Brighton College va avea un campus in Romania

de Crina Boros HotNews.ro

Joi, 19 martie 2009, 19:15    STUDII | STUDII & STRATEGII

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Brighton College, scoala privata britanica infiintata in 1845, se va extinde in sapte tari, printre care si Romania. Ea se adreseaza atat localnicilor cat si tinerilor expati. Scolile vor preda materiile de baza din Marea Britanie, iar elevii vor sustine Bacalaureatul International la absolvire.

„Costul scolarizarii va fi de 12.000 de lire pe an, dar este posibil ca pretul sa varieze in functie de economia locala. Scoala va fi condusa de un director britanic, urmand ca profesorii sa provina atat din tara respectiva, cat si din Marea Britanie”, a declarat pentru HotNews.ro purtatorul de cuvant al Brighton College, David Gold. Fondurile obtinute prin scolile-satelit vor fi folosite pentru a acorda mai multe burse in campusul din Brighton sau pentru a construi mai multe cladiri.

Brighton College nu este singura scoala britanica afiliata peste hotare, insa proiectul de extindere o va pune in capul listei scolilor reprezentate in strainatate. Extinderea scolilor britanice a fost afectata in ultimele sase luni de criza financiara. Majoritatea institutiilor educationale care se decid sa investeasca intr-un asemenea proiect prefera sa-si imprumute numele unei scoli locale.

In acest caz, Brighton College isi va inchiria numele unei institutii educationale construite de Bloom Properties, pe care o va asista si echipa, asigurandu-se ca indeplineste standardele necesare si castingand, astfel, bani.

Richard Cairns, directorul institutiei, a declarat pentru Financial Times ca extinderea Brighton College nu ar fi rentabila daca ar deschide doar unul sau doua campusuri, cum au facut alte scoli britanice de teama sa nu-si dilueze renumele.

„Primul campus international al Brighton College va fi deschis in 2011 in Abu Dhabi, urmand ca scoala sa inaugureze al doilea centru in Romania in jurul anilor 2012 – 2013, in apropierea Bucurestiului, unde estimam ca vom atrage mai multi elevi. Pe lista mai figureaza Oman, Iordania, Mauritius, Vietnam si India. Am ales aceste tari estimand ca economiile lor se vor dezvolta puternic in urmatoarea decada”, a adaugat purtatorul de cuvant al scolii.
Citeste mai multe despre     |   | 

  
1883 vizualizari
 • 0 (0 voturi)    
  Articol incomplet.. (Joi, 19 martie 2009, 19:46)

  aSD [anonim]

  Si totusi.. Care sunt specializarile? etc..
  • 0 (0 voturi)    
   atentia (Joi, 19 martie 2009, 22:18)

   MirceaA [anonim] i-a raspuns lui aSD

   Daca citesti cu atentie, e liceu, nu facultate, avand in vedere ca ofera bac international. Problema e ca daca termini la ei, nu poti merge la facultati de stat romanesti, ci doar afara sau la privat, pentru ca nu se preda dupa programa aprobata de minister. La fel ca British School si American School din Pipera. Singura acreditata si bac international si de ministerul nostru e Mark Twain International tot din Pipera, dar astia au inceput sa ridice preturile total aiurea si le pleaca elevii pe capete.


TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie