Cristina Alexandru
Foto: CampusNews

​VIDEO Interviu Cristina Alexandru - project manager Startups.ro Studentii pot incepe o afacere pentru ca au acces la o retea imensa de companii

de Ovidiu Draghia CampusNews

Miercuri, 7 iulie 2010, 17:51    NEWS | INTERVIU

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Am discutat in redactia CampusNews cu Cristina Alexandru - project manager Startups.ro, despre beneficiile inceperii unei afaceri in actualul context economic, avantajele de care poate beneficia un student care doreste sa faca primii pasi in business si evitarea mirajului numit facilitati oferite de statul roman. Poti citi in acest text ideile principale din materialul video atasat la final.

​- Sfatuiesc un antreprenor sa inceapa o afacere pentru ca sunt niste nise de care poate profita datorita crizei. Serviciile merg bine, poati ajuta companiile sau persoanele sa treaca bine peste criza. Zona de produse, de exemple cele legate de reducerea costurilor si optimizare a afacerilor, merge bine.

- Firmele mari sunt concentrate acum pe supravietuire, nu pe lansarea unui produs similar celui pe care tu il poti lansa. Cand lucrurile se vor linisti in piata, ai deja alternative: poti continua sa cresti avand avantajul primului venit pe piata, poti sa vinzi etc.

- Daca nu ai bani, dar ai o idee, poti incepe o afacere. Sunt afacerile de tipul  "business-ul sunt eu", de tipul celor din online - de exemplu, un programator care lanseaza un soft ori in servicii pe partea de consultanta. Invers, ai bani, dar nu ai idei, atunci ai o problema pentru ca trebuie sa stii bine ce vrei sa faci. De asemenea, trebuie sa stabilesti ce vrei sa faci pe plan personal cand demarezi o afacere.

- Nu as recomanda bazarea pe facilitatile de stat, oricand pot disparea. E o lege a starterelor in Camera Deputatilor, dar nu stim cum va iesi. Ofera facilitati persoanelor pana in 35 de ani.

- Studentii au acces la o retea imensa de companii, de programe de business dedicate lor la care pot participa gratuit sau cu costuri minime. Ca student, ai riscuri mai mici decat daca esti absolvent. Poti face afacerea in timpul facultatii, daca esuezi poti merge mai usor mai departe. Pentru a avea acces la finantare, este nevoie sa cunoasca jucatorii din piata pe care vor activa, trebuie sa faca parteneriate si sa discute cu investitorii care sunt deschisi sa sprijine studentii. Recomand parteneriate intre studenti si afaceri in zona de servicii unde nu e nevoie de investitii mari. Din aceste afaceri, studentul poate invata foarte mult.


Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 

  
1184 vizualizari
 • 0 (0 voturi)    
  asadar (Joi, 8 iulie 2010, 9:50)

  tadi [anonim]

  mai fac o incercare. am postat ieri un comment care nu a aparut.
  poate apare acesta
  deci: cate business-uri a demarat doamna din imagine, in Romania, de cand a inceput criza si pana astazi, si cam de ce succes s-au bucurat acestea?
  • 0 (0 voturi)    
   proiecte C. A. (Joi, 8 iulie 2010, 11:03)

   Mishu [anonim] i-a raspuns lui tadi

   @tadi. ieri am avut aceeasi curiozitate si am facut ceea ce-ti sugerez si tie: search pe Google. ai sa afli ca a avut un parcurs profesional foarte bun, iar daca intri pe site-ul indicat in articol, startups.ro, gasesti toate informatiile pe care le doresti legate de C. A. Bafta!


TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii