Inscrie-te in programul Tineri Antreprenori

de B.M. HotNews.ro

Joi, 30 aprilie 2009, 14:30    TIMP LIBER | AGENDA

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Junior Chamber International (JCI) Bucuresti, filiala locala a celei mai importante organizatii mondiale de tineri antreprenori si tineri manageri,  alaturi de Focus Consulting Co şi Work Management, deruleaza in luna mai si iunie cea de-a doua editie a programului de mentorat pentru viitori antreprenori. Inscrierile se pot face pana pe 3 mai pe site-ul www.tineriantreprenori.ro.

Proiectul se adreseaza tinerilor, cu varste intre 18 si 35 de ani, ce au in plan infiintarea unei firme in maximum 6 luni de la participarea la program sau care au infiintat o firma cu maximum 6 luni de activitate pana la data inceperii programului si care simt ca au nevoie de know-how-ul unor antreprenori cu experienta practica indelungata.

Mecanismul e urmatorul: Fiecare participant va avea un mentor personal cu care va petrece patru saptamani la biroul acestuia din urma. Mentorul il implica atat in activitatile sale cotidiene, cat si ii ilusteaza strategia prin care a reusit sa construiasca si sa administreze compania pe care a creat-o. Lista mentorilor a fost îmbogăţită cu câteva nume binecunoscute în mediul de afaceri românesc: Radu Tudorache, Rodica Lupu, Marius Dosinescu, Maia Novolan, Dan Vîrtopeanu, Bogdan Gavrilă, Ciprian Gavriliu si Liviu Taloi. Lista completa a acestora poate fi gasita la:  www.tineriantreprenori.ro/mentori

« Prima editie a programului de mentorat, desfasurata in toamna anului trecut, a convins 203 viitori antreprenori sa aplice pentru acest program. Pentru aceasta editie am extins aria de mentorat si in Ardeal, acolo unde, cu ajutorul echipei JCI Cluj, am implicat mai multi antreprenori locali ce vor sustine tinerii din acea parte a tarii. Totodata, am imbogatit lista mentorilor si am pregatit premii surpriza pentru castigatorii competitiei de planuri de afaceri.  » , declara Mihai Nasaudean, managerul proiectului din JCI Bucuresti.

Pe langa discutii si sfaturi despre antreprenoriat, mentoree-ul impreuna cu mentorul vor trebui sa dezvolte un plan de afaceri ce va intra in competitia nationala Best Business Plan, organizata tot de JCI. Cel mai bun plan de afaceri are sansa de a accede in finala mondiala a competitiei Best Business Plan, ce va avea loc in luna noiembrie a acestui an in Tunisia, in cadrul Congresului Mondial al JCI. Desemnarea castigatorilor se va face in cadrul workshop-ului organizat pe 5 iunie, eveniment la care, alaturi de cei implicati in program, si-au mai anuntat pariticiparea si antreprenori de renume, ca Marius Ghenea, Irina Anghel si Calin Fusu.

« Nevoia de educatie antreprenoriala, de calitate, este atat de mare in Romania, incat acest program de mentorat incearca sa ajute la dezvoltarea cat mai multor tineri cu initiativa si cu spirit antreprenorial. Diferenta poate cea mai mai importantă intre ieri si azi, intre economia de tranzitie si economia de piata, intre patron si antreprenor este data de transparenta.  Cei care construiesc si dezvolta o afacere acum sunt lideri care stiu sa transmita visul pe care il au tuturor celor cu care intra in contact. Stiu de asemenea sa isi faca echipa sa imbratiseze misiunea companiei si a initiativei antreprenoriale. », adauga vice-presedintele executiv al organizatiei JCI Bucuresti, Tudor Maxim.

Participanţii la program sunt antreprenorii si mentorii de maine care contribuie la dezvoltarea unor noi mentalitati si a unor noi metode de lucru în economia romaneasca.
Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 

  
297 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii