Impresii de la RIMME
Foto: CampusNews

RIMME: Universitatile de prestigiu pun mare pret pe anii de experienta in domeniu, nota de licenta, GMAT si examenele de limba

de Andreea Flintoaca HotNews.ro

Joi, 11 martie 2010, 17:44    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Pliante, filmulete, mape, prezentari Powerpoint, pixuri, ciocolatele si genti ecologice - universitatile straine si-au imbracat cat mai bine programele de master in speranta ca studentii participanti la targul RIMME vor fi interesati de ofertele lor. CampusNews a aflat care sunt criteriile pe care un student roman trebuie sa le indeplineasca si cat de greu sau usor poate fi admis la o facultate recunoscuta international.

Marea Britanie - London Metropolitan University cere medie de licenta peste 8

Din ce in ce mai multi studenti cauta programe de studiu in Marea Britanie. Procesul de admitere este destul de simplu, sustin reprezentantii universitatilor britanice, si presupune o medie peste 8 la licenta si un certificat de limba engleza recunoscut international. Costurile variaza intre 4.000 si 8.000 de lire si exista multiple variante de finantare. Mai mult decat atat, universitatile colaboreaza cu centrul de consiliere Study Abroad, din Bucuresti, care ofera consultanta gratis celor care vor sa plece la studii in Marea Britanie.

Olanda - Maastricht School of Management cere cel putin trei ani de experienta

Studentii care vor sa urmeze programele universitatii olandeze trebuie sa aiba patru ani de studii de licenta si cel putin trei ani de experienta. mai mult decat atat, ei trebuie sa detina un certificat de limba engleza, fie Toefl, fie IELTS, iar GMAT-ul ii poate propulsa direct spre bursa de merit. Chiar daca taxa este de 10.500 euro/an, reprezentantii universitatii sustin ca merita, avand in vedere ca la finalul studiilor absolventii vor avea un loc de munca asigurat in Olanda.

Italia - Universitatea Bucconi cere rezultate bune la GMAT

"Studentilor romani le lipseste curajul; de multe ori am senzatia ca ii descurajeaza taxa si e pacat, nu acesta ar trebui sa fie criteriul dupa care sa iti alegi facultatea. Exista mereu posibilitatea de a obtine o bursa sau de a face un imprumut, sub garantia facultatii. Exista foarte multe variante de finantare", sustine Ruxandra Pascu, studenta la Universitatea Bucconi. Pentru a fi admisi, studentii au nevoie de rezultatele testului GMAT si de 10.500 euro/an.

Dupa ce va termina programul de master, Ruxandra planuieste sa revina in tara: "Firmele de aici ofera salarii foarte bune. In Romania esti special daca ai terminat o facultate in afara; in Italia, toata lumea a terminat aceeasi facultate ca si mine si atunci e mult mai convenabil sa ma intorc. Viata e frumoasa, te obisnuiesti acolo, dar banul te atrage inapoi", povesteste ea.

Austria - Webster University cere certificat de limba straina si scrisori bune de recomandare

Admiterea in Austria nu este dificila pentru studentii romani. Tot ce le trebuie este sa fi absolvt o institutie acreditata, sa aiba note peste media (7-8 in sistemul romanesc de notare) si scrisori foarte bune de recomandare. Facultatea cere si un certificat de limba straina (Toefl, IELTS sau Cambridge). Preturile pentru programe de master si MBA variaza intre 21 si 28.000 de euro/an.

"Dupa Asutria, cei mai multi studenti vin din Romania si din Croatia", a declarat reprezentantul universitatii.
RIMME 2010
RIMME 2010
Foto: CampusNews

Franta - Reims Management School cauta experienta in domeniu si nivel bun de engleza

Cea mai bine cotata scoala de business din Franta cauta studenti care sa aiba un bun nivel de engleza, sa detina cel putin o diploma de licenta si sa aiba si experienta in domeniu. "Un MBA presuspune o experienta manageriala, presupune ca studentii stiu ce vor in ce priveste investitia in cariera lor si un foarte bun scor la GMAT. Am intalnit foarte multi studenti romani care au o pregatire mai degraba generala in economie si care mi-au spus: "Imi lipseste o viziune mai pragmatica asupra vietii economice" sau imi spun ca au lucrat, ca au avut si reusite, si esecuri si ca si-ar dori sa isi intregeasca experienta", povesteste Pascale Baudemont, cea acre se ocupa de procesul admiterii pentru MBA la Reims.

Preturile un program de master ajung pana la 25.000 de euro/an.

Targul RIMME are loc in fiecare an, in luna martie, si este organizat de grupul Educativa. Mai multe detalii gasiti aici. www.rimme.educativa.ro
Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 

  
3007 vizualizari
  • 0 (0 voturi)    
    GMAT este doar pentru specializari de management (Duminică, 17 octombrie 2010, 21:29)

    fLoreign [anonim]

    Pentru aproape tot restul specializarilor, intrebarea este daca GRE si Subject GRE, care sunt valabile in spatiul SUA, raman valabile si in Europa de Vest.


TOP5

Ultimele
stiri
    Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii