Concurs de proiecte pentru tinerii antreprenori/cercetatori. Premii: 3.000 euro locul I, 1.500 euro locurile 2 si 3

de A.I. HotNews.ro

Joi, 2 octombrie 2008, 13:20    TIMP LIBER | AGENDA

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Tinerii antreprenori si/sau cercetatori din Romania pot patricipa la un concurs european de proiecte. La editia de anul trecut, un cercetator roman a ajuns in finala concursului, cu un proiect in domeniul biotehnologiei. Termen limita de depunere a dosarelor: 14 ianuarie 2009.
 
Paris, septembrie 2008 – Innovact lanseaza editia a 7-a a Concursului Tinere sperante europene ale inovarii (Espoirs Européens de l’Innovation / European Young Entrepreneurs Awards) deschis tinerilor intreprinzatori din Europa.

Organizata de 7 ani cu sustinerea Comisei Europene, aceasta competitie internationala are ca obiectiv evidentierea si participarea la finantarea celor mai bune proiecte antreprenoriale ale studentilor sau tinerilor cercetatori. La editia de anul trecut, un cercetator roman a ajuns in finala concursului, cu un proiect in domeniul biotehnologiei. Candidatii pot sa-si depuna dosarele pana la data de 14 ianuarie 2009.

Concursul Tinere sperante europene ale inovarii ofera celor care au proiecte de creare a unei activitati ocazia de a-si construi un demers antreprenorial si de a-si prezenta ideile in fata unui juriu de profesionisti.

Orice tanar poate participa, in echipa sau individual, indiferent de produs, activitate sau de etapa in care se afla proiectul – in curs de realizare sau deja implementat. Lansata de catre Innovact - Forumul Tinerei Intreprinderi Inovante sustinut de Camera de Comert si Industrie a orasului Reims (Franta), aceasta initiativa urmareste stimularea spiritului de initiativa al tinerilor.

Un cercetator roman, Mihail Ichim, s-a calificat anul trecut in finala concursului. Proiectul sau privind inmultirea florii de colt prin utilizarea culturii in vitro a fost astfel selectionat dintre cele peste 300 de proiecte venind din intreaga Europa.

Juriul este prezidat de catre Luuk BORG, directorul Secretariatului General al Eureka si responsabil al programului de finantare european Eurostar. Evaluati in functie de creativitatea, originalitatea, viabilitatea si profesionalismul proiectului lor, laureatii concursului vor fi premiati in cadrul forumului Innovact, pe data de 24 martie 2009. Ei vor primi 3.000€ pentru premiul I si cate 1.500€ pentru locurile 2 si 3.

Cei 30 de finalisti vor fi de asemenea invitati sa participe gratuit la cea de a XIII-a editie a Forumului European al Tinerei Intreprinderi Inovante - Innovact 2009, care va avea loc pe 24-25 martie 2009 la Reims (Franta). Cu aceasta ocazie ei vor putea sa-si prezinte proiectul pentru a fi ajutati sa-l dezvolte si vor intalni 4.000 de profesionisti din 20 de tari diferite si 220 de tinere intreprinderi inovante din intreaga Europa.

Informatii practice:

Dosarele de candidatura sunt disponibile pe internet in limbile franceza si engleza la adresele : www.presse.letudiant.fr, www.innovact.com ou www.lors.fr.

Dupa completare, acestea trebuie trimise pana la data de 14 ianuarie 2009, exclusiv prin e-mail, pe adresa: amandine.bebi@verbatim-communication.fr

  
623 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii