I AM SPECIAL - spectacol de teatru comunitar si arta activa

de B.M. HotNews.ro

Miercuri, 15 iulie 2009, 13:23    TIMP LIBER | AGENDA

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

I AM SPECIAL este un spectacol de teatru comunitar si arta activa care va avea loc duminica, 19 iulie la ora 17 la Caminul Cultural Limanu din Constanta. Este un proiect Ofensiva Generozitatii si tangaProject cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National, Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale Bucuresti, Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National.

Turneu la tara - proiect de arta comunitara si retrocedare activa - este un proiect care isi propune in primul rand facilitarea accesului la cultura pentru orice categorie sociala, deschiderea de noi perspective si posibilitati pentru tinerii din comunitati rurale fara un numar ridicat de evenimente cultural-educationale si retrocedarea povestilor comunitatilor care le-au generat. In cadrul acestui proiect este retrocedata prin spectacolul de teatru povestea femeii de serviciu care a devenit legal, cu jumatate de norma, profesor de engleza, pastrandu-si insa si postul de femeie de serviciu - acesta alegere generand controverse.
    
Am ales aceasta poveste ca punct central al proiectului tocmai pentru a aduce in discutie egalitatea de sanse si pentru a deschide noi perspective elevilor din comunele in care se desfasoara proiectul (prin spectacolul de teatru si prin interactiunea directa dintre tinerii artisti si membrii comunitatii in cadrul evenimentelor conexe spectacolului).

Stimularea creativa prin modele a tinerilor din comunele implicate si experimentarea reprezentarii in public, in cadrul dezbaterilor axate pe ceea ce isi doresc pentru caminele lor culturale si viata culturala a comunei sunt puncte esentiale ale Turneului la tara, documente ce se vor constitui ulterior intr-un raport/instrument de lucru atat pentru autoritatile locale cat si pentru autoritatile nationale.

Proiectul isi propune ca acest eveniment social sa devina un precedent si un model pozitiv pentru tipul de implicare a tuturor celor care lucreaza intr-un sistem de invatare independent de ierarhii, presiuni si calificative.

Realizarea acestui proiect este un semnal pentru necesitatea infiintarii unei institutii dedicate artei active in Romania si crearea unei retele de centre comunitare pentru educatie si arta activa in tara si organizarea unui plan de activitati pentru caminele culturale din Romania, ca spatii de reprezentare a comunitatii din care fac parte.

Program Turneu la Tara

In cadrul proiectului Turneu la tara vor avea loc spectacole de teatru, intalniri informale si dezbateri publice in fiecare din cele cinci localitati implicate. Dezbaterile publice pe modelul speaker’s corner implementat de Ofensiva Generozitatii vor avea loc dupa fiecare spectacol, vor implica autoritatile locale in vederea construirii unui program pornind de la propunerile membrilor comunitatii pentru caminul lor cultural, spatiu de reprezentare si educatie creativa, impreuna, pentru comunitate.

11 iulie 2009 - Rahova – Uranus – Centrul Comunitar La Bomba
17 - 19 iulie 2009 – Caminul Cultural din Limanu – Constanța
31 iulie - 2 august 2009 – Caminul Cultural din Sasarm, Chiuza – Bistrita Nasaud
7- 9 august 2009 – Caminul Cultural din I.L. Caragiale – Dambovita
14 - 16 august 2009 – Caminul Cultural din Baile Govora – Valcea
Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 

  
514 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii