“Stagii pe Bune” creeaza sisteme de stagiatura in facultati

de B.M. HotNews.ro

Marţi, 31 martie 2009, 11:03    TIMP LIBER | AGENDA

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Programul “Stagii pe Bune” intra in al 5-lea an de existenta. Editia 2009 a luat startul pe 30 martie. “A 5-a editie a "Stagii pe Bune" se apropie mai mult ca niciodata de scopul pe care ni l-am propus de la inceput pentru acest program: crearea unor sisteme de stagiatura descentralizate in facultati, in functie de nevoile fiecareia dintre ele”, a declarat Bogdan Iordache, directorul proiectului.

Programul a fost lansat in ianuarie 2005, la initiativa catorva absolventi ai Facultatii de Automatica si Calculatoare din Bucuresti, cu scopul de a realiza programe de stagiatura pe timpul verii pentru studenti in cadrul unor firme din domeniul IT&C si a fost o premiera pentru invatamantul tehnic din Romania.

Rezultatele obtinute i-au incurajat mult pe organizatori, o echipa entuziasta din care au ramas pana in ziua de astazi Bogdan Iordache (director de proiect), Vlad Posea (coordonator al relatiei cu facultatile) si Andrei Firoiu (webmaster & webdeveloper), dar mai ales pe profesorii din facultate si pe reprezentantii companiilor care au sustinut din prima aceasta intiativa.

Editia din 2006 a beneficiat de multe schimbari dintre care le enumeram doar pe cele mai importante: au aparut companii ce au sprijinit financiar programul, parteneri mediace au ajutat la comunicarea programului, s-a extins promovarea de la o facultate la toate facultatile IT&C din Bucuresti si Timisoara, site-ul proiectului a fost imbunatatit. Intre timp s-au adaugat “ajutoare”, in special voluntari pentru actiunile de promovare a programului.

Editia din 2007 a reprezentat o etapa de dezvoltare accelerata a proiectului: centrele universitare Iasi si Cluj s-au adaugat pe lista oraselor unde au fost centralizate si promovate stagii, noi colegi din cele doua orase s-au alaturat echipei. Site-ul a fost refacut pentru a 3-a oara, proiectul s-a bucurat de sustierea puternica a postului Radio 21.

In 2008 s-au adaugat Brasovul si Sibiul pe lista oraselor in care s-a extins proiectul. Dar cea mai mare victorie a editiei respective a reprezentat-o realizarea de parteneriate cu facultatile de IT&C, pas ce a insemnat institutionalizarea programului. Deoarece stagiul nu este o slujba, ci un prilej de cunoastere si invatare, iar acest obiectiv nu putea fi indeplinit fara colaborarea institutionala cu facultatile. Si echipa de organizare a gasit suportul si sustinerea acestora.

Editia 2009 consemneaza o premiera: cele mai importante 4 facultati de IT&C din Romania isi creaza si gestioneaza propriile programe de stagiatura prin intermediul "Stagii pe Bune":

Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti,
Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnice Timisoara,
Facultatea de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Tehnice Cluj,
Facultatea de Informatica din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi.

“Speram ca acest nou pas in derularea programului “Stagii pe Bune” sa reprezinte un model si o garantie a succesului si pentru alti parteneri, iar in viitorul apropiat cat mai multe facultati de IT&C sa ni se alature”, a spus Vlad Posea, coordonator al relatiei cu facultatile. “Iar site-ul www.stagiipebune.ro sa devina o platforma de promovare si gestionare a sistemelor de stagiatura ale facultatilor, pe care speram sa o extindem in viitorul apropiat”, a conchis acesta.

“In 5 ani am reusit o evolutie constant pozitiva si nenumarate premiere: primul program de stagii din Romania, primul program national de stagii din Romania, iar acum primul parteneriat cu facultatile pentru gestionarea stagiilor intr-un domeniu” a spus Bogdan Iordache, director de program “Stagii pe Bune”.

“Ramanem fideli misiunii noastre de a dezvolta un mecanism prin care studentii romani din facultatile de IT&C sa isi poata completa cunostintele teoretice cu cele practice”, a mai declarat Iordache. Incepand din 2009, „Stagii pe Bune” este implementat in cadrul asigurat de proiectul PACT (http://pact.cs.pub.ro), ce este finantat prin Fondul Social European.

Organizatorii au pregatit o serie de concursuri si evenimente dedicate studentilor la facultatile IT&C, prin care si-au propus sa sarbatoreasca impreuna cu acestia succesul primului program de stagiatura din Romania, creat pentru studenti, din visul unor proaspeti absolventi.
Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 

  
677 vizualizari
  • 0 (0 voturi)    
    stagiatura info (Joi, 2 aprilie 2009, 20:18)

    xulescu [anonim]

    Multi lucreaza deja la companii de IT&C din cei care sunt la facultate de info...


VIDEO
Niciun videoclip
FOTO
Nicio imagine

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii