Oportunitate pentru studentii de la Jurnalism: Fii jurnalist la Costinesti

de A.I. HotNews.ro

Marţi, 15 iulie 2008, 14:47    TIMP LIBER | AGENDA

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic

Vrei sa lucrezi la centrul de presa de vacanta pentru tineret din Romania? Daca esti student la Jurnalism, in cadrul Universitatii Bucuresti (FJSC), ai aceasta sansa, in cadrul scolii de vara organizate de Autoritatea Nationala pentru Tineret.

Autoritatea Nationala pentru Tineret organizeaza in perioada 25.06-03.09 a patra editie a „ Scolii de vara Costinesti". Aceasta Scoala de vara reprezinta cel mai amplu si consistent program national pentru tineret din Romania si se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 14 si 35 ani.

Programul are doua componente distincte: o componenta instructiv-educativa prin temele, dezbaterile, mesele rotunde, workshopurile si activitatile formale si non-formale organizate in cadrul Scolii de vara; si o componenta distractiv-recreativa, reprezentata de activitatile de pe plaja din Costinesti, si anume competitiile sportive si concursurile distractive organizate de ANT desfasurate la Cortul ANT de pe Plaja de la Obelisc.

Parteneri pe toata durata evenimentului vor fi: Televiziunea Romana si Federatia Romana Sportul pentru Toti.

Pe toata durata Scolii de vara, timp de doua saptamani, un numar de sase tineri, studenti la jurnalism de la FJSC, vor asigira Centrul de Presa al ANT.

Studentii care doresc sa se inscrie sunt rugati sa trimita confirmarea si perioada aleasa pe adresa mcoman[at] fjsc .ro .

Temele Scolii de vara din acest an vor fi:

25.06-02.07- „Tinerii si cultura urbana: valori si amenintari"- in parteneriat cu Centrul de tineret al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti si cu participarea voluntarilor din toate centrele de tineret din tara
02-09.07- „Saptamana interculturalitatii"- in parteneriat cu Departamentul pentru Relatii Interetnice, cu participarea tinerilor reprezentanti ai minoritatilor etnice nationale, recunoscute in Romania.

09-16.07- „Amfiteatrele tineretii"- sase zile de dezbateri cu personalitati din domenii variate precum: stiinta, comunicare, cultura, arta, politica si viitorologie. Vor fi prezenti: Alexandru Mironov, Mircea Malita, Cristian Topescu, Dan Puric, Grigore Constantinescu si altii.

16-23.07-„Medierea conflictelor, implicarea tinerilor in viata publica"-in parteneriat cu Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative. Participa tineri din toate partidele politice care vor avea un dialog cu politicieni de marca invitati ( moderator- politologul Marius Pieleanu)

20-27.08- "Asociativitate si voluntariat"
-cu participarea tinerilor proveniti din structuri asociative de si pentru tineret din toata tara

27.08-03.09- „Scoala Nationala de Jurnalism pentru Tineret"-cu participarea tinerilor interesati in activitati de comunicare si mass-media

Pe toata perioada verii, ANT va oferi tinerilor din Costinesti posibilitatea informarii si comunicarii la distanta, in regim gratuit, prin deschiderea Centrului de tineret Costinesti 2008, cu o dotare cuprinzand: 10 calculatoare, internet, aparatura multifunctionala etc.

Pentru a prezenta imaginea Centrului, a Scolii de vara, a activitatilor de pe plaja, a spectacolelor de pe scena, ANT intentioneaza sa deschida primul Centru de presa de vacanta pentru tineret din Romania.

Pe toata durata Scolii de vara, timp de doua saptamani, un numar de sase tineri, studenti la jurnalism de la FJSC vor asigira Centrul de Presa al ANT. Temele vor fi alese de tineri si vor avea reflectare atat in programele zilnice ale partenerului nostru-TVR, cat si in ziarul de vacanta pe care ANT intentionaeza sa-l realizeze in aceasta vara.
Perioadele de doua saptamani sunt dupa cum urmeaza:
- 25 iunie -8 iulie
- 9 iulie- 22 iulie
- 23 iulie – 5 august
- 6 august – 19 august
- 20 august – 2 septembrie

Pe perioada celor doua saptamani cei sase studenti impreuna cu indrumatorul vor beneficia de masa si cazare gratuita. Astfel cei 6 studenti vor beneficia de 3 camere duble, iar indrumatorul de o camera dubla.

Obiectivele urmarite de ANT prin desfasurarea acestui proiect sunt:
- cresterea vizibilitatii ANT in randul tinerilor de la malul marii
- prezentarea cat mai detaliata a programului „Scoala de Vara Costinesti"
- prezentarea tuturor celorlalte activitati desfasurate pe plaja pe intreaga perioada a verii: Cortul ANT, Centrul de Tineret Costinesti

Precizam ca membrii echipelor vor avea acces permanent la Centrul de Tineret, unde vor beneficia de suportul tehnic necesar precum si de conexiune la internet.

Studentii isi vor putea alege temele ce vor urma sa fie ilustrate si vor avea la dispozitie si site-ul Scolii de Vara unde isi vor putea prezenta materialele in plus fata de Ziarul de Vacanta si interventiile la TVR.

La finalul fiecarei perioade de doua saptamani fiecare membru al echipei va primi o adeverinta de practica in jurnalism.
Centrul ANT de pe plaja va fi asistat de animatori, arbitri si personal specializat, activitatile urmand a fi difuzate zilnic prin emisiunile transmise de TVR.

Studentii care doresc sa se inscrie sunt rugati sa trimita confirmarea si perioada aleasa pe adresa mcoman[at]fjsc.ro.

  
766 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii