Intalnirea transnationala din Polonia
Foto: Arhiva personala

Leonardo, un proiect de orientare profesionala a persoanelor cu dizabilitati, adresat elevilor si persoanelor adulte cu probleme de somaj

de prof. Emilia-Felicia Cosnita CampusNews

Vineri, 29 iunie 2012, 8:12    NEWS | ARTICOLUL TAU

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Proiectul Leonardo PROD (Professional Orientation of People with Disability) a fost initiat in toamna anului 2011, propunandu-si sa sporeasca capacitatile institutionale ale organizatiilor publice sau private si ale ONG-urilor care se ocupa de orientarea profesionala a persoanelor cu dizabilitati. Actiunile se adreseaza elevilor cu dizabilitati de la scoli primare, persoanelor adulte cu dizabilitati, si, de asemenea, persoanelor cu dizabilitati care au probleme de somaj dupa absolvire si au nevoie de formare profesionala. Implementat din fonduri UE, proiectul a debutat cu o intalnire la Padron (Spania), in noiembrie 2011, urmata de o intalnire transnationala in orasul Plovdiv, Bulgaria, si de o a treia gazduita de profesorii scolii speciale din Tarnowskich Gorach Specjalny Osrodek Szkolno din Polonia.

Leonardo PROD este implementat cu asistenţa şi suportul financiar al UE, prin ANPCDEFP - finanțare Leonardo (parteneriate Multilaterale)

Proiectul se desfasoara pe o perioada 2 ani (pana in luna iulie 2013) si are planificate in agenda de lucru intalniri transnationale in toate tarile participante. Parteneriatul PROD este alcatuit dintr-un grup de organizatii de lucru pe aceasta tema din perspective diferite (evenimente de formare, sociale si sportive, piata fortei de munca etc.). Fiecare partener contribuie la proiect cu experienta sa extinsa in domeniul orientarii profesionale pentru persoanele cu dizabilitati.

Printre partenerii proiectului se numara:
  • o asociatie industriala: Industrial association Plovdiv - Bulgaria;
  • o asociatie privata non-profit: Asociatia DELOA - coordonata de Fundacion Paideia - Spania;
  • centre de invatamant care lucreaza si coopereaza intens cu institutii ce au ca grup tinta persoanele cu handicap: Colegiul Tehnic de Cai Ferate "Unirea" - Romania si Specjalny Osrodek Szokolno - Polonia;
  • o organizatie non-profit care organizeaza activitati sportive pentru persoanele cu handicap: SKV Ostrava - Republica Ceha;
  • o organizatie non-profit care ajuta tinerii cu risc de excludere prin intermediul muzicii: The Streetwyze community Youth music Project - Marea Britanie.
Prima intalnire a avut loc in perioada 14 - 17 noiembrie in Padron (Spania) - asociatia DELOA fiind coordonatorul proiectului.

Intalnirea transnationala din Polonia
Foto: Arhiva personala
In perioada 12 - 15 martie 2012 s-a desfasurat a doua intalnire transnationala din cadrul proiectului Leonardo PROD, ce a avut loc in orasul Plovdiv, Bulgaria. Reuniunile de lucru au fost organizate de Asociatia Industriala Plovdiv, partenerii bulgari ai proiectului PROD.

A treia intalnire transnationala derulata in perioada 11-14 iunie 2012  a fost gazduita de profesorii scolii speciale din Tarnowskich Gorach, Specjalny Osrodek Szkolno, din Polonia.

Proiectul isi propune sa sporeasca capacitatile institutionale ale organizatiilor publice sau private si ale ONG-urilor care se ocupa de orientarea profesionala a persoanelor cu dizabilitati, sporind, de asemenea, activitatile, competentele expertilor ce lucreaza in aceste institutii. Aceasta orientare profesionala a persoanelor cu dizabilitati are in vedere elevi cu dizabilitati de la scoli primare, persoane adulte cu dizabilitati, si, de asemenea, persoanele cu dizabilitati care au probleme de somaj dupa absolvire si au nevoie de formare profesionala.

In ceea ce priveste punerea in aplicare a activitatilor proiectului, toate organizatiile partenere participa la o intalnire cu un raport care implica analiza situatiei lor actuale, bunele practici in dimensiune nationala, locala, provocari si solutii in materie de raport final al proiectului.
Citeste mai multe despre     |   |   | 

  
2679 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii