Programul Fulbright Senior Award pentru burse postdoctorale in SUA

de M.B. HotNews.ro

Joi, 16 octombrie 2008, 16:30    STUDII | STUDII & STRATEGII

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Comisia Fulbright din Romania are placerea sa anunte competitia anuala prin care se acorda aplicantilor romani burse postdoctorale de cercetare si predare la universitatile americane, in anul academic 2009-2010. Concurentii sunt invitati sa participe cu propuneri din toate domeniile, exceptand medicina clinica. Aplicantul poate solicita perioada de derulare a bursei, in functie de anvergura proiectului propus. Durata bursei este intre 3 si 8 luni.

Participantii la competitie trebuie sa detina cetatenie romana si titlul de doctor in stiinte, sa demonstreze fluenta in limba engleza si ca vor beneficia profesional, in urma stagiului de cercetare/predare in Statele Unite.

Formularul de inscriere poate fi obtinut de aici

Data limita pentru expedierea aplicatiei catre Comisia Fulbright din Romania este 3 noiembrie, 2008 (data postei).
          
Fulbright este cel mai cunoscut si prestigios program de schimburi academice desfasurat de Statele Unite. Romania participa la aceste schimburi bilaterale din 1960, iar dupa 1990 profesorii americani au contribuit esential la refacerea studiului romanesc din domenii cum ar fi stiinte politice, jurnalism, sociologie, administratie publica, drept etc., contribuind la procesul de democratizare a societatii romanesti. Datorita aceluiasi program, un mare numar de profesori si studenti romani au avut  prilejul sa cunoasca  Statele Unite, sa se familiarizeze cu sistemul de educatie de acolo.

Pentru mai multe informatii despre Fulbright Senior Award vizitati websitul: www.fulbright.ro

2. Programul New Century Scholars pentru anul academic 2009-2010

Programul New Century Scholars (NCS) este o platforma globala care reuneste anual 25-30 de profesori, cercetatori si profesionisti americani si din alte tari, printre care si Romania. Participantii sunt chemati sa contribuie la un proiect de gandire colaborativa si cercetare multidisciplinara pe o tema de semnificatie si importanta globala, in cadrul a trei intalniri generale ale grupului, urmate de o vizita a bursierului NCS la o universitate americana.

Sunt invitati sa aplice atat profesori si cadre didactice universitare cat si profesionisti din  sectorul public sau privat din Romania.

Aplicantii trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii de selectie: titlu academic, reputatie nationala si internationala in domeniul lor de cercetare, realizari profesionale demonstrate prin publicatii si granturi de cercetare, abilitatea de a finaliza proiectul cu success, fluenta de exprimare in limba engleza.

Tema programului NCS din anul 2009 are titlul: Universitatea  ca promotor al innoirii si centru al cunoasterii. Durata bursei este de un an, intre mai 2009 si aprilie 2010.

Dosarele de inscriere pot fi trimise pana la 31 octombrie 2008 (data postei) la  Comisia Fulbright din Romania.

Formularul de inscriere NCS cat si informatii suplimentare legate de programul NCS pot fi gasite la: http://www.cies.org/NCS. Pentru alte detalii referitoare la procedura de inscriere in concursul NCS,  puteti contacta Comisia Fulbright din Romania la: office@fulbright.ro

  
1754 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii