Programe de mobilitate oferite de Fundatia Cultural Europeana

de B.M. HotNews.ro

Luni, 16 noiembrie 2009, 10:42    STUDII | STUDII & STRATEGII

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Fundatia Cultural Europeana ofera granturi de mobilitate:

A. STEP beyond

STEP beyond ofera granturi de mobilitate artistilor, operatorilor culturali, jurnalistilor, traducatorilor si cercetatorilor care calatoresc in Europa, inclusiv in Georgia, Armenia si Azerbaijan.

Fondul de mobilitate al FCE, STEP beyond (Supporting Travel for European Projects - Sprijinirea Calatoriilor pentru Proiecte Europene) incurajeaza deplasarile ce au loc sub urmatoarele principii:

1. Stimularea calatoriilor intre statele UE si tarile pan-europene.
2. Sprijinirea celor care sunt in etapa de DEZVOLTARE a unor proiecte transfrontaliere in domeniul culturii si artei.
3. Incurajarea persoanelor si partenerilor culturali sa initieze o cooperare si, daca este posibil, sa stabileasca PARTENERIATE de lunga durata.
4. Prioritate catre explorarea partii estice, pentru a sublinia faptul ca Europa continua si dincolo de granitele UE.

Catre / Din ce tari poti calatori?

Pentru a facilita functionarea fondului, cat si pentru a-si atinge obiectivele, zona pan-europeana larga a fost impartita in diferite zone:

Grupul A (statele care nu sunt in prezent membre ale UE): Albania, Belarus, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Kosovo, Macedonia, Moldova, Rusia, Serbia si Muntenegru, Turcia, Ucraina si statele din Caucazul sudic, adica Armenia, Azerbaijan si Georgia.
Grupul B (statele care au intrat in UE din 2004): Bulgaria, Cipru, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Romania, Slovacia si Slovenia.
Grupul C (statele care au intrat in UE inainte de 2004, plus Islanda, Norvegia si Elvetia): Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia, Elvetia si Uk.

Mai multe detalii aici.

Fondul STEP beyond va contribui la costurile de calatorie si viza si, in anumite situatii, la costurile de cazare ale celor care primesc finantarea. E de preferat, insa, ca organizatia gazda sa acopere costurile de cazare.

Candidatii: Artisti, operatori culturali, jurnalisti din domeniul culturii, traducatori culturali si cercetatori culturali.

Data limita: Nu exista date limita pentru a candida. Formularul trebuie, insa, trimis, cu cel putin 8 saptamani inainte de data dorita de calatorie. FCE va acorda sau respinge formularul tinand cont de cateva lucruri: daca este complet, este anexata o biografie a persoanei si alte informatii relevante si este atasata invitatia de la ONG-ul gazda.

B. Fondul Roberto Cimetta

Fondul Roberto Cimetta este o asiciatie internationala care promoveaza schimburile artistice si mobilitatea profesionistilor din domeniul artelor spectacolului si artelor vizuale din zona mediteraneana.

Fondul sprijina si incurajeaza calatoriile care permit profesionistilor din domeniul culturii sa identifice oportunitati si parteneri astfel incat sa dezvolte proiecte personale sau colective. Astfel sunt facilitate schimburile de experienta, cooperarea artistica si culturala si crearea de retele.

Granturile de calatorie individuale acopera costurile de calatorie si viza pentru participarea la intalniri ale retelelor culturale, ateliere de lucru, festivaluri, simpozioane.

Fondul Roberto Cimetta se acorda personal si nu unor organizatii.

Profesionistii europeni pot candida numai daca proiectul are o puternica latura mediteraneana.

Data limita

Sunt organizate proceduri de selectie la fiecare 5-6 saptamani.

Informatii suplimentare aici.


Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 

  
1392 vizualizari
  • 0 (0 voturi)    
    Pardon (Vineri, 4 decembrie 2009, 18:22)

    Carcotashu [anonim]

    Romania a intrat in UE in 2007!!


TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii