Studenti in campus
Foto: CampusNews

Amintiri din studentie: Despre studenti

de Monica Bugaru CampusNews

Miercuri, 16 martie 2011, 9:20    NEWS | ARTICOLUL TAU

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Exista studenti si studenti. Unii sunt scunzi, altii sunt inalti, unii sunt grasi, altii sunt slabi, unii sunt timizi, in timp ce altii sunt indrazneti, unii sunt puturosi, altii sunt ambitiosi, unii fac ce le place, altii fac ce trebuie, unii vorbesc mult si tare, altii de-abia se aud. Exista, dupa parerea mea, atatea tipuri de studenti cate tipuri umane sunt.
    
Si mai exista oameni mari, ca sa nu zic invarsta, sau batrani, care spun ca-i usor sa fii student, ca atunci nu ai nicio grija, ca esti tanar si frumos, ca ai energie si talent, ca te poti crede zmeu si poti realiza aproape orice.
    
Si atunci vin eu si ma iau la cearta cu ei pe bancile din Cismigiu. "Pai bine, domnilor, eu nu vad treaba chiar asa. Eu cred ca studentii sunt niste oameni mari, dar mici, adica de-abia acum pasesc cu adevarat in viata dura de adult, ca incep inca de pe acum sa se descurce pe cont propriu, ca stau si plang si atunci cand nu au bani - si asta se intampla cam des, si atunci cand au probleme in amor, iar asta se intampla si mai des. Ca uneori nu se cred deloc zmei, ca stau si se tot tem, ca vor sa se realizeze si profesional, dar vor sa creasca si spiritual, ca vor sa inteleaga lumea cu mecanismele ei complexe si dure, si stau si sufera ca deseori nu reusesc."
    
Si cum ramane cu frustarile atunci cand vrei sa calatoresti si nu poti, pentru ca nu esti chiar pe banii tai si nu poti face chiar orice, si daca esti, nu iti ajung, si trebuie sa te conformezi?
    
Si cum ramane cu deziluziile atunci cand speri ca tu poti fii bun, si vezi ca lumea e pe dos?
    
Si cum ramane cu raspunsul la intrebarea: "Sa stau in Romania sau sa plec?", atunci cand lumea se imparte in doua: cei care cred ca Occidentul e salvarea, iar altii zic ca e cu adevarat ratarea?
    
E, ce-i drept, si o parte frumoasa, aceea ca poti sa speri. Da, poti sa visezi chiar si cu ochii deschisi, ca tu vei fi mai norocos decat bunicii si parintii tai, ca iti vei alege, daca nu o meserie banoasa, macar una care chiar sa-ti placa, ca tu sti ce greseli sa nu mai faci cu viitorii tai copii, ca iti promiti ca nu vei fi ca parintii tai, care nu stiu altceva decat sa munceasca, ca tu te vei si distra, ca vei avea tot la fel de multi prieteni ca acum, ca in final, ceva din cel de astazi se va pastra si va mai exista si maine, si poimaine, si peste 50 de ani.
    
Este de fapt pariul facut cu tine: de a nu te schimba, sau macar de a nu lasa timpul sa te schimbe prea mult.
Citeste mai multe despre     |   | 

  
2515 vizualizari
  • 0 (0 voturi)    
    Foarte fain articolul :D (Miercuri, 16 martie 2011, 21:43)

    gigi [anonim]

    tare


TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii