Haideti la "Zilele Filosofiei"

de Redactia CampusNews

Vineri, 12 noiembrie 2010, 14:06    TIMP LIBER | AGENDA

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Facultatea de Filosofie a Universitatii din Bucuresti organizeaza sambata, 13 noiembrie si duminica, 14 noiembrie, "Zilele Filosofiei", eveniment ce marcheaza aniversarea a 150 de ani de la infiintarea facultatii si Ziua Internationala a Filosofiei. La aceasta dubla sarbatoare, care va avea loc in libraria Carturesti Verona, sunt invitati sa participe toti cei care cred in dialog si in libertatea de a pune intrebari.Ziua de sambata, 13 noiembrie, este dedicata unei lansari de carte si unei dezbateri. 

Incepand cu ora 16.00, va avea loc o discutie pe marginea volumului "Filosofia ca mod de viata", semnat de asist. univ. dr. Cristian Iftode si aparut la Editura Paralela 45, Bucuresti, 2010. Urmeaza, la ora 18.00, o dezbatere asupra rolului filosofului, al absolventului de filosofie, in societatea zilelor noastre: "Filosoful, tinichigiul si societatea". 

Duminica, 14 noiembrie, la ora 16.00, evenimentul va continua cu lansarea volumului "Cuvinte, teorii si lucruri - Quine in perspectiva", aparut anul acesta la editura Pelican. Volumul este rodul colaborarii dintre profesori ai Facultatii de Filosofie, Universitatea Bucuresti, si ai altor prestigioase universitati din Australia si S.U.A. Incepand cu ora 18.00, va avea loc o discutie asupra starii dezbaterii publice din Romania: "Filosofie si dezbatere publica".

In parteneriat cu Libraria Carturesti, Facultatea de Filosofie lanseaza programul "Un filosof va recomanda o carte". In cele doua zile ale evenimentului, in intervalul 14.00-16.00, profesorii Facultatii de Filosofie vor sta la dispozitia cititorilor de filosofie care vor pasi pragul librariei Carturesti, cu informatii si indrumari. Facultatea de Filosofie a organizat anul acesta mai multe evenimente, cel mai recent fiind a treia editie a "Bucharest Conference in Applied Ethics". 

Facultatea de Filosofie este facultate fondatoare a Universitatii din Bucuresti, iar in prezent ofera celor peste 800 de studenti programe de studii de licenta, masterale, doctorale si postdoctorale. Persoana de contact: Andrei Gaitanaru, PR Manager, Agenaia de Comunicare Bortun.Olteanu, m: 0731.110.744; e: andrei@bortunolteanu.ro
Citeste mai multe despre     |   | 

  
522 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii