Dinu Gheorghe si Ana Sarbu
Foto: CampusNews

​VIDEO Organizatorii proiectului Aspire Academy: "Ne asteptam la tineri care sa isi doreasca intotdeauna sa se reinventeze si care sa se diferentieze de ceilalti prin ideile pe care le au"

de Magda Barascu CampusNews

Miercuri, 8 iunie 2011, 12:47    NEWS | INTERVIU

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Ana Sarbu si Dinu Gheorghe sunt doi dintre organizatorii scolii de vara Aspire Academy. Intr-un interviu CampusNews, ei vorbesc despre cum a inceput proiectul initiat de tinerii romani absolventi si studenti ai universitatilor Harvard, Princeton si Georgetown si ce fel de studenti cauta pentru scoala lor de vara.Cum s-a nascut proiectul scolii de vara Aspire Academy?

Totul a inceput printr-o intalnire intre mai multi prieteni in care colega noastra Irina Anghel ne-a prezentat ideea ei de a face o scoala de vara in Romania pentru tinerii din facultati pe teme de antreprenoriat si leadership.

Ea fusese cu un an inainte la o scoala similara in Georgia, cu profesori de la Harvard, ne-a povestit despre ea si atunci am pus cap la cap ideile noastre cu sugestia ei si am reusit sa dam drumul la proiect. Aceasta a fost borna de inceput, kilometrul zero al proiectului nostru.

De ce Aspire Academy?

Am avut o lista mai lunga de nume si n-am vrut sa fie ceva foarte complicat. Am vrut sa sugeram tinerilor ca trebuie intotdeauna sa aspire catre ceva mai mult, sa depaseasca obstacolele, sa se depaseasca pe ei insisi in ceea ce fac. Si sa se lase inspirati de oamenii din jur si de modelele pe care le considera ei. Aceste modele pot fi chiar colegii lor.

Scoala de vara va avea continuitate in primul rand pentru cei 40 de participanti anuali pentru ca noi dorim sa le facem o baza de comunicare, le vom crea aceasta comunicare ulterioara scolii de vara. Speram ca programul nostru sa se repete, sa reusim sa facem aceasta scoala de vara in fiecare vara pentru cei 40 de tineri inspirationali.

Lectorii de la Harvard

Am avut parte de o echipa care s-a ocupat de aducerea profesorilor, am avut o lista cu foarte multi profesori carora le-am scris, deoarece noi am dorit sa-i aducem fara sa le platim ceva, fara sa le oferim un onorariu pentru aceasta scoala de vara. Am dorit sa aducem oameni care sa interactioneze cu tinerii, n-am dorit sa aducem profesori numai dupa nume, ci si dupa potentialul lor de lider de grup.

Profilul studentului la scoala de vara Aspire Academy

Nu avem un tipar. Iddea este sa gasesti oameni capabili care isi doresc sa faca ceva, sa faca o diferenta, care au idei pe care isi doresc sa si le exprime, si au anumite performante. Au dovedit prin activitatile lor ca au acest potential care poate fi explorat in continuare, pentru ca sunt la un inceput de drum.

Nu ne asteptam la tineri care sa fi avut o lista infinita de realizari, ne asteptam la tineri care sa vrea sa faca ceva, care au idei si vor sa le puna in aplicare. Ne asteptam la tineri care sa isi doreasca intotdeauna sa se reinventeze si care sa se diferentieze de ceilalti prin ideile pe care le au.
Citeste mai multe despre     |   |   | 

  
1152 vizualizari

VIDEO
Niciun videoclip
FOTO
Nicio imagine

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii