WebPR / advertorial interactiv

Tincuta Baltag
Foto: Arhiva personala

VIDEO Tincuta Baltag, directorul Fundatiei Dinu Patriciu, despre bursele Orizonturi Deschise: Se acorda maxim 15.000 USD pe an pentru fiecare bursier

de Redactia HotNews.ro

Miercuri, 3 iunie 2009, 12:00    NEWS | INTALNIRI ONLINE

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

advertorial interactiv / Tincuta Baltag s-a aflat in redactia HotNews.ro si a discutat online despre bursele "Orizonturi Deschise" oferite de Fundatia Dinu Patriciu. Anual, fundatia acorda 100 de burse in valoare de 15.000 USD fiecarui tanar care doreste sa urmeze un program de master sau doctorat in strainatate. In 2009, acest program a adus fundatiei premiul I la Gala Societatii Civile la categoria Dezvoltare Economica si Sociala.
 • Intalnirea s-a incheiat
Nota redactiei:
 • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
 • Aceasta este o intalnire online in regim publicitar.

Tincuta Baltag despre bursele "Orizonturi deschise"Tincuta Baltag a absolvit programul MBA al Bucharest School af Management. Din anul 2007 s-a ocupat de infiintarea Fundatiei Dinu Patriciu, de stabilirea strategiei pe termen lung si de coordonarea programelor fundatiei. Cu un buget anual de peste 5 milioane euro, fundatia sustine 2 programe nationale de burse pentru elevi de liceu, studenti, masteranzi si doctoranzi.

"Inventeaza-ti Viitorul" acorda 5000 burse elevilor de liceu si 500 de burse studentilor, in vreme ce "Orizonturi Deschise" acorda 100 burse tinerilor care doresc sa urmeze cursurile unui program de master sau doctorat in cadrul unor universitati prestigioase ale lumii.

Anul acesta, Tincuta Baltag a fost aleasa presedinta Consiliului Director al Forumului Donatorilor din Romania pentru o perioada de 2 ani. Misiunea sa este de a promova si incuraja comportamentul filantropic si implicarea donatorilor in rezolvarea problemelor cu care se confrunta societatea. De asemenea, a fost implicata in cadrul Fundatiei Pestalozzi, Fundatiei Energie Vie si a Asociatiei Sfantul Stelian.
Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 

  

Întrebări puse de cititorii CampusNews.ro:


 • Lucia Cantemir

  Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a primi aceasta bursa?


 • Andreea

  Am aplicat pentru aceasta bursa si astept raspunsul in iulie. Am ales trei optiuni de universtitati la care am fost primita. In cazul in care imi va fi acordata bursa, va fi pentru una dintre acelea universitati, sau voi putea alege eu sa merg la care imi doresc din cele trei? Si in cazul in care este pentru prima optiune, sa spunem, pot alege dupa aceea sa mi se dea aceeasi suma de bani, dar sa merg la a doua optiune? Multumesc


 • Dinu Cristian

  Buna Ziua ..As vrea sa stiu daca fundatia angajeaza experti pe latura Politicilor Sociale (invatamant,,sanatate,, dezvoltare durabila etc.). Scriu acest mesaj mergand de la premiza ca nimic nu se poate face doar prin ajutorare ,, ci si si prin dezvoltarea personala a tuturor beneficiarilor.. Multumesc pentru intelegere Dinu Cristian


 • elena

  mai aveti nevoie de voluntari?nu am reusit sa trimit cv, mai este valabil anuntul de pe site?


 • Andrei

  As dori sa aflu daca exista cazuri specifice in care Programul Orizonturi deschise poate acorda finantari ce depases suma de 15,000 de dolari pentru programe cu durata de pana la 2 ani.
  In caz concret o bursa acordata unui student la o universitate de top din US poate a junge la 4 x 15,000 = 60,000 USD.
  In cazul unui program de MBA de top de pana la 2 ani costul doar al scolarizarii poate depasi 50,000 EUR. Este clar ca doar bursa de 15,000 USD (aprox 13,000 EUR) poate finanta doar partial costul de scolarizare.
  Este posibil ca Fundatia Patriciu sa acorde in cazuri speciale finantari ce depasesc 15,000 USD pentru un singur an de studiu sau peste 30,000 USD pentru doi ani de studiu?
  multumesc,
  Andrei


 • Ioana

  Buna ziua,

  As dori sa stiu daca se sponsorizeaza si programele de MBA partime.

  Am fost acceptata la cel mai bun program de Part Time MBA din Romania, conform ziarului Financiar si a investigarii personale, dar costurile sunt mari si in situatie de criza firmele nu mai sponsorizeaza.

  M-ar interesa sa stiu daca fundatia Dinu Patriciu acopera si astfel de programe.

  Multumesc.


 • Mihaela

  Buna. As dori sa stiu daca suam de 15 000$ este fixa pt fiecare bursier, si daca din aceasta suma(anuala presupun) trebuie sa ne asiguram noi taxa scoalara, manuale, intretinere , cheltuieli?. Si de asemenea, daca ati putea sa imni spuneti care sunt mai exact conditiile de aplicare( inafara faptului ca noi tb sa aplicam individual, in paralel la o universitate, unde, dupa ce suntem acceptati, aplicam la bursa Dinu Patriciu pt finantare)? Situatie materiala, situatie scolara etc?Exista o medie minima cu care trebuie sa aplicam? Va multumesc


 • ZAMFIR IOAN

  As vrea sa stiu daca se poate sponsoriza un student incepind cu anul doi de studii si daca da in ce conditii?
  Mentionez ca studentul respectiv a aplicat la o facultate din Londra ,a fost admis si aurmat cursurile anului inti cu rezultate deosebite
  Va multumesc!


 • Radu

  Buna ziua,

  Sunt unul dintre beneficiarii Bursei Speciale "Guvernul Romaniei", si anul viitor voi termina studiile de licenta la Universitatea din Manchester. Avand in vedere ca aceasta bursa ma obliga sa ma intorc sa lucrez in tara, intrebarea mea este daca pot aplica la Bursa "Orizonturi Deschise" pt studii de masterat, avand in vedere ca si una dintre conditiile acestei burse este sa te intorci sa lucrezi in tara.

  Va multumesc anticipat


 • Tudor

  Buna ziua. Am primit oferte de la mai multe universitati britanice pentru un program de master. As dori sa stiu daca pot aplica pentru bursa cu 2 din universitati, respectiv UCL (locul 7 in lume conform QS) si University of Bristol (locul 32 in lume conform QS). Daca aleg sa aplic cu Bristol imi vor scadea sansele de primire a bursei? Va multumesc.


 • Irina

  Buna ziua, doamna Baltag! Intrebarea mea este urmatoarea: Cit de posibil este a obtine bursa pentru angajatul companiei din grupul Rompetrol ( care nu este cetatean roman) pentru a face studii suplementare? Mersi anticipat pentru raspuns.


 • liviu g

  Buna ziua,

  Intrebarea mea este: care sunt principalele criterii de acordare a bursei? Sunt domenii de studiu care cresc sansele? In ce masura conteaza prestigiul universitatii?


 • Cristina

  Buna ziua.
  As dori sa intreb care este procedura de obtinere a ajutorului financiar pentru continuarea studiilor:

  Variantele ar fi:

  a) mai intai studentul/elevul va fi acceptat la facultatea unde isi doreste sa continue studiile, ulterior aplicand pentru bursele oferite de fundatia Dinu Patriciu?

  b) studentul/elevul poate aplica pentru bursele oferite de fundatia Dinu Patriciu inainte sa fi primit un raspuns de la facultatile la care doreste sa isi continue studiile?

  Va multumesc.


 • Flor

  As vrea sa va intreb: la rankingul Times sau FT, considerati toata facultatea sau pe domeniu? De ex, eu am fost acceptata la Cass Business School care are un ranking f bun, dar facultatea overall nu e asa bine pozitionata. Multumesc.


 • Grigore

  M-am uitat pe site-ul Fundatiei Dinu Patriciu (de a carei activitate nu stiam pana la acest interviu) si am vazut lista cu documentele necesare pentru a aplica la bursa Orizonturi Deschise pentru un program de master.
  Eu am o parte din aceste documente in limba engleza (scrisoarea de acceptare de la universitate, recomandarile academice, certificate). Le pot trimite asa sau trebuie sa le traduc?


 • Claudiu

  Buna ziua. Acorda Fundatia bani pentru un program post masteral?

  Masteratul mi l-am luat saptamana trecuta, ca student cu bursa integrala si living stipend oferite de universitatea new yorkeza. Din toamna am fost acceptat pentru un post masterat, la aceeasi universitatea, numai ca fara living stipend (pe fondul crizei economice).

  Multumesc anticipat


 • Mihaela

  Buna ziua!

  As dori sa stiu daca la intoarcerea in tara exista o erie de organizatii in cadrul carora se face angajarea, sau daca fundatia ofera sprijin pentru angajare. Cum se verifica intoarcerea in tara?

  Multumesc!


 • Iulia

  As dori sa specificati daca, fiind din Bucuresti, pot aduce personal dosarul la Fundatie sau se trimite doar prin posta asa cum specificati pe site.

  Multumesc !


 • Alexandra

  Buna ziua!

  As dori sa va intreb daca ma inscriu pentru bursa Orizonturi Deschise cu doua universitati la care am fost acceptata dar ulterior depunerii dosarului sau expirarii deadline-ului primesc un raspuns favorabil de la o a treia universitate, mai poate fi aceasta luata in considerare ca optiune?

  Pot merge sa studiez la aceasta universitate chiar daca am primit bursa pentru una din cele mentionate in candidatura mea?

  Va multumesc!


 • Maria

  Buna ziua Doamna Baltag,

  Am aplicat pentru bursa oferita de Fundatia Dinu Patriciu- Orizonturi Deschise. Din cate am inteles in cazul anumitor candidati va exista si o sustinere de interviu. Ati putea cumva sa imi dati mai multe detalii cu privire la interviu? Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a sustine interviul? Cam la ce perioada fata de momentul la care am aplicat pentru bursa se stabileste interviul?

  Multumesc,

  Maria


 • Mihaela

  Buna ziua!

  Eu am beneficiat in anul 3 de facultate de o bursa de un an de zile prin programul Socrates-Erasmus si am intampinat probleme cu acordarea banilor (am primit prima transa abia in ianuarie).

  Intrebarea mea este cum si cand se intra in posesia banilor in cazul fericit in care beneficiezi de bursa.

  Va multumesc!


 • casandra

  Exista domenii prioritare de acordare a bursei? Ex.: economie, administratie etc in defavoarea unor arii precum cercetare, cultura, media?


 • Ioana

  Buna ziua,
  Imi spuneti va rog, in opinia dvs, cum ar putea un aplicant compensa pentru lipsa de renume a unei universitati, mai precis al unui program postgrad recent infiintat cu o tematica si un subiect foarte relevant, din punctul meu de vedere?

  Anume: ma intereseaza un program de master in particular, nu 4, 5 sau 6. As putea justifica si o sa justific evident de ce in cadrul aplicatiei. Dar asta inseamna ca nu am aplicat la mai multe universitati ci la una singura. Iar universitatea respectiva nu are renumele celor din sa zicem Ivy League. In ce mod poate cererea mea de bursa sa sublinieze mai bine relevanta acestui program in cadrul profesiei mele si sa compenseze pentru lipsa de renume a facultatii/ programului de master? (Pentru ca cererea mea sa ramana competitiva). Evident in afara scrisoarii de motivatie pe care o voi anexa dosarului cu aplicatia?

  Totodata, pentru a contura precis costurile programului in cadrul cererii de bursa, este suficienta o scrisoare semnata din partea organizatorilor/ universitatii care sa estimeze in mod oficial costurile acestui program (taxa+ sedere - o eventuala minora compensare financiara de pe urma unui stagiu inclus in acelasi program de master)?

  Ah, si ultima intrebare: diploma/ diplomele obtinute de mine pana in momentul de fata sunt de la o facultate din strainatate, au fost recunoscute aici insa. Ce includ la dosar? copie legalizata dupa original dar si copie (legalizata?) dupa recunoasterea diplomei respective?

  Multumesc foarte mult!


 • Tincuta Baltag

  Buna ziua,
  Pentru a putea candida la una din bursele oferite de catre noi prin programul Orizonturi Deschise, trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii: 1. sa fiti cetatean roman; 2. sa fiti deja acceptata intr-un program masteral sau doctoral in strainatate si 3. sa fiti de acord ca, dupa finalizarea studiilor, sa va intoarceti in Romania pentru o perioada echivalenta cu durata acestora. Daca indepliniti aceste conditii, trebuie sa accesati site-ul nostru www.fundatiadinupatriciu.ro, sa va inscrieti on-line in program si sa trimiteti documentele necesare (eseu, recomandari, CV, acceptul universitatii, etc.) separat, prin posta.


 • georgeta

  Unde/ Cui se poate adresa un student sau un doctorand si ce conditii trebuie sa indeplineasca ?
  Multumesc!


 • Tincuta Baltag

  Noi anuntam rezultatele concursului in data de 18 iulie. Asta inseamna ca pana cel mai tarziu pe 15 iulie (data la care se va finaliza lista bursierilor) va trebui sa ne anuntati care este alegerea dumneavoastra ferma in legatura cu universitatea la care doriti sa mergeti. Ar fi bine sa optati pentru cea mai bine cotata universitate dintre cele 3, pentru ca acest lucru va mareste sansele de a primi sprijinul nostru financiar.
  Bursa va este acordata pentru un anumit program, in consecinta daca va razganditi dupa ce sunt anuntate rezultatele, exista posibilitatea sa nu mai primiti bursa.


 • Tincuta Baltag

  Unul dintre obiectivele mele ca director general al acestei fundatii este sa pastrez costurile administrative sub 6% din totalul bugetului, astfel incat 94% din fonduri sa mearga direct la burse, renovari de scoli, laboratoare si alte proiecte pe care le derulam. In consecinta nu angajam multe persoane, suntem o echipa de 10 oameni, dar ne bazam foarte mult pe colaborari cu voluntari (in special studenti). Lucram si cu specialisti in domeniul educatiei, insa este pe baza de voluntariat.


 • Tincuta Baltag

  Buna ziua. Raspunsul este da, avem permanent nevoie de voluntari. Va putem oferi un mediu de lucru prietenos, dinamic, o activitate cu multe satisfactii sufletesti si experienta profesionala care va fi apreciata atunci cand veti decide sa va angajati. Va rog sa trimiteti un CV si o scrisoare de intentie la office@fundatiadinupatriciu.ro.


 • Laura

  Buna ziua!
  Daca in cazul in care am mai aplicat la un master, pe langa primul la care am fost acceptata, dar nu primesc raspunsul decat poate dupa data de 15 iunie, termenul limita pt bursa D. P., este ok daca trimit acceptul (in cazul in care ma vor accepta) dupa acea data?


 • Tincuta Baltag

  Regula este ca se acorda maxim 15'000 USD pe an pentru fiecare bursier. Avem pana acum 2 exceptii, 2 candidati carora li s-a acordat bursa dubla. Este vorba despre doua persoane cu un parcurs academic impresionant, care au fost admise la Oxford, respectiv Georgetown University iar juriul a considerat ca este nevoie de suplimentarea bursei. Studiile masterale in SUA si in UK sunt printre cele mai scumpe din lume (insa si cele mai bine cotate in topuri) si de obicei exista si oportunitati de burse oferite chiar de catre universitatile respective.


 • Tincuta Baltag

  In acest moment nu finantam studii masterale sau doctorale in Romania.


 • Tincuta Baltag

  Bursa este de maxim 15'000 USD/an. Asta inseamna ca ea poate fi mai mica daca bursierul nu are nevoie de toata suma. Cei 15'000 USD ar trebui sa acopere atat taxele de studiu (tuition) cat si cheltuielile de intretinere (living expenses). Nu exista conditii referitoare la un venit maxim sau o medie minima, conditia cea mai importanta este sa fiti acceptata intr-un program de top din lume (si asta inainte sa candidati pentru o bursa la noi).


 • Tincuta Baltag

  Finantam numai programe integrale. Daca va referiti la studii de licenta atunci trebuie sa stiti ca nu avem un astfel de program de burse.


 • Tincuta Baltag

  Cred ca va trebui mai intai sa negociati cu administratorii programului respectiv pentru a vedea daca va ofera o derogare de doi ani de zile.


 • Tincuta Baltag

  In grilele noastre de evaluare, pozitiile 7 si 32 in topul QS va ofera relativ aceleasi sanse de a primi bursa. Sfatul nostru este insa de a alege intotdeauna universitatea care are pozitia cea mai buna in topuri, nu neaparat pentru aceasta bursa, cat pentru sansele dumneavoastra de a fi angajat ulterior pe o pozitie satisfacatoare cu un salariu asemenea.


 • Tincuta Baltag

  Buna ziua. Deocamdata bursele nostre se adreseaza numai cetatenilor romani. Apartenenta la o companie sau alta este irelevanta.
  In cazul in care vom dezvolta proiecte pentru alte nationalitati va tinem la curent.


 • Tincuta Baltag

  Principalele criterii de acordare a bursei sunt: prestigiul universitatii (demonstrabil prin pozitia in topurile de profil), parcursul academic, calitatea eseului, calitatea recomandarilor (o recomandare de genul "studentul si-a indeplinit obligatiile" nu va ajuta deloc) si activitatile extra-curriculare (voluntariat, participare la actiuni civice). Avand in vedere ca vom pondera bursele pe domenii, respectiv 30% Stiinte Economice, 30% Inginerie, Stiinte Exacte si IT, 20% Stiinte Socio-Umane si 20% altele (arta de exemplu), si avand in vedere din experienta de anul trecut ca exista foarte multi candidati pentru anumite domenii si destul de putini pentru altele, atunci da, va pot spune ca exista posibilitatea ca optiuni cum ar fi inginerie sau IT sa ofere mai multe sanse de a primi bursa (pentru ca sunt mai putini candidati).


 • Tincuta Baltag

  Buna ziua,
  Pe scurt, varianta a) este cea corecta :-)


 • Tincuta Baltag

  Ca regula generala, luam in considerare pozitia universitatii respective in topuri. Juriul insa evalueaza fiecare dosar foarte minutios, si avand in vedere ca vorbim despre persoane bune cunoscatoare ale mediului academic pot face o evaluare obiectiva in pofida faptului ca universitatea respectiva are o pozitie defavorabila in top, insa programul este foarte bine cotat.


 • Maria

  Buna ziua,

  Am aplicat la Bursa Orizonturi Deschise acum o saptamana. Intrucat anul scolar nu s-a finalizat foaia matricola nu include notele de pe ultimul semestru. As putea sa revin cu foaia matricola completa, evident pana pe 15 iun? Si inca ceva..voi publica un articol intr-o revista de sociologie de specialitate. As putea sa adaug acest articol in dosar pentru a-mi spori sansele?


 • Tincuta Baltag

  Le puteti trimite in limba engleza fara nicio problema.


 • Tincuta Baltag

  Prin programul Orizonturi Deschise oferim finantare doar pentru programe masterale sau doctorale. Vestea buna este ca, daca vorbim despre candidati foarte valorosi dar care nu se incadreaza in limitele si conditiile programului, oferim alte finantari si in afara acestuia. Va invit sa trimiteti un mesaj la office@fundatiadinupaticiu.ro cu toate informatiile.


 • Tincuta Baltag

  In acest moment lucram (impreuna cu Liga Studentilor Romani din Strainatate) la dezvoltarea unei platforme virtuale ce va avea rolul de a relationa angajatorii de top din Romania cu absolventii de studii in strainatate. Vom acorda tot sprijinul nostru pentru integrarea cu succes a bursierilor nostri pe piata muncii din Romania.
  Intoarcerea in tara trebuie sa aiba loc la maxim 3 luni de la finalizarea studiilor si se poate verifica prin diferite metode.. adeverinta de la noul loc de munca, intalniri cu bursierii..


 • Tincuta Baltag

  Daca doriti, puteti desigur sa aduceti dosarul personal. Ne gasiti in Bulevardul Mircea Eliade nr. 2 (aproape de Parcul Bordei).


 • Dragos

  Buna ziua,

  In cazul in care primesc instiintare prin e-mail, de la univestate, ca sunt admis, pot folosi aceasta in locul scrisorii oficiale, care, trimisa prin posta, este posibil sa ajunga dupa deadline-ul dumneavoastra?

  Va multumesc anticipat.


 • Tincuta Baltag

  Daca raspunsul de la a 3-a universitate ajunge la noi pana la data de 15 iulie, atunci acesta mai poate fi luat in considerare. Veti primi bursa pentru o anumita universitate, daca va razganditi este posibil sa pierdeti bursa (daca universitatea pe care o alegeti ulterior nu este la fel de bine cotata).


 • Tincuta Baltag

  Interviul poate avea loc pana in data de 15 iulie. Daca avem neclaritati in legatura cu dosarul dumneavoastra va putem invita la acest interviu.


 • Tincuta Baltag

  Fiecare bursier primeste banii atunci cand are nevoie de ei. Exista o legatura permanenta intre coordonatorul programului de burse si candidati si ne adaptam sprijinul in functie de nevoi. Nu a existat pana acum niciun fel de intarziere, dimpotriva, se intampla frecvent sa dam banii in avans pentru a asigura confortul psihic al bursierului :-)


 • Tincuta Baltag

  30% Economie, 30% Inginerie, Stiinte Exacte si IT, 20% Stiinte Umane si 20% Altele

  De obicei sunt foarte multi candidati pentru Stiinte Umane (sociologie, istorie, stiinte politice, etc.).


 • Bogdan

  Buna ziua,
  Ce sanse am sa primesc bursa fiind acceptat la un program de Comunicare politica la University of Leeds(104 QS-THE). Este locul 77 pe domeniu de specialitate si 37 in Europa. Am preferat-o in fata University of Glasgow (la care am fost deasemenea acceptat) datorita programului mai bun si al traiului de viata mai ieftin. Sper ca nu imi afecteaza sansele..:D
  PS: glasgow era pe locul 71
  Multumesc


 • Doru

  Intrebarea mea este urmatoarea: scrisoarea de recomandare trebuie sa fie speciala pentru programul orizonturi deschise, sau este suficienta scrisoarea initiala trimisa de profesorul respectiv universitatii care m-a acceptat?


 • Tincuta Baltag

  Puteti desigur compensa pentru lipsa de renume a universitatii alese: prin eseu, parcursul academic si prin calitatea recomandarilor. Juriul evalueaza fiecare candidatura in parte si va asigur ca pot sa vada valoarea pregatirii pe care intentionati sa o urmati dincolo de fiecare criteriu de evaluare in parte.
  Este desigur suficienta o scrisoare semnata din partea organizatorilor/ universitatii care sa estimeze in mod oficial costurile acestui program.
  O copie legalizata dupa original este suficienta :-)
  Succes!


 • Tincuta Baltag

  Va rog sa urmariti raspunsurile anterioare si sa intrati pe site: www.fundatiadinupatriciu.ro.

  Adresa noastra de e-mail este office@fundatiadinupatriciu.ro


 • Tincuta Baltag

  Este OK sa va completati dosarul pana pe 15 iulie.


 • Tincuta Baltag

  Primim completari la dosar pana pe data de 15 iulie (este data la care juriul se intruneste pentru ultima data pentru a finaliza lista bursierilor). Este desigur si mai bine sa va completati dosarul inainte de aceasta data.


 • Tincuta Baltag

  Preferam scrisoarea oficiala si este ok sa ajunga pana pe 15 iulie.


 • Tincuta Baltag

  Buna ziua. Exista posibilitatea sa fiti usor depunctat de catre juriu (pentru locul 104 versus 71) insa puteti compensa printr-un eseu foarte bun (in care sa va justificati alegerea) si celelalte elemente din dosar care trebuie tratate cu multa seriozitate.
  Va spun acest lucru pentru ca am avut in trecut candidati depunctati pentru un eseu superficial sau recomandari formale, chiar daca universitatile erau de top.


 • Tincuta Baltag

  Preferam scrisori de recomandare adresate noua. Scopul lor este de altfel diferit: de data asta sunteti recomandat pentru sustinere financiara :-)


 • beatrice

  buna ziua...am nevoie de adresa fundatiei dinu patriciu deoarece am gasit 2 si nu stiu care din cele 2 e buna..am nevoie de ea cat mai repede deoarece trebuie sa trimit un dosar pentru bursa :Inventeaza-ti viitorul"....multumesc

7645 vizualizari
 • bursa? (Marţi, 2 iunie 2009, 12:23)

  Lucia Cantemir [anonim]

  Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a primi aceasta bursa?
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 12:03)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui Lucia Cantemir

   Buna ziua,
   Pentru a putea candida la una din bursele oferite de catre noi prin programul Orizonturi Deschise, trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii: 1. sa fiti cetatean roman; 2. sa fiti deja acceptata intr-un program masteral sau doctoral in strainatate si 3. sa fiti de acord ca, dupa finalizarea studiilor, sa va intoarceti in Romania pentru o perioada echivalenta cu durata acestora. Daca indepliniti aceste conditii, trebuie sa accesati site-ul nostru www.fundatiadinupatriciu.ro, sa va inscrieti on-line in program si sa trimiteti documentele necesare (eseu, recomandari, CV, acceptul universitatii, etc.) separat, prin posta.
 • Bursa (Marţi, 2 iunie 2009, 12:35)

  Andreea [anonim]

  Am aplicat pentru aceasta bursa si astept raspunsul in iulie. Am ales trei optiuni de universtitati la care am fost primita. In cazul in care imi va fi acordata bursa, va fi pentru una dintre acelea universitati, sau voi putea alege eu sa merg la care imi doresc din cele trei? Si in cazul in care este pentru prima optiune, sa spunem, pot alege dupa aceea sa mi se dea aceeasi suma de bani, dar sa merg la a doua optiune? Multumesc
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 12:10)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andreea

   Noi anuntam rezultatele concursului in data de 18 iulie. Asta inseamna ca pana cel mai tarziu pe 15 iulie (data la care se va finaliza lista bursierilor) va trebui sa ne anuntati care este alegerea dumneavoastra ferma in legatura cu universitatea la care doriti sa mergeti. Ar fi bine sa optati pentru cea mai bine cotata universitate dintre cele 3, pentru ca acest lucru va mareste sansele de a primi sprijinul nostru financiar.
   Bursa va este acordata pentru un anumit program, in consecinta daca va razganditi dupa ce sunt anuntate rezultatele, exista posibilitatea sa nu mai primiti bursa.
 • Fundatia angajeaza experti in domeniul sociologiei (Marţi, 2 iunie 2009, 12:40)

  Dinu Cristian [anonim]

  Buna Ziua ..As vrea sa stiu daca fundatia angajeaza experti pe latura Politicilor Sociale (invatamant,,sanatate,, dezvoltare durabila etc.). Scriu acest mesaj mergand de la premiza ca nimic nu se poate face doar prin ajutorare ,, ci si si prin dezvoltarea personala a tuturor beneficiarilor.. Multumesc pentru intelegere Dinu Cristian
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 12:15)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui Dinu Cristian

   Unul dintre obiectivele mele ca director general al acestei fundatii este sa pastrez costurile administrative sub 6% din totalul bugetului, astfel incat 94% din fonduri sa mearga direct la burse, renovari de scoli, laboratoare si alte proiecte pe care le derulam. In consecinta nu angajam multe persoane, suntem o echipa de 10 oameni, dar ne bazam foarte mult pe colaborari cu voluntari (in special studenti). Lucram si cu specialisti in domeniul educatiei, insa este pe baza de voluntariat.
 • voluntariat (Marţi, 2 iunie 2009, 12:46)

  elena [anonim]

  mai aveti nevoie de voluntari?nu am reusit sa trimit cv, mai este valabil anuntul de pe site?
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 12:18)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui elena

   Buna ziua. Raspunsul este da, avem permanent nevoie de voluntari. Va putem oferi un mediu de lucru prietenos, dinamic, o activitate cu multe satisfactii sufletesti si experienta profesionala care va fi apreciata atunci cand veti decide sa va angajati. Va rog sa trimiteti un CV si o scrisoare de intentie la office@fundatiadinupatriciu.ro.
 • burse suplimentare (Marţi, 2 iunie 2009, 12:52)

  Andrei [anonim]

  As dori sa aflu daca exista cazuri specifice in care Programul Orizonturi deschise poate acorda finantari ce depases suma de 15,000 de dolari pentru programe cu durata de pana la 2 ani.
  In caz concret o bursa acordata unui student la o universitate de top din US poate a junge la 4 x 15,000 = 60,000 USD.
  In cazul unui program de MBA de top de pana la 2 ani costul doar al scolarizarii poate depasi 50,000 EUR. Este clar ca doar bursa de 15,000 USD (aprox 13,000 EUR) poate finanta doar partial costul de scolarizare.
  Este posibil ca Fundatia Patriciu sa acorde in cazuri speciale finantari ce depasesc 15,000 USD pentru un singur an de studiu sau peste 30,000 USD pentru doi ani de studiu?
  multumesc,
  Andrei
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 12:24)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andrei

   Regula este ca se acorda maxim 15'000 USD pe an pentru fiecare bursier. Avem pana acum 2 exceptii, 2 candidati carora li s-a acordat bursa dubla. Este vorba despre doua persoane cu un parcurs academic impresionant, care au fost admise la Oxford, respectiv Georgetown University iar juriul a considerat ca este nevoie de suplimentarea bursei. Studiile masterale in SUA si in UK sunt printre cele mai scumpe din lume (insa si cele mai bine cotate in topuri) si de obicei exista si oportunitati de burse oferite chiar de catre universitatile respective.
 • mba partime (Marţi, 2 iunie 2009, 13:24)

  Ioana [anonim]

  Buna ziua,

  As dori sa stiu daca se sponsorizeaza si programele de MBA partime.

  Am fost acceptata la cel mai bun program de Part Time MBA din Romania, conform ziarului Financiar si a investigarii personale, dar costurile sunt mari si in situatie de criza firmele nu mai sponsorizeaza.

  M-ar interesa sa stiu daca fundatia Dinu Patriciu acopera si astfel de programe.

  Multumesc.
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 12:24)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ioana

   In acest moment nu finantam studii masterale sau doctorale in Romania.
 • Condtiii aplicare (Marţi, 2 iunie 2009, 15:25)

  Mihaela [anonim]

  Buna. As dori sa stiu daca suam de 15 000$ este fixa pt fiecare bursier, si daca din aceasta suma(anuala presupun) trebuie sa ne asiguram noi taxa scoalara, manuale, intretinere , cheltuieli?. Si de asemenea, daca ati putea sa imni spuneti care sunt mai exact conditiile de aplicare( inafara faptului ca noi tb sa aplicam individual, in paralel la o universitate, unde, dupa ce suntem acceptati, aplicam la bursa Dinu Patriciu pt finantare)? Situatie materiala, situatie scolara etc?Exista o medie minima cu care trebuie sa aplicam? Va multumesc
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 12:28)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mihaela

   Bursa este de maxim 15'000 USD/an. Asta inseamna ca ea poate fi mai mica daca bursierul nu are nevoie de toata suma. Cei 15'000 USD ar trebui sa acopere atat taxele de studiu (tuition) cat si cheltuielile de intretinere (living expenses). Nu exista conditii referitoare la un venit maxim sau o medie minima, conditia cea mai importanta este sa fiti acceptata intr-un program de top din lume (si asta inainte sa candidati pentru o bursa la noi).
 • bursa (Marţi, 2 iunie 2009, 15:59)

  ZAMFIR IOAN [anonim]

  As vrea sa stiu daca se poate sponsoriza un student incepind cu anul doi de studii si daca da in ce conditii?
  Mentionez ca studentul respectiv a aplicat la o facultate din Londra ,a fost admis si aurmat cursurile anului inti cu rezultate deosebite
  Va multumesc!
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 12:30)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui ZAMFIR IOAN

   Finantam numai programe integrale. Daca va referiti la studii de licenta atunci trebuie sa stiti ca nu avem un astfel de program de burse.
 • continuare studii (Marţi, 2 iunie 2009, 16:56)

  Radu [anonim]

  Buna ziua,

  Sunt unul dintre beneficiarii Bursei Speciale "Guvernul Romaniei", si anul viitor voi termina studiile de licenta la Universitatea din Manchester. Avand in vedere ca aceasta bursa ma obliga sa ma intorc sa lucrez in tara, intrebarea mea este daca pot aplica la Bursa "Orizonturi Deschise" pt studii de masterat, avand in vedere ca si una dintre conditiile acestei burse este sa te intorci sa lucrezi in tara.

  Va multumesc anticipat
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 12:31)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui Radu

   Cred ca va trebui mai intai sa negociati cu administratorii programului respectiv pentru a vedea daca va ofera o derogare de doi ani de zile.
 • Bursa (Marţi, 2 iunie 2009, 16:56)

  Tudor [anonim]

  Buna ziua. Am primit oferte de la mai multe universitati britanice pentru un program de master. As dori sa stiu daca pot aplica pentru bursa cu 2 din universitati, respectiv UCL (locul 7 in lume conform QS) si University of Bristol (locul 32 in lume conform QS). Daca aleg sa aplic cu Bristol imi vor scadea sansele de primire a bursei? Va multumesc.
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 12:35)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui Tudor

   In grilele noastre de evaluare, pozitiile 7 si 32 in topul QS va ofera relativ aceleasi sanse de a primi bursa. Sfatul nostru este insa de a alege intotdeauna universitatea care are pozitia cea mai buna in topuri, nu neaparat pentru aceasta bursa, cat pentru sansele dumneavoastra de a fi angajat ulterior pe o pozitie satisfacatoare cu un salariu asemenea.
 • studii suplimentare (Marţi, 2 iunie 2009, 17:07)

  Irina [anonim]

  Buna ziua, doamna Baltag! Intrebarea mea este urmatoarea: Cit de posibil este a obtine bursa pentru angajatul companiei din grupul Rompetrol ( care nu este cetatean roman) pentru a face studii suplementare? Mersi anticipat pentru raspuns.
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 12:37)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui Irina

   Buna ziua. Deocamdata bursele nostre se adreseaza numai cetatenilor romani. Apartenenta la o companie sau alta este irelevanta.
   In cazul in care vom dezvolta proiecte pentru alte nationalitati va tinem la curent.
 • criterii acordare bursa (Marţi, 2 iunie 2009, 18:09)

  liviu g [anonim]

  Buna ziua,

  Intrebarea mea este: care sunt principalele criterii de acordare a bursei? Sunt domenii de studiu care cresc sansele? In ce masura conteaza prestigiul universitatii?
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 12:45)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui liviu g

   Principalele criterii de acordare a bursei sunt: prestigiul universitatii (demonstrabil prin pozitia in topurile de profil), parcursul academic, calitatea eseului, calitatea recomandarilor (o recomandare de genul "studentul si-a indeplinit obligatiile" nu va ajuta deloc) si activitatile extra-curriculare (voluntariat, participare la actiuni civice). Avand in vedere ca vom pondera bursele pe domenii, respectiv 30% Stiinte Economice, 30% Inginerie, Stiinte Exacte si IT, 20% Stiinte Socio-Umane si 20% altele (arta de exemplu), si avand in vedere din experienta de anul trecut ca exista foarte multi candidati pentru anumite domenii si destul de putini pentru altele, atunci da, va pot spune ca exista posibilitatea ca optiuni cum ar fi inginerie sau IT sa ofere mai multe sanse de a primi bursa (pentru ca sunt mai putini candidati).
 • Procedura obtinere bursa (Marţi, 2 iunie 2009, 19:41)

  Cristina [anonim]

  Buna ziua.
  As dori sa intreb care este procedura de obtinere a ajutorului financiar pentru continuarea studiilor:

  Variantele ar fi:

  a) mai intai studentul/elevul va fi acceptat la facultatea unde isi doreste sa continue studiile, ulterior aplicand pentru bursele oferite de fundatia Dinu Patriciu?

  b) studentul/elevul poate aplica pentru bursele oferite de fundatia Dinu Patriciu inainte sa fi primit un raspuns de la facultatile la care doreste sa isi continue studiile?

  Va multumesc.
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 12:46)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui Cristina

   Buna ziua,
   Pe scurt, varianta a) este cea corecta :-)
 • Ranking (Marţi, 2 iunie 2009, 21:28)

  Flor [anonim]

  As vrea sa va intreb: la rankingul Times sau FT, considerati toata facultatea sau pe domeniu? De ex, eu am fost acceptata la Cass Business School care are un ranking f bun, dar facultatea overall nu e asa bine pozitionata. Multumesc.
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 12:49)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui Flor

   Ca regula generala, luam in considerare pozitia universitatii respective in topuri. Juriul insa evalueaza fiecare dosar foarte minutios, si avand in vedere ca vorbim despre persoane bune cunoscatoare ale mediului academic pot face o evaluare obiectiva in pofida faptului ca universitatea respectiva are o pozitie defavorabila in top, insa programul este foarte bine cotat.
 • Limba engleza (Miercuri, 3 iunie 2009, 0:35)

  Grigore [anonim]

  M-am uitat pe site-ul Fundatiei Dinu Patriciu (de a carei activitate nu stiam pana la acest interviu) si am vazut lista cu documentele necesare pentru a aplica la bursa Orizonturi Deschise pentru un program de master.
  Eu am o parte din aceste documente in limba engleza (scrisoarea de acceptare de la universitate, recomandarile academice, certificate). Le pot trimite asa sau trebuie sa le traduc?
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 12:50)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui Grigore

   Le puteti trimite in limba engleza fara nicio problema.
 • post master (Miercuri, 3 iunie 2009, 5:42)

  Claudiu [anonim]

  Buna ziua. Acorda Fundatia bani pentru un program post masteral?

  Masteratul mi l-am luat saptamana trecuta, ca student cu bursa integrala si living stipend oferite de universitatea new yorkeza. Din toamna am fost acceptat pentru un post masterat, la aceeasi universitatea, numai ca fara living stipend (pe fondul crizei economice).

  Multumesc anticipat
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 12:52)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui Claudiu

   Prin programul Orizonturi Deschise oferim finantare doar pentru programe masterale sau doctorale. Vestea buna este ca, daca vorbim despre candidati foarte valorosi dar care nu se incadreaza in limitele si conditiile programului, oferim alte finantari si in afara acestuia. Va invit sa trimiteti un mesaj la office@fundatiadinupaticiu.ro cu toate informatiile.
 • Intoarcerea in tara (Miercuri, 3 iunie 2009, 6:31)

  Mihaela [anonim]

  Buna ziua!

  As dori sa stiu daca la intoarcerea in tara exista o erie de organizatii in cadrul carora se face angajarea, sau daca fundatia ofera sprijin pentru angajare. Cum se verifica intoarcerea in tara?

  Multumesc!
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 12:57)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mihaela

   In acest moment lucram (impreuna cu Liga Studentilor Romani din Strainatate) la dezvoltarea unei platforme virtuale ce va avea rolul de a relationa angajatorii de top din Romania cu absolventii de studii in strainatate. Vom acorda tot sprijinul nostru pentru integrarea cu succes a bursierilor nostri pe piata muncii din Romania.
   Intoarcerea in tara trebuie sa aiba loc la maxim 3 luni de la finalizarea studiilor si se poate verifica prin diferite metode.. adeverinta de la noul loc de munca, intalniri cu bursierii..
 • Modalitate de trimitere dosar (Miercuri, 3 iunie 2009, 9:46)

  Iulia [anonim]

  As dori sa specificati daca, fiind din Bucuresti, pot aduce personal dosarul la Fundatie sau se trimite doar prin posta asa cum specificati pe site.

  Multumesc !
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 12:58)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui Iulia

   Daca doriti, puteti desigur sa aduceti dosarul personal. Ne gasiti in Bulevardul Mircea Eliade nr. 2 (aproape de Parcul Bordei).
 • Orizonturi Deschise (Miercuri, 3 iunie 2009, 10:13)

  Alexandra [anonim]

  Buna ziua!

  As dori sa va intreb daca ma inscriu pentru bursa Orizonturi Deschise cu doua universitati la care am fost acceptata dar ulterior depunerii dosarului sau expirarii deadline-ului primesc un raspuns favorabil de la o a treia universitate, mai poate fi aceasta luata in considerare ca optiune?

  Pot merge sa studiez la aceasta universitate chiar daca am primit bursa pentru una din cele mentionate in candidatura mea?

  Va multumesc!
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 13:01)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alexandra

   Daca raspunsul de la a 3-a universitate ajunge la noi pana la data de 15 iulie, atunci acesta mai poate fi luat in considerare. Veti primi bursa pentru o anumita universitate, daca va razganditi este posibil sa pierdeti bursa (daca universitatea pe care o alegeti ulterior nu este la fel de bine cotata).
 • program Orizonturi Deschise (Miercuri, 3 iunie 2009, 11:23)

  Maria [anonim]

  Buna ziua Doamna Baltag,

  Am aplicat pentru bursa oferita de Fundatia Dinu Patriciu- Orizonturi Deschise. Din cate am inteles in cazul anumitor candidati va exista si o sustinere de interviu. Ati putea cumva sa imi dati mai multe detalii cu privire la interviu? Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a sustine interviul? Cam la ce perioada fata de momentul la care am aplicat pentru bursa se stabileste interviul?

  Multumesc,

  Maria
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 13:02)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui Maria

   Interviul poate avea loc pana in data de 15 iulie. Daca avem neclaritati in legatura cu dosarul dumneavoastra va putem invita la acest interviu.
 • Cand se intra in posesia banilor (Miercuri, 3 iunie 2009, 11:25)

  Mihaela [anonim]

  Buna ziua!

  Eu am beneficiat in anul 3 de facultate de o bursa de un an de zile prin programul Socrates-Erasmus si am intampinat probleme cu acordarea banilor (am primit prima transa abia in ianuarie).

  Intrebarea mea este cum si cand se intra in posesia banilor in cazul fericit in care beneficiezi de bursa.

  Va multumesc!
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 13:04)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mihaela

   Fiecare bursier primeste banii atunci cand are nevoie de ei. Exista o legatura permanenta intre coordonatorul programului de burse si candidati si ne adaptam sprijinul in functie de nevoi. Nu a existat pana acum niciun fel de intarziere, dimpotriva, se intampla frecvent sa dam banii in avans pentru a asigura confortul psihic al bursierului :-)
 • domenii (Miercuri, 3 iunie 2009, 11:33)

  casandra [anonim]

  Exista domenii prioritare de acordare a bursei? Ex.: economie, administratie etc in defavoarea unor arii precum cercetare, cultura, media?
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 13:07)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui casandra

   30% Economie, 30% Inginerie, Stiinte Exacte si IT, 20% Stiinte Umane si 20% Altele

   De obicei sunt foarte multi candidati pentru Stiinte Umane (sociologie, istorie, stiinte politice, etc.).
 • cateva clarificari privind componenta dosarului va (Miercuri, 3 iunie 2009, 11:50)

  Ioana [anonim]

  Buna ziua,
  Imi spuneti va rog, in opinia dvs, cum ar putea un aplicant compensa pentru lipsa de renume a unei universitati, mai precis al unui program postgrad recent infiintat cu o tematica si un subiect foarte relevant, din punctul meu de vedere?

  Anume: ma intereseaza un program de master in particular, nu 4, 5 sau 6. As putea justifica si o sa justific evident de ce in cadrul aplicatiei. Dar asta inseamna ca nu am aplicat la mai multe universitati ci la una singura. Iar universitatea respectiva nu are renumele celor din sa zicem Ivy League. In ce mod poate cererea mea de bursa sa sublinieze mai bine relevanta acestui program in cadrul profesiei mele si sa compenseze pentru lipsa de renume a facultatii/ programului de master? (Pentru ca cererea mea sa ramana competitiva). Evident in afara scrisoarii de motivatie pe care o voi anexa dosarului cu aplicatia?

  Totodata, pentru a contura precis costurile programului in cadrul cererii de bursa, este suficienta o scrisoare semnata din partea organizatorilor/ universitatii care sa estimeze in mod oficial costurile acestui program (taxa+ sedere - o eventuala minora compensare financiara de pe urma unui stagiu inclus in acelasi program de master)?

  Ah, si ultima intrebare: diploma/ diplomele obtinute de mine pana in momentul de fata sunt de la o facultate din strainatate, au fost recunoscute aici insa. Ce includ la dosar? copie legalizata dupa original dar si copie (legalizata?) dupa recunoasterea diplomei respective?

  Multumesc foarte mult!
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 13:12)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ioana

   Puteti desigur compensa pentru lipsa de renume a universitatii alese: prin eseu, parcursul academic si prin calitatea recomandarilor. Juriul evalueaza fiecare candidatura in parte si va asigur ca pot sa vada valoarea pregatirii pe care intentionati sa o urmati dincolo de fiecare criteriu de evaluare in parte.
   Este desigur suficienta o scrisoare semnata din partea organizatorilor/ universitatii care sa estimeze in mod oficial costurile acestui program.
   O copie legalizata dupa original este suficienta :-)
   Succes!
 • unde te adresezi si care sunt conditiile (Miercuri, 3 iunie 2009, 12:06)

  georgeta [anonim]

  Unde/ Cui se poate adresa un student sau un doctorand si ce conditii trebuie sa indeplineasca ?
  Multumesc!
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 13:13)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui georgeta

   Va rog sa urmariti raspunsurile anterioare si sa intrati pe site: www.fundatiadinupatriciu.ro.

   Adresa noastra de e-mail este office@fundatiadinupatriciu.ro
 • Master (Miercuri, 3 iunie 2009, 12:19)

  Laura [anonim]

  Buna ziua!
  Daca in cazul in care am mai aplicat la un master, pe langa primul la care am fost acceptata, dar nu primesc raspunsul decat poate dupa data de 15 iunie, termenul limita pt bursa D. P., este ok daca trimit acceptul (in cazul in care ma vor accepta) dupa acea data?
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 13:14)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui Laura

   Este OK sa va completati dosarul pana pe 15 iulie.
 • Detalii completare dosar (Miercuri, 3 iunie 2009, 12:50)

  Maria [anonim]

  Buna ziua,

  Am aplicat la Bursa Orizonturi Deschise acum o saptamana. Intrucat anul scolar nu s-a finalizat foaia matricola nu include notele de pe ultimul semestru. As putea sa revin cu foaia matricola completa, evident pana pe 15 iun? Si inca ceva..voi publica un articol intr-o revista de sociologie de specialitate. As putea sa adaug acest articol in dosar pentru a-mi spori sansele?
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 13:16)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui Maria

   Primim completari la dosar pana pe data de 15 iulie (este data la care juriul se intruneste pentru ultima data pentru a finaliza lista bursierilor). Este desigur si mai bine sa va completati dosarul inainte de aceasta data.
 • Acceptance Letter (Miercuri, 3 iunie 2009, 12:58)

  Dragos [anonim]

  Buna ziua,

  In cazul in care primesc instiintare prin e-mail, de la univestate, ca sunt admis, pot folosi aceasta in locul scrisorii oficiale, care, trimisa prin posta, este posibil sa ajunga dupa deadline-ul dumneavoastra?

  Va multumesc anticipat.
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 13:17)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui Dragos

   Preferam scrisoarea oficiala si este ok sa ajunga pana pe 15 iulie.
 • Sanse de bursa (Miercuri, 3 iunie 2009, 13:10)

  Bogdan [anonim]

  Buna ziua,
  Ce sanse am sa primesc bursa fiind acceptat la un program de Comunicare politica la University of Leeds(104 QS-THE). Este locul 77 pe domeniu de specialitate si 37 in Europa. Am preferat-o in fata University of Glasgow (la care am fost deasemenea acceptat) datorita programului mai bun si al traiului de viata mai ieftin. Sper ca nu imi afecteaza sansele..:D
  PS: glasgow era pe locul 71
  Multumesc
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 13:21)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui Bogdan

   Buna ziua. Exista posibilitatea sa fiti usor depunctat de catre juriu (pentru locul 104 versus 71) insa puteti compensa printr-un eseu foarte bun (in care sa va justificati alegerea) si celelalte elemente din dosar care trebuie tratate cu multa seriozitate.
   Va spun acest lucru pentru ca am avut in trecut candidati depunctati pentru un eseu superficial sau recomandari formale, chiar daca universitatile erau de top.
 • scrisoare (Miercuri, 3 iunie 2009, 13:11)

  Doru [anonim]

  Intrebarea mea este urmatoarea: scrisoarea de recomandare trebuie sa fie speciala pentru programul orizonturi deschise, sau este suficienta scrisoarea initiala trimisa de profesorul respectiv universitatii care m-a acceptat?
  • a (Miercuri, 3 iunie 2009, 13:23)

   Tincuta Baltag [hotnews.ro] i-a raspuns lui Doru

   Preferam scrisori de recomandare adresate noua. Scopul lor este de altfel diferit: de data asta sunteti recomandat pentru sustinere financiara :-)
 • finalizarea studiilor doctorale (Vineri, 5 iunie 2009, 14:20)

  Andreea [anonim]

  Buna ziua,

  Sunt studenta doctoranda in anul al treilea la Departamentul de Stiinte Politice al University College London. In primii trei ani, am primit o finantare care din nefericire nu a fost prelungita pentru al patrulea an, anul de completare a studiilor doctorale. Incepand din septembrie 2009, voi intra in anul final al studiilor mele doctorale: PhD Completion Year. Intrebarea mea este daca as putea aplica pentru Bursa Fundatiei Dinu Patriciu pentru anul universitar 2009-2010. Subliniez ca mi-am respectat cu strictete programul de studii stabilit cu cei doi indrumatori ai lucrarii mele de doctorat.

  Fara nici o finantare, ma aflu în imposibilitatea de a-mi finaliza cu succes studiile doctorale până în septembrie 2010. Finalizarea cu succes a lucrarii mele de doctorat presupune un regim de munca asidua care nu-mi ofera timpul şi posibilitatea de a avea un loc de munca care să-mi asigure un venit minim. Nu beneficiez de alte surse de venit, ca studentă doctorandă in anul al patrulea nu am acces la alte burse, iar criza economică, respectiv restrictiile de muncă pentru cetatenii romani, chiar in situatia în care as avea timpul necesar, imi fac aproape imposibil accesul pe piata muncii.
 • dovezi activitati (Marţi, 23 iunie 2009, 18:36)

  mihaela [anonim]

  De unde aveti certitudinea ca cele afirmate de candidat (voluntariat, premii, activitati extrascolare etc) sunt adevarate, din moment ce regulamentul nu specifica anexarea la dosar a unor fotocopii/dovezi in acest sens?

  Va multumesc anticipat!
 • criterii selectie (Marţi, 23 iunie 2009, 18:40)

  mihaela [anonim]

  As dori sa stiu ce anume urmareste juriul de la viitorii bursieri: sa fie deja extraordinari (sa fi urmat cursuri, sa fi obtinut premii, distinctii etc) sau sa dovedeasca ca au intr-adevar nevoie de formare?
 • Conditionare alte burse (Miercuri, 24 iunie 2009, 14:57)

  Diana Constantinescu [anonim]

  Doamna Baltag,

  Sunteti de admirat pentru prospetimea cu care prezentati programul si, mai ales, pentru rabdarea cu care raspundeti tuturor intrebarilor noastre (cateodata atat de redundante)!

  Spuneti-mi va rog: exista vreo conditionare cu privire la acceptul altor burse sau finantari pentru bursierii Dinu Patriciu?
  Va pun aceasta intrebare in conditiile in care costurile totale pentru un an de masterat la University College London ar depasi plafonul maxim de 15,000$ acordat de dumneavoastra.

  Multumesc anticipat.
 • intrebare (Sâmbătă, 12 septembrie 2009, 14:30)

  Ilişescu Delia [anonim]

  Buna ziua!
  Sunt învăţătoare la o şcoală din provincie.Am obţinut foarte multe premii cu elevii din seria precedentă, inclusiv un premiu I la faza naţională a concursului Cangurul. Acum mă aflu în pragul unui nou an şcolar şi mă aflu în imposibilitatea de a găsi sponsorizări (oraşul nostru este foarte sărac) pentru a utila sala de clasă cu un mobilier corespunzător (evaluat la 2700 RON) şi o mochetă.
  Ştiu că fundaţia dumneavoastră se ocupă de burse de studiu, dar un elev nu poate ajunge la performanţe dacă baza materială a şcolii nu este corespunzătoare. Credeţi că m-aţi putea ajuta măcar cu o parte din suma necesară?
 • adresa fundatiei dinu patriciu (Sâmbătă, 6 martie 2010, 13:15)

  beatrice [anonim]

  buna ziua...am nevoie de adresa fundatiei dinu patriciu deoarece am gasit 2 si nu stiu care din cele 2 e buna..am nevoie de ea cat mai repede deoarece trebuie sa trimit un dosar pentru bursa :Inventeaza-ti viitorul"....multumesc
 • Finantare (Luni, 3 mai 2010, 18:59)

  JORJ [anonim]

  Buna ziua d-ra Baltag ! Apreciez eleganta , claritatea si rabdarea cu care raspundeti intrebarilor ce va sunt adresate ! Va scriu acest mesaj deoarece fiind invatator la cl.a II-a , in scopul educarii elevilor privind pastrarea traditiilor , obiceiurilor populare , nationale si nu in ultimul rand culturale , pregatesc in prezent o formatie de dansuri populare si un grup de fluierasi . Spectacolele , programele artistice pe teme folclorice , nu au farmecul si succesul scontat daca elevii nu sunt in costume nationale . Rugamintea mea este daca Fundatia Dinu Patriciu nu poate face o finantare pentru cumpararea a 20 de costume nationale pentru copii de cl.a IV-a (varsta 10 ani ) ,deci sa fie mai mari ca sa le putem folosi din cl. I pana in cl. a IV-a ? Ar costa in jur de 3000 EURO in magazin ! Parintii n-au posibilitate caci multi traiesc din ajutor social iar sponsori cu dare de mana nu se gasesc decat daca ar castiga triplu la un ban investit !?
 • cine o (Miercuri, 16 decembrie 2015, 22:27)

  Pripila elena [anonim]

  o cunoaste pe Raluca Toader,care lucreaza in Bucuresti laGRASP din 2010,am nevoie sa o gasesc,eventual sa ma sune ea la nr.039.3284060859,sint o prietena de familie si nu cunosc adresa din bucuresti si nici telefonul.Stiu ca absolvit cursurile la aceaste cursuri Orizonturi Deschise.Va multumesc anticipat.Va rog sa ma ajutati ptr.ca locuiec in Italia de peste 15 ani si nu mai stiu nimic de Raluca si familia ei.


VIDEO
Niciun videoclip
FOTO
Nicio imagine

TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii