Intalnire online

Corina Danaila

Corina Danaila despre bursele Fullbright: Experienta profesionala nu este obligatorie, dar poate constitui un avantaj

de Redactia HotNews.ro

Joi, 19 februarie 2009, 11:00    STUDII | STUDII & STRATEGII

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Cei care vor sa aplice pentru o bursa Fulbright, in SUA, trebuie sa stie ca programul include toate universitatile americane acreditate, ca TOEFL-ul si GRE-ul nu sunt conditii obligatorii de aplicare, si ca bursa acopera toate cheltuielile, de la transport pana la bani de buzunar si material didactic. Corina Danaila, director de programe la Comisia Fulbright, a discutat cu cititorii HotNews.ro si despre viza, despre dreptul de munca si despre principalele programe de bursa si conditiile lor.
 • Intalnirea s-a incheiat

Fragmente din intalnirea online

 • In programul Fulbright sunt incluse universitatile americane acreditate. Universitatile variaza de la an la an in functie de domeniile de specializare ale finalistilor Fulbright din anul respectiv.
 • Nu exista restrictii de varsta
 • Experienta profesionala nu este obligatorie, dar poate constitui un avantaj pentru aplicant
 • Pentru bursele Junior va trebuie diploma de licenta, pentru bursele Senior trebuie sa aveti un doctorat, pentru Science and Technology trebuie sa fiti licentiat sau masterand.
 • Este acceptat orice domeniu propus, cu exceptia medicinei clinice. Aplicantii care candideaza pe domeniul Drept trebuie sa aiba o diploma de licenta in Drept.
 • Pentru Fulbright Junior competitia se deschide la inceputul lunii martie si se pot depune aplicatii pana in prima saptamana din luna mai.
 • Pentru Fulbright Senior competitia se deschide la inceputul lunii iunie anul in curs si se pot depune aplicatii pana in prima saptamana din luna noiembrie.
 • Pentru Fulbright Science&Technology competitia se deschide in luna februarie si se pot depune aplicatii pana la sfarsitul lunii aprilie.
 • TOEFL-ul si GRE-ul nu sunt conditii obligatorii de aplicare la bursa. Vor deveni necesare in momentul afilierii la universitatea americana, mai exact dupa nominalizarea ca bursier Fulbright Junior.
 • Bursa acopera cheltuielile de transport, taxele de scolarizare, asugurare medicala, o suma pentru cheltuielile zilnice, o suma pentru achizitionarea cartilor sau altor materiale educationale. Doar pentru programul Fulbright Senior exista facilitati suplimentare pentru membrii familiei care insotesc bursierul.
 • Bursierii Fulbright pleaca in SUA cu viza J1. Trebuie respectate toate conditiile impuse de acest tip de viza, intoarcerea in tara de origine dupa finalizarea programului de studii, vreme de 2 ani.
 • Nu puteti lucra pe teritoriul SUA in afara campusului universitar si fara aprobarea institutiei care va coordoneaza pe durata bursei.
Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 

  

Întrebări puse de cititorii CampusNews.ro:


 • Întrebarea nr. 1 ivan

  1.Care este varsta maxima a unui aplicant roman la bursele Fulbright ?
  2.Care este nivelul de studii cerut pentru a aplica la bursele Fulbright ?
  3.Care universitati americane nu sint incluse in programul Fulbright din Romania ?
  4.Cine evalueaza aplicatiile in Romania pe domeniul politehnic ?
  Multumesc.


  • Corina Danaila

   1. Pentru aplicantii la bursele Fulbright nu exista restrictii de varsta.
   2. Depinde de bursa la care vreti sa aplicati. Pentru bursele Junior va trebuie diploma de licenta, pt bursele Senior trebuie sa aveti un doctorat, pentru Science and Technology trebuie sa fiti licentiat sau masterand.
   3. In programul Fulbright sunt incluse universitatile americane acreditate.
   4. Specialisti din domeniul respectiv romani si americani sunt evaluatori. Pentru bursa Fulbright Junior evaluatorii trebuie sa aiba macar un masterat si sa aiba merite recunoscute la nivel national si international si sa aiba experienta in sistemul de invatamant superior din SUA. Pentru programul Senior, evaluatorii trebuie sa aiba cel putin un doctorat si merite recunoscute la nivel national si international si la fel experienta in sistemul educational american.
   Numele acestori evaluatori sunt confidentiale.


 • Întrebarea nr. 2 Costin

  Un lector universitar cu doctorat luat (la o universitate romanesca), angajat al acelei universitati, are o sansa mai mare sa fie acceptat ca bursier Fulbright datorita pozitiei sale si presupuselor cunostinte/ experiente mai bune sau, dimpotriva, este dezavantajat de faptul ca se afla deja "in sistem"? Va multumesc.


  • Corina Danaila

   Nu exista nici avantaje si nici dezavantaje.

   Daca aveti deja doctoratul, sunteti eligibili pentru o bursa postdoctarala. La acest nivel toti aplicantii au titlul de doctori. O mare parte dintre aplicanti provin din sistemul de invatamant superior, toti trebuie sa aiba doctoratul. Avantajul vi-l creati dumneavoastra prin proiectul propus si prin modul in care vi-l sustineti.


 • Întrebarea nr. 3 Raluca Niculescu-Gorpin

  Buna ziua si calde salutari Dnei Danaila.
  Daca va amintiti de mine, am fost beneficiarul bursei Fulbright din sezonul 2003-2004.
  Eu imi aduc aminte de sprijinul Dvs si de competenta deosebita de care ati dat dovada si va multumesc inca o data.
  Intrebare concreta: aveti in vedere o modalitate prin care sa facilitati contactul si mai ales mentinerea acestuia intre fostii si viitorii bursieri romani?
  Eu imi aduc aminte ca odata ajunsa in SUA am descoperit intamplator o fost bursiera Fulbright din Romania care locuia acolo, la 3-4 ani dupa bursa.
  Ulterior, dupa ce am revenit in tara, nu am observat existenta unei activitati organizate de comunicare cu ceilalti fosti bursieri romani sau cu potentialii candidati. E adevarat, pastrez legatura cu foarte multi din cei 170 de bursieri din intreaga lume care au fost in aceeasi serie cu mine, dar, pentru ca am fost singurul roman din acel an, toate contactele ii vizeaza pe bursierii din strainatate. Mi-ar placea sa existe o comunicare mai stransa si la noi in tara, ar benefica mai ales celor care se gandesc sa aplice la aceasta bursa.
  Va multumesc si va felicit pentru o activitate indelungata alaturi de Comisie.
  Cu stima,
  Raluca Niculescu-Gorpin


  • Corina Danaila

   Link-ul catre asociatia Alumnilor Fulbright din Romania exista deja pe site-ul nostru: http://www.fulbright.ro/alumni.html

   Nu avem autoritatea sa publicam datele de contact ale fostilor si actualilor bursieri si nici ale finalistilor programului Fulbright.
   Pentru a lua legatura cu fostii bursieri din programul Fulbright, puteti contacta direct aceasta asociatie. Mai aveti posibilitatea sa cunoasteti potentialii candidati participand la evenimentele organizate de noi. In acest sens, ne puteti contacta oricand.


 • Întrebarea nr. 4 licuriciulonline

  Buna ziua,

  Aveti niste statistici cu numarul de persoane, pregatirea lor (ingineri, economisti, filologi) care au benfeciat de o bursa fulbright ?
  Multumesc


  • Corina Danaila

   Numele persoanelor care au beneficiat de bursa Fulbright, universitatile la care au fost afiliate si domeniile de specializare, pot fi vizualizate pe site-ul nostru la sectiunea alumni.

   Listele cu persoane care au beneficiat de burse Fulbright care se gasesc pe site, incep cu anul 2000. Domeniile sunt extrem de variate. Nu sunt eligibili aplicantii pe medicina clinica.


 • Întrebarea nr. 5 liviu g

  Pe site informatia nu e completa. Care este perioada exacta de desfasurare a selectiei pentru o bursa Fulbright? Cand ar trebui sa se inscrie un doritor pentru a fi luat in considerare si cand ar afla raspunsul final?


  • Corina Danaila

   Pentru Fulbright Junior competitia se deschide la inceputul lunii martie si se pot depune aplicatii pana in prima saptamana din luna mai. Selectia se face in perioada mai-septembrie. Rezultatele finalistilor sunt comunicate in a doua parte a lunii septembrie. Afilierile la universitatile americane se finalizeaza in luna iulie, cel mai tarziu. Plecarea in programul de studiu sau de cercetare se face in luna august sau septembrie.

   Pentru Fulbright Senior competitia se deschide la inceputul lunii iunie anul in curs si se pot depune aplicatii pana in prima saptamana din luna noiembrie. Selectia se face in perioada noiembrie-ianuarie. Rezultatele finalistilor sunt comunicate la jumatatea lunii ianuarie. Plecarea in program se face incepand cu luna august.

   Pentru Fulbright Science&Technology competitia se deschide in luna februarie si se pot depune aplicatii pana la sfarsitul lunii aprilie. Selectia se face in perioada aprilie-octombrie. Rezultatele finalistilor sunt comunicate la jumatatea lunii octombrie. Plecarea in program se face incepand cu luna august.

   Anuntul fiecarui program de burse se face pe site-ul www.fulbright.ro conform calendarului Fulbright existent pe site.

   In momentul de fata este deschis programul Fulbright Science&Technology si toate detalile despre competitie se regasesc in anuntul concursului.


 • Întrebarea nr. 6 Andreea

  In primul rand, am citit pe site-ul fulbright ca un student care nu este licentiat in drept nu poate aplica pentru o bursa de masterat in Drept. Exista vreo exceptie de la regula aceasta? Eu studiez Politica si Relatii Internationale in Anglia.
  Totodata, as vrea sa stiu daca exista o lista cu universitatile incluse in programul Fulbright.

  Multumesc,
  Andreea


  • Corina Danaila

   Nu, nu exista nicio exceptie. Aplicatii care candideaza pe domeniul Drept trebuie sa aiba o diploma de licenta in Drept.

   Universitatile variaza de la an la an in functie de domeniile de specializare ale finalistilor Fulbright din anul respectiv. Comunicarea directa cu universitatile americane este facuta de Institutul International de Educatie din New York.


 • Întrebarea nr. 7 Rodica Roxana

  Sunt doctorand al Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din Iasi. Intrucat in prezent nu desfasor o activitate in domeniul educatiei, ci in domeniul audiovizualului, sunt interesata de o bursa pentru realizarea cercetarii necesare tezei de doctorat. Subiectul tezei mele vizeaza implicatiile educationale ale programelor audiovizuale, iar cercetarea, as fi interesata sa o desfasor in sfera competentei mediatice. Sunt sanse ca acest domeniul sa se afle printre cele finantate din fonduri Fulbright ?


  • Corina Danaila

   Va invitam sa aplicati la Fulbright Junior pe cercetare care va fi anuntata pe 2 martie si veti putea gasi detaliile competitiei pe site-ul nostru. Pentru bursa Fulbright Junior este acceptat orice domeniu propus cu exceptia medicinei clinice.

   Sansele sunt egale pentru toti aplicantii depinde cum le valorificati dumneavoastra.


 • Întrebarea nr. 8 Daniel

  Buna ziua,
  As dori sa va intreb cand o sa mai fie organizate intalniri cu membri din comisia Fulbright la Cluj Napoca?


  • Corina Danaila

   Aceste evenimente sunt anuntate pe site-ul nostru in avans, tineti legatura cu noi.


 • Întrebarea nr. 9 Luana

  Buna ziua,
  Anul acesta imi dau licenta in stiinte politice si am inceput sa aplic la diverse programe masterale de stiinte politice din Europa. Bursa Fulbright este accesibila si pentru masteranzi?


  • Corina Danaila

   Daca va intereseaza o bursa de masterat in Statele Unite, va invitam sa aplicati la Fulbright Junior, competitie care se va deschide pe 2 martie.


 • Întrebarea nr. 10 tina

  1. care este perioada de inscriere pentru bursele fulbright?
  2. care sunt pasii si care sunt criteriile de admitere?
  3. exista o persoana/ departament desemnat sa ofere informatii si si sprijin pentru cei care aplica?
  4. aplicantii trebuie sa aiba deja o suma de bani pregatita inainte de a pleca? (de exemplu pentru bursele erasmus banii se dau dupa cel putin 3 luni dupa ce ai plecat)
  5. ce experienta de lucru trebuie sa aiba aplicantii?
  6. ce acopera efectiv bursa? ( adica acopera si cheltuielile cu transportul, cazarea, masa sau doar taxele scolare?)
  7. se ofera facilitati suplimentare pei cei care au o familie ( sot/sotie si copii)?
  8. poti sa aplici pentru o bursa intr-un alt domeniu decat cel in care ti-ai finalizat studiile universitare? ( ex: daca cineva a absolvit politehnica poate aplica pentru o bursa in domeniul economic?)


  • Corina Danaila

   1, 2. Depinde de programul de bursa care va intereseaza.
   3. Puteti trimite mesajele dumneavoastra la adresa office@fulbright.ro sau sunati la telefonul 021/230 77 19 021/231 55 00. Puteti lua legatura cu directorul de program sau cu asistentul de program.
   4. Nu este impusa obligativitatea detinerii unei sume de bani in avans inaintea plecarii in programul de studii/cercetare.
   5. Depinde de domeniul ales. Experienta profesionala nu este obligatorie, dar poate constitui un avantaj pentru aplicant.
   6. Bursa acopera cheltuielile de transport, taxele de scolarizare, asugurare medicala, o suma pentru cheltuielile zilnice, o suma pentru achizitionarea cartilor sau altor materiale educationale.
   7.Doar pentru programul Fulbright Senior exista facilitati suplimentare pentru membrii familiei care insotesc bursierul.
   8. Da, cu exceptia domeniului Drept.


 • Întrebarea nr. 11 Sebi

  Buna ziua!

  Stiu ca bursele fulbright au un scop, si anume, acumularea unei experiente care sa ajute la dezvoltarea tarii si la evolutia unor domenii in momentul intoarcerii bursierilor in Romania. Exista vreo constrangere de intoarcere in tara dupa perioada studiilor in State? Exista vreo prevedere legala care sa te oblige sa te intorci? Un castigator al unei burse Fulbright poate sa ramana in Statele Unite dupa terminarea studiilor?

  Multumesc.


  • Corina Danaila

   Bursierii Fulbright pleaca in SUA cu viza J1. Trebuie respectate toate conditiile impuse de acest tip de viza, intoarcerea in tara de origine dupa finalizarea programului de studii, vreme de 2 ani. Pentru mai multe detalii referitoare la vizele J1, puteti vizita si site-ul Consulatului SUA.


 • Întrebarea nr. 12 elena

  Care sunt criteriile dupa care se face selectia viitorilor bursanti? Notele din facultate, recomandari, interviul, activitatile extra-curiculare? Si ce criteriu cantareste cel mai mult?

  Am citit ca selectia candidatilor o fac facultatile la care se aplica, in sensul ca noi, cei care aplicam, avem grija ca intai sa fim admisi la facultatea pe care o dorim, si apoi venim la Fullbrigh si solicitam bursa? De fapt, cum decurge procesul mai exact?

  De cand ar trebui un student care ar vrea sa aplice pentru un master in straintate sa isi pregateasca dosarul?


  • Corina Danaila

   Nu exista un singur criteriu care sa cantareasca mai mult. Depinde de bursa pentru care optati. Fiecare program are criterii specifice de selectie pe care trebuie sa le indepliniti.

   Intai aplicati pentru o bursa Fulbright, iar admiterea la facultatile americane se face ulterior. Pregatirea dosarului se poate face inca din luna martie.


 • Întrebarea nr. 13 Angelica

  Ce trebuie sa contina dosarul de aplicare? Ce alte activitati , in afara de de cele academice, sunt luate in considerare (internship-uri, cursuri, voluntariat)? Sunt TOEFL-ul si GRE-ul conditii de aplicare la bursa? Cateva ponturi pentru a avea un dosar eligibil...?


  • Corina Danaila

   Depinde la ce bursa va referiti. Informatii clare despre continutul dosarului de inscriere se gasesc in anuntul competitiei. Sunt luate in considerare toate activitatile mentionate de dumneavoastra, clarificarile exista in formularul de inscriere pentru bursa pe care o aveti in vedere.

   TOEFL-ul si GRE-ul nu sunt conditii obligatorii de aplicare la bursa. Vor deveni necesare in momentul afilierii la universitatea americana, mai exact dupa ce ati fost nominalizata ca bursier Fulbright Junior.

   Pentru consiliere va invitam sa ne contactati pentru stabilirea unei vizite la sediul nostru.


 • Întrebarea nr. 14 bogdan

  Cu bursa Fulbright, putem lucra pe teritoriul Statelor Unite? Ce fel de viza obtinem si cum ne conditioneaza aceasta?
  Suntem restrictionati la internshipuri platite sau altfel de job-uri platite?
  Multumesc


  • Corina Danaila

   Veti obtine viza J1. Nu puteti lucra pe teritoriul SUA inafara campusului universitar si fara aprobarea insitutiei care va coordoneaza pe durata bursei.


 • Întrebarea nr. 15 gigi

  Buna ziua,

  Ne puteti da va rog cateva nume, exemple de bursanti de-ai dvs, de care sunteti mandri? Eventual si cam care au fost activitatile intreprinse de acestia. Aveti exemple maxime, ca la alte burse, in care s-au intalnit cu persoane f importante, chiar si presedinti de state f mari?


  • Corina Danaila

   Suntem mandri de toti bursierii nostri. O lista cu numele acestora si articole despre realizarile lor se afla pe site-ul nostru cat si in newsletterul la care va invitam sa va abonati.


 • Întrebarea nr. 16 Oana

  Exista universitati care ofera burse Fullbright pentru masterate in comunicare politica?
  Daca da, care sunt acestea? Imi puteti da un exemplu de admitere la o astfel de specializare?
  Multumesc!


  • Corina Danaila

   Nu universitatile ofera bursele Fulbright. Bursele sunt oferite prin Comisia Fulbright.

   Afilierile se fac de catre Institutul International de Educatie din New York. Pentru o mai buna informare despre universitatile care au masterate in comunicare politica, la care s-ar putea face afilierea dumneavoastra, va invitam sa ne contactati.

12260 vizualizari
 • burse fulbright (Miercuri, 18 februarie 2009, 16:27)

  ivan [anonim]

  1.Care este varsta maxima a unui aplicant roman la bursele Fulbright ?
  2.Care este nivelul de studii cerut pentru a aplica la bursele Fulbright ?
  3.Care universitati americane nu sint incluse in programul Fulbright din Romania ?
  4.Cine evalueaza aplicatiile in Romania pe domeniul politehnic ?
  Multumesc.
  • a (Joi, 19 februarie 2009, 11:10)

   Corina Danaila [hotnews.ro] i-a raspuns lui ivan

   1. Pentru aplicantii la bursele Fulbright nu exista restrictii de varsta.
   2. Depinde de bursa la care vreti sa aplicati. Pentru bursele Junior va trebuie diploma de licenta, pt bursele Senior trebuie sa aveti un doctorat, pentru Science and Technology trebuie sa fiti licentiat sau masterand.
   3. In programul Fulbright sunt incluse universitatile americane acreditate.
   4. Specialisti din domeniul respectiv romani si americani sunt evaluatori. Pentru bursa Fulbright Junior evaluatorii trebuie sa aiba macar un masterat si sa aiba merite recunoscute la nivel national si international si sa aiba experienta in sistemul de invatamant superior din SUA. Pentru programul Senior, evaluatorii trebuie sa aiba cel putin un doctorat si merite recunoscute la nivel national si international si la fel experienta in sistemul educational american.
   Numele acestori evaluatori sunt confidentiale.
 • intrebare (Miercuri, 18 februarie 2009, 17:05)

  Costin [anonim]

  Un lector universitar cu doctorat luat (la o universitate romanesca), angajat al acelei universitati, are o sansa mai mare sa fie acceptat ca bursier Fulbright datorita pozitiei sale si presupuselor cunostinte/ experiente mai bune sau, dimpotriva, este dezavantajat de faptul ca se afla deja "in sistem"? Va multumesc.
  • a (Joi, 19 februarie 2009, 11:14)

   Corina Danaila [hotnews.ro] i-a raspuns lui Costin

   Nu exista nici avantaje si nici dezavantaje.

   Daca aveti deja doctoratul, sunteti eligibili pentru o bursa postdoctarala. La acest nivel toti aplicantii au titlul de doctori. O mare parte dintre aplicanti provin din sistemul de invatamant superior, toti trebuie sa aiba doctoratul. Avantajul vi-l creati dumneavoastra prin proiectul propus si prin modul in care vi-l sustineti.
 • Ce propuneri aveti pentru o mai buna comunicare? (Miercuri, 18 februarie 2009, 17:19)

  Raluca Niculescu-Gorpin [anonim]

  Buna ziua si calde salutari Dnei Danaila.
  Daca va amintiti de mine, am fost beneficiarul bursei Fulbright din sezonul 2003-2004.
  Eu imi aduc aminte de sprijinul Dvs si de competenta deosebita de care ati dat dovada si va multumesc inca o data.
  Intrebare concreta: aveti in vedere o modalitate prin care sa facilitati contactul si mai ales mentinerea acestuia intre fostii si viitorii bursieri romani?
  Eu imi aduc aminte ca odata ajunsa in SUA am descoperit intamplator o fost bursiera Fulbright din Romania care locuia acolo, la 3-4 ani dupa bursa.
  Ulterior, dupa ce am revenit in tara, nu am observat existenta unei activitati organizate de comunicare cu ceilalti fosti bursieri romani sau cu potentialii candidati. E adevarat, pastrez legatura cu foarte multi din cei 170 de bursieri din intreaga lume care au fost in aceeasi serie cu mine, dar, pentru ca am fost singurul roman din acel an, toate contactele ii vizeaza pe bursierii din strainatate. Mi-ar placea sa existe o comunicare mai stransa si la noi in tara, ar benefica mai ales celor care se gandesc sa aplice la aceasta bursa.
  Va multumesc si va felicit pentru o activitate indelungata alaturi de Comisie.
  Cu stima,
  Raluca Niculescu-Gorpin
  • exista alumni (Miercuri, 18 februarie 2009, 23:09)

   laurentiu radvan [anonim] i-a raspuns lui Raluca Niculescu-Gorpin

   doamna sau domnisoara Gorpin, exista in Romania o organizatie fulbright alumni, ce incearca sa reuneasca fostii bursieri (din pacate fara mare succes, datorita lipsei de interes). Faceti mai intati cercetari, inainte de a intreba. Pentru detalii contactati-l pe dnul Marin Marian-Balasa.
   • pentru D-nul Radvan (Joi, 19 februarie 2009, 2:10)

    Raluca A. Niculescu-Gorpin [anonim] i-a raspuns lui laurentiu radvan

    Multumesc pentru informatie.
    Am gasit intr-adevar site-ul FUNDATIEI Romanian Fulbright Alumni si salut intiativa. Din pacate, chiar daca pe acest site exista un link catre Comisia F. din Romania, pe pagina oficiala a dansilor nu exista nicio mentiune despre Dvs.
    De ce? Si intrebarea mea este si pentru Dna Danaila.
    Pentru ca este o initiativa privata? Fiind o Fundatie, cred ca incadrarea este corecta.
    Pe de alta parte, este o Fundatie destinata fostilor bursieri, nu si viitorilor.
    Asa incat intrebarea mea initiala pentru Dna Danaila isi pastreaza valabilitatea. Ce intentioneaza sa faca, oficial, Comisia, pentru a facilita contactul dintre fostii si viitorii bursieri?
    Recunosc ca am intrat astazi pe site-ul Comisiei dupa ceva vreme. Exista o lista de alumni pe ultimii ani, dar fara date de contact.
    Si o rugaminte. Poate puteti sa imi treceti numele corect. Raluca este primul meu prenume. Multumesc inca o data. Cu stima,
    • alumni (Joi, 19 februarie 2009, 12:44)

     laurentiu radvan [anonim] i-a raspuns lui Raluca A. Niculescu-Gorpin

     Stimata Doamna,
     sunt doar alumni Fulbright, ca si Dvs. Din pacate, nu sunt implicat in fundatia respectiva din diverse motive (am avut doar citeva contacte). Cele bune, Laurentiu Radvan
  • a (Joi, 19 februarie 2009, 11:21)

   Corina Danaila [hotnews.ro] i-a raspuns lui Raluca Niculescu-Gorpin

   Link-ul catre asociatia Alumnilor Fulbright din Romania exista deja pe site-ul nostru: http://www.fulbright.ro/alumni.html

   Nu avem autoritatea sa publicam datele de contact ale fostilor si actualilor bursieri si nici ale finalistilor programului Fulbright.
   Pentru a lua legatura cu fostii bursieri din programul Fulbright, puteti contacta direct aceasta asociatie. Mai aveti posibilitatea sa cunoasteti potentialii candidati participand la evenimentele organizate de noi. In acest sens, ne puteti contacta oricand.
 • statistici (Miercuri, 18 februarie 2009, 18:24)

  licuriciulonline [anonim]

  Buna ziua,

  Aveti niste statistici cu numarul de persoane, pregatirea lor (ingineri, economisti, filologi) care au benfeciat de o bursa fulbright ?
  Multumesc
  • a (Joi, 19 februarie 2009, 11:26)

   Corina Danaila [hotnews.ro] i-a raspuns lui licuriciulonline

   Numele persoanelor care au beneficiat de bursa Fulbright, universitatile la care au fost afiliate si domeniile de specializare, pot fi vizualizate pe site-ul nostru la sectiunea alumni.

   Listele cu persoane care au beneficiat de burse Fulbright care se gasesc pe site, incep cu anul 2000. Domeniile sunt extrem de variate. Nu sunt eligibili aplicantii pe medicina clinica.
 • orar desfasurare (Miercuri, 18 februarie 2009, 22:38)

  liviu g [anonim]

  Pe site informatia nu e completa. Care este perioada exacta de desfasurare a selectiei pentru o bursa Fulbright? Cand ar trebui sa se inscrie un doritor pentru a fi luat in considerare si cand ar afla raspunsul final?
  • a (Joi, 19 februarie 2009, 11:38)

   Corina Danaila [hotnews.ro] i-a raspuns lui liviu g

   Pentru Fulbright Junior competitia se deschide la inceputul lunii martie si se pot depune aplicatii pana in prima saptamana din luna mai. Selectia se face in perioada mai-septembrie. Rezultatele finalistilor sunt comunicate in a doua parte a lunii septembrie. Afilierile la universitatile americane se finalizeaza in luna iulie, cel mai tarziu. Plecarea in programul de studiu sau de cercetare se face in luna august sau septembrie.

   Pentru Fulbright Senior competitia se deschide la inceputul lunii iunie anul in curs si se pot depune aplicatii pana in prima saptamana din luna noiembrie. Selectia se face in perioada noiembrie-ianuarie. Rezultatele finalistilor sunt comunicate la jumatatea lunii ianuarie. Plecarea in program se face incepand cu luna august.

   Pentru Fulbright Science&Technology competitia se deschide in luna februarie si se pot depune aplicatii pana la sfarsitul lunii aprilie. Selectia se face in perioada aprilie-octombrie. Rezultatele finalistilor sunt comunicate la jumatatea lunii octombrie. Plecarea in program se face incepand cu luna august.

   Anuntul fiecarui program de burse se face pe site-ul www.fulbright.ro conform calendarului Fulbright existent pe site.

   In momentul de fata este deschis programul Fulbright Science&Technology si toate detalile despre competitie se regasesc in anuntul concursului.
 • burse fulbright (Miercuri, 18 februarie 2009, 23:29)

  Andreea [anonim]

  In primul rand, am citit pe site-ul fulbright ca un student care nu este licentiat in drept nu poate aplica pentru o bursa de masterat in Drept. Exista vreo exceptie de la regula aceasta? Eu studiez Politica si Relatii Internationale in Anglia.
  Totodata, as vrea sa stiu daca exista o lista cu universitatile incluse in programul Fulbright.

  Multumesc,
  Andreea
  • a (Joi, 19 februarie 2009, 11:41)

   Corina Danaila [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andreea

   Nu, nu exista nicio exceptie. Aplicatii care candideaza pe domeniul Drept trebuie sa aiba o diploma de licenta in Drept.

   Universitatile variaza de la an la an in functie de domeniile de specializare ale finalistilor Fulbright din anul respectiv. Comunicarea directa cu universitatile americane este facuta de Institutul International de Educatie din New York.
 • Bursa Fulbright pentru cercetare doctorala (Joi, 19 februarie 2009, 9:40)

  Rodica Roxana [anonim]

  Sunt doctorand al Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din Iasi. Intrucat in prezent nu desfasor o activitate in domeniul educatiei, ci in domeniul audiovizualului, sunt interesata de o bursa pentru realizarea cercetarii necesare tezei de doctorat. Subiectul tezei mele vizeaza implicatiile educationale ale programelor audiovizuale, iar cercetarea, as fi interesata sa o desfasor in sfera competentei mediatice. Sunt sanse ca acest domeniul sa se afle printre cele finantate din fonduri Fulbright ?
  • a (Joi, 19 februarie 2009, 11:45)

   Corina Danaila [hotnews.ro] i-a raspuns lui Rodica Roxana

   Va invitam sa aplicati la Fulbright Junior pe cercetare care va fi anuntata pe 2 martie si veti putea gasi detaliile competitiei pe site-ul nostru. Pentru bursa Fulbright Junior este acceptat orice domeniu propus cu exceptia medicinei clinice.

   Sansele sunt egale pentru toti aplicantii depinde cum le valorificati dumneavoastra.
 • Intalnire Cluj (Joi, 19 februarie 2009, 10:24)

  Daniel [anonim]

  Buna ziua,
  As dori sa va intreb cand o sa mai fie organizate intalniri cu membri din comisia Fulbright la Cluj Napoca?
  • a (Joi, 19 februarie 2009, 11:46)

   Corina Danaila [hotnews.ro] i-a raspuns lui Daniel

   Aceste evenimente sunt anuntate pe site-ul nostru in avans, tineti legatura cu noi.
 • Acces pentru mastere (Joi, 19 februarie 2009, 10:34)

  Luana [anonim]

  Buna ziua,
  Anul acesta imi dau licenta in stiinte politice si am inceput sa aplic la diverse programe masterale de stiinte politice din Europa. Bursa Fulbright este accesibila si pentru masteranzi?
  • a (Joi, 19 februarie 2009, 11:47)

   Corina Danaila [hotnews.ro] i-a raspuns lui Luana

   Daca va intereseaza o bursa de masterat in Statele Unite, va invitam sa aplicati la Fulbright Junior, competitie care se va deschide pe 2 martie.
 • intrebari (Joi, 19 februarie 2009, 10:39)

  tina [anonim]

  1. care este perioada de inscriere pentru bursele fulbright?
  2. care sunt pasii si care sunt criteriile de admitere?
  3. exista o persoana/ departament desemnat sa ofere informatii si si sprijin pentru cei care aplica?
  4. aplicantii trebuie sa aiba deja o suma de bani pregatita inainte de a pleca? (de exemplu pentru bursele erasmus banii se dau dupa cel putin 3 luni dupa ce ai plecat)
  5. ce experienta de lucru trebuie sa aiba aplicantii?
  6. ce acopera efectiv bursa? ( adica acopera si cheltuielile cu transportul, cazarea, masa sau doar taxele scolare?)
  7. se ofera facilitati suplimentare pei cei care au o familie ( sot/sotie si copii)?
  8. poti sa aplici pentru o bursa intr-un alt domeniu decat cel in care ti-ai finalizat studiile universitare? ( ex: daca cineva a absolvit politehnica poate aplica pentru o bursa in domeniul economic?)
  • a (Joi, 19 februarie 2009, 11:57)

   Corina Danaila [hotnews.ro] i-a raspuns lui tina

   1, 2. Depinde de programul de bursa care va intereseaza.
   3. Puteti trimite mesajele dumneavoastra la adresa office@fulbright.ro sau sunati la telefonul 021/230 77 19 021/231 55 00. Puteti lua legatura cu directorul de program sau cu asistentul de program.
   4. Nu este impusa obligativitatea detinerii unei sume de bani in avans inaintea plecarii in programul de studii/cercetare.
   5. Depinde de domeniul ales. Experienta profesionala nu este obligatorie, dar poate constitui un avantaj pentru aplicant.
   6. Bursa acopera cheltuielile de transport, taxele de scolarizare, asugurare medicala, o suma pentru cheltuielile zilnice, o suma pentru achizitionarea cartilor sau altor materiale educationale.
   7.Doar pentru programul Fulbright Senior exista facilitati suplimentare pentru membrii familiei care insotesc bursierul.
   8. Da, cu exceptia domeniului Drept.
 • Obligatii? (Joi, 19 februarie 2009, 10:42)

  Sebi [anonim]

  Buna ziua!

  Stiu ca bursele fulbright au un scop, si anume, acumularea unei experiente care sa ajute la dezvoltarea tarii si la evolutia unor domenii in momentul intoarcerii bursierilor in Romania. Exista vreo constrangere de intoarcere in tara dupa perioada studiilor in State? Exista vreo prevedere legala care sa te oblige sa te intorci? Un castigator al unei burse Fulbright poate sa ramana in Statele Unite dupa terminarea studiilor?

  Multumesc.
  • a (Joi, 19 februarie 2009, 12:00)

   Corina Danaila [hotnews.ro] i-a raspuns lui Sebi

   Bursierii Fulbright pleaca in SUA cu viza J1. Trebuie respectate toate conditiile impuse de acest tip de viza, intoarcerea in tara de origine dupa finalizarea programului de studii, vreme de 2 ani. Pentru mai multe detalii referitoare la vizele J1, puteti vizita si site-ul Consulatului SUA.
 • intrebari (Joi, 19 februarie 2009, 10:43)

  elena [anonim]

  Care sunt criteriile dupa care se face selectia viitorilor bursanti? Notele din facultate, recomandari, interviul, activitatile extra-curiculare? Si ce criteriu cantareste cel mai mult?

  Am citit ca selectia candidatilor o fac facultatile la care se aplica, in sensul ca noi, cei care aplicam, avem grija ca intai sa fim admisi la facultatea pe care o dorim, si apoi venim la Fullbrigh si solicitam bursa? De fapt, cum decurge procesul mai exact?

  De cand ar trebui un student care ar vrea sa aplice pentru un master in straintate sa isi pregateasca dosarul?
  • a (Joi, 19 februarie 2009, 12:04)

   Corina Danaila [hotnews.ro] i-a raspuns lui elena

   Nu exista un singur criteriu care sa cantareasca mai mult. Depinde de bursa pentru care optati. Fiecare program are criterii specifice de selectie pe care trebuie sa le indepliniti.

   Intai aplicati pentru o bursa Fulbright, iar admiterea la facultatile americane se face ulterior. Pregatirea dosarului se poate face inca din luna martie.
 • Bursa Fulbright (Joi, 19 februarie 2009, 10:43)

  Angelica [anonim]

  Ce trebuie sa contina dosarul de aplicare? Ce alte activitati , in afara de de cele academice, sunt luate in considerare (internship-uri, cursuri, voluntariat)? Sunt TOEFL-ul si GRE-ul conditii de aplicare la bursa? Cateva ponturi pentru a avea un dosar eligibil...?
  • Licenta (Joi, 19 februarie 2009, 11:35)

   Mirela [anonim] i-a raspuns lui Angelica

   Diploma de licenta este o conditie obligatorie? Sunt in anul II acum si as vrea sa stiu daca pot aplica de anul acesta pentru o bursa de master, ca sa am continuitate la studii dupa ce-mi iau licenta...
  • a (Joi, 19 februarie 2009, 12:09)

   Corina Danaila [hotnews.ro] i-a raspuns lui Angelica

   Depinde la ce bursa va referiti. Informatii clare despre continutul dosarului de inscriere se gasesc in anuntul competitiei. Sunt luate in considerare toate activitatile mentionate de dumneavoastra, clarificarile exista in formularul de inscriere pentru bursa pe care o aveti in vedere.

   TOEFL-ul si GRE-ul nu sunt conditii obligatorii de aplicare la bursa. Vor deveni necesare in momentul afilierii la universitatea americana, mai exact dupa ce ati fost nominalizata ca bursier Fulbright Junior.

   Pentru consiliere va invitam sa ne contactati pentru stabilirea unei vizite la sediul nostru.
 • viza (Joi, 19 februarie 2009, 10:44)

  bogdan [anonim]

  Cu bursa Fulbright, putem lucra pe teritoriul Statelor Unite? Ce fel de viza obtinem si cum ne conditioneaza aceasta?
  Suntem restrictionati la internshipuri platite sau altfel de job-uri platite?
  Multumesc
  • a (Joi, 19 februarie 2009, 12:11)

   Corina Danaila [hotnews.ro] i-a raspuns lui bogdan

   Veti obtine viza J1. Nu puteti lucra pe teritoriul SUA inafara campusului universitar si fara aprobarea insitutiei care va coordoneaza pe durata bursei.
 • Bursanti cu brio (Joi, 19 februarie 2009, 10:46)

  gigi [anonim]

  Buna ziua,

  Ne puteti da va rog cateva nume, exemple de bursanti de-ai dvs, de care sunteti mandri? Eventual si cam care au fost activitatile intreprinse de acestia. Aveti exemple maxime, ca la alte burse, in care s-au intalnit cu persoane f importante, chiar si presedinti de state f mari?
  • a (Joi, 19 februarie 2009, 12:16)

   Corina Danaila [hotnews.ro] i-a raspuns lui gigi

   Suntem mandri de toti bursierii nostri. O lista cu numele acestora si articole despre realizarile lor se afla pe site-ul nostru cat si in newsletterul la care va invitam sa va abonati.
 • Masterate de comunicare politica (Joi, 19 februarie 2009, 10:52)

  Oana [anonim]

  Exista universitati care ofera burse Fullbright pentru masterate in comunicare politica?
  Daca da, care sunt acestea? Imi puteti da un exemplu de admitere la o astfel de specializare?
  Multumesc!
  • a (Joi, 19 februarie 2009, 12:18)

   Corina Danaila [hotnews.ro] i-a raspuns lui Oana

   Nu universitatile ofera bursele Fulbright. Bursele sunt oferite prin Comisia Fulbright.

   Afilierile se fac de catre Institutul International de Educatie din New York. Pentru o mai buna informare despre universitatile care au masterate in comunicare politica, la care s-ar putea face afilierea dumneavoastra, va invitam sa ne contactati.
 • records (Joi, 19 februarie 2009, 11:27)

  Di [anonim]

  Se tine cont de notele de la facultate/master mai mult decat de experienta de lucru?
  • a (Joi, 19 februarie 2009, 16:47)

   Corina Danaila [hotnews.ro] i-a raspuns lui Di

   Atat notele de la facultate cat si experienta profesionala in domeniul in care doriti sa va specializati pot contribui la succesul dumneavoastra ca aplicant la o bursa Fulbright. Daca foaia matricola nu este stralucita atunci puteti compensa cu recomandari foarte bune si relevante si cu o experienta profesionala intensa.
 • Experienta profesionala-avantaj/dezavantaj (Joi, 19 februarie 2009, 11:33)

  camelia [anonim]

  Buna ziua,

  Sunt eleigibili pentru burse Fulbright absolventii de studii superioare (nivel licenta sau masterat dar fara a fi obtinut PhD) cu 2-3 ani de experienta acumulati dupa terminarea studiilor? Ma gandesc in special la cei care doresc, dupa 2-3 ani de experienta sa continue studiile la nivel de MBA sau LLM in SUA. Constituie experienta profesionala un avantaj in acest sens? Care este programul Frulbright care s-ar potrivi cel mai bine unui astfel de candidat? Multumesc,
  • a (Joi, 19 februarie 2009, 17:09)

   Corina Danaila [hotnews.ro] i-a raspuns lui camelia

   Pentru o bursaFulbright pentru LLM sau MBA nu aveti nevoie de doctorat. Trebuie sa fiti absolvent cu diploma de licenta. Experienta poate constitui un avantaj, mai ales daca urmariti aceste doua tipuri de masterate. In acest sens, va invitam sa aplicati la programul Fulbright Junior pentru burse de masterat sau cercetare postuniversitara, care va fi deschis pe 2 martie, pentru anul academic 2010-2011. Toate detaliile despre inscriere vor fi disponibile in anuntul care va aparea atunci pe site-ul nostru: www.fulbright.ro
 • bursa in anglia (Joi, 19 februarie 2009, 11:38)

  artemisa pop [anonim]

  buna ziua,

  sunt studenta in Anglia la Thames Valley University la Marketing si de asemena fac si un curs de reconvesrsie in psihologie la acceasi universitate.
  Nu am primit inca viza de la Home Office desi am depus actele de 2 luni si, ca urmare nu am drept de munca.In cazul meu pot benefici de o bursa?
  Am terminat in 2007 psihologia cu 9,83 si am inceput masterul de resurse umane dar nu l-am terminat pt am venit aici?
  • a (Joi, 19 februarie 2009, 17:34)

   Corina Danaila [hotnews.ro] i-a raspuns lui artemisa pop

   Daca ati aplicat pentru drept de munca in Statele Unite, nu sunteti eligibila pentru o bursa Fulbright. Nu cunosc reglementarile din Marea Britanie referitoare la acest domeniu.
 • fulbright junior (Joi, 19 februarie 2009, 12:23)

  Iulia Blanculescu [anonim]

  1. Programul Fulbright junior echivaleaza cu un program de master?
  2. Care este durata unui astfel de program?
  3. Testul GMAT cand va trebui sustinut? Oferiti pregatire in acest sens?
  Multumesc!
  • a (Joi, 19 februarie 2009, 17:56)

   Corina Danaila [hotnews.ro] i-a raspuns lui Iulia Blanculescu

   Bursele Fulbright Junior se acorda pentru studii de masterat sau cercetare postuniversitara si dureaza un an universitar. Mai intai concurati pentru bursa Fulbright Junior, moment in care nu este obligatorie sustinerea testului GMAT. Daca va numarati printre finalistii romani nominalizati pentru bursa Fulbright Junior, vom incepe afilierea dumneavoastra la o universitate americana.Testul GMAT (cerut celor interesati de un MBA) va trebui sustinut inainte sa fie demarata afilierea dumneavoastra la universitatea americana. Rezultatul este necesar universitatilor americane la care se fac demersuri pentru admitere. Materiale de pregatire pentru sustinerea testului GMAT se pot consulta la Centrul de Consiliere Educationala din cadrul Comisiei Fulbright. Pentru mai multe informatii despre GMAT si posibilitatile de pregatire, puteti vizita situl nostru: www.fulbright.ro
 • Fulbright, nu Fullbright (Sâmbătă, 21 februarie 2009, 19:49)

  Teo [anonim]

  Se scrie bursa Fulbright, cu un singur "L", nu cu doi, pentru ca vine de la senatorul William Fulbright, nu e vreo denumire interesanta care joaca pe "Full" + "bright".

  surse?

  http://www.iie.org/Template.cfm?section=Fulbright1

  http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9A0CE7DB1E30F933A25751C0A963958260&sec=&spon=&pagewanted=2

  http://www.fulbrightonline.org/

  etc
 • Intrebare 17 (Joi, 26 februarie 2009, 16:27)

  Radu [anonim]

  Daca sunt inca student la o facultate cu profil tehnologic si voi absolvi la sfarsitul anului universitar 2009/2010 as putea sa aplic pentru aceasta bursa?
 • burse (Miercuri, 1 aprilie 2009, 4:32)

  angela [anonim]

  buna as vrea sa stiu daca fiind cetatean al republicii moldova pot aplica pentru astfel de burse.
  multumesc anticipat
 • Intrebare (Miercuri, 16 septembrie 2009, 10:07)

  Marius [anonim]

  Va rog sa imi specificati daca un cadru universitar care aplica in nume propriu pentru obtinerea unei burse fulbright se considera trimis de catre institutia in care lucreaza.
  Daca institutia nu l-a trimis pe salariat , aceasta are vreo obligatie fata de salariat?
  Va multumesc anticipat!
 • intrebare (Miercuri, 23 februarie 2011, 20:30)

  Roxana [anonim]

  1. Termin masterul de psihologie, dar as vrea sa aplic la aceasta bursa (fullbright junior) in domeniul psihologie. se poate?

  2. Doar un an dureaza studiul? eu parca citisem undeva ca ar dura mai mult? Deci cu alte cuvinte totul dureaza un an dupa care trebuie sa ma intorc in tar, nu? Si aici ce fac??


  3. Pot pleca in alta tara dupa ce ma intorc din SUA?sau nu am voie timp de 2 ani sa parasesc tara?


TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii