Afisul festivalului
Foto: CampusNews

VIDEO Miercuri incepe festivalul international de film NexT

de Redactia CampusNews

Luni, 4 aprilie 2011, 14:36    Festivaluri Targuri

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Cea de-a cincea editie a Festivalul International de Film NexT anunta un program variat, pentru toate varstele si gusturile: scurtmetraje premiate la cele mai importante festivaluri din lume, filme pentru copii, scurtmetraje studentesti, lungmetraje de debut, filme in premiera absoluta ale unor regizori consacrati.

Pe langa competitia festivalului, care cuprinde 26 de titluri din 19 tari si programele deja traditionale in cadrul acestuia, NexT isi asteapta spectatorii cu alte trei sectiuni in premiera cu teme pe cat de diferite intre ele, pe atat de irezistibile pentru public.Una din surprizele pe care NexT le pregateste anul acesta publicului este proiectia-eveniment Oscars Night. In seara de vineri, 8 aprilie, Festivalul NexT va recrea la Cinema Scala din Bucuresti atmosfera glamour a Premiilor Academiei Americane de Film si va prezenta spectatorilor scurtmetrajele premiate la Oscar in ultimii cinci ani. Publicul NexT va pasi pe covorul rosu alaturi de vedete din showbizul autohton si de invitatii straini ai festivalului, iar dupa proiectie acestia sunt invitati la o petrecere marca NexT unde atmosfera va fi antrenata de DJ Camil care va mixa muzica de film.

O alta noutate a Festivalului NexT 2011 este programul Necenzurat, cu filme pentru publicul lipsit de inhibitii si prejudecati. Scurtmetrajele proiectiei Necenzurat abordeaza subiecte incomode si nu sunt recomandate spiritelor conventionale. Programul Necenzurat va avea loc joi, 7 aprilie, de la ora 20:30 la Cinema Elvira Popescu iar accesul este permis doar persoanelor peste 18 ani. Titlurile acestei proiectii indraznete vorbesc de la sine, fiind  mai mult decat sugestive: Threesome (r. Johannes Dullin, Germani/Olanda, 2009), Joaca-te cu mine (r. Piotr Sutkowski, Polonia, 2010), Carne (r. Carlos Conceicao, Portugalia, 2010), Iepurele si prostituata (r. Guerin Van De Vorst, Belgia, 2010), Impulsuri (r. Jose Manuel Carrasco, Spania, 2009), Inmuguriri (r. Pao Paixao, Elvetia, 2010), Doar pentru sex (r. Olivier Nicklaus, Franta, 2010).

Programul complet il gasiti pe site-ul festivalului.

Abonamentele si  biletele pentru Festivalul NexT 2011 s-au pus in vanzare in reteaua TicketFan (in magazinele Flanco si la Libraria Engleza Anthony Frost) si pe www.ticketfan.ro. Spectatorii pot opta intre diferite tipuri de abonamente si bilete iar studentii beneficiaza de pret redus. Festival Pass-ul costa 100 de lei (80 de lei pentru stundenti) si este valabil pentru toate proiectiile din timpul Festivalului NexT, mai putin programul Oscars Night.

Cei care cumpara acest tip de abonament vor primi si catalogul festivalului si geanta oficiala, la prima prezentare a abonamentului la intrarea in cinematograf. Abonamentul de 10 proiectii costa 80 de lei (60 de lei pentru studenti) iar cel de 5 proiectii 40 de lei (25 lei pentru studenti).

Biletul pentru o proiectie este 10 de lei (7 lei pentru studenti). Biletul pentru programul special Oscars Night costa 15 lei in avans, respectiv 20 de lei in ziua proiectiei si include si accesul la petrecerea Red Carpet din Coyote Cafe. Biletul pentru NexT Kids costa 5 lei iar insotitorii de grup (grupuri peste 5 copii) au accesul liber.

Cea de-a cincea editie a Festivalului International de Film NexT are loc in perioada 6-10 aprilie 2011 la Cinema Scala, Cinema Elvira Popescu si Mansarda Carturesti.
Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 

  
612 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii