Dinu Gheorghe
Foto: CampusNews

Organizatorul proiectului Aspire Academy, Dinu Gheorghe, a discutat online despre importanta scolilor de vara si de ce au ales sa se concentreze pe leadership si antreprenoriat

de Magda Barascu CampusNews

Luni, 6 iunie 2011, 12:03    NEWS | INTALNIRI ONLINE

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Noua tineri romani, absolventi ai universitatilor Harvard, Princeton sau Georgetown s-au gandit sa organizeze o scoala de vara in Romania, cu profesori americani, la care sa participe gratuit 40 de tineri din Europa de Est. Cum te poti inscrie la aceasta scoala de vara si de ce ai nevoie pentru a stapani arta negocierii? Cum se creeaza un mediu de leadership si management? Dinu Gheorghe a discutat online despre organizarea scoalii de vara si de ce au ales sa se concentreze pe leadership si antreprenoriat.

Scoala de vara Aspire Academy vrea sa ofere studentilor din Romania oportunitatea de a lua contactul intr-o forma activa si antrenanta cu un alt sistem de formare si dezvoltare. Proiectul a fost demarat de un grup de absolventi romani care au urmat cursurile unor universitati din strainatate.

Aspire Academy este o scoala de vara desfasurata la Poiana Brasov in perioada 26 iulie - 3 august 2011 care va reuni profesori de la Universitate Harvard si experti romani din diferite domenii si ii va pune in legatura cu studenti de la universitatile din Romania si Europa de Est.

Echipa de lectori de la Harvard va sustine cursuri si va facilita discutii pe marginea unor studii-de-caz pe teme precum - crearea unui mediu de leadership si management- sau - introducere in arta negocierii.

Inscrierea se va face pe baza de aplicatie online pe site-ul www.aspireacademy.ro, iar toti candidatii admisi vor primi bursa integrala, acoperindu-se atat costurile de participare cat si cele de cazare si masa.

Termenul limita pentru inscrieri este 15 iunie. Pentru admitere sunt necesare cunostinte avansate de limba engleza.

Dinu Gheorghe este absolvent al Warwick Business School din Marea Britanie si are un Master in Finance la Instituto Empresa din Madrid.
Citeste mai multe despre     |   |   |   | 

  

Întrebări puse de cititorii CampusNews.ro:


 • Întrebarea nr. 1 Diana

  Ce profesori de la Harvard urmeaza sa tina cursuri si despre ce vor vorbi?

  Multumesc


  • Dinu Gheorghe

   Profesorii cu biografiile ii gasiti pe pagina noastra de internet www.aspireacademy.ro la partea de "Faculty".

   Cursurile se vor baza pe teme principale ca Finante, Marketing, Organisational Behaviour, Negociere, insa vom avea si o parte practica, in care studentii vor invata sa scrie un CV, sa negocieze, sa lucreze in echipa si sa interactioneze unii cu altii.

   Profesorii de la Harvard vor preda pe baza studiilor de caz.


 • Întrebarea nr. 2 Bogdan Dumitru

  1. care sunt conditiile pentru a fi admis la aceasta scoala de vara?
  2. daca studiez inafara Romaniei pot participa?


  • Dinu Gheorghe

   1. Conditiile le puteti gasi pe website-ul www.aspireacademy.ro la pagina de aplicatii.

   2. Scoala se adreseaza in principal tinerilor care studiaza in Romania, insa acceptam aplicatii de la tineri romani exceptionali de pretutindeni.


 • Întrebarea nr. 3 gigix

  Care sunt conditiile de inscriere la aceasta scoala de vara? am vazut si un materila la Protv si as dori sa stiu mai multe.
  va multumesc


  • Dinu Gheorghe

   Conditiile le puteti gasi pe website la www.aspireacademy.ro la pagina de aplicatii. In principiu, studentii trebuie sa fie inscrisi la facultate, sa aiba dorinta de a-si pune in practica ideile si sa aiba cunostiinte de limba engleza.


 • Întrebarea nr. 4 oana daniela

  De ce ati organizat aceasta scoala de vara in jurul temelor de leadership si antreprenoriat? nu sunt prea multe scoli de vara pe leadership?


  • Dinu Gheorghe

   Aspire Academy se bazeaza pe un alt gen de leadership si antreprenoriat, nu doar de tip corporatist si profesional. A fi lider sau antreprenor nu inseamna doar a fi directorul unei companii, ci o persoana care gaseste solutii inovative si moduri in care sa-si puna ideile in practica, sa le transmita celor din jurul sau, sa lucreze in echipa si sa devina un model pentru ceilalti.


  • Dinu Gheorghe

   Majoritatea scolilor de leadership si antreprenoriat din Romania se adreseaza oamenilor care deja au experienta in piata muncii si a afacerilor. Noi am dori sa ne adresam tinerilor studenti cu potential si ambitii de antreprenori si lideri.


 • Întrebarea nr. 5 Marcel

  Cum v-a venit ideea infiintarii unei astfel de scoli?
  Cautati studenti cu un anume profil?


  • Dinu Gheorghe

   Ideea scolii de vara a venit in urmei unei discutii cu initiatoarea proiectului, Irina Anghel, care ne-a povestit despre experienta sa la o scoala de vara in Georgia. Am remarcat dorinta tinerilor romani de a-si exprima ideile si de a lua initiativa. Noi contribuim prin invitarea unor profesori de la Harvard si a unor personalitati locale cu care stundetii vor putea lua contact. De asemenea, dorim sa-i punem in legatura si cu alti studenti romani si internationali.

   Cel mai important dorim ca legaturile create in timpul scolii de vara sa se continue si in viitor, prin crearea unei baze de comunicare.

   Nu cautam studenti cu un anumit profil. Consideram ca antreprenoriatul si leadership-ul se pot demonstra in orice domeniu al vietii.


 • Întrebarea nr. 6 Ana Maria

  Ce speakeri romani vor fi si ce teme de discutie vor aborda? Cat de greu este pentru niste tineri sa organizeze o astfel de scoala? V-a ajutat cineva?
  bafta


  • Dinu Gheorghe

   Lista de speakeri o puteti gasi pe website la www.aspireacademy.ro. Fiecare isi va impartasi experientele de viata si profesionale.

   Orice devine mai usor atunci cand te hotarasti sa pui in aplicare ideile in care crezi. Am avut si obstacole de comunicare si organizationale, insa am reusit sa colaboram, sa ne ascultam unii pe altii si sa gasim solutii inovative pentru a ne rezolva problemele.

   Ne-am sustinut unii pe altii si am primit suportul sponsorilor si partenerilor media.


 • Întrebarea nr. 7 asdf

  din moment ce Aspire Academy este marca celebra la nivel mondial... www.aspire.qa.

  Sau poate ma insel... sau poate aveti vreo legatura cu originalul?....


  • Dinu Gheorghe

   Sunteti constienti ca exista alte organizatii cu numele de Aspire Academy, precum academia de sporturi din Qatar sau academii de arta, insa nu avem legatura cu ele.

   Am ales acest nume deoarece dorim sa reprezinte ambitiile studentilor care cred in proiectul nostru. Vrem ca acestia sa aspire sa devina lideri si sa se lasa inspirati de oameni de la care au ce invata.


 • Întrebarea nr. 8 Alina Damaschin

  Sunt studenta in anul I la SNSPA si as dori sa particip. Care sunt conditiile de participare si care este programul de desfasurae?
  multumesc


  • Dinu Gheorghe

   Conditiile le puteti gasi pe website la www.aspireacademy.ro la pagina de aplicatii. Una dintre conditii este ca studentii sa fie inscrisi la facultate si sa aiba cunostiine de limba engleza.


 • Întrebarea nr. 9 danila prepeleac

  Aveti idee cum au fost alese studiile de caz pe marginea carora vor vorbi lectorii de la Harvard?


  • Dinu Gheorghe

   Majoritatea studiilor de caz vor fi scrise de catre profesorii de la Harvard si gandite special pentru tinerii studenti din Europa de Est.


 • Întrebarea nr. 10 vorbitu

  Cate locuri sunt pentru studentii romani?


  • Dinu Gheorghe

   In total sunt 40 de locuri, minim 30 pentru studentii romani, iar restul pentru studenti din Europa Centrala si de Est.


 • Întrebarea nr. 11 Dana

  Cum se va desfasura procesul de selectie? Ce va conta mai mult din aplicatie si cine va decide care este studentul potrivit pentru aceasta scoala de vara?


  • Dinu Gheorghe

   Procesul de selectie se va desfasura in trei etape:
   1. aplicatiile vor fi revizuite de doua echipe
   2. aplicatiile care trec de prima etapa vor fi invitati la un interviu telefonic sau in persoana.
   3. verificarea veridicitatii informatiilor furnizate in aplicatii

   Detaliile de selectie le poti gasi pe website la www.aspireacademy.ro la pagina de aplicatii.


 • Întrebarea nr. 12 Andreea

  Care este diferența dintre experiențele de leadership din România și cele din străinătate?

  Mulțumesc


  • Dinu Gheorghe

   In strainatate exista mai multa oportunitati pentru studenti de a lua initiativa, inca din liceu si facultate. Studentii din Romania au foarte mult potential care nu este explorat.


 • Întrebarea nr. 13 Andreea Archip

  Este extraordinar sa vezi ca sunt oameni care investesc in asa ceva!

  Intrebarile pe care le am sunt:
  1. Exista criterii eliminatorii?
  2. Sunt necesare recomandari?

  Multumesc si inca o data, impartasesc cu voi ca ma bucur sa vad o astfel de initiativa! Sunt sigura ca va exista un knowledge transfer de valoare foarte mare!

  Andreea


  • Dinu Gheorghe

   1. Sunt necesare cunostiintele de limba engleza.
   2. Nu neaparat, insa orice informatie in plus care ne poate oferi mai multe detalii despre aplicant poate fi prezentata in spatiul destinat celui de al doilea eseu.

   Noi va multumim voua pentru sustinere si va asteptam cu aplicatii :).


 • Întrebarea nr. 14 Marina Iulia

  La cate scoli de vara ati participat?
  Ce credeti ca s-a imbunatatit in programa actualei scoli
  fata de cele la care ati participat ?

  Multumesc


  • Dinu Gheorghe

   Membii echipei au participat la scoli de vara din Romania si strainatate si au avut si experiente de practica.

   Conceptul nostru de scoala de vara este unic in Romania doarece imbina procesul de predare de la Harvard cu experiente ale unor oameni de succes si cu tehnici de predare inovativa. Aspire Academy pune accentul in special pe continuarea dezvoltarii membrilor si dupa incheierea programului.
   Proiectul Aspire Academy se bazeaza pe ideile de sustenabilitate si continuitate.


 • Întrebarea nr. 15 sally

  proiectul se sustine integral din spoonsori? Care e modelul de business?


  • Dinu Gheorghe

   Da, iar sponsorii ii puteti gasi pe website-ul nostru www.aspireacademy.ro.

   Prin suportul sponsorilor, vom reusi sa oferim 40 de burse integrale pentru studentii admisi.

   Aceasta scoala de vara nu este o afacere, deci ar fi gresit sa spunem ca avem un model de business.


 • Dragos

  Sunt student in anul 1 implicat in foarte multe actiuni de voluntariat. Conteaza in procesul de aplicatie?
  Ati putea sa ne impartasiti din experientele dvs si ale colegilor dumneavoastra de ce sunt folositoare scolile de vara? Cum v-au ajutat pe dumneavoastra scolile de vara la care ati participat?
  multumesc

6405 vizualizari
 • lectori harvard (Luni, 6 iunie 2011, 13:40)

  Diana [anonim]

  Ce profesori de la Harvard urmeaza sa tina cursuri si despre ce vor vorbi?

  Multumesc
  • raspuns (Marţi, 7 iunie 2011, 12:33)

   Dinu Gheorghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui Diana

   Profesorii cu biografiile ii gasiti pe pagina noastra de internet www.aspireacademy.ro la partea de "Faculty".

   Cursurile se vor baza pe teme principale ca Finante, Marketing, Organisational Behaviour, Negociere, insa vom avea si o parte practica, in care studentii vor invata sa scrie un CV, sa negocieze, sa lucreze in echipa si sa interactioneze unii cu altii.

   Profesorii de la Harvard vor preda pe baza studiilor de caz.
 • 2 intrebari (Luni, 6 iunie 2011, 13:41)

  Bogdan Dumitru [anonim]

  1. care sunt conditiile pentru a fi admis la aceasta scoala de vara?
  2. daca studiez inafara Romaniei pot participa?
  • raspuns (Marţi, 7 iunie 2011, 12:35)

   Dinu Gheorghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui Bogdan Dumitru

   1. Conditiile le puteti gasi pe website-ul www.aspireacademy.ro la pagina de aplicatii.

   2. Scoala se adreseaza in principal tinerilor care studiaza in Romania, insa acceptam aplicatii de la tineri romani exceptionali de pretutindeni.
 • conditii (Luni, 6 iunie 2011, 15:10)

  gigix [anonim]

  Care sunt conditiile de inscriere la aceasta scoala de vara? am vazut si un materila la Protv si as dori sa stiu mai multe.
  va multumesc
  • raspuns (Marţi, 7 iunie 2011, 12:39)

   Dinu Gheorghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui gigix

   Conditiile le puteti gasi pe website la www.aspireacademy.ro la pagina de aplicatii. In principiu, studentii trebuie sa fie inscrisi la facultate, sa aiba dorinta de a-si pune in practica ideile si sa aiba cunostiinte de limba engleza.
 • ? (Luni, 6 iunie 2011, 15:13)

  oana daniela [anonim]

  De ce ati organizat aceasta scoala de vara in jurul temelor de leadership si antreprenoriat? nu sunt prea multe scoli de vara pe leadership?
  • raspuns (Marţi, 7 iunie 2011, 12:44)

   Dinu Gheorghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui oana daniela

   Aspire Academy se bazeaza pe un alt gen de leadership si antreprenoriat, nu doar de tip corporatist si profesional. A fi lider sau antreprenor nu inseamna doar a fi directorul unei companii, ci o persoana care gaseste solutii inovative si moduri in care sa-si puna ideile in practica, sa le transmita celor din jurul sau, sa lucreze in echipa si sa devina un model pentru ceilalti.
  • completare (Marţi, 7 iunie 2011, 12:46)

   Dinu Gheorghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui oana daniela

   Majoritatea scolilor de leadership si antreprenoriat din Romania se adreseaza oamenilor care deja au experienta in piata muncii si a afacerilor. Noi am dori sa ne adresam tinerilor studenti cu potential si ambitii de antreprenori si lideri.
 • cum (Luni, 6 iunie 2011, 15:57)

  Marcel [anonim]

  Cum v-a venit ideea infiintarii unei astfel de scoli?
  Cautati studenti cu un anume profil?
  • raspuns (Marţi, 7 iunie 2011, 12:55)

   Dinu Gheorghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui Marcel

   Ideea scolii de vara a venit in urmei unei discutii cu initiatoarea proiectului, Irina Anghel, care ne-a povestit despre experienta sa la o scoala de vara in Georgia. Am remarcat dorinta tinerilor romani de a-si exprima ideile si de a lua initiativa. Noi contribuim prin invitarea unor profesori de la Harvard si a unor personalitati locale cu care stundetii vor putea lua contact. De asemenea, dorim sa-i punem in legatura si cu alti studenti romani si internationali.

   Cel mai important dorim ca legaturile create in timpul scolii de vara sa se continue si in viitor, prin crearea unei baze de comunicare.

   Nu cautam studenti cu un anumit profil. Consideram ca antreprenoriatul si leadership-ul se pot demonstra in orice domeniu al vietii.
 • curiozitati (Luni, 6 iunie 2011, 16:05)

  Ana Maria [anonim]

  Ce speakeri romani vor fi si ce teme de discutie vor aborda? Cat de greu este pentru niste tineri sa organizeze o astfel de scoala? V-a ajutat cineva?
  bafta
  • raspuns (Marţi, 7 iunie 2011, 13:02)

   Dinu Gheorghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ana Maria

   Lista de speakeri o puteti gasi pe website la www.aspireacademy.ro. Fiecare isi va impartasi experientele de viata si profesionale.

   Orice devine mai usor atunci cand te hotarasti sa pui in aplicare ideile in care crezi. Am avut si obstacole de comunicare si organizationale, insa am reusit sa colaboram, sa ne ascultam unii pe altii si sa gasim solutii inovative pentru a ne rezolva problemele.

   Ne-am sustinut unii pe altii si am primit suportul sponsorilor si partenerilor media.
 • Cum va permiteti sa folositi acest nume?... (Luni, 6 iunie 2011, 17:04)

  asdf [anonim]

  din moment ce Aspire Academy este marca celebra la nivel mondial... www.aspire.qa.

  Sau poate ma insel... sau poate aveti vreo legatura cu originalul?....
  • raspuns (Marţi, 7 iunie 2011, 13:07)

   Dinu Gheorghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui asdf

   Sunteti constienti ca exista alte organizatii cu numele de Aspire Academy, precum academia de sporturi din Qatar sau academii de arta, insa nu avem legatura cu ele.

   Am ales acest nume deoarece dorim sa reprezinte ambitiile studentilor care cred in proiectul nostru. Vrem ca acestia sa aspire sa devina lideri si sa se lasa inspirati de oameni de la care au ce invata.
 • ... (Luni, 6 iunie 2011, 18:16)

  Alina Damaschin [anonim]

  Sunt studenta in anul I la SNSPA si as dori sa particip. Care sunt conditiile de participare si care este programul de desfasurae?
  multumesc
  • raspuns (Marţi, 7 iunie 2011, 13:10)

   Dinu Gheorghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alina Damaschin

   Conditiile le puteti gasi pe website la www.aspireacademy.ro la pagina de aplicatii. Una dintre conditii este ca studentii sa fie inscrisi la facultate si sa aiba cunostiine de limba engleza.
 • study0case (Marţi, 7 iunie 2011, 8:55)

  danila prepeleac [anonim]

  Aveti idee cum au fost alese studiile de caz pe marginea carora vor vorbi lectorii de la Harvard?
  • raspuns (Marţi, 7 iunie 2011, 13:12)

   Dinu Gheorghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui danila prepeleac

   Majoritatea studiilor de caz vor fi scrise de catre profesorii de la Harvard si gandite special pentru tinerii studenti din Europa de Est.
 • studenti ro vs straini (Marţi, 7 iunie 2011, 8:56)

  vorbitu [anonim]

  Cate locuri sunt pentru studentii romani?
  • raspuns (Marţi, 7 iunie 2011, 13:13)

   Dinu Gheorghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui vorbitu

   In total sunt 40 de locuri, minim 30 pentru studentii romani, iar restul pentru studenti din Europa Centrala si de Est.
 • selectie (Marţi, 7 iunie 2011, 8:59)

  Dana [anonim]

  Cum se va desfasura procesul de selectie? Ce va conta mai mult din aplicatie si cine va decide care este studentul potrivit pentru aceasta scoala de vara?
  • raspuns (Marţi, 7 iunie 2011, 13:19)

   Dinu Gheorghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui Dana

   Procesul de selectie se va desfasura in trei etape:
   1. aplicatiile vor fi revizuite de doua echipe
   2. aplicatiile care trec de prima etapa vor fi invitati la un interviu telefonic sau in persoana.
   3. verificarea veridicitatii informatiilor furnizate in aplicatii

   Detaliile de selectie le poti gasi pe website la www.aspireacademy.ro la pagina de aplicatii.
 • întrebare (Marţi, 7 iunie 2011, 9:25)

  Andreea [anonim]

  Care este diferența dintre experiențele de leadership din România și cele din străinătate?

  Mulțumesc
  • raspuns (Marţi, 7 iunie 2011, 13:25)

   Dinu Gheorghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andreea

   In strainatate exista mai multa oportunitati pentru studenti de a lua initiativa, inca din liceu si facultate. Studentii din Romania au foarte mult potential care nu este explorat.
 • Super initiativa! (Marţi, 7 iunie 2011, 10:44)

  Andreea Archip [anonim]

  Este extraordinar sa vezi ca sunt oameni care investesc in asa ceva!

  Intrebarile pe care le am sunt:
  1. Exista criterii eliminatorii?
  2. Sunt necesare recomandari?

  Multumesc si inca o data, impartasesc cu voi ca ma bucur sa vad o astfel de initiativa! Sunt sigura ca va exista un knowledge transfer de valoare foarte mare!

  Andreea
  • raspuns (Marţi, 7 iunie 2011, 13:29)

   Dinu Gheorghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andreea Archip

   1. Sunt necesare cunostiintele de limba engleza.
   2. Nu neaparat, insa orice informatie in plus care ne poate oferi mai multe detalii despre aplicant poate fi prezentata in spatiul destinat celui de al doilea eseu.

   Noi va multumim voua pentru sustinere si va asteptam cu aplicatii :).
 • conteaza voluntariatul? (Marţi, 7 iunie 2011, 11:08)

  Dragos [anonim]

  Sunt student in anul 1 implicat in foarte multe actiuni de voluntariat. Conteaza in procesul de aplicatie?
  Ati putea sa ne impartasiti din experientele dvs si ale colegilor dumneavoastra de ce sunt folositoare scolile de vara? Cum v-au ajutat pe dumneavoastra scolile de vara la care ati participat?
  multumesc
  • raspuns (Marţi, 7 iunie 2011, 13:34)

   Dinu Gheorghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui Dragos

   Da, mai ales ca in Romania voluntariatul ia amploare. Prin munca de voluntar poti demonstra adevarate calitati de lider.

   Puteti gasi cateva dintre experientele noastre pe pagina de biografii a echipei la www.aspireacademy.ro. Scolile de vara si cursurile ne-au deschis noi orizonturi, ne-au oferit posibilitatea sa cunoastem oameni exceptionali, sa lucram in echipa, sa respectam parerile colegilor nostri si sa reusim sa ne exprimam punctele de vedere intr-un mod coerent si eficient.
 • transfer de experienta (Marţi, 7 iunie 2011, 12:07)

  Marina Iulia [anonim]

  La cate scoli de vara ati participat?
  Ce credeti ca s-a imbunatatit in programa actualei scoli
  fata de cele la care ati participat ?

  Multumesc
  • raspuns (Marţi, 7 iunie 2011, 13:43)

   Dinu Gheorghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui Marina Iulia

   Membii echipei au participat la scoli de vara din Romania si strainatate si au avut si experiente de practica.

   Conceptul nostru de scoala de vara este unic in Romania doarece imbina procesul de predare de la Harvard cu experiente ale unor oameni de succes si cu tehnici de predare inovativa. Aspire Academy pune accentul in special pe continuarea dezvoltarii membrilor si dupa incheierea programului.
   Proiectul Aspire Academy se bazeaza pe ideile de sustenabilitate si continuitate.
 • behinthe scenes (Marţi, 7 iunie 2011, 12:51)

  sally [anonim]

  proiectul se sustine integral din spoonsori? Care e modelul de business?
  • raspuns (Marţi, 7 iunie 2011, 13:47)

   Dinu Gheorghe [hotnews.ro] i-a raspuns lui sally

   Da, iar sponsorii ii puteti gasi pe website-ul nostru www.aspireacademy.ro.

   Prin suportul sponsorilor, vom reusi sa oferim 40 de burse integrale pentru studentii admisi.

   Aceasta scoala de vara nu este o afacere, deci ar fi gresit sa spunem ca avem un model de business.


TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii