Simona Dan
Foto: CampusNews

VIDEO Interviu Simona Dan, de la Rogalski Grigoriu Public Relations: Angajatorii cauta profilul online al candidatului

de Ovidiu Draghia CampusNews

Miercuri, 14 iulie 2010, 16:58    NEWS | INTERVIU

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Am discutat in redactia CampusNews cu Simona Dan, de la Rogalski Grigoriu Public Relations, despre importanta construirii unei identitati online, atu la angajare pentru candidati. Poti citi in acest text ideile principale din materialul video atasat la final.

​Importanta unei identitati online prin prisma angajarii
In calitate de angajator, acum o luna cautam sa-mi completez echipa cu un membru si primul loc vizat a fost din mediile sociale pentru ca doream o persoana care sa aiba abilitatea de a conversa cu consumatorii pentru brandul respectiv. Identitatea online e ca agenda de telefon pe care o aveau parintii nostri cand sunau ca sa obtina sau sa faca o recomandare. Identitatea online e o carte de vizita, e buletinul tau pe Internet.

Cui se adreseaza identitatea online?
Industriile creative sunt mai expuse: mass-media, PR, advertising, divertisment, iar abilitatile de relationare sunt cerute in job description. Dar si daca esti contabil ai nevoie de o identitate online. Prezenta acolo iti garanteaza obtinerea de noi joburi.

Cat de important este pentru angajator rezultatul obtinut via Google dupa cautarea numelui candidatului?
Am trimis un chestionar unui numar de 20 de candidati care vizau un post intr-o agentie de publicitate si am facut acelasi lucru cu un numar de 10 directori de agentii si persoane care recruteaza. Pentru primul grup de subiecti, prezenta in mediile sociale reprezenta al treilea mijloc pentru a obtine un job, dupa trimiterea unui CV si obtinerea unei recomandari. Angajatorii afirmau ca pentru ei recomandarea si profilul din online reprezinta primele criterii in a chema un candidat la interviu.

Multa lume se teme de afisarea identitatii online. Au de ce sa se teama punand niste informatii generale?
Normal ca nu. Retelele pun in contact niste oameni. Angajatorul vrea sa vada partea umana a candidatului: fotografii, modul de a relationa cu prietenii, spiriul sau si maniera de a conversa cu prietenii, lucruri care nu se vad in CV.

Argumente pentru a construi o identitate online
Consistenta e foarte importanta. Am vazut persoane care si-au facut un blog pe care apoi l-au abandonat. Decenta e importanta iarasi. Umorul creeaza un liant intre angajator si candidat. Mai multa proactivitate: daca te intereseaza un job, poti spune lucrul asta [in mediul online – n.red.]


Citeste mai multe despre     |   | 

  
1243 vizualizari

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii