Business School Netherlands lanseaza programele MBA pe piata din Romania

de B.M. HotNews.ro

Joi, 12 martie 2009, 14:43    STUDII | STUDII & STRATEGII

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Business School Netherlands este o universitate olandeză de Stiinte Aplicate, care ofera acum programul sau de Action Learning MBA si in Romania. Programul este conceput astfel incat sa nu sustraga studentii din mediul de lucru pentru a-i reuni intr-o sala de clasa, ci se asigura ca studentii sunt chiar in mijlocul actiunii in companiile lor. In centrul programului este chiar mediul de lucru al fiecarui student in parte, cu toate provocarile si problemele sale specifice.

Recesiunea economica, cerintele mereu in schimbare ale corporaţilor si guvernelor, precum si imprevizibilitatea crescuta a mediului, in general, afecteaza increderea managerilor orientati catre cunoastinte. Cunostintele nu mai pot fi aplicate doar din citit, in acest mediu complicat, aflat mereu in schimbare. Multe organizatii in consecinta, se confrunta cu dificultati.

Traditionalul raspuns la ceea ce un manager ar trebui sa faca – a analiza, a conduce si a folosi modelele - nu mai este suficient. Managerul zilelor noastre trebuie sa fie capabil sa improvizeze si sa inoveze. Disponibilitatea de a-si asuma riscuri, o incredere in mai mult decat rationalitate, flexibilitatea si imaginatia sunt doar cateva dintre noile aptitudini pe care managerul ar trebui sa le aiba. Intr-un cuvant: Managerii ar trebui sa indraznesca sa-si asume o mentalitate de antreprenoriat.

Consecinta este ca educatia traditionala a managerului trebuie sa isi schimbe focusul. Noi abilitati, noi competente si o noua mentalitate trebuie sa fie invatata. Adevaratii manageri antreprenoriali nu mai sunt interesati sa colecteze cunostinte teoretice sau sa lucreze numai la cazuri inventate, pe care institutiile traditionale garanteaza sa le acopere. Educatia va fi semnificativa pentru manager doar daca duce la rezolvarea problemelor care sunt intalnite la locul de munca. Acest lucru inseamna ca educatia trebuie sa fie cat mai aproape de practica managerilor de succes. Aceasta filozofie accepta faptul ca managerii sunt de multe ori in situatii incerte. In zilele noastre intrebarea este « cum ar trebui un manager de succes sa gestioneze aceasta nesiguranta intr-un mediu turbulent si imprevizibil ».

Impreuna cu studenti colegi si studenti ai scolii, studentii invata cum sa detecteze, analizeze si sa solutioneze situatii reale. In loc de a se prescrie un teanc de carti general valabil pentru toti cursantii, la Business School Netherlands mai intai se analizeaza realitatea studentului, care este pusa pe primul loc, si abia apoi se cauta literatura relevanta de specialitate.

In acest fel studentii invata cum sa abordeze si sa rezolve orice problema, nu doar pentru studiile de caz, ci pentru situatii reale de business. Iar companiile beneficiaza imediat de aceasta abordare. Nu numai ca angajatii acestora devin in timpul studiilor consultanti cu inalte aptitudini, dar prin intermediul proiectelor executate in MBA compania isi va recupera imediat investitia (ROI). Scoala este atat de increzatoare in rezultate pozitive, incat chiar va garanta acest ROI. In cazul in care compania sponsorizeaza studentul aceasta are garantata recuperarea taxelor de scolarizare prin intermediul proiectelor dezvoltate pentru companie, iar daca nu, Business School Netherlands va plati inapoi diferenta.

Universitatea recunoaste ca un program scump de MBA din Olanda ar putea fi un pic problematic pentru managerii nesponsorizati din Romania. Prin urmare, o bursa de 40% se acorda studentilor din Romania, impreuna cu extinse optiuni de finantare, care fac acest program de MBA accesibil pentru marea majoritate a profesionistilor din tara.

Daca doriti sa aflati mai multe despre acest program, il puteti contacta pe domnul Leslie Scheltens pe adresa de e-mail: scheltens@bsn.eu. Puteti, de asemenea, vizita site-ul: www.bsn.eu/english.

Business School Netherlands este o universitate olandeză de Stiinte Aplicate, care ofera acum programul sau de Action Learning MBA si in Romania.
Citeste mai multe despre     |   | 

  
466 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii