​Articol webPR

Campania eSkills
Foto: CampusNews

VIDEO Interesul tinerilor pentru activitatile digitale a determinat CE sa extinda campania eSkills

de G.G. CampusNews

Vineri, 20 aprilie 2012, 11:24    NEWS | INTERVIU

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Motivatia tine in primul rand de participarea mare a cetatenilor europeni la diversele activitati incluse in campanie, care au vizat trei mari obiective: stimularea interesului tinerilor spre cariere bazate pe competente digitale, atragerea categoriilor de populatie aflata offline spre activitati online si impulsionarea folosirii de catre IMM-urilor a aplicatiilor de business online, sustine Valentin Negoita, presedintele APDETIC - Asociatia Producatorilor si Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor.

R: Facand o trecere in revista campania eSkills de pana acum, care sunt rezultatele pana in acest moment?

Valentin Negoita:  Rezultatele inregistrate pana acum in Campania eSkills Week - Saptamana competentelor digitale - sunt imbucuratoare pentru succesul campaniei derulate in Romania. As dori sa remarc, in primul rand, implicarea entuziasta a partenerilor, companii de IT&C, autoritati, organizatii non-guvernamentale, mass-media, precum si a participantilor, cu precadere elevi si studenti, reprezentanti ai IMM-urilor etc. In al doilea rand, as mentiona diversitatea activitatilor si manifestarilor desfasurate sub sigla eSkills Week 2012:   Safer Internet Day, Forumul national al inovatorilor in educatie, vizitele grupului de tineri la sediile Intel, Microsoft, IBM si HP, concursuri online, competitia Net Riders, lansarea Aliantei Digitale pentru Romania, competitia europeana Passion etc.

R: Care sunt motivele pentru care s-a luat decizia de prelungire a campaniei?

V.N.:  Prelungirea campaniei  a fost decisa de Comisia europeana la Conferinta eSkills Week 2012 de la Copenhaga din 30 martie 2012.  Motivatia tine in primul rand de participarea mare a cetatenilor europeni la diversele activitati incluse in campanie, care au vizat trei mari obiective: stimularea interesului tinerilor spre cariere bazate pe competente digitale, atragerea categoriilor de populatie aflata offline spre activitati online si impulsionarea folosirii de catre IMM-urilor a aplicatiilor de business online.

R: Este primul an in care Comisia Europeana prelungeste aceasta campanie. Care sunt asteptarile Comisiei in acest sens?

V.N.: Comisia europeana urmareste ca semnalul dat prin Campania eSkills Week din acest an sa fie continuat la nivelul Statelor membre cu programe concrete si constante de stimulare a cetatenilor in directia imbunatatirii aptitudinilor digitale si cresterea interesului fata de utilizarea tehnologiei informatiei si a internetului in activitatea profesionala si in viata de zi cu zi.

R: Care sunt actiunile pe care le veti desfasura in perioada urmatoare si care vor intregii programul de pana acum?

V.N.: Avem programate mai multe actiuni in randul studentilor (ASE si Politehnica) si, nu in ultimul rand, organizarea Conferintei de inchidere a “Saptamanii competentelor digitale” in 29 mai 2012 la care sunt invitati reprezentanti ai Comisiei europene, ai autoritatilor, partenerilor, tinerilor participanti la campanie si, bineinteles, mass-media.

R: Va continua si proiectul "Project Passion"?

V.N.: Da, avand in vedere interesul manifestat in randul tinerilor,  Competitia Passion va continua pana la 30 iunie 2012.

R: Cat de receptivi sunt tinerii - grupul tinta vizat de campania eSkills - la acest tip de programe? - ma refer la toate actiunile organizate cu ocazia acestei campanii

V.N.:  Ca si in editia 2010, tinerii participanti la campanie au demonstrat un interes deosebit pentru dezvoltarea competentelor digitale in vederea accesului pe o piata a muncii extrem de competitiva. Din aceasta perspectiva, vizitele efectuate la companiile de IT au fost foarte instructive si binevenite pentru elevi si studenti. La randul lor, companiile au fost interesate sa ia pulsul tinerei generatii si sa-si prezinte in detaliu profilul, ofertele de training, internship sau angajare.


Citeste mai multe despre     |   |   |   |   | 

  
1282 vizualizari
 • 0 (0 voturi)    
  Fianda Briliyandi (Sâmbătă, 7 august 2021, 12:13)

  Fianda Briliyandi [anonim]

  Good article, thanks for sharing, please visit
  <a href="https://ittelkom-sby.ac.id">
  our website </a>


TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii