Burse de studii la Universitatea Central Europeana

de M.B. HotNews.ro

Miercuri, 2 decembrie 2009, 13:21    STUDII | STUDII & STRATEGII

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Centrul Educatia 2000+, Bucuresti si Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturala, Cluj anunta programul de burse de studii la Universitatea Central Europeana (CEU) – Budapesta. Programul se adreseaza studentilor aflati in ultimul an de studiu sau absolventilor care au obtinut diploma de licenta in cadrul unei institutii de invatamant superior acreditate.

Universitatea Central Europeana ofera programe de masterat si doctorat pentru anul universitar 2010–2011. Cursurile, cu predare in limba engleza, se vor tine la sediul universitatii din Budapesta. Nu exista un numar prestabilit de burse acordate studentilor din Romania. Bursele de studii pot fi integrale sau partiale si depind de rezultatele procesului de selectie.

Domeniile de studiu sunt: economie (MA, PhD), politicile si stiintele mediului (MS, PhD), gen si cultura (MA, PhD), istorie (MA, PhD), politici publice (MA), relatii internationale si studii europene (MA), studii juridice (LLM, MA, SJD), matematica (PhD), studii medievale (MA, PhD), nationalism (MA), filosofie (MA, PhD), stiinte politice (MA, PhD), sociologie si antropologie sociala (MA, PhD).

Inscrierea se va face online aici pana la data de 25 ianuarie 2010.

Dosarul de inscriere va cuprinde:

1. formularul de inscriere (disponibil pe pagina web a CEU dupa data de 10 noiembrie 2009);
2. doua scrisori de recomandare pentru programele de masterat si trei scrisori de recomandare pentru programele de doctorat;
3. curriculum vitae si lista lucrarilor publicate (daca este cazul);
4. versiunea electronica (scanata) a diplomei de licenta sau a adeverintei de student pentru cei in ultimul an de studii  (in limba romana si engleza);
5. versiunea electronica (scanata) a foii matricole (in limba romana si engleza);
6. un eseu/plan de cercetare specific fiecarui departament  - informatii disponibile aici

Copiile diplomei de licenta si ale foii matricole in limba romana trebuie sa fie legalizate sau avizate de coordonatorul de program CEU de la Centrul Educatia 2000+ (CEDU) Bucuresti sau de la Centrul de resurse pentru diversitate etnoculturala (CRDE) Cluj.

Copia dupa diploma si foaia matricola trebuie traduse in limba engleza de catre un traducator autorizat sau trebuie sa aiba avizul de traducere de la catedrele de limba engleza ale facultatilor respective sau avizul coordonatorului de program CEU.

Candidatii pot opta pentru cel mult doua departamente diferite.

O buna cunoastere a limbii engleze este obligatorie. Candidatii care vor trece de etapa de preselectie si nu au un certificat de limba engleza agreat de CEU (vezi buletinul de admitere CEU) vor sustine un test de tip TOEFL organizat de catre CEDU 2000+ Bucuresti si CRDE Cluj in data de 13 martie 2010. In aceeasi zi se vor organiza si celelalte teste departamentale (acolo unde este cazul).

Informatii suplimentare se pot obtine:
- de pe pagina de web a CEU, pagina de web a CEDU sau pagina de web a CRDE
- prin e-mail de la adresa mtruca@cedu.ro (Mihaela Truca) sau mcaluser@edrc.ro (Monica Caluser)
- de la sediul Centrului Educatia 2000+, str. Caderea Bastiliei nr. 33, sector 1, telefon: 021 212 0780, 212 0781. Program de relatii cu publicul: luni–joi: 14.00–17.00
- de la sediul CRDE Cluj, str. Tebei nr. 21, tel: 0264-420480, 420490
Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 

  
2594 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii