British Council si Junior Achievement Romania aduc tinerii mai aproape de mediul de afaceri

de M.B. HotNews.ro

Vineri, 20 februarie 2009, 11:39    TIMP LIBER | AGENDA

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Junior Achievement Romania si British Council organizeaza la Bucuresti in perioada 21-22 februarie 2009 etapa pe Bucuresti si finala nationala din seria de competitii Skills@Work Challenge, care reuneste elevi din filiera vocationala (scoli tehnice, de meserii sau specializate) si ii provoaca sa gaseasca solutii creative la o problema propusa. Etapa pe Bucuresti va avea loc sambata, 21 februarie si este urmata de finala nationala duminica, 22 februarie.

Intregul program se desfasoara la Grupul Scolar ‚Nichita Stanescu’, str. Lucretiu Patrascanu nr.3. Deschiderea evenimentului va incepe sambata, 21 februarie, la ora 9:00, iar premierea castigatorilor etapei pe Bucuresti va avea loc in aceeasi zi, la ora 19:30. Etapa nationala va avea loc duminica, 22 februarie cu participarea echipelor castigatoare din Iasi, Cluj si Bucuresti, iar premierea castigatorilor pe tara se va face in aceeasi zi, la ora 15:00.

Skills@Work Challenge este un program competitional care se adreseaza in special elevilor din invatamantul profesional si tehnic. Scopul acestor competitii este incurajarea unei gandiri orientate spre business si solutii concrete, dezvoltarea abilitatilor relevante (comunicare, munca in echipa, creativitate) dar si aportul de inovatie pe care evenimentul il poate aduce participantilor.

„Prin acest program British Council Romania continua proiectele prin care tinerii sunt familiarizati cu domeniul de afaceri si antreprenoriat si incurajati sa comunice eficient, sa lucreze in echipa si sa fie creativi”, declara Ruxandra Popovici, project manager British Council.

Evenimentul reuneste 100 de elevi cu varsta cuprinsa intre 15 si 18 ani, care lucreaza in echipe pentru a gasi cea mai buna solutie la o tema de lucru propusa, iar juriul, format din reprezentanti ai organizatorilor, comunitati educationale si de afaceri, va desemna cea mai buna idee si cea mai buna echipa. Competitia este sprijinita de echipe de consultanţi voluntari de la Banca Transilvania, Oracle, precum si de Radio Romania Cultural, ca partener media. Sponsorii competitiei sunt Fischer International, SC Genel Tour SRL, Uniscan- Grup Educational, La Fantana, Centrul de Carte Straina Sitka si OKIAN- Longman.  

Cea mai bună echipa din Romania va participa in luna martie la finala de la Sofia, Bulgaria, care reuneste tineri din tari precum Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Israel, Macedonia, Serbia si Turcia.  

Skills@Work este un proiect regional in care sunt implicate douazeci de tari si care promoveaza reforma in domeniul invatamantului tehnic-profesional in tarile sud-est europene si in Marea Britanie. Un aspect esential al proiectului este schimbul de experienta si buna practica prin parteneriate intre instituţii de invatamant in vederea dezvoltarii de standarde ocupationale si programe de curriculum adaptate la nevoile pietei muncii.
Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 

  
897 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii