Stefan Vlaston
Foto: Arhiva personala

Ion Haiduc: Academia Romana are prin lege indemnizatii/ Stefan Vlaston: Replica la raspunsul Academiei Romane

Luni, 15 martie 2010, 20:17    NEWS | STIRI

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

Presedintele Academiei Romane, Ionel Haiduc, a declarat, luni, pentru Mediafax ca institutia beneficiaza prin lege de indemnizatii pentru membrii ei, care insa "nu imbogatesc pe nimeni", dupa ce asociatia Edu Cer a solicitat Guvernului eliminarea finantarii de la buget pentru diversele "Academii". Asociatia EDU CER nu contesta legalitatea indemnizatiilor acordate membriilor Academiei Romane, ci moralitatea acordarii lor, in conditiile crizei economice severe si a faptului ca foarte multi tineri cercetatori si profesori nu au slujbe de loc.

Academicienii sunt specialisti de inalta clasa si nu vad de ce trebuie sa beneficieze de indemnizatii de la stat, in rand cu alti “asistati” sociali, care nu-si pot obtine prin munca proprie cele necesare traiului.

In plus, s-a produs o inflatie de Academii, toate infiintate prin lege si probabil vor mai urma si altele, ceea ce demonetizeaza si decredibilizeaza conceptul traditional, la originea acestei inflatii aflandu-se intentia de a beneficia de indemnizatii din bani publici.

Cercetarea si invatamantul superior romanesc se afla pe ultimele locuri in clasamente internationale credibile si general acceptate, pozitii ce pot fi obtinute si fara alocari speciale de la bugetul statului.

Ne asteptam la o renuntare voluntara la propriile indemnizatii, in favoarea tinerilor care acum isi incep cariera, fara nici un sprijin material din partea statului. Ei chiar au nevoie de “asistenta”, fiind la inceput de drum in viata familiala si profesionala. 

Titlul de academician este unul de onoare, componenta pecuniara, reprezentata de indemnizatie,  abia il duce in derizoriu.

Un academician castiga, de regula, un salariu de 6000 lei din invatamantul superior, 6000 lei indemnizatia de academician, alte mii daca conduce un institut sau sectie a unui institut de cercetari, indemnizatia de merit pe viata de 2000 lei si alte sume din activitati de creatie corespunzatoare specializarii.

Un minim gest de solidaritate, in amintirea perioadei cand erau la inceput de cariera, ar fi demonstrat si caracter, in afara competentelor stiintifice.
Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 

  
3263 vizualizari
 • -1 (1 vot)    
  "de loc"?? (Luni, 15 martie 2010, 20:33)

  Mistrie [anonim]

  a dracu ea limba romana.. "si a faptului ca foarte multi tineri cercetatori si profesori nu au slujbe DE LOC."
 • 0 (0 voturi)    
  da' slujbe ... (Luni, 15 martie 2010, 20:34)

  Alex [anonim]

  de mod, de timp sau de scop sunt?
 • 0 (0 voturi)    
  Academicianul Vlaston (Luni, 15 martie 2010, 21:12)

  Tambrean Ioan [anonim]

  Domnule Vlaston nu-i asa ca dumneavoastra ca un profesor de liceu cu dragoste de meserie si de elevi va visati si academician?. Se costata insa ca distanta fiind prea mare nu va ramane decat sa faceti comentarii si iar comentarii. Ele pot traduce bine povestea cu vulpea si strugurii...
  • 0 (0 voturi)    
   Academicieni de toata jena!!! (Luni, 15 martie 2010, 22:13)

   cora [anonim] i-a raspuns lui Tambrean Ioan

   Cand maimutoii astia din Academia Romana vor castiga si ei un premiu Nobel atunci sa vorbeasca. Sunteti jalnici !!!!!
   • 0 (0 voturi)    
    trist (Miercuri, 19 mai 2010, 14:12)

    Ioana [anonim] i-a raspuns lui cora

    Nu sunt jalnici, doar profitori. Sunt persoane decedate de cel putin 2 ani de zile si primesc indemnizatii de merit platite de Academia Romana.

    VASILESCU VASILE este pe lista indemnizatiilor de merit si a decedat acum doi ani de zile.

    Se primesc indemnizatii de merit si post-mortem, domnule Academician?

    RUSINE!
    • 0 (0 voturi)    
     mizerabil! (Miercuri, 11 august 2010, 7:49)

     Mircea [anonim] i-a raspuns lui Ioana

     Aveti dreptate, stimata Doamna! Dar credeti ca se sinchiseste cineva?

     Domnule Haiduc, exista indemnizatii prin lege, asa cum spuneti. Dar, exista aceste indemnizatii si post-mortem? De ce nu va deranjati sa raspundeti? Este posibil ca o persoana decedata sa se gaseasca pe astfel de lista? Unde merg banii? Ii intretineti mormantul?

     Sa va fie rusine!
    • 0 (0 voturi)    
     mizerie (Joi, 16 septembrie 2010, 13:04)

     Ion [anonim] i-a raspuns lui Ioana

     stai linistit domnule, ca nu-ti raspunde nimeni.

     Doar nu vrei sa se deranjeze cineva sa vada cum de un mort primeste inca indemnizatie de merit.

     VASILESCU VASILE-decedat!Primeste indemnizatie de merit. Unde merge aceasta indemnizatie? Cine o incaseaza? Sunt lucruri care se stiu, stati linistit.
  • 0 (0 voturi)    
   Stimabile, dumneata te visezi sluga sau (Luni, 15 martie 2010, 22:49)

   Grammaticus [anonim] i-a raspuns lui Tambrean Ioan

   om independent?
  • 0 (0 voturi)    
   Nu ma visez (Marţi, 16 martie 2010, 7:24)

   Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui Tambrean Ioan

   Mai mult decat sunt. Si, mai ales, nu ma visez cu mana intinsa la "ajutoare de stat".
   Am mandria sa-mi castig singur existenta.
  • 0 (0 voturi)    
   un cretin (Miercuri, 8 septembrie 2010, 13:36)

   marian [anonim] i-a raspuns lui Tambrean Ioan

   asta este un mitocan. mai ia si el niste bani in plus. Ca si cei morti care inca sunt pe lista indemnizatiilor de merit.
   RUSINE, bai ticalosilor!
 • 0 (0 voturi)    
  "membriilor" (Luni, 15 martie 2010, 21:14)

  Ion I [anonim]

  :)
 • 0 (0 voturi)    
  ca sa benefieze si statul (Luni, 15 martie 2010, 21:15)

  Ion I [anonim]

  nu sa lucreze doar pentru altii..

  "Academicienii sunt specialisti de inalta clasa si nu vad de ce trebuie sa beneficieze de indemnizatii de la stat, in rand cu alti “asistati” sociali, care nu-si pot obtine prin munca proprie cele necesare traiului. "
  • 0 (0 voturi)    
   Exemple (Marţi, 16 martie 2010, 7:21)

   Stefan Vlaston [anonim] i-a raspuns lui Ion I

   In care statul a beneficiat sau beneficiaza?
 • 0 (0 voturi)    
  oare au valoare? (Luni, 15 martie 2010, 22:32)

  GoPo [anonim]

  Academicienii nostri, daca ar fi cu adevarat valorosi, s-ar finanta prin contractele castigate, mai ales internationale. Dar oare au valoare, daca stau la banii statului si au doar tendinta de a se "multiplica"?
 • 0 (0 voturi)    
  ticaloshia cea mare a kkdemicienilor.... (Luni, 15 martie 2010, 22:34)

  lucid [anonim]

  ....nu e ca-si umfla buzunarele cu tot felul de sinecuri, cei mai multzi fiind deja biete epave intelectuale, dar extrem de rapace financiar, ci ca NU SE IMPLICA DELOC IN PROBLEMELE CRUCIALE ALE INVATZAMANTULUI SI CERCETARII. A auzit cineva vreodata de o pozitzie a kkdemiei in legatura cu Legea Educatziei? Dar cu marea escrocherie Spiru Haret? Cu coruptzia generalizata din invatzamantul pretins universitar din rrrom-inika? Cu impostura generalizata din "evaluarea" si alocarea fondurilor pentru cercetare?
  Mucles total, caci kkdemicienii sunt printre marii profitori ai imposturii si coruptziei "universitare" si "stiintzifice" de azi.
 • 0 (0 voturi)    
  Actualitatea clasicilor (Luni, 15 martie 2010, 22:52)

  kkdemia [anonim]

  Teoria formelor fara fond se potriveste astazi de minune realitatilor noastre. Academicieni fara opera, paraziti in sosoni, lepre cu staif. Sunt daca nu maestri atunci maistri in domeniul 'minte-ma frumos'. Iti pot vorbi de Moisil si Pastorel in timp ce iti fura portofelul... Concret sunt kkdemicieni fara nicio carte publicata intr-o editura centrala, fara niciun articol ISI, fara nimic creat 100% de ei. S-au ridicat furand munca celor din jur, si pupand in fund sefii. Mari derbedei... Totusi niste forme ferme si corecte poate ar duce la cristalizarea (in timp) a unui fond. Insa formele actuale sunt ele insele putrede, legea fiind facuta de ei, adica de kkdemicieni care spun "Mai lasa piranda, kkdemia aia, si pune mana pe o carte, si fa un cornet..."
 • 0 (0 voturi)    
  Academia are un patrimoniu URIAS! (Luni, 15 martie 2010, 22:52)

  Grammaticus [anonim]

  de exemplu hotelul Monte Nelly din Bucuresti, a carui cladire este a Fundatiei Elias, ce face parte din Acad. Ro, spatiile Salii Dalles, unde functioneaza libraria NOI, etc.
  ISI POATE PLATI OAMENII DIN PROPRIII BANI.
  In plus, d-l Basescu a trecut la BUGET O NOUA ACADEMIE!!!! de ce???
 • 0 (0 voturi)    
  scrisoare adresata domnului Haiduc (Marţi, 16 martie 2010, 10:08)

  Prof. dr. Gigel Militaru [anonim]

  Sunt membru fondator Edu Cer si i-am trimis domnului Haiduc o scrisoare in nume propriu. O puteti citi fie pe e-grupul edu cer, fie pe blogul meu http://gigelmilitaru.wordpress.com/2010/03/14/edu-cer-pozitie-morala-si-solicitare-guvernului/#comments fie pe forumul ministerului la http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=125688

  Cineva, sigur in grupul celor lezati, il acuza pe domnul Vlason ca vrea sa fie ... academician! JENANTE acuze.

  Il stiu pe omul asta de peste 6 ani si mai rar profesori corecti, cinstiti si onesti ca el! E un simplu profesor de liceu, este presedintele Edu Cer si a demonstrat prin actiunile domniei sale ca are ceea ce putini mari sefi academici nu au; are CARACTER Stefan Vlaston.
 • 0 (0 voturi)    
  AOSR (Miercuri, 26 mai 2010, 9:25)

  Vasile Zarnescu [anonim]

  Domnule Stefan Vlaston,
  V-am trimis pe adresa dvs. de e-mail de la Edu Cer articolele mele despre AOSR, aparute pe citeva site-uri, inclusiv aici: http://ro.altermedia.info/coruptie/de-cine-i-este-frica-presedintelui-aosr_18863.html; http://ro.altermedia.info/coruptie/cine-conduce-aosr-o-agramata-sau-un-papa-lapte_19024.html; http://ro.altermedia.info/politica/imaginea-aosr-slutita-in-mass-media_19230.html; http://ro.altermedia.info/politica/aosr-o-gaura-neagra-in-buget_19612.html.
  Dupa ce le cititi, puteti sa-mi raspundeti si sa va spuneti opinia, in vederea elaborarii unor actiuni concrete spre a schimba situatia?


TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii