Esti licean? Trimite filmul tau!

Sighisoara film festival
Foto: CampusNews

Schimba lumea in 99 de secunde la Sighisoara Film Festival  2010

de Ovidiu Draghia CampusNews

Joi, 27 mai 2010, 12:17    Festivaluri Targuri

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Fundatia Romana pentru Educatie si Educatori si Primaria Municipiului Sighisoara organizeaza in perioada 22 – 27 iunie 2010, in pitoreasca Cetate a Sighisoarei, cea de-a doua editie a Sighisoara Film Festival. S-a pregatit un concept care depaseste granitele tarii si aduce in prim plan o Sarbatoare a Filmelor Premiate. Ceea ce a ramas constant este concursul de 99 de secunde ca singura sectiune competitiva a evenimentului si implicarea activa a Microsoft atat in dezbaterile care vor avea loc in Sala Port.ro, Sala de Festivitati a Primariei Sighisoara, cat si in sfera activitatilor care au in vedere tinerii talentati.

“Elevii sunt extrem de creativi. Daca au o camera digitala, foto sau video, sunt tentati sa se joace, facand filme. Unii dintre ei realizeaza intr-o zi ca joaca se transforma in pasiune sau in dorinta de a urma o profesiune inrudita cu realizarea filmelor, fie de fictiune, documentare sau jurnalism. Altii descopera prin intermediul filmului digital pasiunea pentru dezvoltarea de aplicatii software. Pe unii dintre acesti elevi ii sustin profesorii la scoala, chiar daca materia film nu este obiect de studiu. Ii incurajeaza sa faca filme pentru concursuri cum ar fi Data Protection Day, organizat de Parlamentul European, anual in ianuarie (http://dataprivacyday2010.org) sau Imagine Cup, la sectia Digital Media, organizat anual de Microsoft (http://imaginecup.com/Default.aspx). Stiu ca, incurajand elevii sa realizeze filmul de 99 de secunde, ii stimulez sa creada in potentialul lor creativ, nu doar sa se joace pe calculator, degeaba.”, spune Sanda Foamete, SNR Manager pentru Audienta Academica si Educatională la Microsoft Romania.

Cum trimiti filmul?

Regula e simpla: Orice elev de liceu care isi doreste sa schimbe lumea intr-un fel sau altul este invitat sa-si puna la bataie telefonul mobil, camera digitala sau orice instrument care are incorporata o camera de filmat si sa astearna pe ecran propunerile lui pe aceasta tema in fix 99 de secunde. Se poate vorbi aici despre educatie, sanatate, despre o planeta verde, despre societatea in care traim, despre civilizatie, despre contrastul sau congruenta dintre asteptari si realitate, despre ce inseamna „normal” si cum sa revenim la normalitate. Cum arata, pentru tinerii din ziua de azi, o lume ideala, fericita? Ce ar face ei daca ar putea schimba ceva?

Clipurile trebuie upload-ate pe www.youtube.com sau www.vimeo.com pana pe 15 iunie 2010. Participantii vor trimite un e-mail cu link-ul aferent la helga@sighisoarafilmfestival.ro impreuna cu titlul filmului, numele complet, data nasterii, orasul de provenienta, liceu si numar de telefon.

Cinci finalisti vor fi alesi de un juriu format din specialisti in cinematografie, si unul dintre acestia, marele castigator, va fi invitat de Microsoft sa petreaca cinci zile alaturi de cei mai importanti cineasti romani ai momentului. In plus, ei vor castiga un premiu din partea companiei, constand intr-un training de integrare a aplicatiilor uzuale de calculator in crearea de filme, prin intermediul tehnologiei informatiei, ceea ce le va oferi sansa de a participa la competitii viitoare, inclusiv Data Day Protection si Imagine Cup 2011.
Pentru mai multe informatii despre concurs, scrieti-ne la helga@sighisoarafilmfestival.ro şi vizitati www.sighisoarafilmfestival.ro .

Sighisoara Film Festival este organizat de Fundatia Romana pentru Educatie si Educatori in colaborare cu Primaria Municipiului Sighisoara.
Proiectul este sustinut de CNC, Asociatia Turistica Sighisoara, Microsoft, Institutul Cultural Roman, Institutul Cultural Maghiar, Filmunio, Romtelecom / Dolce, Transilvania Film, Independenta Film.   
Şi sustinut de Port.ro, Kiss FM, Zile si Nopti, CinemaRx, Transindex, Cinefan, Filmtett, Videofil, Cuvantul Liber, Zi de Zi, Ziarul de Mures.
Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 

  
464 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii