Primul congres de resurse umane

150 de participanti la Congresul HR Vocational School
Foto: Hotnews

Pregatirea angajatilor incepe in facultate si trebuie sa continue la locul de munca

de Andreea Flintoaca HotNews.ro

Joi, 4 septembrie 2008, 12:03    JOBURI | CONSILIERE

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Reusita unei organizatii depinde de nivelul de pregatire al angajatilor si de atentia pe care managerii o acorda calitatii. In acelasi timp, educatia angajatilor este strans legata mai intai de sistemul de invatamant si, apoi, de training-urile si programele de formare care ar trebui sa continue la locul de munca.

Temele principale ale primului congres de Resurse Umane Vocational School si CODECS, la Cluj,  sunt gradul de ocupare si reducerea deficitului de forta de munca si gasirea drumului spre excelenta. Avand in vedere criza de forta de munca prin care trece Romania, accentul cade asupra studentilor si a absolventilor care isi cauta un loc de munca.

Gabriel Ivan, manager de proiecte educationale in cadrul British Council, a subliniat rolul pe care il are reformarea invatamantului superior si sincronizarea lui cu cerintele pietei de munca. "Invatamantul superior este inca prea academic structurat. La sfarsitul studiilor, tinerii nu detin intotdeauna acele capacitati care sunt cautate pe piata muncii. Este vorba, pana la urma, de transformarea invatamantului superior dintr-un loc in care se furnizeaza cunostinte intr-un loc in care se furnizeaza acele aptitudini care conditioneaza capacitatea studentului de a se angaja", a explicat el.

Solutia imediata pentru dezvoltarea sistemului de invatamant este schimbarea curriculei din universitati si implicarea activa si responsabila a reprezentantilor industriei in reformarea ei.
Profesorul David Simmonds
Foto: Hotnews

Dupa ce studentul sau absolventul s-a transformat in angajat, este important ca organizatia in care lucreaza sa ii ofere programe de pregatire, perspective de promovare si sa ii incurajeze initiativa. Aceasta este versiunea ideala a parcursului profesional, deocamdata destul de putin intalnita in Romania. Profesorul David Simmonds, de la Universitatea Westminster din Londra, a explicat ca "neconventionalul este calea viitorului. Nu exista calitate fara invatare si nu exista invatare fara greseli. Daca in acest moment imi taiati venele de la mana dreapta vor curge cunostinte, daca mi le taiati pe cele de la mana stanga - va curge dorinta permanenta de dezvoltare".

Profesorul Simmonds a declarat ca exista companii care le dau oamenilor lor cate 300 de euro pe an si le spun sa ii cheltuiasca pe orice forma de training vor ei, cu sau fara legatura cu job-ul lor. "Orice incercare de a invata ceva este importanta si ea trebuie evaluata la finala. Sa intrebi: "Te-ai simtit bine? nu este o forma de evaluare a eficientei training-ului", a completat el.

  
1972 vizualizari
 • 0 (0 voturi)    
  Priviti va rog poza nr.1 (cunoscuta ca si proba A) (Joi, 4 septembrie 2008, 14:11)

  Traficantu_De_Influentza [utilizator]

  Avem in imagine reprezentantii unei clase care inainte de toate ar trebui sa isi imbunatateasca pregatirea lor.Acesti specialisti de "hasher" care au prea putina tangenta cu ce inseamna defapt meseria asta.Sa imi spuneti voi de cate ori ati fost la un interviu si vi s-a parut ca aveti in fata un om care stie ce face si nu unul care cisteste din carti de parca toata lumea e facuta pe acelasi calapod si ar trebui sa se incadreze in acelasi set de intrebari.In teorie nimic din articol nu e rau,dar avand in vedere oamenii care ar trebui sa le puna in valoare,slaba sansa.Asta stiu sa faca cel mai bine:sa se aduna,sa dea din gura si apoi sa mearga mai departe ca si cum nimic nu s-a mai intamplat.Solutia e ca fiecare dintre noi sa isi stie interesul si sa incerce sa invete cat mai mult posibil (si ce ii place bineinteles)de unul singur.Asta deoarece prea putini pun baza pe pregatirea angajatilor si pe fidelizarea lor.Numai bine.
  • 0 (0 voturi)    
   Cer scuze pt eventualele greseli... (Joi, 4 septembrie 2008, 15:03)

   Traficantu_De_Influentza [utilizator] i-a raspuns lui Traficantu_De_Influentza

   Dar scriu repede :))
  • 0 (0 voturi)    
   "vaporware" (Joi, 4 septembrie 2008, 16:53)

   dark one [anonim] i-a raspuns lui Traficantu_De_Influentza

   asta produc ... adica nimic;

   se chinuie de zor sa "implementeze" tot soiu' de "proiecte" in companii ... psre exemplu un proiect de "training" ... consta in alegrea unei tematici, contactarea si contractarea unei companii de domeniu, luat un dep. pe sus si dus in team-building si apoi dupa caz: fie spalat pe creier cu te miri ce idei de psiho-socio-analiza, etc.. blah blah, fie munca la greu prin carat saci, cantat la tambal, tot felul de probe care mai de care mai cretine ... la reintoarcere, proiect incheiat cu succes ... evident, moment de lauda si mandrie pentru cel care l-a "implementat"

   haseristii astia stau si freaca manganu toata ziua, fara sa faca nimic (ba nu, exista un sub-dep. - cel de Salarizare, unde aici chiar se munceste pe branci) ...dar restu ... trai nenica


TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii