Module de formare pentru “Scrierea proiectelor in context Tineret in Actiune" la Predeal

de M.B. HotNews.ro

Miercuri, 11 martie 2009, 18:24    TIMP LIBER | AGENDA

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Coordonatorii de proiecte, membrii ONG-urilor care activeaza in domeniul tineretului si reprezentantii institutiilor publice implicate in lucrul cu tinerii care sunt interesati sa scrie si sa depuna proiecte spre finantare in cadrul programului european „Tineret in Actiune” sunt invitati sa participe la modulele de formare “Scrierea proiectelor in context Tineret in Actiune”.

Sesiunile de formare sunt organizate de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), in perioada 22-26 aprilie, la Predeal. Toate costurile sunt acoperite de organizatori, modulele fiind co-finantate de Comisia Europeana.

Modulele se organizeaza pe urmatoarele Actiuni din cadrul programului Tineret in Actiune:
-   Schimburi de Tineri (Actiunea 1.1)  - 1 modul (20 de locuri)
- Proiecte pentru democratie participativa (Actiunea 1.3) si Intalniri ale tinerilor cu responsabilii politicilor de tineret (Actiunea 5.1) - 1 modul (20 de locuri)
-  Proiecte de formare si retele (Actiunea 4.3) – 1 modul (20 de locuri)
Sesiunea de formare ofera informatii despre cum se elaboreaza un proiect in cadrul acestor linii de finantare, ce pasi trebuie urmati in planificarea si scrierea unui proiect si cum trebuie completate cererile de finantare. Participantii vor afla ce activitati pot fi derulate intr-un astfel de proiect, pentru a se utiliza cadrul invatarii non-formale si valorile europene promovate de programul Tineret in Actiune.

Selectia participantilor se va realiza in functie de profilul acestora, luandu-se in calcul atat ideea de proiect descrisa in formularul de candidatura, cat si motivatia lor de a-si valorifica ulterior competentele dobandite. Se va urmari accesul unui numar cat mai mare de organizatii si o distributie geografica echilibrata.

In procesul de selectie vor avea prioritate persoanele cu dizabilitati, care nu au mai beneficiat de finantare prin programul Tineret in Actiune si care vor sa depuna proiecte.

Formularul de candidatura poate fi descarcat de la adresa http://www.anpcdefp.ro/programe/tineret/forum/Candidatura_Predeal_22_26_aprilie_2009.doc. Acesta trebuie completat integral si trimis la adresa de e-mail cristina.oancea@anpcdefp.ro , pana pe data de 5 aprilie. Rezultatele selectiei vor fi anuntate pe data de 10 aprilie. Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul ANPCDEFP, la adresa  http://www.anpcdefp.ro/forum/viewtopic.php?t=2959.
Modulele fac parte din oferta Retelei Nationale a Formatorilor Programului Tineret in Actiune, alaturi de: „Metode si instrumente de educatie non-formala in context Tineret in Actiune”, „Managementul proiectelor Tineret in Actiune” si "Managementul voluntarilor in context Tineret in Actiune”.

Tineret in Actiune (Youth in Action) este programul Uniunii Europene  care sustine activitatile de invatare non-formala pentru tineri. Acesta vine in continuarea programului Tineret (Youth) si va fi implementat in perioada 2007 – 2013. Programul, cu finantare de la Comisia Europeana, vizeaza promovarea cetateniei active in randul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate si toleranta, sprijinirea intelegerii reciproce intre tinerii din diferite tari, promovarea cooperarii europene si contributia la imbunatatirea calitatii sistemelor de sustinere a activitatii de tineret. Cele 5 tipuri de actiuni finantate prin intermediul acestui program sunt: Tineri pentru Europa, Serviciul European de Voluntariat, Tinerii in Lume, Sisteme de Sustinere si Sustinerea Cooperarii Europene. Bugetul total este de 885 milioane de Euro. In 2009, Romania are alocat un buget de 4.673.260 de Euro, pentru acest program. Pentru mai multe detalii, accesati site-ul www.anpcdefp.ro.
Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 

  
577 vizualizari

VIDEO
Niciun videoclip
FOTO
Nicio imagine

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii