care au incediat Piata Constitutiei, fie girafele gigantice si jocuri de lumini, fie arlechinii, pe catalige. Ceea ce i-a incantat pe spectatori au fost numerele de acrobatie si interactivitatea spectacolelor: actorii interactionau permanent cu publicul, il cautau, il incitau si plecau doar dup ace obtineau o mare de rasete.
B-FIT in the street
Foto: Hotnews

L-am intrebat pe Yann de cat timp se implica in realizarea spectacolelor de strada si a raspuns, cu zambetul pe buze, ca de mai bine de 20 de ani. “Am vazut primul spectacol de teatru in strada cand aveam 17 ani . O prietena de-ale mele era fiica unei foarte faimoase actrite de strada si ea m-a dus acolo. Pur si simplu nu am putut sta deoparte, era de-a dreptul irezistibil.”

Momentele de intensitate maxima au fost vineri seara si duminica seara, cand doua trupe de violinisti, respectiv tobosari, au fost inaltate cu o macara la 40 de metri deasupra Pietei Constitutiei si au cantat suspendate timp de un sfert de ora.

Festivalul s-a incheiat cu spectacol de artificii care au invaluit in Casa Poporului si o baie cu spuma in care au intrat, deopotriva, adulti si copii. Bucuria se citea nu doar pe fetele bucurestenilor, ci si pe cele ale artistilor care au uitat de oboseala ator zile de munca si au stat, rabdatori, sa faca poze inca o jumatate de ora.
B-FIT in the street
Foto: Hotnews

“Nu-mi plac aventurierii si nici sa calatoresc, nu vreau sa fac colectii de stampile in pasaport, pur si simplu vreau sa interactionez cu oamenii , sa le arat ce imi place mie, ce stiu sa fac si sa vad cum reactioneaza ei.”, ne-a marturisit Yann Guerrero. El a subliniat ca festivalul este rezultatul unei impresionante munci de echipa si al unei foarte bune colaborari intre organizatorii din Romania si artisti de diferite nationalitati.
Trupa de violonisti "Lacher de violons", la 40 de metri inaltime


Trupele de acrobati ale Companiei Malabar


  
333 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii