Burse medicale pentru romi

de B.M. HotNews.ro

Marţi, 3 martie 2009, 12:45    STUDII | STUDII & STRATEGII

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Programul "Burse medicale pentru romi. Leadership in sanatate: o generatie de profesionisti in domeniul sanatatii" este implementat in Romania de catre Fondul de Educatie pentru Romi (REF) si Institutul pentru o Societate Deschisa (OSI) impreuna cu partenerii Asociatia Medicilor Rezidenti si Sastipen - Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate si se desfasoara sub auspiciile Decadei de Incluziune a Romilor 2005-2015.

Reprezentantii REF si OSI, partenerii în program, precum si facilitatorii prezenti la intalnire vor prezenta componentele programului, criteriile de eligibilitate pentru cei interesati si vor oferi detalii despre modalitatea de aplicare.

Programul „Burse medicale pentru romi. Leadership in sanatate: o generatie de profesionisti in domeniul sanatatii” este o initiativa fara precedent in Europa Centrală si de Est si porneste de la o problema fundamentala a romilor – accesul dificil la serviciile de sanatate.

In 2008, primul an de implementare a acestui program, 35 de medici rezidenti si studenti romi ai facultatilor si colegiilor de Medicina din Romania au primit burse de studii.

Formularele de aplicatie pot fi descarcate de pe website-ul REF Scholarship Program (www.romaeducationfund.org) si de pe website-ul OSI Roma Health Project (www.soros.org/initiatives/health/focus/roma).

Beneficiarii burselor medicale vor fi eligibili pentru burse suplimentare anuale pentru studierea unei limbi straine si vor fi sustinuti pentru a putea participa la conferinte profesionale. Bursierii vor fi inclusi intr-un program anual de Tutoriat si Mentorat, derulat in colaborare cu Asociatia Medicilor Rezidenti din Romania, prin care studentii medicinisti vor fi sprijiniti pentru realizarea excelentei academice si profesionale.
Citeste mai multe despre     |   | 

  
695 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii