Intesa Sanpaolo Bank ofera elevilor de liceu Bursa Intercultura in valoare de 12.000 Euro

de B.M. HotNews.ro

Joi, 5 februarie 2009, 14:55    STUDII | STUDII & STRATEGII

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Intesa Sanpaolo Bank impreuna cu Grupul Intesa Sanpaolo continua programul de promovare si sustinere a educatiei in randul tinerilor prin oferirea unor burse de studiu in valoare de 12.000 euro. Programul de burse Intercultura se adreseaza tuturor elevilor de la orice liceu din Romania nascuti intre 01.01.1992 – 31.06.1994, oferindu-le posibilitatea de a castiga o bursa de studii pentru 1 an scolar (clasa a 10-a sau a 11-a), in Italia.

Bursa Intercultura acopera toate cheltuielile necesare, inclusiv transportul si cazarea si ofera castigatorilor sansa de a petrece un an intr-o familie italiana. Astfel, castigatorii acestei burse vor fi complet intregrati in mediul familial si scolar din Italia si vor putea invata limba si obiceiurile acestei tari, largindu-si prin aceasta, experienta, orizontul cultural si educational.

Detalii despre programul de burse Intercultura, formularele care trebuie completate si alte informatii utile sunt disponibile pe prima pagina a web site-ului Intesa Sanpaolo Bank sau in sectiunea Cariere. Candidatii interesati de Bursa Intercultura trebuie sa completeze si sa trimita aplicatiile pana cel tarziu 20.02.2009.

Nicola Calabro’, Director general Intesa Sanpaolo Bank a declarat: „Bursa Intercultura este un program propriu de responsabilitate sociala, initiat si sustinut integral in Romania de catre Intesa Sanpaolo Bank si actionarul sau majoritar – Grupul Intesa Sanpaolo. Dupa rezultatele pozitive de la prima editie si succesul inregistrat in peste 50 de tari avem incredere ca Bursa Intercultura va deveni in timp o traditie si un proiect apreciat de toti elevii din Romania. Obiectivul nostru este sa extindem programele educationale si la nivel de studii superioare prin parteneriate cu diferite universitati”.

Selectia candidatilor pentru Bursa Intercultura se va face in mod obiectiv, in Italia, direct de catre Fundatia Intercultura/AFS, co-organizatoare a acestui program. Procesul de selectie consta in doua faze:
1. trimiterea formularului de aplicatie si al celui despre situatia scolara (faza eliminatorie)
2. interviu si testare comportamentala

Fundatia Intercultura/AFS este o organizatie internationala, non profit, care ofera oportunitati de schimburi educationale interculturale pentru a-i ajuta pe cei interesati sa-si dezvolte cunostintele si aptitudinile. Fundatia activeaza inca din 1919 si a organizat schimburi culturale in peste 90 de tari. Din 2005 fundatia colaboreaza cu Grupul Intesa Sanpaolo in organizarea de programe pentru elevi din tarile in care Grupul activeaza.

Intesa Sanpaolo Bank Romania este parte a unuia din cele mai importante grupuri financiare din lume. In prezent banca detine 92 de unitati la nivelul intregii tari si se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si companiilor si IMM-urilor.
Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 

  
1203 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii