Una din cele mai frumoase perioade
Foto: CampusNews

Amintiri din studentie: Anii tineretii noastre...

de Doina CampusNews

Miercuri, 30 martie 2011, 10:52    NEWS | ARTICOLUL TAU

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Cele mai frumoase vise, din care ma trezesc cu parere de rau, sunt cele in care ma revad din nou studenta...la Iasi, acolo unde Copoul este al studentilor. Am invatat atat de multe lucruri, din toate punctele de vedere.

Aveam abia 18 ani cand am intrat la facultate dupa un examen serios, cu 22 pe loc. Candoarea cu care priveam lucrurile s-a pastrat pe toata perioada celor 4 ani. Biblioteca universitara a fost locul unde am citit enorm, beletristica si literatura de specialitate, examenele erau foarte serioase, se ramanea si repetent.

Am avut profesori extraordinari, de la care am invatat meserie, dar si unii care nu stiu ce cautau acolo. La inceput eram ca o mare familie, fiindca eram doar 30 in an, dar pe parcurs au inceput sa se marite sau sa se insoare colegii si s-a mai micsorat gasca.

Viata de camin


Nu era usor cu 4-5 in camera, dar ce frumos era...ce zile de nastere cu lichior de cafea si prajituri de la cofetaria de langa cinema, ce supe de firimituri faceam in post, cand de fapt nu mai aveam cartela, dar ziceam ca vrem sa postim.

Cand a fost cutremurul din 1977, eram in anul IV. Am fugit cu toatele afara, iar acolo nu ne bucuram ca am scapat cu viata, ci ne gandeam ca ne-a ramas in camera manuscrisul lucrarii de licenta si nu stiam daca mai puteam intra acolo. Eram toate in camasa de noapte, cu mantalele de armata pe noi, luate in graba din cuierul de pe hol.

Din cauza cutremurului care avariase multe cladiri, nu am mai facut banchet. Ne-am adunat si ne-am dus la noul restaurant Traian care se deschisese de curând. Preturile erau prea mari si am luat cate o friptura la 2 persoane.

Cand sa mancam, ne-am dat seama ca eram 2 persoane la un singur tacam, si ne asteptam randul sa luam cate o inghititura de carne. A fost o petrecere pe cinste pentru ca stiam sa radem din orice, ne faceam planuri de viitor si ne visam toti mari sociologi sau psihologi.

Pacat ca nu ne-am mai intalnit... a fost una din cele mai frumoase perioade...​
Citeste mai multe despre     |   | 

  
3469 vizualizari
  • 0 (0 voturi)    
    Frumos... (Joi, 31 martie 2011, 16:15)

    Gabi [anonim]

    Foarte frumos. Nostalgia...


VIDEO
Niciun videoclip
FOTO
Nicio imagine

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii