Afisul festivalului
Foto: CampusNews

VIDEO Festivalul filmului european incepe in 5 mai la Bucuresti

de A.B. CampusNews

Miercuri, 27 aprilie 2011, 12:32    Festivaluri Targuri

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Programul Festivalului Filmului European cuprinde anul acesta peste 50 de filme, din 30 de tari. In Bucuresti, festivalul se desfasoara intre 5-15 mai, la Cinema Studio si Cinemateca Eforie.

Filmele se vand cu ziarele. Sau, mai corect, ziarele se mai vand doar cu filme. Au cate un DVD atasat care le mentine tirajul. Filmul inca vinde, chiar si in sala de cinema. Vorbim pana la plictiseala de criza cinematografului, dar stam toata ziua cu nasul in televizor.Suntem la curent cu tot ce apare si vrem sa vedem primii. Dar sa fie mai ales de la Hollywood, cu vedete. Ca europeni ce am devenit, suntem si noi fascinati de filmele altora, care stiu mai bine sa le promoveze.

Si totusi, de 15 editii, FFE vinde film european. Mai intai in Bucuresti, apoi si in tara, la Iasi, Timisoara, Brasov, Targu-Mures. Nu prea mai avem cinematografe, dar avem in continuare filme europene pentru care uneori trebuie sa inventam sali de proiectie. Avem filme care spun povesti in care binele nu invinge intotdeauna raul, iar protagonistii nu salveaza lumea de la nici un dezastru.

Filme care spun, de fapt, povestea fiecaruia dintre noi, asa cum se intampla ea in viata reala. Viata asta cu crize financiare, cu greve, cu spitale in care nu-ti doresti sa ajungi, dar si cu povesti simple de iubire, cu glume sanatoase, de care razi oricand iti aduci aminte, cu oameni care se pot bucura de lucrurile cele mai banale din existenta lor.

E loc pentru toti la filmele noastre si exista productii pentru orice gust, asa cum exista si public pentru orice gen de film. Avem, in fiecare an, in luna mai, un public care cauta filmele europene, filme de tot felul. E unul dintre rarele prilejuri pentru a le gasi, aici, in Romania.

Ambasadorul onorific al editiei din acest an si realizatorul spotului de prezentare este regizorul Radu Muntean.
  • Bucuresti 5-15 mai
  • Brasov 12-15 mai
  • Iasi 19-22 mai
  • Timisoara 19-22 mai
  • Targu-Mures  26-29 mai

Citeste mai multe despre     |   |   | 

  
617 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii