Schimba modul in care percepi lumea din jurul tau
Foto: Hotnews

Workshop de fotografie cu Ami Vitale

de Hotnews

Joi, 24 iulie 2008, 12:44    STUDII | STUDII & STRATEGII

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic

Asociatia Euroarte aduce o premiera in mediul fotografic romanesc: Workshopul sustinut de celebra fotografa Ami Vitale la Bucuresti. Este pentru prima data in Romania cand un profesionist de talie mondiala in fotojurnalism sustine un program de training dedicat fotografilor romani.

Scopul Workshopului este pe masura renumelului fotografei trainer: a invata cum sa povestesti in imagini, cum sa comunici mesaje puternice care sa influenteze actiunile si conceptiile celorlalti.

Efectul scontat al workshopului, conform lui Vitale, este acela ca "va schimba modul in care percepi lumea din jurul tau".

Cu acest scop important stabilit ca idee de baza, discutiile si exercitiile practice vor include detalii despre cum sa creezi imagini de impact, postprocesare, chestiuni de etica, pregatirea jobului, metode si tehnologii actuale folosite in fotojurnalism , si, in cele din urma, cresterea si desavarsirea personala ca o parte integranta a acestui gen de documentare.

Workshopul va avea loc in datele 20-21 septembrie 2008 si se adreseaza tuturor nivelelor de pregatire, atat fotografilor amatori cat si profesionisti.

Numar locuri: 20
Locatie: Bucuresti, B-dul Regina Elisabeta nr. 32, et. 1, Sector 5, Bucuresti - Centrul de Jurnalism Independent
Cost: 300 Euro

Conditii de participare:


- Cunostinte de tehnica si arta fotografica;
- Aparat de fotografiat digital;
- Cunostinte de limba engleza;
- Este recomandat ca participantii sa aiba un laptop.

Inscrieri pana pe 14 septembrie in limita locurilor disponibile.


Biografie Ami Vitale

Ami Vitale, bine cunoscuta prin imaginile sale de documentare culturala, a primit numeroase distinctii si premii pentru munca sa: World Press Photo, NPPA, International Photos of the Year, Photo District News si Asociatia Jurnalistilor din Asia de Sud i-a acordat Premiul Daniel Pearl Award pentru fotografii exceptionale despre Asia de Sud.

Reportajele sale au primit numeroase granturi si premii precum: primul premiu Inge Morath oferit de Magnum Photos, Premiul Canon pentru Fotojurnaliste pentru lucrarile sale din  Kashmir si  Alexia Foundation pentru Pacea Mondiala.

Fotografiile lui Vitale au fost publicate in importante reviste internationale precum  National Geographic, Adventure, Geo,  Newsweek, Time, Smithsonian si Le Figaro printre altele.

De asemenea ele au fost prezentate in expozitii internationale printre care: Visa Pour L'Image, Perpignan, France; Reporters Sans Fr

  
894 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii