Cincinnati, SUA - stimulentele conteaza. Elevi platiti pentru a veni la liceu

de George Stefan CampusNews

Marţi, 14 februarie 2012, 17:54    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Un liceu din Cincinnati a hotarat sa isi plateasca elevii pentru ca acestia sa vina la scoala, anunta CBS.  Comunitatea Liceului Dohn a lansat un program in valoarea de 40.000 de dolari care sa stimuleze elevii.

Directorul scolii, Ken Furrier, a spus ca elevii vor primi carduri Visa pentru prezenta lor la cursuri, pentru venirea la timp la ore si pentru neimplicarea in scandaluri. Cei mari vor primi 25 de dolari, in timp ce liceenii din ciclul inferior vor primi 10 dolari.
 
De asemenea, scoala va depune cinci dolari intr-un cont de economii pentru fiecare elev care primeste cardul.

"Populatia de elevi de la noi este in proportie de 90 la suta saraca. Banii sunt importanti pentru ei. Nu putem sa predam daca acestia nu sunt aici", a mentionat Furrier.
 
"Eu cred ca multi dintre parinti trebuie sa realizeze ca acesti copii sunt saraci. Ei nu au toate beneficiile pe care copii din regiunile rezidentiale le au. Programul, care a inceput luni, isi arata deja beneficiile. Prezenta la cursuri a crescut cu 15% comparativ cu ziua de vineri", a adaugat Ken Furrier.
 
Ideea a apartinut, de fapt, elevilor liceului, care s-au declarat incantati sa fie rasplatiti pentru prezenta la cursuri.

"Sunt foarte bucuros ca voi primi bani. Ma face sa imi doresc sa vin la scoala la timp. Insa unii elevi nu au bani si acest lucru ii va ajuta. Este o idee buna", a declarat Arneqka Lester, in  varsta de 16 ani, pentru CBS.
 
Scoala a incercat aceasta idee dupa ce Departamentul pentru Educatie din Ohio a atribuit liceului in raportul sau statutul de urgenta ("academic emergency"), in conditiile in care, in anul scolar 2010-2011, doar 14% dintre elevii liceului au absolvit.

  
850 vizualizari

VIDEO
Niciun videoclip
FOTO
Nicio imagine

TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii