Laura Gavinski
Foto: CampusNews

Administratorul programului Summer Work and Travel, Laura Gavinski, a discutat online despre cum poti lucra in vacanta de vara in Statele Unite

de Magda Barascu CampusNews

Marţi, 15 februarie 2011, 15:24    NEWS | INTALNIRI ONLINE

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Esti student si vrei sa lucrezi la vara in Statele Unite? Esti interesat sa calatoresti si sa muncesti in perioada vacantei de vara, dar si sa ai parte de o experienta culturala si turistica in Statele Unite? Administratorul programului Summer Work and Travel, Laura Gavinski, a discutat online despre cum te poti inscrie in programul Summer Work and Travel 2011 si ce conditii trebuie sa indeplinesti.

Laura Gavinski este vice-consul si administrator al programului Summer Work and Travel, la Ambasada SUA din Bucuresti. Este absolventa a Haverford College, unde a studiat stiintele politice si economia. Laura Gavinski a sosit in România in octombrie 2009. Anterior, ea a lucrat la Washington, la Biroul de Afaceri Educationale si Culturale.
 
Programul Summer Work and Travel ofera studentilor inscrisi la cursuri universitare de zi oportunitatea de a lucra si a calatori in Statele Unite ale Americii, in perioada vacantei de vara. Din 2000 pana acum, peste 30,000 de studenti romani au participat la acest program ce se desfasoara anual in SUA. Programul permite studentilor sa economiseasca bani, sa viziteze si sa traiasca alaturi de americani si de studenti din alte tari.
 
Informatii detaliate despre conditiile programului pot fi gasite pe site-ul Ambasadei Americane si a Biroului de Afaceri Culturale si Educationale din cadrul Departamentului de Stat.​
Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 

  

Întrebări puse de cititorii CampusNews.ro:


 • Întrebarea nr. 1 studentul

  Ce masuri luati in cazurile de abuz reclamate de studenti?

  articolul de mai jos a aparut in cotidianul PUTEREA.
  ----
  În urma unei anchete realizate de Associated Press, aceşti studenţi străini ajunşi în SUA cu vize J-1 (necesare şi în cadrului cunoscutului Program Work and Travel, n.red.) sunt atraşi de ofertele unor intermediari care promit locuri de muncă stabile pe perioada verii. Unii dintre ei sunt plătiţi cu un dolar pe oră sau chiar mai puţin, locuiesc în apartamente atât de aglomerate încât sunt nevoiţi să doarmă cu rândul sau sunt ameninţaţi cu deportarea în cazul în care renunţă la locul de muncă oferit.

  Cel puţin două anchete federale pentru trafic de persoane sunt în curs de desfăşurare în legătură cu vizele J-1, a precizat un oficial american din serviciile de imigraţie.

  "Nu este ceea ce credeam când am plătit atâţia bani să vin aici", a declarat Natalia Berlinschi, o româncă venită în Statele Unite cu o astfel de viză, în speranţa că va face economii pentru cursurile sale de stomatologie. Ea a rămas însă fără loc de muncă în această vară, ajungând să "cerşească" o angajare în staţiunea Myrtle Beach din statul american South Caroline, şi fiind nevoită să împartă o casă cu trei dormitoare cu alţi 30 de studenţi care participă la programul de schimburi culturale.

  "Am fost tratată foarte, foarte rău. Nu mă voi mai întoarce niciodată", a declarat românca.

  Multe femei care sosesc în Statele Unite cu vize J-1 sfârşesc în a lucra în cluburi de striptease, fie din propria alegere, fie forţate, conform anchetei Associated Press.

  O ucraineancă, Katya, care a fost audiată în Congres în 2007 pe tema traficului de persoane, a afirmat că a fost forţată, alături de o altă studentă, să lucreze într-un astfel de club, că i s-a confiscat paşaportul şi că a fost obligată să plătească 35.000 de dolari pentru documentele necesare angajarii. Cele două au fost ameninţate că, în caz contrar, familiile lor din Ucraina vor fi ucise, potrivit mărturiei femeii.


  • Laura Gavinski

   Sectia Consulara din cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti si Departamentul de Stat acorda o foarte mare atentie acestor cazuri. Analizam fiecare caz si acordam sprijin adecvat studentilor. Inainte de a parasi Romania, studentii primesc o brosura in care sunt explicate in detaliu drepturile pe care le au muncind in Statele Unite si sunt incluse numere de telefon la care pot suna in cazuri de urgenta sau abuzuri. In cazul unor urgente sau al unor abuzuri, noi ii incurajam pe studenti sa sune la politie, in cazul in care acest lucru este necesar, iar apoi sa ii contacteze pe sponsorii lor americani, firmele coordonatoare din Romania si Ambasada SUA.


 • Întrebarea nr. 2 Iulia Alina

  Cat de sigur este programul oferit de dumneavoastra? Ce se intampla cu studentii ce ajung acolo, exista persoane responsabile de acest proiect si in USA cu care studentul ia legatura la sosire sau este mai mult pe cont propriu, desi are un job promis?
  Cum se pot rezolva diverse probleme ce pot aparea in timpul cat studentul e in SUA? Exista o persoana de contact, daca da, ea este in Romania sau in SUA?


  • Laura Gavinski

   Sectia Consulara din cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti si Departamentul de Stat iau toate masurile posibile pentru a proteja siguranta si sanatatea participantilor. Dupa interviul pentru viza, studentilor li se da o brosura cu detalii despre drepturile pe care le au muncind in Statele Unite si date de contact in cazul unor urgente sau abuzuri. In plus, fiecare dintre studenti are un sponsor in Statele Unite care sa il ajute daca locul de munca respectiv nu mai este disponibil sau daca studentul doreste sa schimbe locul de munca din cauza conditiilor de munca. Studentii primesc si o scrisoare de bun venit in care este inclus numarul de telefon gratuit la care pot suna in cazul in care problemele nu pot fi rezolvate de sposor. Studentii nu trebuie sa ezite sa contacteze sponsorul din SUA si, daca este necesar, Departamentul de Stat.


 • Întrebarea nr. 3 Mihai

  care sunt conditiile legate de notele si examenele studentilor pentru primirea vizei ? vreo conditie in plus daca studentii sunt din an 1 ?


  • Laura Gavinski

   Participantii trebuie sa fie student seriosi. Conditiile de participare nu specifica o medie anume sau excluderea studentilor restantieri. Ofiterii consulari iau in considerare situatia scolara a fiecarui solicitant de viza. Nu exista cerinte diferite referitoare la situatia scolara pentru studentii in primul an.


 • Întrebarea nr. 4 George

  Salut,

  O prietena de a mea a fost atrasa in acest program. Nu a fost obligata, ce-i drept, dar i s-a spus ca va afla ce va lucra doar dupa ce va ajunge in SUA. A "nimerit" la un doc intr-o arie de sortare a pestelui. Vasele aduceau tot pestele la gramada, iar ea, imbracata in cauciuc trebuia sa sorteze pestii dupa niste criterii, adica ii lua din lada cu ei amestecati si ii punea in lazi pe categorii. Plata era jenanta si evident ca nici jobul nu era pe masura asteptarilor. A regretat ca s-a dus. Nici vorba de travel, ca era pe strans bani.


  • Laura Gavinski

   Imi pare rau sa aud ca perioada petrecuta de prietena ta in SUA nu a fost una placuta. In cazul in care sunt nemultumiti de slujbele oferite sau cred ca nu li s-a oferit locul de munca promis, studentii trebuie sa-i contacteze pe sponsorii lor din Statele Unite care sa ii ajute la gasirea unei noi slujbe. In plus, ar trebui sa semnaleze problema Departamentului de Stat din SUA.


 • Întrebarea nr. 5 Razvan P. student

  Buna ziua,
  M-am inscris deja in acest program si astept cu nerabdare sa vizitez SUA insa imi fac griji in ceea ce priveste obtinerea visei deoarece am doua restante.
  Cat de mult conteaza acest lucru in obtinere visei avand in vedere ca anul trecut un prieten a reusit sa obtina visa desi avea doua restante ? Care ar fi motivele pentru care poti fi refuzat la ambasada ?


  • Laura Gavinski

   Ma bucur sa aflu ca te-ai inscris in program. Studentii trebuie sa fie pregatiti sa demonstreze ca sunt seriosi si ca au legaturi puternice cu Romania, care ii determina sa se intoarca in tara. La interviul pentru viza, ofiterii consulari evalueaza fiecare student in functie de rezultatele scolare. Studentii restantieri sau cei care au medii mici nu sunt exclusi, dar se ia in considerare intreaga lor situatie scolara. Programul este destinat studentilor cu adevarat seriosi si care au rezultate bune. Bafta la examenele care urmeaza!


 • Întrebarea nr. 6 Alexandra

  Care sunt conditiile impuse pentru ca un masterand in an terminal sa obtina viza? Daca nu se poate obtine adeverinta pt inscriere la master intrucat universitatea nu elibereaza, pot fi folosite recomandari din partea profesorilor?


  • Laura Gavinski

   Participantii trebuie sa demonstreze ca au planuri concrete de a-si continua studiile. Cei care se inscriu in primul an de master sau de doctorat trebuie sa fie pregatiti sa discute in detaliu stadiul inscrierii si ce program de studii doresc sa urmeze. Dovada inscrierii sau o scrisoare de la unul din viitorii profesori pot veni in sprijinul solicitarii de viza.


 • Întrebarea nr. 7 Cristi

  De ce studentilor li se promit mare cu sarea, prezentadu-li-se o imagine paradisiaca a statelor unite, si a experientei pe care urmeaza sa o aibe, fara a li se prezenta riscurile, fara a exista o pregatire despre ce anume ii asteapta cu adevarat - am fost in sua de 2 ori prin Work and Travel. Am intalnit student care au intrat in depresii, care au muncit pana la epuziare ca poata castiga banii investiti in acest program. In calitate de fost participan la Work and Travel, cred ca studentul merita sa stie si sa fie pregatit psihic de faptul ca pot aparea anumite probleme, ca e posibil ca cei 7,5-8$/ora sa nu insemne chiar atat de mult dupa ce isi platesc cazarea, mancarea, transportul si alte cheltuieli. N-am sa ma lungesc, sunt ferm convins ca ati inteles ideea de baza. Evident, recomand tuturor sa incerce aceasta experienta, te caleste ca persoana, 3 luni departe de mama si de tata care sa te ajute sau bucuria banilor agonisiti din propriile puteri sunt elemente care-ti pot influenta drumul in viata ... chiar si cele 3-4 luni de Work and Travel in USA reprezinta un nou inceput, care poate fi mult mai dificil decat pare - si zic asta din propria experienta: http://www.vaduva.ro/in-sua-inceputul-e-greu/


  • Laura Gavinski

   Imi pare bine sa aflu ca timpul pe care l-ati petrecut in State in cadrul acestui program a fost o experienta din care ati avut ce invata si care v-a ajutat sa va maturizati. Multor studenti li se pare dificil sa se mute in alta tara si sa se adapteze la noul mod de viata, fara confortul de acasa. Totusi, cei mai multi au experiente similare si apreciaza lectiile pe care le-au invatat in acest program. Sper ca potentialii candidati vor discuta cu cei care au participat deja inainte de a se inscrie si vor lua legatura cu sponsorii sau cu prieteni, angajatori din SUA daca au probleme de acomodare. In plus, toti studentii trebuie sa ceara companiei coordonatoare si sponsorului din SUA informatii clare despre ce slujba, locuinta, costurile programului si despre comunitatea in mijlocul careia vor locui.


 • Întrebarea nr. 8 Maria N

  Draga Laura,

  Sunt eleva intr-un colegiu din Anglia, am 18 ani si m-ar interesa sa lucrez si sa voiajez in USA in vacanta viitoare. Iata intrebarile mele:
  1. Am sanse sa ma inscriu in acest program fiind inca eleva de liceu si daca da ce conditii de inscriere sunt si de acordare a vizei
  2. Studiez stiintele sociale in Anglia si m-ar interesa sa lucrez intr-un birou de marketing ,etc. Exista astfel de oferte si daca da ce conditii sunt?
  Multumesc anticipat pentru atentie


  • Laura Gavinski

   Numai studentii la zi care sunt inscrisi la o universitate acreditata pot participa la acest program si, din nefericire, va trebui sa astepti pana dupa primul tau an de facultate. Cele mai multe slujbe sunt in industria turismului, dar studentii au la dispozitie o multime de alte optiuni si isi pot cauta singuri o slujba. Atunci cand vei fi pregatita sa te inscrii, ar trebui sa contactezi coordonatorul local pentru a incepe procedurile.


 • Întrebarea nr. 9 d0mu

  Luaţi-vă măsurile de precauţie mai întâi şi mergeţi liniştiţi, oameni buni. Credeţi că dacă ar fi programul pentru România, nu ar fi astfel de cazuri. Poate şi mai rău. Să nu ne dăm mai civilizaţi decât ei.
  @LauraGavinski - De ce nu impuneţi un salar minim garantat (ex. 7.5 $/oră) pentru studenţii în program? De multe ori, salarul e sub aşteptări (5$, 6$/oră)


  • Laura Gavinski

   Salariul minim federal in SUA este de 7,25$ pe ora, iar participantii au dreptul sa fie platiti cu acest salariu. In cazul in care in statul respectiv, salariul minim este mai mare, ei au dreptul sa primeasca salariul mai mare. Daca participantii sunt de parere ca nu primesc salariul stabilit prin lege, ar trebui sa isi contacteze sponsorul sau sa sune la numarul unic precizat in scrisoarea de bun venit.


 • Întrebarea nr. 10 Costin

  care sunt conditiile minime impuse pt. viza?


  • Laura Gavinski

   Candidatii trebuie sa demonstreze ca sunt studenti seriosi si ca legaturile lor cu Romania ii obliga sa se intoarca in tara. Trebuie sa fie studenti la zi la o universitate acreditata. Studentii in ultimul an se pot inscrie in program daca intentioneaza sa-si continue studiile cu un masterat sau un program de doctorat.


 • Întrebarea nr. 11 Bogdan Laurentiu

  Am citit celelalte comentarii legate de plangerile unor student cu privire la job-urile pe care le-au primit.
  Doresc sa stiu, in cazul in care job-ul primit nu te satisface, din varii motive, iti afecteaza in vreun fel viza daca scombi job-ul? adica tu personal sa iti cauti alt job..

  Mersi!


  • Laura Gavinski

   Studentii isi pot schimba locul de munca sau isi pot lua o a doua slujba, insa trebuie sa anunte sponsorul din SUA, astfel incat informatiile sa fie actualizate. Daca isi schimba locul de munca, dar nu anunta sponsorul, pot exista repercursiuni asupra posibilitatii de a obtine o noua viza.


 • Întrebarea nr. 12 &reibkn

  Care sunt demersurile efective pe care le-ati luat cand o agentie a savarsit abuzuri, sau pe romaneste, si-au batut joc de studenti si banii lor ?

  Desi experienta mea cu viza J1 in SUA a fost mai mult decat multumitoare am avut piedici mari inainte de plecare puse de agentie; ma refer aici la termene limita inabordabile (ex: plata biletului de avion in maxim 24 ore sau anularea acestuia si scumpirea ulterioara ), divergente intre agentie si banca (tot cu termenele limita) si secretomanii.

  Va rog, evitati argumente gen "agentiile au autonomie proprie, etc etc... "

  Va multumesc !


  • Laura Gavinski

   Din nefericire, Ambasada SUA nu are autoritatea de a trage la raspundere companiile coordonatoare. Studentii trebuie sa se informeze cu privire la companiile existente si sa se asigure ca inteleg deplin toate conditiile de plata inainte de semnarea contractului. Daca au impresia ca respectiva companie a incalcat termenii contractului semnat, ar trebui sa contacteze autoritatile romane competente.


 • Întrebarea nr. 13 dan

  cum sunt vazuti acesti studenti ce incerca acest program? viitori imigranti legali/ilegali, forta de munca ieftina, etc

  cum sunt conditile de interviu la consulatul USA zilele noastre??
  ... din pacate consulatul USA are "notorietatea" de a trata pe cei ajunsi la un interviu, fie de travel fie de imigrare cu o raceala si o superioritate foarte suparatoare. ... si eu am trecut demult printr-un interviu de visa de turist si a fost unul dintre cele mai umilitoare momente pe care le-am trait de buna voie :(

  iar personalul romanesc ce lucreaza la consulat are aerul si comportamentul celor lucrau in "sistem" inainte de 1989 facan si ma grea comunicare directa cu cetateni romani! aveti un program de better "customer service" pentru ei?

  multumesc


  • Laura Gavinski

   Regret sa aflu ca ai avut o experienta neplacuta la interviu. Intelegem ca interviul poate fi o experienta intimidanta si ne straduim sa oferim cele mai bune servicii posibile. Pentru noi conteaza parerea solicitantilor de viza si avem o cutie pentru sugestii in sala de asteptare. Totodata, anual realizam un sondaj de opinie in randul solicitantilot de viza, iar rezultatele de anul trecut au aratat ca peste 99% dintre acestia apreciaza ca bune sau excelente serviciile noastre la receptie si in timpul interviului.


 • Întrebarea nr. 14 Master-Blaster

  Sunt masterand in primul an iar pe primul semestru am avut nesansa de a ma alege cu o restantaImi doresc foarte mult sa aplic la acest program.Sunt eligibil?
  Va multumesc anticipat pentru atentia acordata!


  • Laura Gavinski

   Toti solicitantii trebuie sa demonstreze ca sunt studenti seriosi dar nu exista o medie minima, iar studentii restantieri nu sunt exclusi. La interviu, ofiterii consulari iau in considerare intreaga situatie scolara a candidatului.


 • Întrebarea nr. 15 Vlad

  1) Pentru ca este evident ca aceasta experienta nu depinde de performantele academice ale elevilor. Deci ce rol isi are acest criteriu?

  2) Asumandu-mi riscul sa sun cinic, ce avantaj are statul american de pe urma programului? Sunt destul de sigur ca sunt destui cetateni americani mai mult decat capabili sa indeplineasca joburile pe care studentii merg acolo sa le indeplineasca. Deci, care ar fii interesul SUA pentru acest program?

  3) Ce sfaturi puteti da unui student care vrea sa isi gaseasca cel mai bun job posibil pentru el? Dupa ce sa se uite, ce ponturi le dati? Care sunt cele mai bune si cautate joburi?

  4) Ce sfat dati unui student care doreste sa mearga si sa se distreze si sa traiasca experienta americii si unuia care isi doreste pur si simplu sa faca bani sa isi poata finanta singur... studiile sa zicem.

  5) Cu cat influenteaza faptul ca un student a fost in unul din anii precedenti cu W&T posibilitatea ca el sa primeasca o viza si anul acesta. Cu cat ar putea influenta o viza J1 luarea unui alt tip de viza in viitor?

  6) Asta e mai mult o sugestie decat o intrebare dar una dintre firmele de o seriozitate mai indoielnica se numeste //// . Am fost cu firma aceasta in SUA dar am avut tangente limitate cu ei, fiind self-placed. Am mai facut intre timp cunostiinta cu un numar de persoane care au fost profund nemultumiti de serviciile lor. Exemplele de incompetenta abunda cand este vorba despre aceasta firma. Daca aveti nevoie sa dezvolt, am adresa de e-mail atasata, dar sunt mai mult ca sigur ca sunteti si voi constienti de situatia aceasta. Stiu ca se fac demersuri pentru trimiterea firmei in judecata. Totusi, ce mi-se pare ciudat e ca am primit reccent un mail de la ei in care ma invitau din nou sa merg cu ei cu W&T. O sa fie capabili sa trimita si anul acesta studenti in SUA? Ce masuri se iau sa se faca cu restul firmelor care sunt incompetente?(editat de HotNews.ro)


  • Laura Gavinski

   1. Programul Summer Work Travel este destinat studentilor seriosi. Conform sectiunii 214(b) din Legea Imigrarii, fiecare solicitant de viza trebuie sa demonstreze ca are legaturi suficient de puternice cu tara, care il obliga sa se intoarca in Romania. Deoarece in cele mai multe cazuri, studentii sunt necasatoriti, nu au slujba si nu detin proprietati, seriozitatea in privinta studiilor este importanta pentru a fi eligibili pentru viza.

   2. Programul Summer Work Travel este intai de toate un program de schimb cultural. Participantii cunosc America si impartasesc din cultura lor americanilor, imbogatind astfel comunitatile in mijlocul carora traiesc.

   3. Exista o gama variata de slujbe disponibile si nu toate se potrivesc perfect oricarui student. Inainte de a-si cauta o slujba, candidatii trebuie sa stabileasca ce scopuri au, daca doresc sa stranga bani, sa calatoreasca, sa traiasca intr-o anumita regiune sau sa aiba o anumita slujba. De pilda, traiul in orasele mari este costisitor, iar daca un student isi doreste sa se intoarca cu bani acasa, probabil este mai bine sa nu aleaga orasul New York. Studentii ar trebui sa discute cu fosti participanti la acest program pentru a afla mai multe despre o potentiala slujba sau destinatie.

   4. Cred ca deja am raspuns la aceasta intrebare mai sus. Aflati detalii despre slujba de la coordonator si de la fosti participanti si asigurati-va ca aceasta se potriveste scopurilor voastre.

   5. Fostii participanti la program sunt bineveniti sa se reinscrie daca indeplinesc cerintele programului. Fiecare solicitare de viza este analizata individual. Solicitarile anterioare nu le influenteaza pe cele ulterioare.


  • Laura Gavinski

   6. Imi pare rau sa aflu ca ai avut o experienta neplacuta cu firma coordonatoare din Romania. Ambasada SUA la Bucuresti ia in serios orice caz de abuz sau tratament necorespunzator si isi rezerva dreptul de a exclude din program companiile care incalca legislatia americana sau romaneasca sau care au tratat necorespunzator studentii. Va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail visasbucharest@state.gov pentru a ne impartasi experientele voastre si pentru a reclama abuzuri.


 • Întrebarea nr. 16 anonim

  Intrebarea mea e legata de obtinerea vizei J1, daca in trecut am participat la programul Diversity Viza, poate constitui acest eveniment un impediment in obtinerea vizei J1 ?


  • Laura Gavinski

   Studentii trebuie sa fie sinceri in legatura cu solicitarile de viza anterioare. Este posibil ca solicitantii sa fi dorit la un moment dat sa imigreze in SUA, dar ca acum intentiile lor sa se fi schimbat. La interviu, ei trebuie sa vina pregatiti sa demonstreze legaturile care ii obliga sa se intoarca in Romania.


 • Întrebarea nr. 17 Andreea

  Avand in vedere ca avem drept de munca incepand cu 15 iunie pana pe 1 octombrie, se poate sa sosim in SUA inainte de 15 iunie, pentru a ne acomoda?
  Se acorda viza J-1 pentru work and travel cu 1 saptamana sau doua inainte de inceperea perioadei de munca (spre exemplu, din 1 iunie fara drept de munca), si daca da, trebuie mentionat acest lucru in actele inaintate ambasadei?


  • Laura Gavinski

   Vizele pentru acest program sunt valabile din ziua emiterii, iar studentii pot ajunge in SUA mai devreme daca doresc. Cu toate acestea, ei nu pot incepe sa lucreze inainte de 15 iunie, data de la care permisul de munca DS-2019 devine valabil.


 • Întrebarea nr. 18 Aron

  Care este media admisibila pentru a obtine viza? De ce nu se face o diferenta intre universitati, adika, normal ca cei de la Politehnica nu o sa aiba medii de 10 ca si la alte facultati, normal, trebuie sa fi foarte bun, de ce cei de la interviu la ambasada nu iau si acest lucru in considerare! Am vazut persoane la ambasada care au obtinut viza si abia se descurcau cu limba engleza, pai avea 10 media la facultatea X!

  Vreau doar sa se faca o diferenta intre facultatiile mai grele si cele care sunt doar pentru a obtine o diploma!

  Si daca se poate obtine viza si cu restante?

  Sunt in anul doi la Politehnica!


  • Laura Gavinski

   Toti solicitantii trebuie sa demonstreze ca sunt studenti seriosi, dar nu exista o medie minima, iar studentii restantieri nu sunt exclusi. La interviul pentru viza, ofiterii consulari iau in considerare intreaga situatie scolara a a studentului, inclusiv gradul de dificultate si complexitate al specializarii pe care o urmeaza.


 • Întrebarea nr. 19 Anonim

  Buna ziua,
  Sunt studenta in anul III, trebuia sa termin in anul 2009 facultatea dar dn cauza unei restante am pierdut doi ani. Sunt inmatriculata in anul universitar 2010-2011 si as dori sa stiu daca pot sa aplic pentru programul Work & Travel 2011 si care sunt sansele mele.
  Va multumesc


  • Laura Gavinski

   Participantii trebuie sa demonstreze ca au planuri concrete de a-si continua studiile. Cei care se inscriu in primul an de master sau de doctorat trebuie sa fie pregatiti ce program de studii doresc sa urmeze si sa discute in detaliu stadiul inscrierii .


 • Întrebarea nr. 20 szabo ildiko

  anul trecut am plecat cu work and travel USA iar la sfarsitul programului am hotarat sa imi extind viza, din j-1 in B2. totul a fost efectuat cu un avocat iar extinderea ar fi trebuit sa fie valabila pana in februarie anul acesta, iar eu m-am intors in tara in decembrie 2010. intrebarea este daca voi intampina probleme daca aplic din nou anul acesta tocmai fiindca nu m-am intors la sfarsitul lunii octombrie. am status de imigrant?


  • Laura Gavinski

   Programul Summer Work Travel este un program de schimb cultural care le permite studentilor sa isi petreaca lunile de vara lucrand si calatorind in Statele Unite ale Americii. Fostii participanti care nu s-au intors in tara pana la sfarsitul lunii octombrie nu mai sunt eligibili pentru o viza de acest gen.


 • Întrebarea nr. 21 student

  In cazul in care persoana care aplica pentru acest program este la master in an terminal are vreo importanta?


  • Laura Gavinski

   Candidatii trebuie fie inscrisi in urmatorul an de studiu pentru a putea participa la program. Studentii care intentioneaza sa se inscrie la un program de masterat sau doctorat trebuie sa fie pregatiti sa discute in detaliu despre specializarea care ii intereseaza si despre pasii pe care i-au facut deja in acest sens.


 • Întrebarea nr. 22 Marina

  Dupa ce criterii sa alegem agentia cu care sa plecam, avand in vedere ca sunt mai multe oferte pe piata? In cine sa avem incredere? Multumesc.


  • Laura Gavinski

   Ii incurajam pe studenti sa afle informatii despre mai multe agentii inainte de a semna un contract pentru a o gasi pe cea care li se potriveste. De asemenea, ar trebui sa discute cu fosti participanti la program despre experientele acestora cu firmele de coordonare. In saptamanile urmatoare, Ambasada SUA va publica pe pagina sa de internet (http://romania.usembassy.gov) o lista cu numele firmelor de coordonare autorizate


 • Întrebarea nr. 23 Sidonia

  am auzit ca se poate lua imprumut bancar ca sa iti poti plati cheltuielile initiale, de drum etc. e adevarat?


  • Laura Gavinski

   Firmele coordonatoare le ofera studentilor mai multe variante de finantare a cheltuielilor necesare inregistrarii in program. Studentii trebuie sa discute cu companiile coordonatoare pentru a obtine mai multe informatii.


 • Întrebarea nr. 24 Maria

  vreau sa stiu daca am aplicat in noiembrie la loteria vizelor si aplic si pt viza work and travel am vreo sansa sa nu primesc viza work and travel ? in ce masura este afectata de faptul ca aplici si la loteria vizelor? am auzit de cazuri de refuz de viza din acest motiv si nu mi se pare normal..


  • Laura Gavinski

   Deja am raspuns la aceasta intrebare.


 • Întrebarea nr. 25 POPA

  Buna ziua,
  am un fiu nascut in 1994.07.30, este elev la liceul stiintific CURIEL Padova Italia, clasa 11-a. Cunoaste limbile italiana, romana la nivel foarte bun, engleza peste mediu, germana incepator. Suntem interesati mai mult de perfectionarea limbii engleze, acumularea de cunstinte noi despre alte culturi, diferite de cele europene, dar si de formarea tinarului in spiritul muncii. Va rog sa mi comunicati daca este eligibil pt programul work and travel? Multumesc


  • Laura Gavinski

   Solicitantii trebuie sa fie inscrisi la universitate pentru a participa la programul Summer Work Travel. Sper ca fiul dumneavoastra sa participe la acest program, odata inscris la universitate!


 • Întrebarea nr. 26 Nastas Alina

  Buna ziua,
  Sunt deja inscrisa in programul WAT si as dori sa ma informez cu privinta la urmatoarele momente:
  1.Ce ar trebui sa facem imperativ in primele zile ajunsi acolo?
  2.Cui ne adresam in cazul in care apar probleme pe parcursul sederii in State, legate de job-ul primit, sau altele?
  3.In cazul in care nu suntem satisfacuti de job avem posibilitatea sa ne angajam altundeva de sinestatator fara a avea probleme cu angajatorul respectiv?
  4.In cazul in care imi cumpar bilet dus-intors si ma retin din anumite motive pe inca cateva zile dupa expirarea datii de intoarcere de pe bilet, sau vreau sa ma intorc mai repede, am posibilitatea sa schimb biletul?


  • Laura Gavinski

   1. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti contactezi sponsorul si de a-l informa ca ai ajuns si sa te prezinti la slujba. Vei avea nevoie de ceva bani pentru a te intretine pana cand vei lua primul salariu, la doua sau patru saptamani dupa ce incepi munca.

   2. Principalul tau contact este sponsorul tau din SUA. Daca nu vei putea sa rezolvi problema cu ajutorul sponsorului, va trebui sa suni la numarul unic de asistenta al Departamentului de Stat care se gaseste in brosura pe care o primesti la venire. Trebuie de asemenea sa informezi Ambasada SUA la Bucuresti cu privire la problemele pe care le-ai intampinat.

   3. Am raspuns deja la aceasta intrebare.

   4. Trebuie sa te consulti cu agentia de turism sau compania aeriana pentru detalii legate de biletul de avion.


 • Întrebarea nr. 27 Student

  1. Care este procedura de reangajare la un alt angajator pe cont propriu,in cazul in care suntem dati afara de la jobul initial?De ce documente avem nevoie si cu cine trebuie sa luam legatura?

  2. Ce taxe ni se retrag din veniturile obtinute in SUA (procentual) ?

  3. Au existat cazuri in care angajatorii au platit un salariu mai mic decat cel mentionat in contract?Ce putem face in aceasta situatie?

  Va multumesc.


  • Laura Gavinski

   1. Am raspuns deja la aceasta intrebare.

   2. Valoarea impozitului pe venitul castigat in SUA depinde de statul in care studentul munceste si de castigurile pe care le-a realizat. Studentii pot depune o declaratie fiscala la sfarsitul anului prin care isi pot recupera o parte din impozitele platite. Pentru detalii privind impozitele va rog sa vizitati pagina de internet a Internal Revenue Service, http://www.irs.gov/. In calitate de participanti la programul Summer Work Travel, studentii nu sunt obligati sa cotizeze pentru asigurarea sociala (social security) si pentru cea medicala (Medicare).

   3. Studentii trebuie sa verifice cu atentie fiecare fluturas de salariu pentru a fi siguri ca primesc salariul si stimulentele promise in oferta de lucru. In cazul in care considerati ca angajatorul nu isi onoreaza angajamentele din oferta, trebuie sa luati legatura cu sponsorul si cu Departamentul de Stat.


 • Întrebarea nr. 28 alisia

  Sunt sanse mai slabe sa obtii viza in cazul in care ai neamuri de gradul intai si tu doresti sa lucrezi in orasul unde acestia locuiesc si imi gasesc ei de lucru?


  • Laura Gavinski

   Faptul ca un student are rude in SUA nu il impiedica sa participe la programul Summer Work Travel. Solicitantii trebuie sa fie sinceri si sa spuna acest lucru la interviul pentru viza. Trebuie sa demonstreze ca sunt studenti seriosi si ca au suficiente legaturi care sa ii oblige sa se intoarca in Romania. Studentii isi pot gasi singuri slujbele, dar tot trebuie sa apeleze la un sponsor din SUA.


 • Întrebarea nr. 29 Sabina

  Hello!

  I was a J-1 student during last summer and I would like to know if there is a problem with my tax refund if the contract with the employer was finished few days before supposed for some problems that we had. It would be a problem if this year I would participate again?

  Thank you


  • Laura Gavinski

   I was a J-1 student during last summer and I would like to know if there is a problem with my tax refund if the contract with the employer was finished few days before supposed for some problems that we had. It would be a problem if this year I would participate again?

   Thank you

   Leaving your job earlier than planned does not have any effect on your tax refund. Consular officers understand that circumstances may change in the U.S., so you should be honest about what happened. As long as you abided by the rules of the program, it won't have any effect on your future visa applications. Please don't forget to report any problems you had with your employer to your U.S. sponsor, the Department of State and the U.S. Embassy in Bucharest.


 • Întrebarea nr. 30 cami11

  Daca voi primi viza pentru America, e posibil sa vizitez si Canada? Am nevoie de alte acte?


  • Laura Gavinski

   Viza pentru SUA nu va asigura intrarea in Canada. Va rog sa luati legatura cu Ambasada Canadei pentru mai multe informatii despre viza pentru Canada.


 • Întrebarea nr. 31 Sabina

  Am participat anul trecut la acest program si am terminat contractul cu o saptamana mai devreme din cauza unor probleme cu angajatorul. Afecteaza asta cumva recuperarea taxelor si as putea sa plec din nou anul acesta?


  • Laura Gavinski

   Am raspuns deja la aceasta intrebare.


 • Întrebarea nr. 32 Sorin

  am doua restante. e asta o problema in obtinerea vizei?


  • Laura Gavinski

   Deja am raspuns la aceasta intrebare.


 • Întrebarea nr. 33 gabi

  In cazul tipsului el se primeste in fiecare zi sau la sfarsitul saptamanii (la cei 10% din nota ma refer)?


  • Laura Gavinski

   Depinde de fiecare angajator. Ar trebui sa intrebati coordonatorul sau angajatorul cand si cum veti fi platit si sa va asigurati ca aceasta informatie este inclusa in oferta sau in contractul de munca.


 • Întrebarea nr. 34 andianamo

  As dori sa stiu cat timp dureaza interviul si ce intrebari se pun. Am auzit discutii despre anumite ghisee unde nici nu se uita la tine ci doar iti analizeaza foaia matricola. Este adevarat? daca nu ce fel de itnrebari se pun si ce acte trebuie duse pentru a demonstra ca doresti sa te intorci in tara?


  • Laura Gavinski

   Zilnic, ofiterii consulari realizeaza sute de interviuri pentru viza si sunt pregatiti sa selecteze informatiile necesare pentru luarea unei decizii. Nu intotdeauna este nevoie ca ofiterii sa puna aceleasi intrebari sau sa se uite pe toate documentele aduse de solicitanti. Acestia trebuie sa fie pregatiti sa vorbeasca despre studii, planurile de calatorie si legaturile lor cu Romania. Nu se solicita documente specifice cu exceptia pasaportului, a formularului de viza completat online, dovada de plata a taxei de procesare a vizei, foaia matricola, adeverinta de student si dovada de plata a taxei Sevis.


 • Întrebarea nr. 35 ionela_ela

  la ce agentie imi recomandati sa ma duc pentru programul work&travel?


  • Laura Gavinski

   Am raspuns deja la aceasta intrebare. Incurajam solicitantii sa studieze oferta mai multor agentii pentru a gasi varianta care sa se potriveasca cel mai bine dorintelor lor inainte de a semna un contract. In saptamanile urmatoare, Ambasada SUA va publica pe pagina sa de internet (http://romania.usembassy.gov) lista companiilor coordonatoare autorizate.


 • Întrebarea nr. 36 Roberto

  Am mai fost in SUA acuma 2 ani si m-am intors la timp , iar acuma sunt masterant Anul I. Pot aparea dificultati in primirea vizei deoarece sunt la master? (nu am restante, dimpotriva am bursa)


  • Laura Gavinski

   Participantii trebuie sa demonstreze ca au planuri concrete de a-si continua studiile. Asadarm daca te-ai inscris la un program de masterat sau intentionezi sa te inscrii la doctorat, poti solicita viza.


 • Întrebarea nr. 37 kulcsar

  Si eu m-am inscris deja in program cu prietenul meu si pentru ca dorim sa plecam impreuna suntem conditionati de o multitudine de factori.
  Unul ar fi faptul k el este student la politehnica si are medie destul de mica, abia daca se apropie de nota 7 si mai are 2 restante,ne facem griji, oare va putea obtine viza?
  Pt k sesiunea la poli dureaza pana pe 27 iunie am ales un job in Nags Head la kfc.la acesta in job description se specifica k nu ne permit un second job.din acest motiv ne facem griji pt k cu un singur job nu cred k vom putea recupera banii investiti daca dorim sa si calatorim and live the american dream.Este posibil sa gasim un second job in area?
  Multumiri pentru lamuriri!


  • Laura Gavinski

   Toti studentii trebuie sa-si demonstreze seriozitatea, insa nu exista o medie minima, iar restantierii nu sunt exclusi. La interviu, ofiterii consulari iau in considerare intreaga situatie scolara a candidatului, inclusiv gradul de dificultate si complexitate a specializarii la care este inscris acesta.

   Studentii ar trebui sa analizeze atent oferta de lucru inainte de a o accepta. Daca slujba nu raspunde asteptarilor tale, ar trebui sa discuti cu coordonatorul pentru a gasi o alternativa.


 • Întrebarea nr. 38 George Cristian

  Eu sunt anul 2 master ( termin anul acesta ) si sunt angajat de 3 ani de zi,am vorbit deja cu angajatorul si o sa ma primeasca inapoi cand ma intorc din sua,o sa-mi dea o adeverinta in care o sa specifice acest lucru.Intrebarea mea este la interviul de viza trebuie sa mai justific faptul ca o sa-mi continui studiile ? Nu-i suficient locul de munca si vechimea ?


  • Laura Gavinski

   Candidezi trebuie sa fie student, deci daca nu poti demonstra ca intentionezi sa iti continui studiile, ar trebui sa nu soliciti viza.


 • Laurentiu

  Care sunt conditiile impuse pentru ca un masterand in an terminal sa obtina viza? (inscrierile se fac deabia in iunie iar interviurile sunt ceva mai devreme )


 • RAFael

  Buna ziua!
  Am citeva restante pe care e posibil sa le recuperez in perioada de presesiune in primavara, luna mai. Vreau sa intreb:
  -In cazul recuperarii acestor restante, care sunt sansele mele de a pleca in USA? Sau pot eu sa-mi fac viza cu macar o restanta?
  Pentru mine e foarte inportant pentru ca deja am platit costul programului Work & Travel.
  Multumesc anticipat!!
  O zi buna!!!


 • ionela_ela

  imi puteti recomanda va rog o agentie sau mai multe de recrutare pentru programul work&travel? unde sa ma duc? e tarziu daca incep de acum documentele necesare plecarii in vara asta?


 • daniela

  Buna ziua,


  Vreau si e sa stiu,daca vreau sa optez pentru acest program,care ar fi data limita sau pana cand ar fi trebuit sa-mi strang documentelor necesare daca vreau sa incerc munca in strainatate cu programul work&travel pt vara aceasta si cu cine as putea sa vorbesc mai multe,cine ar putea sa-mi de-a raspunsul la alte intrebari?


  Multumesc


 • ovidiu chindea

  Buna ziua,

  Eu am o viza pt SUA din anul 2007 valabila pt 10 ani si doresc sa-mi spuneti daca in acest caz exista vreo piedica pentru a intra in programul Dvs.. Sunt student la zi anul 1 si nu am nici o restanta.
  Va salut,
  Ovidiu


 • andra

  As vrea sa particip si eu la acest program numai ca nu stiu foarte bine engleza. Am vreo sansa la viza?


 • roxana

  daca m-am inscris anul asta in diversity viza2012, si acuma am si aplicat la programul work and travel voi intampina probleme la interviul de viza pt W&T?


 • ionela_ela

  sunt in anul 3 in iulie voi da licenta...pana pe 18 iulie. pot participa in program sau e prea tarziu?


 • Elena C.

  As dori sa stiu care sunt cele mai de incredere agentii pentru acest program de WAT, daca puteti cu nume concrete.

  O alta intrebare: ce este mai de incredere in a-ti cauta un job? Targurile de joburi sau site-urile puse la dispozitie de agentii (gen ciee)? Pe ce ar trebui sa ne axam cand ne uitam dupa un job pe aceste site-uri?


 • Cosmin

  Am 10 restante din anii anteriori. Incerc sa iau cate pot din ele desi nu pot sa le dau pe toate in aceasta perioada. IN cazul in care raman cu 10 restante sunt sanse sa primesc viza? (am si un job de 1 an si am cam ramas cu multe restante, trebuie sa specific la ambasada ca din cauza asta nu am reusit sa le iau?) Multumesc.


 • Vadim

  Sunt student in an terminal si am 2 restante si doresc sa particip din nou la programul w&t iar pentru a definitiva aceasta facultate de 3 ani trebuie sa urmez neaparat si cursurile de master. Mentionez ca am fost in state si in vara anului 2010. intrebarea mea este : pot obtine viza daca atasez la dosarul pentru ambasada si o scrisoare de recomandare din partea unui profesor cum ca intentionez sa ma inscriu la cursurile de master din toamna? Va multumesc

18189 vizualizari
 • studentul (Marţi, 15 februarie 2011, 15:35)

  studentul [anonim]

  Ce masuri luati in cazurile de abuz reclamate de studenti?

  articolul de mai jos a aparut in cotidianul PUTEREA.
  ----
  În urma unei anchete realizate de Associated Press, aceşti studenţi străini ajunşi în SUA cu vize J-1 (necesare şi în cadrului cunoscutului Program Work and Travel, n.red.) sunt atraşi de ofertele unor intermediari care promit locuri de muncă stabile pe perioada verii. Unii dintre ei sunt plătiţi cu un dolar pe oră sau chiar mai puţin, locuiesc în apartamente atât de aglomerate încât sunt nevoiţi să doarmă cu rândul sau sunt ameninţaţi cu deportarea în cazul în care renunţă la locul de muncă oferit.

  Cel puţin două anchete federale pentru trafic de persoane sunt în curs de desfăşurare în legătură cu vizele J-1, a precizat un oficial american din serviciile de imigraţie.

  "Nu este ceea ce credeam când am plătit atâţia bani să vin aici", a declarat Natalia Berlinschi, o româncă venită în Statele Unite cu o astfel de viză, în speranţa că va face economii pentru cursurile sale de stomatologie. Ea a rămas însă fără loc de muncă în această vară, ajungând să "cerşească" o angajare în staţiunea Myrtle Beach din statul american South Caroline, şi fiind nevoită să împartă o casă cu trei dormitoare cu alţi 30 de studenţi care participă la programul de schimburi culturale.

  "Am fost tratată foarte, foarte rău. Nu mă voi mai întoarce niciodată", a declarat românca.

  Multe femei care sosesc în Statele Unite cu vize J-1 sfârşesc în a lucra în cluburi de striptease, fie din propria alegere, fie forţate, conform anchetei Associated Press.

  O ucraineancă, Katya, care a fost audiată în Congres în 2007 pe tema traficului de persoane, a afirmat că a fost forţată, alături de o altă studentă, să lucreze într-un astfel de club, că i s-a confiscat paşaportul şi că a fost obligată să plătească 35.000 de dolari pentru documentele necesare angajarii. Cele două au fost ameninţate că, în caz contrar, familiile lor din Ucraina vor fi ucise, potrivit mărturiei femeii.
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 14:05)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui studentul

   Sectia Consulara din cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti si Departamentul de Stat acorda o foarte mare atentie acestor cazuri. Analizam fiecare caz si acordam sprijin adecvat studentilor. Inainte de a parasi Romania, studentii primesc o brosura in care sunt explicate in detaliu drepturile pe care le au muncind in Statele Unite si sunt incluse numere de telefon la care pot suna in cazuri de urgenta sau abuzuri. In cazul unor urgente sau al unor abuzuri, noi ii incurajam pe studenti sa sune la politie, in cazul in care acest lucru este necesar, iar apoi sa ii contacteze pe sponsorii lor americani, firmele coordonatoare din Romania si Ambasada SUA.
 • siguranta (Marţi, 15 februarie 2011, 16:44)

  Iulia Alina [anonim]

  Cat de sigur este programul oferit de dumneavoastra? Ce se intampla cu studentii ce ajung acolo, exista persoane responsabile de acest proiect si in USA cu care studentul ia legatura la sosire sau este mai mult pe cont propriu, desi are un job promis?
  Cum se pot rezolva diverse probleme ce pot aparea in timpul cat studentul e in SUA? Exista o persoana de contact, daca da, ea este in Romania sau in SUA?
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 14:05)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui Iulia Alina

   Sectia Consulara din cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti si Departamentul de Stat iau toate masurile posibile pentru a proteja siguranta si sanatatea participantilor. Dupa interviul pentru viza, studentilor li se da o brosura cu detalii despre drepturile pe care le au muncind in Statele Unite si date de contact in cazul unor urgente sau abuzuri. In plus, fiecare dintre studenti are un sponsor in Statele Unite care sa il ajute daca locul de munca respectiv nu mai este disponibil sau daca studentul doreste sa schimbe locul de munca din cauza conditiilor de munca. Studentii primesc si o scrisoare de bun venit in care este inclus numarul de telefon gratuit la care pot suna in cazul in care problemele nu pot fi rezolvate de sposor. Studentii nu trebuie sa ezite sa contacteze sponsorul din SUA si, daca este necesar, Departamentul de Stat.
 • viza (Marţi, 15 februarie 2011, 21:44)

  Mihai [anonim]

  care sunt conditiile legate de notele si examenele studentilor pentru primirea vizei ? vreo conditie in plus daca studentii sunt din an 1 ?
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 14:06)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mihai

   Participantii trebuie sa fie student seriosi. Conditiile de participare nu specifica o medie anume sau excluderea studentilor restantieri. Ofiterii consulari iau in considerare situatia scolara a fiecarui solicitant de viza. Nu exista cerinte diferite referitoare la situatia scolara pentru studentii in primul an.
 • Pomul laudat (Marţi, 15 februarie 2011, 21:51)

  George [anonim]

  Salut,

  O prietena de a mea a fost atrasa in acest program. Nu a fost obligata, ce-i drept, dar i s-a spus ca va afla ce va lucra doar dupa ce va ajunge in SUA. A "nimerit" la un doc intr-o arie de sortare a pestelui. Vasele aduceau tot pestele la gramada, iar ea, imbracata in cauciuc trebuia sa sorteze pestii dupa niste criterii, adica ii lua din lada cu ei amestecati si ii punea in lazi pe categorii. Plata era jenanta si evident ca nici jobul nu era pe masura asteptarilor. A regretat ca s-a dus. Nici vorba de travel, ca era pe strans bani.
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 14:09)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui George

   Imi pare rau sa aud ca perioada petrecuta de prietena ta in SUA nu a fost una placuta. In cazul in care sunt nemultumiti de slujbele oferite sau cred ca nu li s-a oferit locul de munca promis, studentii trebuie sa-i contacteze pe sponsorii lor din Statele Unite care sa ii ajute la gasirea unei noi slujbe. In plus, ar trebui sa semnaleze problema Departamentului de Stat din SUA.
 • Conditii obtinere visa (Marţi, 15 februarie 2011, 22:45)

  Razvan P. student [anonim]

  Buna ziua,
  M-am inscris deja in acest program si astept cu nerabdare sa vizitez SUA insa imi fac griji in ceea ce priveste obtinerea visei deoarece am doua restante.
  Cat de mult conteaza acest lucru in obtinere visei avand in vedere ca anul trecut un prieten a reusit sa obtina visa desi avea doua restante ? Care ar fi motivele pentru care poti fi refuzat la ambasada ?
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 14:11)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui Razvan P. student

   Ma bucur sa aflu ca te-ai inscris in program. Studentii trebuie sa fie pregatiti sa demonstreze ca sunt seriosi si ca au legaturi puternice cu Romania, care ii determina sa se intoarca in tara. La interviul pentru viza, ofiterii consulari evalueaza fiecare student in functie de rezultatele scolare. Studentii restantieri sau cei care au medii mici nu sunt exclusi, dar se ia in considerare intreaga lor situatie scolara. Programul este destinat studentilor cu adevarat seriosi si care au rezultate bune. Bafta la examenele care urmeaza!
 • Ultimul an master (Marţi, 15 februarie 2011, 22:53)

  Alexandra [anonim]

  Care sunt conditiile impuse pentru ca un masterand in an terminal sa obtina viza? Daca nu se poate obtine adeverinta pt inscriere la master intrucat universitatea nu elibereaza, pot fi folosite recomandari din partea profesorilor?
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 14:12)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alexandra

   Participantii trebuie sa demonstreze ca au planuri concrete de a-si continua studiile. Cei care se inscriu in primul an de master sau de doctorat trebuie sa fie pregatiti sa discute in detaliu stadiul inscrierii si ce program de studii doresc sa urmeze. Dovada inscrierii sau o scrisoare de la unul din viitorii profesori pot veni in sprijinul solicitarii de viza.
 • job (Miercuri, 16 februarie 2011, 6:08)

  Cristi [anonim]

  De ce studentilor li se promit mare cu sarea, prezentadu-li-se o imagine paradisiaca a statelor unite, si a experientei pe care urmeaza sa o aibe, fara a li se prezenta riscurile, fara a exista o pregatire despre ce anume ii asteapta cu adevarat - am fost in sua de 2 ori prin Work and Travel. Am intalnit student care au intrat in depresii, care au muncit pana la epuziare ca poata castiga banii investiti in acest program. In calitate de fost participan la Work and Travel, cred ca studentul merita sa stie si sa fie pregatit psihic de faptul ca pot aparea anumite probleme, ca e posibil ca cei 7,5-8$/ora sa nu insemne chiar atat de mult dupa ce isi platesc cazarea, mancarea, transportul si alte cheltuieli. N-am sa ma lungesc, sunt ferm convins ca ati inteles ideea de baza. Evident, recomand tuturor sa incerce aceasta experienta, te caleste ca persoana, 3 luni departe de mama si de tata care sa te ajute sau bucuria banilor agonisiti din propriile puteri sunt elemente care-ti pot influenta drumul in viata ... chiar si cele 3-4 luni de Work and Travel in USA reprezinta un nou inceput, care poate fi mult mai dificil decat pare - si zic asta din propria experienta: http://www.vaduva.ro/in-sua-inceputul-e-greu/
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 14:12)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui Cristi

   Imi pare bine sa aflu ca timpul pe care l-ati petrecut in State in cadrul acestui program a fost o experienta din care ati avut ce invata si care v-a ajutat sa va maturizati. Multor studenti li se pare dificil sa se mute in alta tara si sa se adapteze la noul mod de viata, fara confortul de acasa. Totusi, cei mai multi au experiente similare si apreciaza lectiile pe care le-au invatat in acest program. Sper ca potentialii candidati vor discuta cu cei care au participat deja inainte de a se inscrie si vor lua legatura cu sponsorii sau cu prieteni, angajatori din SUA daca au probleme de acomodare. In plus, toti studentii trebuie sa ceara companiei coordonatoare si sponsorului din SUA informatii clare despre ce slujba, locuinta, costurile programului si despre comunitatea in mijlocul careia vor locui.
 • conditii de inscriere (Miercuri, 16 februarie 2011, 6:25)

  Maria N [anonim]

  Draga Laura,

  Sunt eleva intr-un colegiu din Anglia, am 18 ani si m-ar interesa sa lucrez si sa voiajez in USA in vacanta viitoare. Iata intrebarile mele:
  1. Am sanse sa ma inscriu in acest program fiind inca eleva de liceu si daca da ce conditii de inscriere sunt si de acordare a vizei
  2. Studiez stiintele sociale in Anglia si m-ar interesa sa lucrez intr-un birou de marketing ,etc. Exista astfel de oferte si daca da ce conditii sunt?
  Multumesc anticipat pentru atentie
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 14:13)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui Maria N

   Numai studentii la zi care sunt inscrisi la o universitate acreditata pot participa la acest program si, din nefericire, va trebui sa astepti pana dupa primul tau an de facultate. Cele mai multe slujbe sunt in industria turismului, dar studentii au la dispozitie o multime de alte optiuni si isi pot cauta singuri o slujba. Atunci cand vei fi pregatita sa te inscrii, ar trebui sa contactezi coordonatorul local pentru a incepe procedurile.
 • rapsunsuri, întrebări (Miercuri, 16 februarie 2011, 7:54)

  d0mu [anonim]

  Luaţi-vă măsurile de precauţie mai întâi şi mergeţi liniştiţi, oameni buni. Credeţi că dacă ar fi programul pentru România, nu ar fi astfel de cazuri. Poate şi mai rău. Să nu ne dăm mai civilizaţi decât ei.
  @LauraGavinski - De ce nu impuneţi un salar minim garantat (ex. 7.5 $/oră) pentru studenţii în program? De multe ori, salarul e sub aşteptări (5$, 6$/oră)
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 14:13)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui d0mu

   Salariul minim federal in SUA este de 7,25$ pe ora, iar participantii au dreptul sa fie platiti cu acest salariu. In cazul in care in statul respectiv, salariul minim este mai mare, ei au dreptul sa primeasca salariul mai mare. Daca participantii sunt de parere ca nu primesc salariul stabilit prin lege, ar trebui sa isi contacteze sponsorul sau sa sune la numarul unic precizat in scrisoarea de bun venit.
 • Conditii minime acceptare viza (Miercuri, 16 februarie 2011, 8:16)

  Costin [anonim]

  care sunt conditiile minime impuse pt. viza?
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 14:13)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui Costin

   Candidatii trebuie sa demonstreze ca sunt studenti seriosi si ca legaturile lor cu Romania ii obliga sa se intoarca in tara. Trebuie sa fie studenti la zi la o universitate acreditata. Studentii in ultimul an se pot inscrie in program daca intentioneaza sa-si continue studiile cu un masterat sau un program de doctorat.
 • Job-uri USA (Miercuri, 16 februarie 2011, 10:47)

  Bogdan Laurentiu [anonim]

  Am citit celelalte comentarii legate de plangerile unor student cu privire la job-urile pe care le-au primit.
  Doresc sa stiu, in cazul in care job-ul primit nu te satisface, din varii motive, iti afecteaza in vreun fel viza daca scombi job-ul? adica tu personal sa iti cauti alt job..

  Mersi!
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 14:26)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui Bogdan Laurentiu

   Studentii isi pot schimba locul de munca sau isi pot lua o a doua slujba, insa trebuie sa anunte sponsorul din SUA, astfel incat informatiile sa fie actualizate. Daca isi schimba locul de munca, dar nu anunta sponsorul, pot exista repercursiuni asupra posibilitatii de a obtine o noua viza.
 • a (Miercuri, 16 februarie 2011, 11:21)

  &reibkn [utilizator]

  Care sunt demersurile efective pe care le-ati luat cand o agentie a savarsit abuzuri, sau pe romaneste, si-au batut joc de studenti si banii lor ?

  Desi experienta mea cu viza J1 in SUA a fost mai mult decat multumitoare am avut piedici mari inainte de plecare puse de agentie; ma refer aici la termene limita inabordabile (ex: plata biletului de avion in maxim 24 ore sau anularea acestuia si scumpirea ulterioara ), divergente intre agentie si banca (tot cu termenele limita) si secretomanii.

  Va rog, evitati argumente gen "agentiile au autonomie proprie, etc etc... "

  Va multumesc !
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 14:27)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui &reibkn

   Din nefericire, Ambasada SUA nu are autoritatea de a trage la raspundere companiile coordonatoare. Studentii trebuie sa se informeze cu privire la companiile existente si sa se asigure ca inteleg deplin toate conditiile de plata inainte de semnarea contractului. Daca au impresia ca respectiva companie a incalcat termenii contractului semnat, ar trebui sa contacteze autoritatile romane competente.
 • interviu si probleme consulat USA (Miercuri, 16 februarie 2011, 12:28)

  dan [anonim]

  cum sunt vazuti acesti studenti ce incerca acest program? viitori imigranti legali/ilegali, forta de munca ieftina, etc

  cum sunt conditile de interviu la consulatul USA zilele noastre??
  ... din pacate consulatul USA are "notorietatea" de a trata pe cei ajunsi la un interviu, fie de travel fie de imigrare cu o raceala si o superioritate foarte suparatoare. ... si eu am trecut demult printr-un interviu de visa de turist si a fost unul dintre cele mai umilitoare momente pe care le-am trait de buna voie :(

  iar personalul romanesc ce lucreaza la consulat are aerul si comportamentul celor lucrau in "sistem" inainte de 1989 facan si ma grea comunicare directa cu cetateni romani! aveti un program de better "customer service" pentru ei?

  multumesc
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 14:27)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui dan

   Regret sa aflu ca ai avut o experienta neplacuta la interviu. Intelegem ca interviul poate fi o experienta intimidanta si ne straduim sa oferim cele mai bune servicii posibile. Pentru noi conteaza parerea solicitantilor de viza si avem o cutie pentru sugestii in sala de asteptare. Totodata, anual realizam un sondaj de opinie in randul solicitantilot de viza, iar rezultatele de anul trecut au aratat ca peste 99% dintre acestia apreciaza ca bune sau excelente serviciile noastre la receptie si in timpul interviului.
 • restanta (Miercuri, 16 februarie 2011, 13:46)

  Master-Blaster [anonim]

  Sunt masterand in primul an iar pe primul semestru am avut nesansa de a ma alege cu o restantaImi doresc foarte mult sa aplic la acest program.Sunt eligibil?
  Va multumesc anticipat pentru atentia acordata!
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 14:47)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui Master-Blaster

   Toti solicitantii trebuie sa demonstreze ca sunt studenti seriosi dar nu exista o medie minima, iar studentii restantieri nu sunt exclusi. La interviu, ofiterii consulari iau in considerare intreaga situatie scolara a candidatului.
 • De ce acceptarea se face pe baza de medii? (Miercuri, 16 februarie 2011, 16:01)

  Vlad [anonim]

  1) Pentru ca este evident ca aceasta experienta nu depinde de performantele academice ale elevilor. Deci ce rol isi are acest criteriu?

  2) Asumandu-mi riscul sa sun cinic, ce avantaj are statul american de pe urma programului? Sunt destul de sigur ca sunt destui cetateni americani mai mult decat capabili sa indeplineasca joburile pe care studentii merg acolo sa le indeplineasca. Deci, care ar fii interesul SUA pentru acest program?

  3) Ce sfaturi puteti da unui student care vrea sa isi gaseasca cel mai bun job posibil pentru el? Dupa ce sa se uite, ce ponturi le dati? Care sunt cele mai bune si cautate joburi?

  4) Ce sfat dati unui student care doreste sa mearga si sa se distreze si sa traiasca experienta americii si unuia care isi doreste pur si simplu sa faca bani sa isi poata finanta singur... studiile sa zicem.

  5) Cu cat influenteaza faptul ca un student a fost in unul din anii precedenti cu W&T posibilitatea ca el sa primeasca o viza si anul acesta. Cu cat ar putea influenta o viza J1 luarea unui alt tip de viza in viitor?

  6) Asta e mai mult o sugestie decat o intrebare dar una dintre firmele de o seriozitate mai indoielnica se numeste //// . Am fost cu firma aceasta in SUA dar am avut tangente limitate cu ei, fiind self-placed. Am mai facut intre timp cunostiinta cu un numar de persoane care au fost profund nemultumiti de serviciile lor. Exemplele de incompetenta abunda cand este vorba despre aceasta firma. Daca aveti nevoie sa dezvolt, am adresa de e-mail atasata, dar sunt mai mult ca sigur ca sunteti si voi constienti de situatia aceasta. Stiu ca se fac demersuri pentru trimiterea firmei in judecata. Totusi, ce mi-se pare ciudat e ca am primit reccent un mail de la ei in care ma invitau din nou sa merg cu ei cu W&T. O sa fie capabili sa trimita si anul acesta studenti in SUA? Ce masuri se iau sa se faca cu restul firmelor care sunt incompetente?(editat de HotNews.ro)
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 14:48)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui Vlad

   1. Programul Summer Work Travel este destinat studentilor seriosi. Conform sectiunii 214(b) din Legea Imigrarii, fiecare solicitant de viza trebuie sa demonstreze ca are legaturi suficient de puternice cu tara, care il obliga sa se intoarca in Romania. Deoarece in cele mai multe cazuri, studentii sunt necasatoriti, nu au slujba si nu detin proprietati, seriozitatea in privinta studiilor este importanta pentru a fi eligibili pentru viza.

   2. Programul Summer Work Travel este intai de toate un program de schimb cultural. Participantii cunosc America si impartasesc din cultura lor americanilor, imbogatind astfel comunitatile in mijlocul carora traiesc.

   3. Exista o gama variata de slujbe disponibile si nu toate se potrivesc perfect oricarui student. Inainte de a-si cauta o slujba, candidatii trebuie sa stabileasca ce scopuri au, daca doresc sa stranga bani, sa calatoreasca, sa traiasca intr-o anumita regiune sau sa aiba o anumita slujba. De pilda, traiul in orasele mari este costisitor, iar daca un student isi doreste sa se intoarca cu bani acasa, probabil este mai bine sa nu aleaga orasul New York. Studentii ar trebui sa discute cu fosti participanti la acest program pentru a afla mai multe despre o potentiala slujba sau destinatie.

   4. Cred ca deja am raspuns la aceasta intrebare mai sus. Aflati detalii despre slujba de la coordonator si de la fosti participanti si asigurati-va ca aceasta se potriveste scopurilor voastre.

   5. Fostii participanti la program sunt bineveniti sa se reinscrie daca indeplinesc cerintele programului. Fiecare solicitare de viza este analizata individual. Solicitarile anterioare nu le influenteaza pe cele ulterioare.
  • raspuns 6 (Joi, 17 februarie 2011, 14:49)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui Vlad

   6. Imi pare rau sa aflu ca ai avut o experienta neplacuta cu firma coordonatoare din Romania. Ambasada SUA la Bucuresti ia in serios orice caz de abuz sau tratament necorespunzator si isi rezerva dreptul de a exclude din program companiile care incalca legislatia americana sau romaneasca sau care au tratat necorespunzator studentii. Va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail visasbucharest@state.gov pentru a ne impartasi experientele voastre si pentru a reclama abuzuri.
 • Incompatibilitatea vizelor (Miercuri, 16 februarie 2011, 16:27)

  anonim [anonim]

  Intrebarea mea e legata de obtinerea vizei J1, daca in trecut am participat la programul Diversity Viza, poate constitui acest eveniment un impediment in obtinerea vizei J1 ?
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 15:12)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui anonim

   Studentii trebuie sa fie sinceri in legatura cu solicitarile de viza anterioare. Este posibil ca solicitantii sa fi dorit la un moment dat sa imigreze in SUA, dar ca acum intentiile lor sa se fi schimbat. La interviu, ei trebuie sa vina pregatiti sa demonstreze legaturile care ii obliga sa se intoarca in Romania.
 • Data in care putem ajunge in SUA (Miercuri, 16 februarie 2011, 16:43)

  Andreea [anonim]

  Avand in vedere ca avem drept de munca incepand cu 15 iunie pana pe 1 octombrie, se poate sa sosim in SUA inainte de 15 iunie, pentru a ne acomoda?
  Se acorda viza J-1 pentru work and travel cu 1 saptamana sau doua inainte de inceperea perioadei de munca (spre exemplu, din 1 iunie fara drept de munca), si daca da, trebuie mentionat acest lucru in actele inaintate ambasadei?
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 15:13)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andreea

   Vizele pentru acest program sunt valabile din ziua emiterii, iar studentii pot ajunge in SUA mai devreme daca doresc. Cu toate acestea, ei nu pot incepe sa lucreze inainte de 15 iunie, data de la care permisul de munca DS-2019 devine valabil.
 • Diferente intre universitati! (Miercuri, 16 februarie 2011, 17:40)

  Aron [anonim]

  Care este media admisibila pentru a obtine viza? De ce nu se face o diferenta intre universitati, adika, normal ca cei de la Politehnica nu o sa aiba medii de 10 ca si la alte facultati, normal, trebuie sa fi foarte bun, de ce cei de la interviu la ambasada nu iau si acest lucru in considerare! Am vazut persoane la ambasada care au obtinut viza si abia se descurcau cu limba engleza, pai avea 10 media la facultatea X!

  Vreau doar sa se faca o diferenta intre facultatiile mai grele si cele care sunt doar pentru a obtine o diploma!

  Si daca se poate obtine viza si cu restante?

  Sunt in anul doi la Politehnica!
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 15:13)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui Aron

   Toti solicitantii trebuie sa demonstreze ca sunt studenti seriosi, dar nu exista o medie minima, iar studentii restantieri nu sunt exclusi. La interviul pentru viza, ofiterii consulari iau in considerare intreaga situatie scolara a a studentului, inclusiv gradul de dificultate si complexitate al specializarii pe care o urmeaza.
 • Inmatriculare 2011 (Miercuri, 16 februarie 2011, 18:20)

  Anonim [anonim]

  Buna ziua,
  Sunt studenta in anul III, trebuia sa termin in anul 2009 facultatea dar dn cauza unei restante am pierdut doi ani. Sunt inmatriculata in anul universitar 2010-2011 si as dori sa stiu daca pot sa aplic pentru programul Work & Travel 2011 si care sunt sansele mele.
  Va multumesc
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 15:14)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui Anonim

   Participantii trebuie sa demonstreze ca au planuri concrete de a-si continua studiile. Cei care se inscriu in primul an de master sau de doctorat trebuie sa fie pregatiti ce program de studii doresc sa urmeze si sa discute in detaliu stadiul inscrierii .
 • extinderea vizei j1 (Miercuri, 16 februarie 2011, 18:25)

  szabo ildiko [anonim]

  anul trecut am plecat cu work and travel USA iar la sfarsitul programului am hotarat sa imi extind viza, din j-1 in B2. totul a fost efectuat cu un avocat iar extinderea ar fi trebuit sa fie valabila pana in februarie anul acesta, iar eu m-am intors in tara in decembrie 2010. intrebarea este daca voi intampina probleme daca aplic din nou anul acesta tocmai fiindca nu m-am intors la sfarsitul lunii octombrie. am status de imigrant?
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 15:14)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui szabo ildiko

   Programul Summer Work Travel este un program de schimb cultural care le permite studentilor sa isi petreaca lunile de vara lucrand si calatorind in Statele Unite ale Americii. Fostii participanti care nu s-au intors in tara pana la sfarsitul lunii octombrie nu mai sunt eligibili pentru o viza de acest gen.
 • an terminal (Miercuri, 16 februarie 2011, 18:56)

  student [anonim]

  In cazul in care persoana care aplica pentru acest program este la master in an terminal are vreo importanta?
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 15:15)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui student

   Candidatii trebuie fie inscrisi in urmatorul an de studiu pentru a putea participa la program. Studentii care intentioneaza sa se inscrie la un program de masterat sau doctorat trebuie sa fie pregatiti sa discute in detaliu despre specializarea care ii intereseaza si despre pasii pe care i-au facut deja in acest sens.
 • Ce agentii alegem? (Miercuri, 16 februarie 2011, 19:20)

  Marina [anonim]

  Dupa ce criterii sa alegem agentia cu care sa plecam, avand in vedere ca sunt mai multe oferte pe piata? In cine sa avem incredere? Multumesc.
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 15:15)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui Marina

   Ii incurajam pe studenti sa afle informatii despre mai multe agentii inainte de a semna un contract pentru a o gasi pe cea care li se potriveste. De asemenea, ar trebui sa discute cu fosti participanti la program despre experientele acestora cu firmele de coordonare. In saptamanile urmatoare, Ambasada SUA va publica pe pagina sa de internet (http://romania.usembassy.gov) o lista cu numele firmelor de coordonare autorizate
 • imprumut la banca (Miercuri, 16 februarie 2011, 19:25)

  Sidonia [anonim]

  am auzit ca se poate lua imprumut bancar ca sa iti poti plati cheltuielile initiale, de drum etc. e adevarat?
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 15:22)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui Sidonia

   Firmele coordonatoare le ofera studentilor mai multe variante de finantare a cheltuielilor necesare inregistrarii in program. Studentii trebuie sa discute cu companiile coordonatoare pentru a obtine mai multe informatii.
 • viza (Miercuri, 16 februarie 2011, 22:12)

  Maria [anonim]

  vreau sa stiu daca am aplicat in noiembrie la loteria vizelor si aplic si pt viza work and travel am vreo sansa sa nu primesc viza work and travel ? in ce masura este afectata de faptul ca aplici si la loteria vizelor? am auzit de cazuri de refuz de viza din acest motiv si nu mi se pare normal..
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 15:22)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui Maria

   Deja am raspuns la aceasta intrebare.
 • Eligibilitate (Joi, 17 februarie 2011, 10:31)

  POPA [anonim]

  Buna ziua,
  am un fiu nascut in 1994.07.30, este elev la liceul stiintific CURIEL Padova Italia, clasa 11-a. Cunoaste limbile italiana, romana la nivel foarte bun, engleza peste mediu, germana incepator. Suntem interesati mai mult de perfectionarea limbii engleze, acumularea de cunstinte noi despre alte culturi, diferite de cele europene, dar si de formarea tinarului in spiritul muncii. Va rog sa mi comunicati daca este eligibil pt programul work and travel? Multumesc
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 15:23)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui POPA

   Solicitantii trebuie sa fie inscrisi la universitate pentru a participa la programul Summer Work Travel. Sper ca fiul dumneavoastra sa participe la acest program, odata inscris la universitate!
 • student (Joi, 17 februarie 2011, 11:45)

  Nastas Alina [anonim]

  Buna ziua,
  Sunt deja inscrisa in programul WAT si as dori sa ma informez cu privinta la urmatoarele momente:
  1.Ce ar trebui sa facem imperativ in primele zile ajunsi acolo?
  2.Cui ne adresam in cazul in care apar probleme pe parcursul sederii in State, legate de job-ul primit, sau altele?
  3.In cazul in care nu suntem satisfacuti de job avem posibilitatea sa ne angajam altundeva de sinestatator fara a avea probleme cu angajatorul respectiv?
  4.In cazul in care imi cumpar bilet dus-intors si ma retin din anumite motive pe inca cateva zile dupa expirarea datii de intoarcere de pe bilet, sau vreau sa ma intorc mai repede, am posibilitatea sa schimb biletul?
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 15:24)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui Nastas Alina

   1. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa iti contactezi sponsorul si de a-l informa ca ai ajuns si sa te prezinti la slujba. Vei avea nevoie de ceva bani pentru a te intretine pana cand vei lua primul salariu, la doua sau patru saptamani dupa ce incepi munca.

   2. Principalul tau contact este sponsorul tau din SUA. Daca nu vei putea sa rezolvi problema cu ajutorul sponsorului, va trebui sa suni la numarul unic de asistenta al Departamentului de Stat care se gaseste in brosura pe care o primesti la venire. Trebuie de asemenea sa informezi Ambasada SUA la Bucuresti cu privire la problemele pe care le-ai intampinat.

   3. Am raspuns deja la aceasta intrebare.

   4. Trebuie sa te consulti cu agentia de turism sau compania aeriana pentru detalii legate de biletul de avion.
 • An terminal (Joi, 17 februarie 2011, 12:33)

  Laurentiu [anonim]

  Care sunt conditiile impuse pentru ca un masterand in an terminal sa obtina viza? (inscrierile se fac deabia in iunie iar interviurile sunt ceva mai devreme )
 • Intrebari (Joi, 17 februarie 2011, 12:39)

  Student [anonim]

  1. Care este procedura de reangajare la un alt angajator pe cont propriu,in cazul in care suntem dati afara de la jobul initial?De ce documente avem nevoie si cu cine trebuie sa luam legatura?

  2. Ce taxe ni se retrag din veniturile obtinute in SUA (procentual) ?

  3. Au existat cazuri in care angajatorii au platit un salariu mai mic decat cel mentionat in contract?Ce putem face in aceasta situatie?

  Va multumesc.
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 15:39)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui Student

   1. Am raspuns deja la aceasta intrebare.

   2. Valoarea impozitului pe venitul castigat in SUA depinde de statul in care studentul munceste si de castigurile pe care le-a realizat. Studentii pot depune o declaratie fiscala la sfarsitul anului prin care isi pot recupera o parte din impozitele platite. Pentru detalii privind impozitele va rog sa vizitati pagina de internet a Internal Revenue Service, http://www.irs.gov/. In calitate de participanti la programul Summer Work Travel, studentii nu sunt obligati sa cotizeze pentru asigurarea sociala (social security) si pentru cea medicala (Medicare).

   3. Studentii trebuie sa verifice cu atentie fiecare fluturas de salariu pentru a fi siguri ca primesc salariul si stimulentele promise in oferta de lucru. In cazul in care considerati ca angajatorul nu isi onoreaza angajamentele din oferta, trebuie sa luati legatura cu sponsorul si cu Departamentul de Stat.
 • viza (Joi, 17 februarie 2011, 12:40)

  alisia [anonim]

  Sunt sanse mai slabe sa obtii viza in cazul in care ai neamuri de gradul intai si tu doresti sa lucrezi in orasul unde acestia locuiesc si imi gasesc ei de lucru?
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 15:49)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui alisia

   Faptul ca un student are rude in SUA nu il impiedica sa participe la programul Summer Work Travel. Solicitantii trebuie sa fie sinceri si sa spuna acest lucru la interviul pentru viza. Trebuie sa demonstreze ca sunt studenti seriosi si ca au suficiente legaturi care sa ii oblige sa se intoarca in Romania. Studentii isi pot gasi singuri slujbele, dar tot trebuie sa apeleze la un sponsor din SUA.
 • Question (Joi, 17 februarie 2011, 13:00)

  Sabina [anonim]

  Hello!

  I was a J-1 student during last summer and I would like to know if there is a problem with my tax refund if the contract with the employer was finished few days before supposed for some problems that we had. It would be a problem if this year I would participate again?

  Thank you
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 15:49)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui Sabina

   I was a J-1 student during last summer and I would like to know if there is a problem with my tax refund if the contract with the employer was finished few days before supposed for some problems that we had. It would be a problem if this year I would participate again?

   Thank you

   Leaving your job earlier than planned does not have any effect on your tax refund. Consular officers understand that circumstances may change in the U.S., so you should be honest about what happened. As long as you abided by the rules of the program, it won't have any effect on your future visa applications. Please don't forget to report any problems you had with your employer to your U.S. sponsor, the Department of State and the U.S. Embassy in Bucharest.
 • viza (Joi, 17 februarie 2011, 13:28)

  cami11 [utilizator]

  Daca voi primi viza pentru America, e posibil sa vizitez si Canada? Am nevoie de alte acte?
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 15:50)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui cami11

   Viza pentru SUA nu va asigura intrarea in Canada. Va rog sa luati legatura cu Ambasada Canadei pentru mai multe informatii despre viza pentru Canada.
 • Recuperarea taxelor (Joi, 17 februarie 2011, 13:45)

  Sabina [anonim]

  Am participat anul trecut la acest program si am terminat contractul cu o saptamana mai devreme din cauza unor probleme cu angajatorul. Afecteaza asta cumva recuperarea taxelor si as putea sa plec din nou anul acesta?
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 15:50)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui Sabina

   Am raspuns deja la aceasta intrebare.
 • viza (Joi, 17 februarie 2011, 14:08)

  Sorin [anonim]

  am doua restante. e asta o problema in obtinerea vizei?
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 16:11)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui Sorin

   Deja am raspuns la aceasta intrebare.
 • tips (Joi, 17 februarie 2011, 14:18)

  gabi [anonim]

  In cazul tipsului el se primeste in fiecare zi sau la sfarsitul saptamanii (la cei 10% din nota ma refer)?
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 16:12)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui gabi

   Depinde de fiecare angajator. Ar trebui sa intrebati coordonatorul sau angajatorul cand si cum veti fi platit si sa va asigurati ca aceasta informatie este inclusa in oferta sau in contractul de munca.
 • Interviu ambasada (Joi, 17 februarie 2011, 14:34)

  andianamo [utilizator]

  As dori sa stiu cat timp dureaza interviul si ce intrebari se pun. Am auzit discutii despre anumite ghisee unde nici nu se uita la tine ci doar iti analizeaza foaia matricola. Este adevarat? daca nu ce fel de itnrebari se pun si ce acte trebuie duse pentru a demonstra ca doresti sa te intorci in tara?
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 16:12)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui andianamo

   Zilnic, ofiterii consulari realizeaza sute de interviuri pentru viza si sunt pregatiti sa selecteze informatiile necesare pentru luarea unei decizii. Nu intotdeauna este nevoie ca ofiterii sa puna aceleasi intrebari sau sa se uite pe toate documentele aduse de solicitanti. Acestia trebuie sa fie pregatiti sa vorbeasca despre studii, planurile de calatorie si legaturile lor cu Romania. Nu se solicita documente specifice cu exceptia pasaportului, a formularului de viza completat online, dovada de plata a taxei de procesare a vizei, foaia matricola, adeverinta de student si dovada de plata a taxei Sevis.
 • work&travel (Joi, 17 februarie 2011, 14:36)

  ionela_ela [utilizator]

  la ce agentie imi recomandati sa ma duc pentru programul work&travel?
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 16:13)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui ionela_ela

   Am raspuns deja la aceasta intrebare. Incurajam solicitantii sa studieze oferta mai multor agentii pentru a gasi varianta care sa se potriveasca cel mai bine dorintelor lor inainte de a semna un contract. In saptamanile urmatoare, Ambasada SUA va publica pe pagina sa de internet (http://romania.usembassy.gov) lista companiilor coordonatoare autorizate.
 • viza (Joi, 17 februarie 2011, 14:45)

  Roberto [anonim]

  Am mai fost in SUA acuma 2 ani si m-am intors la timp , iar acuma sunt masterant Anul I. Pot aparea dificultati in primirea vizei deoarece sunt la master? (nu am restante, dimpotriva am bursa)
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 16:13)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui Roberto

   Participantii trebuie sa demonstreze ca au planuri concrete de a-si continua studiile. Asadarm daca te-ai inscris la un program de masterat sau intentionezi sa te inscrii la doctorat, poti solicita viza.
 • viza (Joi, 17 februarie 2011, 14:47)

  kulcsar [anonim]

  Si eu m-am inscris deja in program cu prietenul meu si pentru ca dorim sa plecam impreuna suntem conditionati de o multitudine de factori.
  Unul ar fi faptul k el este student la politehnica si are medie destul de mica, abia daca se apropie de nota 7 si mai are 2 restante,ne facem griji, oare va putea obtine viza?
  Pt k sesiunea la poli dureaza pana pe 27 iunie am ales un job in Nags Head la kfc.la acesta in job description se specifica k nu ne permit un second job.din acest motiv ne facem griji pt k cu un singur job nu cred k vom putea recupera banii investiti daca dorim sa si calatorim and live the american dream.Este posibil sa gasim un second job in area?
  Multumiri pentru lamuriri!
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 16:15)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui kulcsar

   Toti studentii trebuie sa-si demonstreze seriozitatea, insa nu exista o medie minima, iar restantierii nu sunt exclusi. La interviu, ofiterii consulari iau in considerare intreaga situatie scolara a candidatului, inclusiv gradul de dificultate si complexitate a specializarii la care este inscris acesta.

   Studentii ar trebui sa analizeze atent oferta de lucru inainte de a o accepta. Daca slujba nu raspunde asteptarilor tale, ar trebui sa discuti cu coordonatorul pentru a gasi o alternativa.
 • Obtinerea vizei (Joi, 17 februarie 2011, 14:48)

  RAFael [utilizator]

  Buna ziua!
  Am citeva restante pe care e posibil sa le recuperez in perioada de presesiune in primavara, luna mai. Vreau sa intreb:
  -In cazul recuperarii acestor restante, care sunt sansele mele de a pleca in USA? Sau pot eu sa-mi fac viza cu macar o restanta?
  Pentru mine e foarte inportant pentru ca deja am platit costul programului Work & Travel.
  Multumesc anticipat!!
  O zi buna!!!
 • agentiile de recrutare (Joi, 17 februarie 2011, 15:14)

  ionela_ela [utilizator]

  imi puteti recomanda va rog o agentie sau mai multe de recrutare pentru programul work&travel? unde sa ma duc? e tarziu daca incep de acum documentele necesare plecarii in vara asta?
 • Viza (Joi, 17 februarie 2011, 15:35)

  George Cristian [anonim]

  Eu sunt anul 2 master ( termin anul acesta ) si sunt angajat de 3 ani de zi,am vorbit deja cu angajatorul si o sa ma primeasca inapoi cand ma intorc din sua,o sa-mi dea o adeverinta in care o sa specifice acest lucru.Intrebarea mea este la interviul de viza trebuie sa mai justific faptul ca o sa-mi continui studiile ? Nu-i suficient locul de munca si vechimea ?
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 16:38)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui George Cristian

   Candidezi trebuie sa fie student, deci daca nu poti demonstra ca intentionezi sa iti continui studiile, ar trebui sa nu soliciti viza.
 • nelamuriri (Joi, 17 februarie 2011, 15:43)

  daniela [anonim]

  Buna ziua,


  Vreau si e sa stiu,daca vreau sa optez pentru acest program,care ar fi data limita sau pana cand ar fi trebuit sa-mi strang documentelor necesare daca vreau sa incerc munca in strainatate cu programul work&travel pt vara aceasta si cu cine as putea sa vorbesc mai multe,cine ar putea sa-mi de-a raspunsul la alte intrebari?


  Multumesc
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 16:38)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui daniela

   Ar trebui sa incepi prin a contacta firma coordonatoare din regiunea unde locuiesti. In saptamanile care vor urma, Ambasada va publica o lista a firmelor coordonatoare pe pagina sa de internet, dar intre timp ar trebui sa vorbesti cu fosti participanti la program pentru a-ti gasi un coordonator.
 • loc de munca (Joi, 17 februarie 2011, 15:44)

  ovidiu chindea [anonim]

  Buna ziua,

  Eu am o viza pt SUA din anul 2007 valabila pt 10 ani si doresc sa-mi spuneti daca in acest caz exista vreo piedica pentru a intra in programul Dvs.. Sunt student la zi anul 1 si nu am nici o restanta.
  Va salut,
  Ovidiu
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 16:38)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui ovidiu chindea

   Faptul ca ai o viza turistica nu te impiedica sa participi la programul Summer Work Travel.
 • engleza (Joi, 17 februarie 2011, 15:46)

  andra [anonim]

  As vrea sa particip si eu la acest program numai ca nu stiu foarte bine engleza. Am vreo sansa la viza?
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 16:39)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui andra

   Candidatii trebuie sa cunoasca limba engleza indeajuns de bine pentru a putea trai si lucra in Statele Unite. Daca nu esti pregatita anul acesta, ar trebui sa iti imbunatatesti cunostintele si sa te inscrii anul viitor.
 • interviu viza (Joi, 17 februarie 2011, 15:56)

  roxana [anonim]

  daca m-am inscris anul asta in diversity viza2012, si acuma am si aplicat la programul work and travel voi intampina probleme la interviul de viza pt W&T?
 • intrebare (Joi, 17 februarie 2011, 16:01)

  ionela_ela [utilizator]

  sunt in anul 3 in iulie voi da licenta...pana pe 18 iulie. pot participa in program sau e prea tarziu?
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 16:49)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui ionela_ela

   Din moment ce intentionezi sa-ti continui studiile anul viitor, ai putea sa participi si anul acesta. Poti munci pana la 1 octombrie si poti calatori apoi pana la 31 octombrie. Daca se potriveste cu programul tau, poti solicita viza.
 • Agentii WAT (Joi, 17 februarie 2011, 16:07)

  Elena C. [anonim]

  As dori sa stiu care sunt cele mai de incredere agentii pentru acest program de WAT, daca puteti cu nume concrete.

  O alta intrebare: ce este mai de incredere in a-ti cauta un job? Targurile de joburi sau site-urile puse la dispozitie de agentii (gen ciee)? Pe ce ar trebui sa ne axam cand ne uitam dupa un job pe aceste site-uri?
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 16:50)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui Elena C.

   Te rog citeste raspunsul anterior referitor la firmele coordonatoare.

   Incurajam studentii sa se informeze atent inainte de a accepta o oferta de lucru. Discutiile cu fosti participanti la program reprezinta cel mai bun mod de a afla informatii, insa discutiile cu angajatorii sunt si ele de mare ajutor. Trebuie sa te gandesti care sunt obiectivele tale si in ce masura ti se potriveste slujba. Asigura-te ca in oferta sunt incluse informatii importante referitoare la modul de plata, programul si conditiile de lucru, locuinta (in cazul in care aceasta este asigurata).
 • In legatura cu viza (Joi, 17 februarie 2011, 16:31)

  Cosmin [anonim]

  Am 10 restante din anii anteriori. Incerc sa iau cate pot din ele desi nu pot sa le dau pe toate in aceasta perioada. IN cazul in care raman cu 10 restante sunt sanse sa primesc viza? (am si un job de 1 an si am cam ramas cu multe restante, trebuie sa specific la ambasada ca din cauza asta nu am reusit sa le iau?) Multumesc.
  • raspuns (Joi, 17 februarie 2011, 16:51)

   Laura Gavinski [hotnews.ro] i-a raspuns lui Cosmin

   Te rog citeste raspunsurile anterioare pe aceasta tema.
 • am terminal cu restante - viza (Joi, 17 februarie 2011, 16:35)

  Vadim [anonim]

  Sunt student in an terminal si am 2 restante si doresc sa particip din nou la programul w&t iar pentru a definitiva aceasta facultate de 3 ani trebuie sa urmez neaparat si cursurile de master. Mentionez ca am fost in state si in vara anului 2010. intrebarea mea este : pot obtine viza daca atasez la dosarul pentru ambasada si o scrisoare de recomandare din partea unui profesor cum ca intentionez sa ma inscriu la cursurile de master din toamna? Va multumesc
 • informati work and travel 2011 (Joi, 17 februarie 2011, 16:48)

  leu maria mirabela [anonim]

  doresc sa ma inscriu in programul work and travel pt vara 2011.ma intereseaza cum se desfasoara intreg procesul de inscriere si incepand cu ce data.unde pot primii informatii mai elaborate?am inteles ca in cadrul Facultatii de Drept Bucuresti se organizeaza intalniri ce au ca scop informarea studentilor ce doresc sa participe. avand 3 restante,care ar fi sansele mele de a primin o viza?multumesc
 • What's my question??? (Joi, 17 februarie 2011, 17:21)

  Marius Enachi [anonim]

  In the year 2000 I sent my resume to all the camps that were affiliated to www.acacamps.org. I got numerous job offers and finally I picked the one that my girlfriend was attending. I was in my final year of studies with good grades. I see now that final year of study students are allowed to get a visa. I came back respecting the visa.

  Next year 2001 I resent my resume to all the camps. I picked up the same offer that got me and my 7 year relationship girlfriend in the same place. I was given the visa without an interview as there were hundreds of students outside and only the one that needed further clarification were called in. I applied again as a student as even if I wasn't attended classes I still had to pass the license exam.
  I was given the visa without setting foot in the consular office, I was outside waiting full of emotions like all the others.
  I again RESPECTED the visa and came back in good standing.

  Third year, 2002, my girlfriend finished her studies and applied for her visa as an employee of a private business. She got the visa and so did I applying as an employee of a private business.
  I respected the visa and came back in good standing as I should have.

  I applied for a 2 year visa as my sponsors in US offered me a 2 year training in better position into the leisure time and activities business.

  I GOT DENIED. Morever .... I was given an 212(6)(c)(i) translated as misrepresentation of material facts for the fact that the year 2001 I wasn't a student anymore.
  At that time I did not know anything of what the consular officer is trying to say. I DID NOT SET FOOT IN THE EMBASSY FOR THE INTERVIEW, I wasn't supposed to know all of that. I was just happy I got the visa.

  Life went on, and I got married,.and, I won the green card lottery in 2008.
  I got denied and this time it did not feel like I lost everything as I had my family to support me: wife and daughter, based on that 212(6)(c)(i)

  PS my gf did not come back and is now an US citizen
 • MY DREAM (Vineri, 25 februarie 2011, 19:29)

  nicu [anonim]

  buna, sunt student la medicina dentara anul IV fara nici-o restanta midia peste 8 cred ca as fi eligibil.
  limba engleza o stapanesc...am muncit 2 ani la rand in Marriot London, am si ceva experienta....
  vreau sa va intreb: exista ceva sponsori care ar putea ajuta sudenti care doresc sa plece in state pentru vara? stiu ca suna putin ciudat...insa chiar imi doresc sa merg ....cred ca as obtine viza 99% insa singurul impediemet ar fi bani:(
  thx
 • HELP ! (Miercuri, 2 martie 2011, 18:12)

  Cristina [anonim]

  Sunt anul 2 si vr sa plec cu work and travel numai ca am o pb...adica am carat dupa mine o restanta din anul 1 pe care trebuie neaparat sa o dau inainte sa plec, altfel sunt exmatriculata( asta e noua regula a ASE-ului...nu ai voie sa intri in anul 3 cu restanta din anul 1). Am intrebat la secretariat daca mi se elibereaza foaia matricola daca am o restanta si mi s-a raspuns ca da, dar fara sa fie pusa intr-un plic sigilat ( dc nu aveam restante mi-a elibera in plic sigilat ) . Acest lucru reprezinta o problema mare in obtinerea vizei ?
  De asemenea daca intervine o pb cu 3 zile inainte de plecare ( spre ex nu iau examenul acela din prima si sunt nevoita sa raman ca sa mi-l dau) mi se returneaza toti banii, inclusiv banii dati pe biletul de avion si viza ?
  Merci anticipat !
 • Foaie matricola (Vineri, 11 martie 2011, 23:32)

  Adrian [anonim]

  Sunt anul 1 la Master (in total se fac 2 ani). Am o intrebare referitoare la foaia matricola.. explicati-mi si mie va rog, de ce se spune ca NU SE TINE CONT DE MEDIE si totusi se cere foaia matricola la interviu.. si totusi cei cu mai mult de 3 restante si o medie sub 7 sunt predispusi la un refuz.. Ok. nu se tine cont.. de ce mai trebuie foaia matricola?
 • Viza (Duminică, 13 martie 2011, 0:23)

  Radu [anonim]

  Sunt in anul 2 la Comunicare si Relatii Publice la UBB si lucrez de 3 ani la acelasi angajator. Am 4 restante in total si media este in jur de 5 si ceva. Exista concret vreo sansa sa primesc viza, motivand restantele prin faptul ca lucrez? Angajatorul imi poate da o adeverinta prin care sa confirme ca ma va primi inapoi.
  P.S. As prefera un raspuns clar si la obiect din perspectiva unui angajat al Ambasadei SUA.
 • doua facultati (Duminică, 13 martie 2011, 0:40)

  Monica A [anonim]

  Buna ziua! M-am inscris in program cu una din cele doua facultati pe care le urmez, intrucat la cealalta am o restanta. Ar fi un avantaj sau un dezavantaj daca as mentiona la interviu ca studiez o a doua facultate - avand in vedere restanta?
 • student la zi sau invatamant de distanta? (Luni, 14 martie 2011, 16:43)

  Tudor [anonim]

  Buna ziua,
  1. Se pot inscrie in programul work and travel si studentii care sunt la I.D. (invatamant de distana) sau doar ce care sunt la zi ?
  2. Daca sunt student la o a doua facultate I.D. si am absolvit deja o alta facultate ma pot incadra in conditile de inscriere in program?
  Va multumesc
 • Acte gresite (Miercuri, 11 mai 2011, 12:29)

  Elena Racu [utilizator]

  Buna ziua.Am fost la interviu pe 6 mai 2011, dar am avut o problema cu DS-2019 in privinta tarii in care m-am nascut.Noul DS-2019 a fost corectat si trimis luni la Ambasada SUA din Bucuresti pe 9 mai 2011.Mi sa zis pe 6 mai ca pot sa vin luni-joi de la 09.00.Pot sa vina la ambasada fara nici un mail de confirmare? problema e ca studiez in Iasi si stau de vineri in Bucuresti fara ca sa stiu ce sa fac, s astfel nici la facultate nu pot sa merg.
  Multumesc frumos.
  O zi frumoasa!
 • Refuz de viza (Sâmbătă, 14 mai 2011, 13:48)

  Irina A [anonim]

  Buna ziua, sunt studenta ultimul an la master si am mai fost doi ani la rand in Sua. M-am intors la timp, ba chiar inainte de termen, am note foarte bune la scoala, sunt un student serios, dar din pacate am primit refuz la viza anul asta. Nu am inteles motivul, i-am spus consulului ca atunci cand ma intorc voi incepe sa lucrez pentru ca vreau sa incep o cariera si ca masterul m-a ajutat foarte mult ca sa imi dezvolt personalitatea si sa imi dau seama in ce domeniu as vrea sa lucrez, etc. A fost in zadar, deoarece fara nici un motiv intemeiat nu am luat viza.
  Ce sa fac? Sa mai incerc a doua oara? As putea oare sa aduc mai multe argumente cum ca viitorul meu nu este si nici nu il vreau in Sua?
  Motivul pentru care am vrut sa incerc sa plec inca o vara este faptul ca nu am reusit sa viuzitez niste locuri pe care mi le doream sa le vizitez demult..
 • Help (Vineri, 3 iunie 2011, 16:28)

  A.B. [utilizator]

  i am participant of Work and travel, and interview day, i could not get the visa because interview taker has though that I am here illegal study, but i can prove that it is not i came here with government. so i hope that you can help me with that misunderstanding, i look forward to get the message again. thank you very much!!!
 • Medie mica (Vineri, 17 iunie 2011, 19:01)

  Lili [anonim]

  Buna ziua
  Unul din amicii mei urmeaza sa mearga la interviul pt viza W&T. este student in primul an, are 25 de ani si are note cam mici si o absenta la o materie. Problema a fost ca sa inscris tarziu la facultate si i-a fost greu sa se adapteze, mai ales ca au trecut atatia ani de cand a terminat liceul. El este sportiv de performanta si are contract cu un club din orasul natal. In septembrie trebuie sa se intoarca in tara deoarece incepe antrenamentele si are restanta pentru facultate. are vreo reelvanta pentru dumneavoastra ca si consuli faptul ca el se va intoarce in septembrie acasa pentru a fi in continuare sportiv si pentru a-si continua studiile, respectiv pentru a-si da restanta?
  am vazut mai sus ca studentii trebuie sa demonstreze ca au legaturi cu tara lor, deci daca la interviu se prezinta eventual cu contractul de sportiv, are mai multe sanse saiu e mai credibil ca se va intoarce in tara.
  dorinta lui e sa viziteze america si sa profite ca , desii sa inscris tarziu la facultate, poate vizita locuri de neuitat.
  Multumesc pentru timpul acordat.
  o zi buna,
  La revedere
 • voyage (Vineri, 24 februarie 2012, 0:50)

  Natalia [anonim]

  Buna!
  Vara aceasta vreau sa plec in Franta dar din pacate nu sunt studenta.Spuneti-mi va rog daca am ceva sanse sa ajung acolo prin intermediul programului dvs. sau prin altceva.
  Va multumesc mult.
 • intrebare (Luni, 12 martie 2012, 18:40)

  Studenta [anonim]

  va rog sa imi spuneti si mie daca ar trebui sa imi fac griji pt faptul ca am nota 4 la educatie fizica. Stiu ca e stupid, dar e singura "restanta" pe care o am in 3 ani de facultate. Nici nu o pot numi restanta pt ca nu e un examen, nici macar nu are credite. Nu am putut sa merg "la fuga" deoarece avem niste probleme de sanatate si profesorul nu credea nici daca i-am demonstrat cu adeverinta medicala... ar fi acesta un impediment pt obtinerea vizei?
 • am restanta dar lucrez. (Miercuri, 14 martie 2012, 19:23)

  Alice [anonim]

  Sunt studenta in anul I la Facultatea de Drept in cadrul Universitatii Petre Andrei, am o restanta si media 7,10. Am o alimentara in satul bunicilor mei pe numele meu pe care o administrez. Vreau sa muncesc in America pentru a achita o parte din costurile facultatii. Am sanse sa iau viza? Ce acte trebuie sa aduc pentru a demonstra firma ?
 • intrebare (Duminică, 25 martie 2012, 16:21)

  Radu [anonim]

  Agentiile Work and Travel sunt doar in Iasi,Timisoara,Cluj-Napoca si Bucuresti?Eu sunt din Bacau.Ce trebuie sa fac pentru a ma inscrie in acest program pentru anul 2012?
  Ma intereseaza in mod special daca trebuie sa merg la Iasi ,spre exemplu, pentru a ma inscrie.
 • DS2019 nesemnat (Duminică, 10 iunie 2012, 14:13)

  Enache Stefan [anonim]

  Am luat VISA in data de 08.06 si totul a fost in regula dar cand am ajuns acasa am observat ca din greseala Consulul a uitat sa imi semneze DS-ul. Ma gandesc ca o sa trimita cei de la AE DS-ul la ambasada si se va rezolva totul dar problema care ma framanta tine de plecarea mea, biletul de avion este pe data de 14.06. Maine vor pleca documentele din Cluj-Napoca dar as vrea sa stiu daca sunt sanse sa le primesc semnate pana in 13.06 sau daca mai bine m-as duce din nou la Bucuresti. Va multumesc
 • Fara job la 14.06.2012 (Joi, 14 iunie 2012, 9:20)

  Balazs Levente [anonim]

  Suntem inscrisi in programul Work and Travel, eu si prietena mea. Eu am fost si anul trecut, dar anul acesta nici pana la aceasta data 14.06.2012 nu ni s-a oferit nici un loc de munca. Anul trecut totul a fost bine, am respectat perioada admisa in program si nu am stat peste termen. La ora actuala am cheltuit niste bani, am achitat taxa CCI si sunt disperat ca nu voi mai rezolva nimic.
 • Intrebare (Vineri, 3 august 2012, 9:16)

  Mariana [anonim]

  Buna! Vreau sa stiu daca studenta in anul 2 de master fiind, pot aplica pentru o viza de tip J1, pentru program W&T? Multumesc!
 • Viza (Vineri, 4 decembrie 2015, 20:34)

  Madalina [anonim]

  Buna seara! As avea o intrebare, imi doresc enorm sa vizitez SUA , acesta a fost visul meu si a prietenei mele cele mai bune pe care o numesc sora , iar anul acesta am decis sa ne inscriem la Work&travel impreuna, dar daca nu primim viza pt SUA ce se intampla? Daca eu primesc viza si ea nu, sau invers? Tinand cont de faptul ca nu dorim sa mergem una fara alta? Iar banii implicati in program pana in momentul vizei se pierd? Inclusiv biletul de avion in cazul in care il cumparam? Va multumesc anticipat! O seara placuta!


TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii