Invatati cum se scriu proiectele europene pentru tineri

de B.M. HotNews.ro

Luni, 19 ianuarie 2009, 11:39    TIMP LIBER | AGENDA

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Coordonatorii de proiecte de tineret, voluntarii, membrii ONG-urilor, reprezentantii institutiilor publice implicate in lucrul cu tinerii, dar si toti tinerii care sunt interesati sa scrie si sa depuna proiecte spre finantare in cadrul programului european „Tineret in Actiune” sunt invitati sa participe la modulele de formare “Scrierea proiectelor in context Tineret in Actiune”.

Sesiunile de formare sunt organizate de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), in perioada 19-22 februarie, la Predeal. Toate costurile sunt acoperite de organizatori, modulele fiind co-finantate de Comisia Europeana.

Modulele se organizeaza pe urmatoarele actiuni din cadrul programului Tineret in Actiune:

- Schimburi de Tineri (Actiunea 1.1)  - 2 module (30 de locuri)
- Serviciul European de Voluntariat (Actiunea 2) - 1 modul (15 locuri)

Sesiunea de formare ofera informatii despre cum se elaboreaza un proiect in cadrul acestor linii de finantare, ce pasi trebuie urmati in planificarea si scrierea lui si cum trebuie completate formularele de candidatura. Participantii vor afla ce activitati pot fi derulate intr-un astfel de proiect, pentru a se utiliza cadrul invatarii non-formale si valorile europene promovate de programul Tineret in Actiune.

Selectia participantilor se va realiza in functie de profilul acestora, luandu-se in calcul capacitatea si motivatia lor de a-si valorifica ulterior competentele dobandite. In procesul de selectie vor avea prioritate candidatii care nu au mai participat la acest gen de cursuri si se va urmari, de asemenea, accesul unui numar cat mai mare de organizatii non-guvernamentale.

Formularul de candidatura poate fi descarcat de aici. Acesta trebuie completat integral si trimis la adresa de e-mail vlad.groza@anpcdefp.ro , pana pe data de 9 februarie. Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul ANPCDEFP.

Modulele fac parte din oferta Retelei Nationale a Formatorilor Programului Tineret in Actiune, alaturi de: „Metode si instrumente de educatie non-formala in context Tineret in Actiune”, „Managementul proiectelor Tineret in Actiune” si "Managementul voluntarilor in context Tineret in Actiune”. 

  
3322 vizualizari

VIDEO
Niciun videoclip
FOTO
Nicio imagine

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii