Cupa Universitatii la fotbal
Foto: Reuters

Amintiri din studentie: Glasul gazonului la Cupa Universitatii

de Lucian Negrea CampusNews

Marţi, 22 martie 2011, 8:43    NEWS | ARTICOLUL TAU

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

O dupa-amiaza incordata si crispata. La etajul 6 al cladirii Politehnicii lucrurile se precipita. La iesirea din lift, se simtea deja in aer mirosul deontologiei, usa de la buda fiind larg deschisa. Chiar daca pe unii din cei prezenti mirosul ii inspira, iar pe altii ii inhiba, cu totii erau acolo cu un scop precis: sa treaca proba de foc a admiterii.

In acele momente de tensiune, o candidata a speculat puternica identitatea de brand a facultatii, transformandu-si parul in portdrapelul institutiei, verde-portocaliu. In valvataia aceea de intamplari tragi-comico-absurde, si-au facut aparitia: un pas rigid, un zambet inconfundabil, o privire simbolica si o atitudine lejera.

Era prima oara cand etajul 6 putea fi martor al unei asemenea descatusari de forte. Cei 4 si-au facut loc prin multimea, care desi nu intelegea inca importanta evenimentului la care asista, simtea ca ceva maret urma sa se intample.

Rand pe rand, Cei 4 au trecut prin testul de foc, fiind recrutati in armata verde-portocalie. O armata, a carei initiative, precum participarea la Targul Educatiei, frizau penibilul absolut.

Dupa o perioada in care au experimentat viata de fjsceu, certandu-se pe la seminarii, Cei 4 incepusera deja sa se intrebe daca au facut alegerea potrivita. Practic, nu aveau pentru ce lupta, iar acest lucru ii afecta atat fizic, cat si la nivel psihologic.

Intr-o zi, insa, privirea simbolica a facut primul pas spre iesirea din letargie a Celor 4. S-a apropiat usor incruntat de pasul rigid, rostind 8 cuvinte - daca am numarat bine, care au rasunat pana in strafundul inimilor verde-portocalii ale celor prezenti: "Strang oameni pentru echipa de fotbal a facultatii!"

Acest enunt a penetrat adanc cortexul celor prezenti, scurtcircuitandu-l si dand nastere astfel unor impulsuri senzoriale ce i-au determinat pe temerarii fjscei sa descinda pentru prima oara in arena de la Drept. Un taram, ce vor afla ei mai tarziu, avea sa le fie extrem de ostil. Si nu, ostilitatea nu provine din aroma vestiarului.

O dimineata racoroasa de primavara

Roua diminetii te gadila efectiv in fund daca faceai mersul piticului pe iarba terenului de la Drept. In vazduh, ciripitul pasarelelor, care se ascundeau printre crengile noduroase sau sub fustele sifonate, ii sensibiliza pe cei care tocmai isi incepeau ziua cu o shaorma vartoasa.

Isi fac aparitia la teren o privire simbolica, un pas rigid si un zambet inconfundabil, exact in aceasta ordine. Impreuna cu ei la teren au sosit Filip, cel care avea sa devina un pradator de temut pentru adversari, si Clau-gol sarma, care a reprezentat sarma/liantul echipei. Singurul absent - a nu se confunda cu absint!, a fost atitudinea lejera, acesta preferand sa proiecteze, inconjurat de plapuma, viitorul echipei.

Cei de-acum 5 fjscei au patruns demn in vestiar, insa nu s-au putut acomoda cu mirosul prieteniei din Unibuc, chiar daca au fost intampinati de privirile pline de candoare ale propagatorilor, si au ales sa se schimbe in tribuna.

Pe un teren alaturat era o larma de nedescris. Singurul lucru pe care fjsceii il puteau intelege era repetarea obsesiva a doua cuvinte: "Da, fetelor"! Intotdeauna dupa acest "Da, fetelor", se lasa o liniste apasatoare si stanjenitoare.

Cei 5, atrasi de acest mister s-au indreptat catre locul cu pricina. A fost primul moment in care fjsceii au simtit ca fortele obscure de la Drept ii coplesesc. Cel de-al 4-lea fiu al lui Ion Dolanescu desena cu creioane colorate viitorul echipament al matematicienilor si din cand in cand, rostea un percutant: "Da, fetelor!"

In teren, mingea de fotbal era zgariata de cele mai urate fete pe care le vazusera vreodata fjsceii. Deodata, transa neplacuta in care intrasera cei 5 este intrerupta de o voce calda, mladioasa: "Baietilor...", dar aceasta este o alta poveste a Celor 5 si a celor care li s-au alaturat in temerara incercare de a cuceri pretiosul trofeu de tinichea, care se acorda si nu prea, celor care castiga prestigioasa Cupa a Universitatii.
Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 

  
761 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii