Burse pentru tinerii cu studii post-doctorale

de Redactia CampusNews

Vineri, 13 august 2010, 12:55    STUDII | STUDII & STRATEGII

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

A fost lansat al doilea apel comun FLARE adresat tinerilor cercetatori cu studii post-doctorale. Acest apel are la baza succesul inregistrat de FLARE 1 - primul program european privind cercetarea procesului imbatranirii, finantat de catre statele membre partenere in proiectul ERA-AGE - European Research Area on Ageing din cadrul Programului Cadru 6, cand 18 candidati au primit primele burse FLARE.

FLARE s-a nascut dintr-un consens stiintific puternic bazat pe necesitatea de a dezvolta o abordare multi-disciplinara a cercetarii asupra procesului imbatranirii si, de asemenea, din necesitatea de a construi retele puternice europene in acest domeniu, in special in ceea ce priveste sprijinirea cercetatorilor aflati la inceputul carierei.  

Noii bursieri FLARE vor avea posibilitatea de a participa la numeroase scoli de vara si de a interactiona atat intre ei, cat si cu bursierii FLARE 1, astfel incat sa-si dezvolte propriile cariere in cercetare. In Romania apelul comun va fi finantat de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului - Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica , reprezentata prin Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior si a Cercetarii Stiintifice Universitare.

Persoana de contact: Luciana BRATU
tel: 021 307 19 35
fax.: 021 307 19 11
E-mail: luciana.bratu@uefiscsu.ro
http://www.cncsis.ro / www.era-age.group.shef.ac.uk


Citeste mai multe despre     |   | 

  
772 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii