documente

O fabrica de diplome: Spiru Haret

de Stefan Vlaston CampusNews

Vineri, 6 august 2010, 9:54    NEWS | OPINII

Print YM E-mail Mai mare| Mai mic Comentarii

A fost data publicitatii adresa de raspuns a Ministerului Educatiei catre universitatea Spiru Haret, prin care se aproba repetarea examenului de licenta pentru absolventii de programe de studii neautorizate (vezi documentul din atasament).

Adresa ignora in continuare faptul ca atat OG 10/2009,  OM 5202/2009, cat si OM 295/2007 se refera la studenti (absolventi) “fara examen de licenta”. Adica la acei studenti sau absolventi care nu apucasera sa sustina licenta, surprinsi de OG 10/2009 de desfiintare a programelor de studii la distanta sau frecventa redusa.

De altfel, era greu de prevazut in 2007 ca se va intampla “minunea” ca absolventi, odata intrati in posesia unei diplome de licenta, sa fie chemati sa o resustina. Conceptul de “relicentiere” nu exista in legislatia romaneasca, nici in Legea Invatamantului, nici nicaieri in alta parte.

Ramane neexplicata obiectia de fond a acestei aprobari: se anuleaza sau nu diplomele obtinute in examenele de licenta sustinute deja? 

In lipsa acestei precizari, adresa Ministerului Educatiei mentine in ceata atat absolventii care ar intentiona sa resustina examenul de licenta, cat si pe cei care nu doresc sa faca acest lucru.

Ministrul Educatiei a aprobat reluarea examenului de licenta pentru absolventii cu diplome dubioase, obtinute in urma unor programe de studii neautorizate.
 
Problemele insa nu se termina aici, abia incep. 
 • Cea mai grea intrebare este daca vechile diplome raman sau nu valabile. De anulat nu le poate anula decat instanta de judecata. La solicitarea unitatii emitente, dar ar insemna ca universitatea Spiru Haret sa recunoasca « rusinoasa » situatie si sa-si piarda credibilitatea definitiv. Atata cata mai are.
 • Ce se intampla cu absolventii care nu vor dori sa sustina noul examen de licenta, care se anunta mai dificil, in alt format si cu alti profesori. Ramane vechea diploma valabila? Dar cei care il vor sustine si-l vor trece, au doua diplome distincte, pentru acelasi program? Ce se intampla cu aceia care vor pica noul examen, vor fi considerati, totusi, absolventi, in baza vechii diplome?
 • Dupa in interval de timp de 1-3 ani, mai este timp pana la 15 septembrie, pentru reimprospatarea cunostintelor? Pentru cei care le-au avut, pentru ceilalti...
 • In felul acesta, prin relicentiere, intra in legalitate programele de studii neautorizate, urmate de studenti? Nu se deschide o cutie a Pandorei, care nu se stie unde se va opri?
 • Care este mecanismul de decizie din Ministerul Educatiei, daca doar cu o zi inainte, seful Oficiului Juridic, Gabriel Ispas, sustinea ca asa ceva nu este posibil, nefiind legal? 
Iata multe intrebari, cand o decizie nu e fundamentata pe lege. Nici nu cred ca vor fi multi amatori sa-si etaleze competentele in conditii mult mai dificile, competente banuite ca nu prea exista, doar de aceea se reia examenul."Universitatea Spiru Haret a facut o solicitare catre minister pentru a da licenta cu cei care au un statut incert. Pe baza acestei solicitari am purtat o corespondenta interna in minister si am trimis astazi o adresa catre universitate, in care se spun cateva lucruri: 1.Universitatea este cea care a solicitat acest examen. 2. Exista baza legala prin ordonanta 10 si am comunicat Universitatii Spiru Haret, ca fiind preocupati de interesul studentilor care au fost de buna credinta, ne putem da acordul de principiu pentru desfasurarea unui examen de licenta, cu conditia sa se respecte metodologia de monitorizare elaborata de minister si sa se stabileasca care sunt comisiile¬, a declarat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, la TVR 2. 

¬Examenele nu vor fi date in acelasi format ca prima data, pe baza unei atente supravegheri a Ministerului. Conditiile sunt cele stabilite de monitorizarea impusa de minister, o monitorizare de trei ani. Universitatea se supune acestei monitorizari. Diplomele acestor studenti nu vor mai avea acest statut incert. Vom fi de acord cu aceste examene. Daca vom constata respectarea obligatiilor, acest examen va putea fi dat. Eu am declarat si in trecut ca trebuie sa urmarim interesul studentilor, iar asupra unor universitati sa nu mai planeze suspiciunea de "fabrici de diplome", a adaugat ministrul.

Cateva semne de intrebare se ridica:

1. De ce seful Oficiului Juridic din Minister n-a stiut nimic, declarand in repetate randuri, in ziua de 5 august, ca o astfel de aprobare este ilegala, nu este prevazuta in OG 10/2009, care se refera doar la studentii inmatriculati in momentul desfiintarii invatamantului la distanta si fara frecventa. Adica, decizia a luat-o ministrul, de unul singur, fara macar sa consulte Oficiul juridic si restul conducerii MECTS?
2. Cum a ajuns documentul cu apostila ministrului la Spiru Haret cand, in mod normal, Ministerul ar fi trebuie sa trimita la Spiru Haret o adresa de raspuns cu precizarea aprobarii solicitate?
3. In ce conditii se va relua licenta, tot cu intrebari grila, pe computer, asa cum solicita universitatea Spiru Haret? Daca decizia apartine universitatii, in mod sigur asa se va resustine examenul de licenta.
4. Este posibil ca programe de studii ilegale sa se finalizeze cu un examen de licenta legal?
5. Exista riscul ca ¬pagubitii¬, adica studentii care au parcurs programe de studii care le-au fost prezentate ca autorizate, sa dea in judecata universitatea si sa ceara despagubiri? In fata acestei perspective orice ¬cost¬ ar fi meritat sa fie platit???
6. O parte buna: absolventii, care in adevar au invatat, vor putea obtine o diploma deasupra suspiciunilor si se vor putea bucura de ea in activitatea profesionala.

Produce valuri in presa ultimelor zile anuntul universitatii Spiru Haret ca va organiza o noua sesiune de licenta, in perioada 15-30 septembrie 2010, pentru absolventii ale caror diplome nu sunt recunoscute de minister.

Mic istoric

La aparitia Legii Asigurarii Calitatii in educatie (Legea 87/2006), s-au schimbat conditiile de autorizare provizorie, respectiv acreditare. Universitatea Spiru Haret n-a vrut sa recunoasca aceste schimbari, (printre altele, orice program de studii trebuie autorizat, respectiv acreditat, de catre ARACIS) si s-a considerat indreptatita sa functioneze doar in baza Legii de infiintare, Legea 443/2002.

In documentul acesta, ARACIS explica totusi ca:

¬se aplica principiul abrogarii tacite a normei mai vechi de catre norma noua, cu conditia ca aceasta sa fie cel putin din aceeasi categorie si rang cu norma abrogata¬. Fapt ce se intampla, Legea Asigurarii Calitatii fiind de acelasi rang cu Legea de infiintare a universitatii Spiru Haret.

Mai mult, HG-urile care nominalizeaza programele de studii autorizate si acreditate, emise anual in baza Legii Asigurarii Calitatii, au aceeasi putere, conferita de Legea in baza careia au fost emise.

Ignorand aceasta logica juridica elementara, Spiru Haret n-a recunoscut HG-uri de nominalizare a programelor de studii autorizate si acreditate si a extins autorizarea obtinuta pentru cursurile de zi si la programele echivalente, dar in conditii de invatamant la distanta si fara frecventa. Desi, in intelesul legii, acestea reprezinta alt tip de programe de studii care trebuiau autorizate distinct.

Ce n-a facut Ministerul Educatiei

1. In anii 2007-2008, cand deja functiona Legea Asigurarii Calitatii, Ministerul  n-a informat zilnic, pe toate canalele media, la ce se expun studentii care aleg sa invete la aceste programe neautorizate.
2. A eliberat Universitatii Spiru Haret, in 2008, in timpul ministrului Cristian Adomnitei,  52.000 de diplome cu antetul Ministerului, acte de studii cu regim special, pentru a fi acordate inclusiv absolventilor de programe de studii neautorizate. In baza caror aprobari? Cine se face vinovat de aceasta gafa? N-am aflat si probabil n-o sa aflam niciodata.

Sa fi avut dreptate dl Mihail Hardau, fost ministru al educatiei si actual presedinte al Comisiei de Invatamant a Senatului, cand a declarat: ¬Univeristatea Spiru Haret si alte universitati controleaza Ministerul Educatiei si Parlamentul¬? Probabil ca da, stia domnia sa ce spune!

Scandalul din 2009

Fostul ministru Ecaterina Andronescu a declansat in 2009, vara, in timpul perioadei de admitere in invatamantul superior, un scandal monstru, relativ la ilegalitatea functionarii cursurilor neautorizate la Spiru Haret, la distanta si fara frecventa. Spiru Haret avea inmatriculati 350.000 de studenti si circa 750 de profesori titulari, in afara oricaror norme legale de functionare. 

Studentii de la fara frecventa si invatamant la distanta nu vedeau la fata vreun profesor, nici macar la examenul de licenta, toate examenele se derulau pe computer. Poate unii au invatat, dar majoritatea sigur nu puteau obtine competente doar raspunzand la intrebari, probabil cu manualul alaturi. In plus, functionau in deplina clandestinitate.

Sa nu ne facem iluzii ca la alte universitati de stat sau private lucrurile stau mult mai bine. Dar macar s-au dus la ARACIS sa respecte legea.

Cum s-a rezolvat?

In nici un fel. Diplomele obtinute in conditii ilegale nu pot fi anulate decat in instanta, la cererea institutiei care le-a emis, nu a Ministerului. Ori institutia emitenta nu avea niciun interes sa ceara acest lucru. Pana la o decizie finala, Ministerul Educatiei a decis sa nu primeasca la examenul de titularizare absolventi ilegali, instantele i-au dat dreptate, in sensul ca un angajator pune ce conditii doreste. Dar in alte posturi bugetare, aceste diplome ilegale  si-au facut efect, inclusiv in intrarea la programe de masterat. 

O oarecare limpezire a situatiei a incercat OG 10/2009, care a dispus incetarea scolarizarii prin cursuri la distanta si a instituit un proces de monitorizare a universitatii Spiru Haret, aflat in plina derulare, bazat pe metodologii specificate de OM 5202/2009 si 4235/2010. Metodologiile prevad conditiile exprese in care universitatea poate desfasura examenele, inclusiv cele de absolvire, din comisiile de examen trebuie sa faca parte obligatoriu, pana la 50%, universitari numiti de Minister, din universitatile de stat.

Ordonanta n-a fost inca discutata in Parlament si nu se stie ce turnura vor lua lucrurile cu aceasta ocazie.

Art 3 din OG 10/2009 spune: 

¬ 1) Studentii ciclului universitar de licenta inmatriculati in anul I in perioada 2005-2008 la specializari/programe de studii organizate la forma de invatamant la distanta au dreptul de a-si continua studiile la specializari/programe de studii autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educatiei, cercetarii si inovarii, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. 

(2) De dreptul prevazut la alin. (1) beneficiaza si studentii ciclului universitar de licenta inmatriculati in anul I in perioada 2005-2008 la specializari/programe de studii organizate la forma de invatamant cu frecventa redusa¬

Adica, asta inseamna, inclusiv conform metodologiilor, ca studentii care au inceput cursuri neautorizate, se pot transfera la alte universitati care au programe similare dar autorizate, negociaza cu acestea ce examene reiau, in ce an se inmatriculeaza, alte asemenea detalii, urmand sa sustina examenul final la aceste universitati care sunt in legalitate.

Aricolul 4 este insa sibilinic:

Art. 4. - Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii va recunoaste diploma obtinuta de absolventii prevazuti la art. 3, care sustin si promoveaza examenul de licenta in conditiile prezentei ordonante.

Adica, dna ministru Andronescu, care a initiat ordonanta, n-a vrut sa supere alegatorii, in 2009. De aici nu rezulta ca si absolventii cu diploma obtinuta ilegal, pot sustine inca odata examenul de licenta, in conditii de monitorizare. Dar nici nu spune ca nu-i asa. O lasa in coada de peste.

Seful juridicului de la Ministerul Educatie, Gabriel Ispas, spune ca nici vorba de ¬relicentiere¬, nu exista conceptul acesta in legislatie. Dl Ministru Daniel Funeriu o lasa mai moale decat subalternul sau. La chatul unui cotidian central declara: 

¬Studentii cu diplomele care nu sunt acreditate vor mai da o data examenele. Cei care au fost la programe neacreditate pot fi transferati la programe acreditate. Toate celelalte programe neacreditate s-au inchis. In functie de programare, studentii pot da aceste examene", a completat Funeriu.

Ce sa intelegem de aici? In primul rand nu diplomele trebuie acreditate ci programele de studiu. Ma rog, n-o fi fost atent. Dar studentii cu diplome ilegale ¬vor mai da o data examenele¬. Toate examenele din 3 ani, sau numai examenul de licenta? Nu e clar. Unde vor da aceste examene? Tot la Spiru Haret? La alte universitati? Pe banii cui? De ce nu se lamuresc aceste lucruri?

Cert este ca Spiru Haret s-a grabit sa anunte o sesiune de ¬relicentiere¬ pentru absolventii de diplome ilegale, intre 15-30 septembrie, fiind vorba de 10.000-15.000 de ¬reabsolventi¬. In anuntul postat pe site invoca si ¬aprobarea ministrului Petru Daniel Funeriu, nr. 40.955/28.07.2010. Din surse de la minister, se pare ca aceasta aprobare nu exista, numarul invocat fiind cel de inregistrarea cererii depuse la registratura. Ceeace duce universitatea Spiru Haret in zona penala, pentru fals si uz de fals in acte publice.

Ce va face ministrul? 

In opinia mea, OG 10/2009 face vorbire doar de studentii ilegali, fara examen de absolvire. Doar acestia beneficiaza de dreptul de a-si continua studiile la universitati legale. Un absolvent cu diploma, nu are niciun motiv sa-si continuie studiile, deci nu cade sub incidenta art. 3 si 4 din OG 10/2009. 

Vom vedea ce decizie va lua ministrul la cererea formulata de Spiru Haret. Iar angajatorii si universitatile care organizeaza masterate, sa faca bine si sa controleze valoarea actelor de studii, indiferent de unde vin.  

Daca diplomele in discutie vor fi anulate, candva, de la cine se vor recupera salariile si alte drepturi,  acordate pe baza unor acte ilegale?

Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 

  
27261 vizualizari
 • 0 (2 voturi)    
  E aceiasi facultate "comoda" (Vineri, 6 august 2010, 11:33)

  ploiesteanu [anonim]

  la care nu trebuie sa sti prea bine ce examen ai naine (caz verificat de mine), singurul lucru pe care trebuie sa-l ai sunt banii. Facultate la distanta cu completare de x-uri si diploma sigura. Cati corigenti si cati repetenti au lasat aceste facultati cu x-uri, de-a lungul anilor? Ma intreb si eu ! Despre pregatirea viitorilor licentiati, ce sa mai vorbim.
  • 0 (0 voturi)    
   te contrazic, maree abuz al MUCOSULUI de ministru (Sâmbătă, 7 august 2010, 12:00)

   xxx [anonim] i-a raspuns lui ploiesteanu

   Am absolvit Spiru Haret facultatea de marketing FR(frecventa redusa) in 2008. Pentru cine nu stie FR este diferit de ID(invatamant la distanta). FR a presupus ca timp de 3 ani in FIECARE sambata si duminica sa mergi la cursuri. Unele cursuri au fost in timpul saptamanii, seara. In timpul saptamanii am fost la servici. Nici nu vreau sa ma compar cu un student de la zi de la ASE, care in general are acelasi procentaj de prezente ca si mine si colegii mei. In plus studentul de la ASE are weekendul liber, si nici nu produce nimic, nu lucreaza. Profesorii mei au fost intr-un procent mai mare de 50% aceeasi profesori de la ASE, deci nu se pune problema unei calitati mai mici a studiilor. Iar examenele de care zici tu cu X-uri, defapt constau din 20-50 de intrebari dintr-un set de cateva sute(300-700) din toata materia cursului respectiv. Setul de 300-700 nu era cunoscut dinainte in cazul a toate examenele(la majoritatea totusi da), unii profesori erau mai duri, exact cum se comportau si la facultatea de stat unde mai predau. Cel putin in Bucuresti, la Marketing, Spiru a avut o seriozitate la nivelul pietei(ASE de exemplu). Poate la alte specializari a fost altfel, dar nu-mi place sa fiu bagat in oala cu ceilalti.

   Dupa ce am pierdut weekendurile(destule) timp de 3 ani, am si platit, am dat si zeci de examene....nu permit unui ca tine sau mucosului de ministru sa vina sa ma judece si sa-mi terfeleasca demnitatea, cu examene la 2 ani de la terminarea facultatii..
   • 0 (0 voturi)    
    Scuze lui Miki si XXX (Sâmbătă, 7 august 2010, 19:30)

    9-a [anonim] i-a raspuns lui xxx

    Ploiesteanu ar trebui sa mai invete limba...
   • 0 (0 voturi)    
    re (Luni, 30 mai 2011, 20:20)

    respecta-ma [anonim] i-a raspuns lui xxx

    lucrurile sunt tare incurcate... ceea ce este valabil pt o facultate nu inseamna ca este valabila si pentru alta... nu tot ce se intampla la spiru din Bucuresti seamana cu centrele din tara, unde esti nevoit sa faci munca de autodidact pt ca "oferta" de la ore nu seamana cu ceea ce se cere in grile... Ma si intreb daca toate aceste facultati sunt sub aceeasi tutela a Universitatii Spiru din Bucuresti. Ei sunt cei despre care se pot spune muuuulte, doar ca nimeni nu are chef si interes sa faca curatenie prin ele... banul primeaza, asa ca grilele sunt din subiecte care nici nu au fost atinse sau comentate la cursuri, dar... ce mai conteaza... oricum, e tare trist ca la aceste centre din tara inca se mai indreapta studenti care nu stiu ca taxa aceea ce li se pare mica la inscriere, se dovedeste a fi praf in ochi, pentru ca pentru a afla macar cum arata o grila nerezolvata, va trebui sa scoata muuuulti bani din buzunar, asa ca de fapt se trezesc ca ii costa tare scump o facultate care nu ofera, dar care cere (chiar si indirect). Eu nu mi-as mai da al doilea copil la Spiru dupa ce am platit atat de mult cu primul, lucru ce nu l-am cunoscut decat dupa ce am trecut prin tot ceea ce am trecut. Cu banii aia si-ar fi terminat o alta facultate, care desi mi s-a parut cam scumpa la inceput, in timp am costatat ca m-am inselat: aici, in provincie Spiru costa mai mult, dat fiind faptul ca exista imposibilitatea ca studetii sa cunoasca ceea ce tii asteapta la examen, deci trebuie "sa cotizezi"... Toti studentii din provincie privesc cu jind spre Bucuresti: acolo, unde de fapt toti lovesc, dar de fapt acolo sunt corecti profesorii, iar sistemul de invatamant din Bucuresti chiar respecta cerintele pentru o universitate. Ar trebui sa se inchida celelalte centre din tara si sa ramana doar in Bucuresti Spiru. Asa si-ar putea pastra si reputatia curata.
  • 0 (0 voturi)    
   a sti sa scrii (Sâmbătă, 7 august 2010, 13:04)

   Miki [anonim] i-a raspuns lui ploiesteanu

   Pai cred ca nici nu are sens sa mai vorbim...poate doar atunci cand vei merge din nou la scoala si vei invata sa scrii in propria-ti limba materna, inainte de a comenta cat de prost este altul.
   • 0 (0 voturi)    
    Puteai sa taci! (Sâmbătă, 7 august 2010, 19:26)

    9-a [anonim] i-a raspuns lui Miki

    Daca te deranjeaza "dintr-un", afla ca asa s-a scris muuulta vreme... nu e incorect.

    S-a simplificat acum... pareau complicate pentru cei cu minte mai putina... .
    • 0 (0 voturi)    
     EU, analfabeta de la USH iti spun (Duminică, 8 august 2010, 13:02)

     Miki [anonim] i-a raspuns lui 9-a

     ca ar trebui sa inveti cand sa scrii cu un i si cand cu mai multi:).
     Idem cu aceiasi/aceeasi.

     Sa ai spor si mai lasa-i in pace pe altii, cat timp tu esti varza !
     Hai pa!
    • 0 (0 voturi)    
     ploiesteanu (Duminică, 8 august 2010, 13:20)

     MIKI [anonim] i-a raspuns lui 9-a

     ...si eu tot lui ploiesteanu vroiam sa-i raspund:)
  • 0 (0 voturi)    
   mai gandeste-te cand vorbesti (Sâmbătă, 7 august 2010, 20:31)

   me [anonim] i-a raspuns lui ploiesteanu

   Legat de partea cu X-urile. Daca ai 15 cursuri si din fiecare curs iti da profesorul 30 de intrebari cu tot cu raspuns pentru examen, o sa fie in total 450 de intrebari pentru examen. Daca stii raspunsul la fiecare din cele 450 de intrebari, atunci inseamna ca stii fiecare paragraf din curs. E usor, nu ? :) Din setul de 450 de intrebari calculatorul iti alege sa zicem 30 la intamplare. Ce ti se pare in neregula ? Poate la o disciplina tehnica nu merge modelul asta ca mai ai scheme, demonstratii,... dar la unele discipline merge perfect.

   Defapt singura problema cu Spiru era invatamantul la distanta, acolo era o calitate foarte slaba. Abramburica s-a gandit sa termine cu totul facultatea, si pe cei de la zi si pe cei de la frecventa redusa. Abramburica era ministru, dar era fosta rectora de la Universitatea Politehnica Bucuresti si avea interese directe sa mai scape de o universitate rivala. Nici Abramburica si nici ministrul asta n-au inteles ca si la Spiru exista(si au existat) studenti de buna credinta care au avut procentaj de aproape 100% la cursuri si care au facut eforturi mari pentru a termina studiile corect. Nu cred ca acolo se faceau cursuri cu 0(zero) studenti.
   • 0 (0 voturi)    
    Corect ce spui (Duminică, 8 august 2010, 9:06)

    Vlaston Stefan [utilizator] i-a raspuns lui me

    Cei bine pregatiti sunt gata sa sustina inca o data licenta, pentru a iesi din masa amorfa a celor multi de la ID si FR? Sa se bucure de munca lor fara sa fie "bagati" la gramada cu ceilalti! Cam asta ar fi miza...

    Si asta ar cam fi "pedeapsa" pentru ca au acceptat sa invete la programe neautorizate. Mi se pare echitabil.
    • 0 (0 voturi)    
     iar te inseli (Luni, 9 august 2010, 15:11)

     me [anonim] i-a raspuns lui Vlaston Stefan

     In 2006,2007,2008 nu au existat programe neautorizate. Studentii NU au acceptat sa invete la programe neautorizate. Universitatii i s-au reprosat diverse pentru prima data in 2008, cand promotia respectiva termina. Faptul ca vii sa ceri peste 2 ani, in 2010, sa se repete o lucrare de licenta, ce vrea sa demonstreze ? ca studentii romani isi pierd aptitudinile la 2 ani de la incetarea contactului cu mediul universitar ? Spune-mi si mie cati de la stat ar lua 10 dupa 2 ani de cand nu au citit un curs ? Daca s-a schimbat o regula in 2008, nu se putea aplica legal tot in 2008. Zi-mi si mie cum ar fi sa te anunte ca o sa dai bacul la 7 materii in loc de 4, cu 2 luni inainte sa-l dai. Asa se face ?
     • 0 (0 voturi)    
      Si eu (Marţi, 10 august 2010, 10:58)

      Vlaston Stefan [utilizator] i-a raspuns lui me

      Spun in articol ca a existat o coniventa intre minister si USH, recunoscuta de altfel de Mihail Hardau
  • 0 (0 voturi)    
   masuri naziste (Duminică, 8 august 2010, 10:59)

   c [anonim] i-a raspuns lui ploiesteanu

   Imagineaza-ti sa incepi facultatea la FR la Spiru in 2005, sa te trezesti sambata si duminica dimineatza timp de 3 ani ca sa ajungi la curs la prima ora. Iar apoi sa vina Abramburica in 2008 sa zica ca nu a fost respectat nu stiu ce ordin dat de minister si sa nu recunoasca diplomele. Apoi sa vina in 2009 ministerul sa recunoasca diplomele si sa permita eliberarea lor, pentru ca in 2010 sa zica ca mai trebuie o lucrare de licenta pentru recunoastere. Cica la prima lucrare de licenta nu au fost in comisie reprezentantii ministerului. Ca fost student la Spiru care am terminat in 2008 sunt de acord sa repet licenta daca o repeta si toti studentii de la stat din 2008(pentru ca la nici o facultate de stat nu au fost reprezentantii ministerului in comisie, ci doar profesori din facultatea respectiva). De ce doar Spiru este obligata sa respecte legea in tara asta.
   • 0 (0 voturi)    
    SI LA STAT E ILEGAL (Sâmbătă, 21 august 2010, 17:31)

    gogu [anonim] i-a raspuns lui c

    Sunt si facultati de stat care nu au fost acreditate, de exemplu ASE AMARA forma ID, cursuri in sala de mese a hotelului Lebada, asa ca nu va mai plangeti doar de USH
  • 0 (0 voturi)    
   Miza (Marţi, 10 august 2010, 12:00)

   Vlaston Stefan [utilizator] i-a raspuns lui ploiesteanu

   Este mult mai mare. MECTS nu vrea sa elibereze diplomele pt acesti absolventi din 2009 si 2010.

   Absolventii ameninta cu justita USH. Daca MECTS si ARACIS interveneaU la timp, nu se ajungea aici. Adica sa faca scandal inca de la inceput, cum au facut in 2009. Unde nu-i cap...
  • 0 (0 voturi)    
   intai citeste si apoi comenteaza !!!! (Joi, 26 august 2010, 15:58)

   shaklu [anonim] i-a raspuns lui ploiesteanu

   Legislatia care a stat la baza adresei ministrului a fost cea de mai jos care se refera clar la CREDITELE cu care STUDENTII AU FINALIZAT STUDIILE 160 sau 240 iar conform ORDINULUI Nr. 4235 din 17 iunie 2010 pentru aprobarea Metodologiei privind monitorizarea specială a Universităţii "Spiru Haret" din Bucureşti MINISTERUL a aprobat : (2) Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti este monitorizată special pe o perioadă de 3 ani, începând cu data intrării în vigoare a Ordonanţei Guvernului nr. 10/2009 privind dreptul studenţilor înmatriculaţi la formele de învăţământ la distanţă sau cu frecvenţă redusă de a continua studiile la programe de studii de licenţă autorizate să funcţioneze provizoriu sau acreditate, CU SCOPUL DE A SE ASIGURA RESPECTAREA STANDARDELOR LEGALE DE CALITATE SPECIFICE.(240 CREDITE!!!!!!? Sau gresesc ce spuneti?)
   NU ESTE VORBA DE RELICENTIERE!!!!!!!!!!!!!!!!
   Si nu ministerul a dispus “relicentierea” ci UNIVERSITATEA NU A POMENIT NIMIC FAPTUL CA IN ANUL 2009 AU DAT EXAMEN DE LICENTA PROMOTIILE : RESTANTIERII 2005 – 2008 (3 ANI 160 CREDITE); 2005 – 2009 CU 4 ANI; 2006-2009 (3 ANI 160 CREDITE SI STUDENTI CU 2 ANI + 2ANI INTRUN SINGUR AN CONSIDERATI DE UNIVERSITATE CA AU TOT 240 CREDITE) + RESTANTIERI DIN ANII ANTERIORI ANULUI 2005. CUMULUL GENERATIILOR DE STUDENTI A DAT UN NUMAR MARE DE ABSOLVENTI DAR NU TOTI PROVENEAU DIN ACELASI AN DE DEMARARE A STUDIILOR.
   IN CONSECINTA : UNIVERSITATEA NU A RAPORTAT MINISTERULUI EXISTENTA INTRE STUDENTII CARE AU SUSTINUT LICENTA DE STUDENTI CARE AVEAU 240 CREDITE SI AU SUSTINUT IN MOD LEGAL LICENTA CONFORM PREVEDERILOR LEGALE UNII 4 ANI DE STUDII ZI DE ZI (2005/2006 + 2006/2007 + 2007/2008 +2008/2009 TOTAL 240 CREDITE).
   NU S-A SPUS NIMIC DE STUDENTII CARE AU CUMULAT 240 DE CREDITE PRIN CUMULAREA A DOI ANI DE STUDII INTR-UN SINGUR AN.
   PRIN ORDINULUI Nr. 4235 din 17 iunie 2010 , ART. 2 Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti este monitorizată special pe o perioadă de 3 ani, PRIN ORDONANŢĂ Nr. 10 din 12 august 200
  • 0 (0 voturi)    
   Mda (Joi, 23 septembrie 2010, 15:58)

   Petrescu [anonim] i-a raspuns lui ploiesteanu

   Iti recomand sa incerci un examen cu "x-uri" la USH. Incearca sa te duci la examen nepregatit. Sistemul de examinare tip grila e adoptat in multe tari dezvoltate (sunt de acord cu tine ca nu ne incadram in aceasta categorie). Bineinteles ca pentru materii gen desen, teatru si altele asemenea, examinarea tip grila nu este posibila. Totusi uite ca si la insitutii de renume (vezi cazul Insitutului National al Magistraturii) sistemul functioneaza perfect. Mai mult, la Spiru Haret examenul se sustine pe calculator (platforma e-learning) iar subiectele sunt alese de catre program, in mod aleator. Acest lucru elimina posibilitatea cunoasterii subiectelor inainte de examen si elimina de asemenea factorul uman, sistemul punctand elevul in mod automat, fara ca porfesorii sa poata interveni in acordarea notei. E bine ca ne dam cu parerea, e gresit insa sa ne pronuntam in legatura cu subiecte despre care nu suntem informati(a fi informati nu inseamna sa ingurgitam doar ceea ce ne serveste media).
   Referitor la numarul de corigenti si repetenti, poti verifica (nu cred ca sunt informatii secrete) cati studenti s-au inscris in primul an si cati mai erau in anul 2 (si asa mai departe) - la alegere.
  • 0 (0 voturi)    
   la fel (Vineri, 26 noiembrie 2010, 16:34)

   EU [anonim] i-a raspuns lui ploiesteanu

   Cred ca peste tot este la fel; si la alte universitati daca cumperi carti editate de profesori , daca participi la cursuri, etc ,ajungi si la licenta fara sa inveti . care invata ,invata si singur ,altii n-au invatat nici in strainatate.(ex.ministrul FUNERIU)
 • 0 (2 voturi)    
  invatamant (Vineri, 6 august 2010, 11:42)

  alcor [anonim]

  Printre atatea dezorganizari produse in societate dupa 89 functionarea acestor "fabrici de diplome" consider a fi cea mai mare pacoste,cu bataie lunga, asupra viitorului tarii.Este de neconceput ca acum ,cand inca mai exista oameni de cultura, sa nu se curme existenta
  acestui genocid din invatamant. Acesta este primul criteriu de evaluare al celor care conduc de 20 ani societatea romaneasca.Esta in acelasi timp si greseala
  parintilor care sunt neinformati si neinteresati in educarea temeinica a copiilor.
  • 0 (0 voturi)    
   A fost (Duminică, 8 august 2010, 9:16)

   Vlaston Stefan [utilizator] i-a raspuns lui alcor

   O perioada in care cererea a creat piata diplomelor. La stat, mai ales, obtineai un job bine platit indiferent de "fabrica" care-ti livra diploma. O cohorta de politisti, functionari, grefieri, etc., s-au vazut cu salariile marite doar prezentand bucata de hartie.

   Sa speram ca lucrurile se schimba, acum cand statul nu mai angajeaza, ba ii da afara si pe cei deja angajati!
 • 0 (2 voturi)    
  Eu am facut O facultate (Vineri, 6 august 2010, 11:44)

  Gabriel [anonim]

  la stat. Am facut-o cand trebuia adica in continuarea liceului.
  Ceea ce se intampla cu aceasta asa zisa facultate, Spiru Haret, este incredibil.
  M-am saturat ca femeile de serviciu de la noi din firma (indiferent de varsta) sa fi absolvit sau sa fie in curs de absolvire la Spiru Haret!
  M-am saturat ca "analfabeti" profesional sa aiba, la 50 ani (promovati de la strung sau matura datorita vechimei) DEJA (sau sa spun DOAR???) doua specialitati terminate la Spiru Haret.
  S-a ajuns ca intr-o firma care nu este de cercetare sau proiectare sa avem mai multi cu diploma (la Spiru Haret) decat cei cu studii medii.
  Mi se pare incorect. Iar noi ceilalti ii cunoastem, le stim puterile insa ei CHIAR se cred economisti, juristi, etc.
  Repet: nu este corect!
  • 0 (0 voturi)    
   ush (Sâmbătă, 7 august 2010, 11:31)

   Florina [anonim] i-a raspuns lui Gabriel

   Parerea mea este ca cei care aduc acuze celor de la USH nu fac altceva decat sa jigneasca in necunostinta de cauza. A sustinut vreunul dintre ei vreun examen acolo,cu X-uri,cum se exprima un "domn",sau ce o fi,mai sus si care face greseli de ortografie(si nu a terminat la USH)?
   Este rusinos sa vorbesti despre niste oameni pe care nu ii cunosti si sa le pui astfel de "stampile"!
   Sa va fie rusine domnilor care ati facut facultati importante si spun si eu acum,pe multe spagi si alte invarteli!Sa fim seriosi,chiar credeti ca despre voi nu se stie?
   Dar nu se face atata tam-tam!
   Tocmai,ca va considerati mai cu mot ,ar trebui sa si demonstrati asta!Dar nu se vede!
   • 0 (0 voturi)    
    spiru (Marţi, 2 noiembrie 2010, 23:56)

    florea stanca [anonim] i-a raspuns lui Florina

    eu vreau sa o intreb pe aceasta d-na desteapta si responsabila, daca femeile de serviciu au terminat la spiru si deci sunt proaste, de ce se teme de ele? ii vor lua intr-o zi functia? poate ca da........imi pare rau ptr ea.....indiferent ce facultate termini trebuie sa dovedesti ca STII la locul de munca altfel nu rezisti. Eu am terminat la spiru, sunt la master la ASE , la buget, dintre toti desteptii de acolo , nah ca le-am luat si eu un loc la buget, suntem 3 la buget din 120.am dat un examen de admitere la buget, au fost 600 de candidati pe 40 de locuri finantate de la buget . la programul meu de master am luat doar 3 persoane.cat de corect ar fi fata de mine sa mi se anuleze licenta si sa fiu exmatriculata de la acest master?????????
  • 0 (0 voturi)    
   pt gabriel (Duminică, 8 august 2010, 12:26)

   crsiu [anonim] i-a raspuns lui Gabriel

   din comentariul pe care l-ai postat rezulta faptul ca pe tine te deranjeaza nr celor care au abs la spiru..deci pui accent pe cantitate,nu pe calitate."nu conteaza cat de lung am parul,ci conteaza cat si cum gandesc".cam asa sta treaba!
  • 0 (0 voturi)    
   ush (Joi, 2 septembrie 2010, 13:29)

   mary [anonim] i-a raspuns lui Gabriel

   Nu stiu ce ai impotriva facultatii Spiru,dar pot sa-ti spun ca sunt mult mai competenti cei care invata la aceasta facultate, decat la altele.Ca sa poti avea note bune, trebuie sa citesti manuale si sinteze.Chiar daca se afisau intrebarile, studentul trebuia sa le rezolve. Cum? Citind.
 • 0 (2 voturi)    
  dezinformare si calomnie ! (Vineri, 6 august 2010, 11:55)

  un absolvent USH [anonim]

  studiati va rugam, inainte de a emite judecati de valoare, site-ul oficial al USH si veti gasi acolo toate aprobarile pentru aceasta re-licentiere! sun semnatura ministrului!
 • -1 (1 vot)    
  Completare (Vineri, 6 august 2010, 12:03)

  cetateanul [anonim]

  - problema e ca absolventii 2009 nu si-au primit inca diplomele, ci numai adeverinte de sustinere a licentei;

  - nu cumva pe acea adresa 40.955/28.07.2010 exista aprobarea ministrului - scrisa de mana si semnata - si stampila ministerului? n-ar fi rau sa cercetati si apoi poate mai scrieti un articol......
  • 0 (0 voturi)    
   O problema (Vineri, 6 august 2010, 22:50)

   Vlaston Stefan [utilizator] i-a raspuns lui cetateanul

   Reluarea examenului de licenta n-ar trebui precedata de anularea diplomelor deja obtinute?
   Aceasta anulare o poate face doar instanta de judecata. Trecem repede peste acest aspect?
   • 0 (0 voturi)    
    In caz contrar (Sâmbătă, 7 august 2010, 8:00)

    Vlaston Stefan [utilizator] i-a raspuns lui Vlaston Stefan

    Cei care nu vin la noul examen, raman cu vechea diploma?

    Dar daca pica, ramane valabila vechea diploma?
    • 0 (0 voturi)    
     Buna dimineata! (Sâmbătă, 7 august 2010, 13:00)

     Ina [anonim] i-a raspuns lui Vlaston Stefan

     Ideea asta ati preluat-o de pe formul nostru:):):)
     Vedeti ca avem drepturi de autor:)!
     • 0 (0 voturi)    
      De ce? (Sâmbătă, 7 august 2010, 18:57)

      Vlaston Stefan [utilizator] i-a raspuns lui Ina

      Aveti monopolul ideilor destepte?
      • 0 (0 voturi)    
       Bun raspuns:) (Duminică, 8 august 2010, 13:24)

       Miki [anonim] i-a raspuns lui Vlaston Stefan

       Nu, ci pentru ca ne-am gandit la ea inaintea Dvs.:)!
       Imi pare bine totusi ca stiti de gluma..:)
     • 0 (0 voturi)    
      Apropo (Luni, 9 august 2010, 7:59)

      Vlaston Stefan [utilizator] i-a raspuns lui Ina

      despre ce forum e vorba? Un link?
 • -1 (1 vot)    
  diplome false (Vineri, 6 august 2010, 12:04)

  Paul [anonim]

  Logic ar fi ca mai intai guvernul actual sa ii dea in judecata pe domnii ministri Hardau si Adomnitei pentru abuz in serviciu (pana la urma au aprobat eliberarea unor diplome false) si apoi sa se declare nule acele diplome false (care au fost acordate studentilor care au urmat sectiile neacreditate).

  De asemenea ceea ce a spus doamna ministru este corect. Nu ar mai trebui pusa sigla ministerului pe diplome. Statul nu are de cat sa isi gaseasca metode de a se proteja de absolventii slab pregatiti care vor sa se angajeze.
 • 0 (0 voturi)    
  spiru haret (Vineri, 6 august 2010, 12:21)

  licentiata spiru, in niciun caz relicentiata! [anonim]

  Imi place modul echidistant in care analizati situatia. Personal, i-as impusca si pe reprezentantii USH si pe cei din Minister...dar mi-as rata tineretea inca odata din cauza lor! Mi se pare o tampenie sa dau din nou licenta. Nu o voi face. Voi da universitatea in judecata!
  • -1 (1 vot)    
   ai dreptate (Vineri, 6 august 2010, 18:40)

   nic [anonim] i-a raspuns lui licentiata spiru, in niciun caz relicentiata!

   Deja s-a creat o grupa de initiativa care va organiza darea in judecata a USH, nu pot sa cred ca ar fi de acird cu re licentierea e o prostie nu are logica, ce se intimpla cu actele semnate de un notar sau de un avocat , devin nule?
   E o aberatie tipic amramburica si urmasi ei.
  • 0 (0 voturi)    
   Bravo! (Duminică, 8 august 2010, 13:27)

   Miki [anonim] i-a raspuns lui licentiata spiru, in niciun caz relicentiata!

   Imi place cum gandesti. Inseamna ca ai nevoie de bani, si nu de diploma pentru care oricum ai muncit 3 ani de zile, si care sa poarte antetul MECTS.
 • 0 (2 voturi)    
  [...] (Vineri, 6 august 2010, 12:35)

  cici1800 [anonim]

  pe scurt:
  Toata aceasta 'galagie' are un singur motiv: migrarea studentilor spre Spiru Haret. Facultatile de stat isi pierd candidatii. atat. Amus 10-15 ani erau 5-7 candidatii pe un loc la admitere la politehnica. Acum abia daca se acopera numarul de locuri scos la concurs.
  Aceasta 'ofensiva' contra Spiru este lipsita din start de credibilitate pentru ca langa USH nu sunt analizate si penalizate si celelalte universitati care au ID, FR sau care au suplimentat numarul de locuri depasind orice limita (mii de locuri create la drept, stiinte economice, relatii internationale,etc).


  O intrebare mai importanta care trebuie pusa e: Procuratura si Politia ce fac? Nu se aude nimic din zona aceea? Oare de ce?

  Curatenia nu se face cu ordine de neacceptare a dosarelor la ISJ-uri ci prin sesizare a politiei! Aici poate fii vorba de fals in acte, uz de fals samd...si in caz de dovedire este vorba de raspundere penala! Prea multa lume 'conduce' si 'semneaza' la noi in tara fara a raspunde pentru asta!!
  • 0 (0 voturi)    
   NEGLIJENTA (Sâmbătă, 21 august 2010, 17:41)

   ION [anonim] i-a raspuns lui cici1800

   Toate institutiile de stat din Romania, au obligatia de a verifica legalitatea diplomelor angajatilor lor si obligatoriu acestia trebuie sa fi urmat studii acreditate aprobate prin hotarari de guvern. Faptul ca au fost angajati oameni cu studii neacreditate, absolventi ai un facultati neautoriizate, reprezinta NEGLIJENTA IN SERVICIU, infractiune pedepsita de Codul penal roman, intrucat au fost aduse prejudicii grave institutiilor respective, prin angajarea acestor oameni cu studii facute ,, prin spatele blocului sau la subsol,,
 • 0 (2 voturi)    
  V-as ruga sa incetati denigrarea si dezinformarea (Vineri, 6 august 2010, 12:37)

  Miruna [anonim]

  "Studentii de la fara frecventa si invatamant la distanta nu vedeau la fata vreun profesor, nici macar la examenul de licenta,...Poate unii au invatat, dar majoritatea sigur nu puteau obtine competente doar raspunzand la intrebari, probabil cu manualul alaturi."
  Domnule Vlaston, de ce dezinformati in continuare? Chiar nu va e frica de Dumnezeu sa faceti afirmatii false, ca sa nu mai vorbesc de totala lipsa de profesionalism a unui autor ce publica informatii neverificate?
  Nu va mai potoliti odata cu denigrarea, inversunarea asta vadita impotriva absolventilor USH? Cu ce va incurcam noi, domnule? V-am facut noi vreodata, cel mai mic rau, a afirmat vreodata vreun absolvent USH in presa sau mass media, ca Dvs.sau altii asemenea, v-ati fi facut vreodata vinovati de plagiat, copiat la examene, mituirea profesorilor pentru a promova anul?
  Chiar dormiti linistit cand stiti ca ati ruinat, cu buna stiinta, vietile atator amar de oameni, nevinovati?
  Am 40 de ani, domnule draga, si cu aceasta diploma sau fara, am locul meu in societate, obtinut cu foarte multa truda si eforturi uriase. Urmez si un master la "zi", stimate domn, super si ultra acreditat, (la care am intrat prin concurs) si cu rezultate mult mai bune decat colegii mei ce au absolvit chiar in cadrul acelei facultati.
  Este insa revoltator sa aud minciuni crase, pentru ca nu le pot denumi altfel, legat de absenta profesorilor la examenele din sesiuni si licenta...ca sa nu mai vorbesc si de completarea raspunsurilor cu manualul alaturi...
  Refuz sa cred ca traiesc intr-o lume in care dezinformarea este ridicata la rang de adevar...nu va doresc decat sa incercati aceleasi sentimente pe care le incercam noi deja, de mai bine de un an de zile...ca cei care sunt cu adevarati vinovati de o anumita situatie, sa calce cu carambii pe sufletul Dvs. nevinovat.
  • 0 (0 voturi)    
   Cum (Duminică, 8 august 2010, 9:32)

   Vlaston Stefan [utilizator] i-a raspuns lui Miruna

   Au ascultat 52.000 de absolventi in 2008? Din care 45.000 la IF si FR. Cate minute la fiecare? Ne luati de fraieri?
   • 0 (0 voturi)    
    de fraieri??? (Luni, 9 august 2010, 14:38)

    Miruna [anonim] i-a raspuns lui Vlaston Stefan

    Nu, va luam doar de prost informati sau mai rau, denigratori intentionati si aserviti.
    • 0 (0 voturi)    
     Pardon? (Marţi, 10 august 2010, 11:00)

     Vlaston Stefan [utilizator] i-a raspuns lui Miruna

     Aveti dovezi pt. astfel de acuzatii? Sau aruncati vorbe in vant, poate se prind...

     Nu cred ca ati convins.
     • 0 (0 voturi)    
      Dovezi (Marţi, 17 august 2010, 12:40)

      Miruna [anonim] i-a raspuns lui Vlaston Stefan

      Dar Dvs. ce dovezi aveti sa ma acuzati, ca am sustinut licenta de acasa, cu cartea pe genunchi? Eu va respect pe Dvs.si aveam aceleasi pretentii, nimic mai mult.
      Am tot incercat sa va relatez diverse aspecte, legate de desfasurarea procesului educational parcurs la USH. Inclusiv referitoare la sustinerea examenelor si licentei.
      Se pare ca vorbesc in van cu Dvs. Si da, voi demonstra acolo unde trebuie veridicitatea spuselor mele, in fata unor instante abilitate sa se pronunte, in urma unor dovezi clare si indubitabile. Nu am stringenta nevoie sa va conving pe Dvs., de absolut nimic. Si nici sa ma justific. Am incercat sa informez in mod corect, in speranta ca aveti urechi sa auziti.
      Dar sa stiti ca dezinformarea, acuzele si denigrarea nu pot fi continuate la nesfarsit.
      Daca aveti dovezi clare in sprijinul afirmatiilor dvs. ar fi bine sa le prezentati, atata timp cat acuzati o categorie de oameni, in mod public. Deasemenea, etic ar fi sa nu faceti referire la totalitatea absolventilor USH, decat daca dovezile pe care, presupunand ca le veti prezenta (sper, cat de curand, in caz contrar deja incepe sa devina destul de grava continuarea acuzatiilor si denigrarilor neprobate) ar fi aplicabile tuturor absolventilor in cauza.
   • 0 (0 voturi)    
    aruncati cu noroi fara sa aveti habar.. (Marţi, 10 august 2010, 15:49)

    cris [anonim] i-a raspuns lui Vlaston Stefan

    Cine sa-i asculte?Cat si cum?Vorbiti fara sa aveti habar cum se dadeau exmenele.Acolo nu aveai cum sa te prezinti cu fusta scurta, sa faci ochi dulci profesorului sa stai cu cartea pe genunchi sau castile in urechi.Daca te miscai din fata monitorului erai zburat din sala si pierdeai examenul.Nu aveai cui sa-i dai spaga si nici in fata cui sa te milogesti-calculatorul valida raspunsurile cu'' adevarat ''si ''fals''.Ca fapt divers, grile se dau si la ASE la admitere si la Academia de Politie.Si acolo, daca ai bafta poti nimeri raspunsul fara sa fi invatat...Nu mai batjocoriti pe cei care au fost de buna credinta si au invatat.Lepre si uscaturi exista si la universitatile de stat.Ca sa nu mai spun ca si la stat au mult hulita forma de invatamant ID.Fraieri sunt cei care comenteaza informatii de la "radio-sant" si nu stiri verificate.Daca era frauda asa de mare la examene, de ce nu a venit ministrul sa vada cum se procedeaza?De ce nu a inchis la timp formele de invatamant neacreditate?Si cei de la USH si cei din Minister sunt ticalosi si ar trebui sa raspunda in fata instantei pentru asta.
 • 0 (2 voturi)    
  impartialitate (Vineri, 6 august 2010, 14:14)

  miruna [anonim]

  ....."Cert este ca Spiru Haret s-a grabit sa anunte o sesiune de “relicentiere” pentru absolventii de diplome ilegale, intre 15-30 septembrie, fiind vorba de 10.000-15.000 de “reabsolventi”. In anuntul postat pe site invoca si “aprobarea ministrului Petru Daniel Funeriu, nr. 40.955/28.07.2010. Din surse de la minister, se pare ca aceasta aprobare nu exista, numarul invocat fiind cel de inregistrarea cererii depuse la registratura. Ceeace duce universitatea Spiru Haret in zona penala, pentru fals si uz de fals in acte publice...."
  Pentru informarea corecta, va rg sa lecturati cu atentie pag.3 a linkului postat mai jos:
  http://www.spiruharet.ro/evenimente-ush/anunt_04.08.2010.pdf

  Sunt convinsa ca lecturarea anumitor materiale v-ar ajuta la impartialitatea articolelor Dvs., pentru ca ca am vazut ca cel putin de logica si coerenta necesara, cu siguranta dispuneti.
  • 0 (0 voturi)    
   Tot fals (Duminică, 8 august 2010, 9:18)

   Vlaston Stefan [utilizator] i-a raspuns lui miruna

   Si de ce acum a fost retras de pe site doc. cu pricina? Era fals?
   • 0 (0 voturi)    
    document (Luni, 9 august 2010, 14:41)

    Miruna [anonim] i-a raspuns lui Vlaston Stefan

    Ar trebui sa adresati institutiei respective aceasta intrebare.Eu sunt licentiat, chiar daca inca fara diploma, si oricum nu reprezint oficial USH.
    Probabil intre timp ati aflat totusi ca nu era fals, ci ca altele sunt manevrele, de ambele parti...:(
 • 0 (2 voturi)    
  manipulare sau omisiune (Vineri, 6 august 2010, 14:58)

  anne_mariy [anonim]

  Dle Vlaston, orice actiune incepe cu lasatul pantalonilor si nu cu ridicatul acestora. Incercati sa rasfoiti Hg 916 din 2005 unde nu se specifica nimic de ,,forma de invatamant".
  De unde sa stie un prapadit de viitor student care sunt facultatile ,specializarile, formele de invatamant, acreditate sau autorizate cand,, astia '' ( USH +MECI)se chinuie saracii prin justitie de ani buni sa afle de partea cui este dreptatea. Obligatia unui stat normal este de a-si apara cetatenii, lucru pe care ministerul educatiei nu la facut ,daca si numai daca, USH este de vina .A veni dupa 4-5 ani sa afirmi ca licentiatii au absolvit forme neacreditate este ca si cum tu minister ai papat banii contribuabilor de pomana si normal este ca sa-i returnezi ( de la cei care nu si-au indeplinit atributiunile postului), implicit sa platesti daune materiale si morale.
  Calitatea unui absolvent este data de functiile cognitive ale acestuia si nu de afirmatii subiective ,rautacioase la adresa lui.
  • 0 (0 voturi)    
   Si absolventii (Duminică, 8 august 2010, 9:33)

   Vlaston Stefan [utilizator] i-a raspuns lui anne_mariy

   Au partea lor de vina. Trebuiau sa se intereseze pe site-ul MECTS daca erau acreditate sau nu.
   • 0 (0 voturi)    
    parole.... (Luni, 9 august 2010, 14:48)

    Miruna [anonim] i-a raspuns lui Vlaston Stefan

    rautacioase. veninoase. va doare rau...va hraniti cu suferinta altuia; ma intreb cum veti gasi alinare cand se va termina...
    Stiti bine ca nici dvs.n-ati fi facut-o..chiar daca ar fi fost postate pe situl ministerului. Pentru ca nu v-ati fi imaginat ca sub umbrela acestuia poate exista invatamant neacreditat. Sau ca vreodata veti avea probleme. Dar ca sa vezi, nici macar ARACIS nu afisase listele.... probabil trebuia sa ghicim in zatul cafelei...
    • 0 (0 voturi)    
     In Ro (Marţi, 10 august 2010, 11:02)

     Vlaston Stefan [utilizator] i-a raspuns lui Miruna

     Trebuie sa sufli si in iaurt. Iar cine n-o face plateste.
  • 0 (0 voturi)    
   Puteti fi (Luni, 9 august 2010, 9:25)

   Vlaston Stefan [utilizator] i-a raspuns lui anne_mariy

   Mai explicita?

   In HG 916 nu spune, dar spune in Legea asigurarii calitatii, in baza careia au fost emise HG-urile. Amanunte la link.

   http://www.aracis.ro/uploads/media/PDV_ARACIS_USH_20.07.2009.pdf
   • 0 (0 voturi)    
    Apropo de HG-uri (Luni, 9 august 2010, 19:36)

    Vali [anonim] i-a raspuns lui Vlaston Stefan

    Ati putea sa ne spuneti ce acte normative prevad formele de invatamant acreditate sau autorizate provizoriu pentru anii 2005 si 2006, anii de inmatriculare la care se refera acest scandal?
    • 0 (0 voturi)    
     Banuiesc (Marţi, 10 august 2010, 11:03)

     Vlaston Stefan [utilizator] i-a raspuns lui Vali

     Ca au existat liste pe site-ul CNEEEA, organismul de atunci al acreditarilor din inv. superior.
    • 0 (0 voturi)    
     Nu stiu (Marţi, 10 august 2010, 11:09)

     Vlaston Stefan [utilizator] i-a raspuns lui Vali

     Raspunsul la aceasta intrebare.

     I-am pus aceasta intrebare dlui Mircea Miclea, de indata ce-l aflu va scriu raspunsul.
 • +1 (1 vot)    
  @Miruna (Vineri, 6 august 2010, 15:16)

  Vlaston Stefan [utilizator]

  Eu stiu ca la ID si FR (inv. la distanta si fara frecventa), examenele s-au dat cu "calculatorul", adica bifai raspunsul corect. Nu-i asa? Inclusiv licenta. Cine sa asculte 50.000 de studenti pe serie? cat timp ar fi luat?

  N-am nimic cu absolventii de la USH, am cu existenta unui inv. superior vazut exclusiv ca afacere, ca sursa de bani.
  • 0 (2 voturi)    
   @Vlaston Stefan (Vineri, 6 august 2010, 18:15)

   Vali [anonim] i-a raspuns lui Vlaston Stefan

   "Eu stiu ca la ID si FR (inv. la distanta si fara frecventa), examenele s-au dat cu "calculatorul", adica bifai raspunsul corect. Nu-i asa? Inclusiv licenta. Cine sa asculte 50.000 de studenti pe serie? cat timp ar fi luat?"

   Stiti bine ... dar cel putin utilizeaza metode moderne de examinare... dau examen grila exact ca multe dintre facultatile de stat doar ca nu o dau pe hartie, metoda folosita si de Universitatea Bucuresti (ex: Facultatea de Drept) sau ASE Bucuresti. Care e diferenta
   intre bifarea unui rezultat pe calculator si bifarea acestuia pe hartie (rezultat obtinut in urma unei rezolvari pe o ciorna) ? Daca spuneti ca examenul la Spiru e un X si 0 , la facultatile de stat ce este? Un 6 din 49??? Daca e asa de "monstruos" sa dai un examen grila de ce si facultatile de stat au introdus aceasta metoda? Oare nu tot din simplul motiv ca e eliminat subiectivismul celui care corecteaza?
   • +1 (1 vot)    
    Nu este corect (Vineri, 6 august 2010, 22:33)

    Vlaston Stefan [utilizator] i-a raspuns lui Vali

    Grilele se stiau inaintea examenului? Erau afisate undeva?

    Aveai dreptul la materiale ajutatoare in timpul examenului? Aveai raspunsurile la grile la tine?

    Cati repetenti a avut USH de-alungul anilor?

    Cand discuti cu un profesor la un examen este greu sa-l fraieresti, Isi da seama imediat ce stii. Sunt si eu profesor, pot face diferenta.
    • -1 (1 vot)    
     Ca profesor (Sâmbătă, 7 august 2010, 7:59)

     Niko [anonim] i-a raspuns lui Vlaston Stefan

     ... ar trebui sa stiti ca exista si examene cu materialele pe masa. Am avut vreo cateva la politehinca si erau cele mai grele. Tot ca profesor ar trebui sa puteti face diferenta intre un examen scris si unul oral. La un examen scris, grila sau nu, nu dicuti cu profesorul: dai foaia si apoi vi la ora 5 si ori te auzi strigat, ori te citesti pe o foaie lipita pe o usa.

     Am doi colegi de la USH si din cate povesteau pana si la ei se injumatateau pana la sfarsit. Au facut facultatea aia ca lucrau si au zis ca nu faceau fata cu una "serioasa" si lucru in acelasi timp. Unii oameni sunt mai saraci ca altii.

     Dupa gafa cu manualul langa tine, acuma cu o dam cu "stiai grila dinainte", pe urma o dam cu de ce nu au si ei repetentii lor. Ei bine se pare ca au si banuiesc ca e informatie publica. Pana de curand imi placeau articolele dumneavoastra, insa ar trebui sa va documentati putin inainte sa aruncati cu laturi in oameni.
    • 0 (0 voturi)    
     Dar pentru noi este corect ce ni se intampla? (Sâmbătă, 7 august 2010, 13:44)

     Vali [anonim] i-a raspuns lui Vlaston Stefan

     Da, aveam postate in jur de 200 - 300 de intrebari cu aprox. 1 luna inainte de examene pentru o materie, fara variante de raspuns ... asta se poate verifica pe site-ul USH, nu vorbesc din povesti ... La examen nu stiai ce variante de raspuns ai ... doar daca aveai norocul sa dai peste o grila din anii trecuti care sa cuprinda o parte din intrebari la care gaseai si variante de raspuns, apoi te apucai sa citesti tot din bibligrafia cuprinzand 4-5 autori pentru a-ti rezolva grila. Neavand variante, erai obligat sa treci prin toata bibliografia .... Si nu, la examen nu aveai materiale ajutatoare ... nu intrai in sala decat cu buletinul sau carnetul de student si logic cu ce ti-a ramas in cap! Cu siguranta nu poti sa fraieresti un profesor dar nici calculatorul nu-l fraieresti ... ai bifat corect, ai luat examenul, altfel, veneai in sesiunea de restante ... care era la fel de plina ca si sesiunea normala ... deci picau destui ...Iar profesorul poate fi si indulgent cu un student care stie de 4 si il noteaza cu 5, pe cand calculatorul nu. Si nici hartia aceea pe care se bifeaza raspunsurile la alte facultati de stat sau particulare nu lasa loc de interpretari. Nu sustin un anume mod de examinare, dar lasati-ne sa ripostam la aceste acuze ca am fi avut langa noi grilele cu raspunsurile corecte ... poate ca au mai fost si cazuri din acestea, dar cei care au facut asta nu au fost prinsi sau au avut examenul aranjat iar asta nu-i face pe toti vinovati ...
    • 0 (0 voturi)    
     ush (Duminică, 8 august 2010, 11:19)

     anonim [anonim] i-a raspuns lui Vlaston Stefan

     In legatura cu grilele, se stiau cam 300-500 de intrebari pentru fiecare materie de examen, fara raspuns corect, trebuia sa inveti ca sa le stii raspunsul. Exact ca la ASE, unde se tipareste o culegere pentru examenul de licenta cu toate intrebarile posibile.
     In sala s-a intrat fara absolut nimic, doar cu buletinul si un pix. Ciornele au fost date de catre supraveghetori, nu au fost acceptate din exterior.
     Timpul de rezolvare al intrebarilor era limitat, daca nu terminai, calculatorul se bloca si nu mai era luat in considerare nici un raspuns.
     La cursuri am fost in fiecare week-end si cate 8 ore, de dimineata pana dupa-amiaza, plus cursurile din timpul saptamanii.
     Atata timp cat diplomele nu se pot anula decat de catre instanta, inseamna ca ele sunt valabile in continuare. Daca se sustine un nou examen si cele vechi sunt valabile, ce se intampla in continuare? Nu ministrul anuleaza diplomele, ba mai mult, ele au fost eliberate de catre minister, au antetul acestuia si toate detaliile pentru a fi valabile. Atata timp cat iti pui semnatura pe un act, acesta este valabil. Nu conteaza daca stiai pentru ce semnezi sau nu.
    • 0 (0 voturi)    
     Subiectivism (Marţi, 21 septembrie 2010, 1:02)

     eusi [anonim] i-a raspuns lui Vlaston Stefan

     Domnule profesor, din pacate atunci cand asculti un elev, student, etc, apare subiectivismul, de ce??? Un profesor este si el om, poate ca in acel moment are probleme de serviciu, acasa, de sanatate, etc, poate nu ii place moaca celui ascultat, sunt multe motive prin care profesorul este subiectiv. Daca se neaga acest lucru, din pacate, inseamna ca este vorba de altceva despre care nu cred ca este cazul sa vorbesc. Referitor la licenta din septembrie, am inteles ca nu se va mai da, USH se pare ca a castigat in instanta acest lucru. referitor la acest scandal...uitati-va la facultatile de stat acuma, vedeti ca din nou au studenti, dar locuri fara taxa putine si multe la cu taxa, asta s-a dorit si asta s-a facut, in plus uitati-va la salariile profesorilor(sefilor, conducerile) de la univ. de stat, nu sunt cam nesimtite??? Cand sunt luati la intrebari ce fac cu banii sau unde sunt reclama autonomia universitara, asa ca....sa o lasam balta, s-a dorit distrugerea univ. particulare pentru a supravietui mafia de la stat.
  • -1 (1 vot)    
   Mda (Vineri, 6 august 2010, 19:02)

   Niko [anonim] i-a raspuns lui Vlaston Stefan

   Eu am dat admitere la automatica grila, singura diferenta era ca nu era pe calculator. Sa inteleg ca aveam si eu vreo carte cu formule langa mine doar fiindca dadeam grila?

   De unde pana unde de la grila sarim la manual langa? Nu va e rusine ca om batran?
  • 0 (0 voturi)    
   lipsa informare/sau insuficienta (Duminică, 8 august 2010, 19:34)

   Miruna [anonim] i-a raspuns lui Vlaston Stefan

   Primul aspect:
   La TOATE formele de invatamant s-au sustinut examenele in acest mod. Si examenele, si licenta. Sub forma de teste, pe calculator. Asa cum, de exemplu, am sustinut eu, in acest an, un examen identic la master, dar nu pe calculator, ci pe hartie, pentru ca nu au dotarile necesare. Pe cand la USH exista intr-adevar dotari, va recomand o vizita, pentru a vedea cam ce dotari au studentii, in conditiile unor taxe modice, spre deosebire de facultatile de stat, unde se percep taxe de cateva ori mai mari si studentii nu au nici macar cursuri. Dar sa revin la subiect: testele erau alese in mod aleatoriu, de calculator, dupa logarea cu datele personale de identitate. Si erau formate dintr-un un set de intrebari alese din cateva sute, cu variante multiple de raspuns, si la care nu puteai raspunde corect, daca nu ai fi trecut prin toata materia respectiva. Daca cineva se indoieste de dificultatea acestora, il rog sa consulte listele cu restantieri. Mai mult, fiecare student avea alt test, alte intrebari, fiind exclus sa poti copia unul de la celalalt. Nici de soptit nu ti se putea sopti,pentru ca testul trebuia rezolvat intr-un timp limita, asa ca nu aveai timp sa-ti ajuti colegul, chiar daca ai fi vrut. In incheiere, va informez si asupra faptului ca in sala de examinare INTOTDEAUNA se aflau profesori, (si nu portari sau femei de servici) care verificau documentele de identitate si supravegheau desfaurarea examenelor. Licenta s-a sustinut tot in acest mod, dar cuprinzand materia din toti cei 3 ani de studiu, un numar mult mai mare de teste si evident, un timp alocat corespunzator. In sala de examinare, s-a aflat O COMISIE formata tot din profesori, de aceasta data la intrarea in sala fiecare student fiind indrumat la un loc prestabilit. De exemplu, comisia sub supravegherea careia am sustinut eu licenta a fost formata din 5 cadre didactice. Mai mult, retineti, va rog, ce va spun acum: ne-am aflat in permanenta sub supravegherea camerelor de luat vederi, pentru a
   • 0 (0 voturi)    
    !!! (Luni, 16 august 2010, 18:26)

    NUTI [anonim] i-a raspuns lui Miruna

    sa fim seriosi,eu dupa ce-mi terminam testul il faceam si pe cel al sora-mii,plus ca toti aveam fituici, sa vedem cati iau licenta daca se da scris...nu ramai cu nimic dupa Spiru ....un carton doar.
  • 0 (0 voturi)    
   ID-spiru (Luni, 9 august 2010, 14:10)

   andrada [anonim] i-a raspuns lui Vlaston Stefan

   si studentii la ZI au sustinut examenele in acelasi mod.
   La examenul de licenta, au fost introdusi in sali, in ordine alfabetica, studenti din toate formele de invatamant. Deci, la ex. de licenta, langa mine (absolvent ID), s-au nimerit doar absolventi ai formei ZI. Si? care ar fi diferenta? Cand m-am ridicat, una dintre supraveghetoarele (profesoare) din sala a intrebat daca am terminat si ce punctaj am obtinut. La raspunsul 100%, colegii de alaturi se cam uitau la mine. Deci, de ce atatea comentarii, dispute?
   Daca esti autodidact, daca vrei sa inveti, daca accepti tehnologia actuala, poti invata chiar la ID. Iar la biblioteca virtuala gaseai cursuri, manuale. Daca avea cineva neclaritati, oricand putea merge la facultate, unde vorbea cu profesorul de curs.
   Spaga nu intra in calcul aici, pentru ca eu nu am dat nici un banut spaga.
   Si, apropos de examenul grila, un coleg, la zi, la alta facultate (de stat), fara PC in fata, a dat un examen tip grila si... l-a picat. Urmariti cat de multi picati sunt la astfel de examene.
   Deci, discutii inutile, rautati, micime (unii se cred superiori altora, dar este doar parerea lor).
 • 0 (0 voturi)    
  @cici (Vineri, 6 august 2010, 15:19)

  Vlaston Stefan [utilizator]

  Ce sa faca procuratura si politia? Ei nu se baga in chestiuni administrative. Derularea unor programe de studii neacreditate trebuia sa provoace interventia energica, administrativa, a statului. De ex., sa nu le acorde diplomele cu antetul ministerului, sa fi facut din 2007 ce a facut dna Andronescu cu OG 10/2009. Dupa ce raul fusese produs. Are dreptate cineva mai sus. Trebuie aplicata legea raspunderii ministeriale ministrilor care au stiut si au tacut.
 • 0 (2 voturi)    
  examene computerizate (Vineri, 6 august 2010, 17:07)

  Eduard [anonim]

  Domnule Vlaston,dvs spuneti ca,studentii de la ID nu au vazut niciodata un profesor in timpul examinarilor.Pe durata examenelor exista supraveghere video si profesori supravegetori,care asigura buna desfasurare a evaluarii!Sunt facultati de stat unde un examen de licenta dat cu profesorul a costat 800 de euro si lucrarea alte 400.Unui calculator nu-i poti da bani sa influenteze rezultatul!Unui profesor DA!
  • 0 (0 voturi)    
   Nu prof. supraveghetori (Sâmbătă, 7 august 2010, 21:23)

   Vlaston Stefan [utilizator] i-a raspuns lui Eduard

   Profi cu care sa faci schimb de idei, sa-ti raspunda la intrebari si nelamuriri. Educatia este o activitate profund umana, cu o cantitate mare de inefabil. Discutia face to face cu un profesor n-o poate inlocui calculatorul. Si nici examinarea. Sunt si eu profesor si stiu ce spun.
   • 0 (0 voturi)    
    examene (Duminică, 8 august 2010, 20:00)

    Miruna [anonim] i-a raspuns lui Vlaston Stefan

    Colegul discuta despre examene. Timp in care nu cred ca se mai pune problema schimbului de idei elev/profesor, ca nu la examene se invata materia.
    Cat priveste schimbul de idei, pe parcursul semestrelor se organizau cursuri si consultari, special in acest scop, doar ca erau programate in week-end. In plus, ca si la formele ID din facultatile de stat, de care nu comenteaza nimeni, exista posibilitatea relationarii profesor student, ghiciti cum? Corect, tot prin intermediul....calculatorului:).
    Pana la urma nu inteleg ce facem noi acum, cu aceasta discutie, stabilim modul de relationare student/profesor, universal valabil? Ok, atunci odata stabilit, sa fie pentru toti la fel, indiferent de forma de organizare a invatamantului: de stat sau privat. Ce parere aveti, e corect?
    • 0 (0 voturi)    
     TV (Luni, 9 august 2010, 15:06)

     Miruna [anonim] i-a raspuns lui Miruna

     ....am uitat sa precizez si de cursurile televizate.....la propria televiziune...pffff, probabil nici acolo nu poti relationa..???
     Va rog sa nu intelegeti ca iau partea USH, incerc sa va arat diferenta intre dotarile si facilitatile unui invatamant privat, care culmea, te costa mult mai ieftin, fata de cele ale invatamantului de stat, unde chiar nu inteleg in ce intra taxele de-a dreptul "nesimtite". Pentru ca nu am observat nici o investitie care sa vina in sprijinul studentilor!
     Nu v-ati intrebat niciodata, dar real, nu retoric, cum USH, de ex., cu taxe suportabile, a reusit sa si investeasca si sa modernizeze totul, de la sedii pana la aparatura, in timp ce univ. de stat arata si sunt dotate deplorabil, desi diferenta de taxe este simtitoare???
     • 0 (0 voturi)    
      Cum? (Marţi, 10 august 2010, 11:10)

      Vlaston Stefan [utilizator] i-a raspuns lui Miruna

      Asa cum relationam acum pe acest site?

      Nu e suficient. Factorul uman nu are cum sa fie expulzat din educatie. Macar pentru sansa studentului de a gasi "modele", pozitive sau negative.
      • 0 (0 voturi)    
       factorul uman (Marţi, 17 august 2010, 12:48)

       Miruna [anonim] i-a raspuns lui Vlaston Stefan

       Ca sunteti dvs.de acord sau nu cu o modalitate de desfasurare a procesului educational, privat, dar si de stat (ID-uri la ambele forme de organizare - diferenta: la “stat” s-au eliberat si recunoscut diplome, chiar si formelor de invatamant on-line, care numai autorizate nu sunt…), este mai putin relevant pentru tema discutiei.
       Aceste aspecte le puteti aborda cu mai multe rezultate, probabil, pe situl unde se dezbate Legea Invatamantului.
   • 0 (0 voturi)    
    none (Sâmbătă, 14 august 2010, 0:23)

    bima [anonim] i-a raspuns lui Vlaston Stefan

    Domnule profesor!
    Am facut Contabilitate si Informatica de gestiune la FR.Aveti idee cam ce inseamna contabilitate? Sau programare informatica?Sint curioasa cam cite probleme ati fi putut invata dvs ca papagalu'ca sa puteti lua un examen.Existau grile de 400-500 subiecte, dintre care 250-300 erau probleme.dIN PACATE TREBUIA SA STITI SA LE REZOLVATI CA SA PUTETI LUA EXAMENUL. La statistica am rezolvar problemele pe ciorna si am contestat un raspuns validat eronat,mi s-a luat ciorna si mi s-a modificat nota din 9 in 10 dupa ce profesorul a verificat corectitudinea rezolvarilor de pe CIORNA! Ati sustinut cumva vreun examen la statistica????????? Sint numai probleme,am facut o culegere de probleme inainte de acest examen! Ce ziceti de asta,domnule profesor? Intimplator tatal meu este PROFESOR ,iar calitatea invatamnintului este de cacao,la tooate nivelurile si formele posibile.Cine vrea sa invete invata.Eu am fost contabil inainte de a fi student si puteam sa ma duc la ASE unde licenta se cumpara cu 3000 EURO,stimate DOMNULE PROFESOR!
    • 0 (0 voturi)    
     Voi de ce denigrati facultatile de stat? (Miercuri, 1 septembrie 2010, 14:50)

     contabila [anonim] i-a raspuns lui bima

     Dvs de ce acuzati Ase-ul? Nu ati facut Ase-ul pentru ca v-a fost mai usor sa intrati la Spiru, la Ase se dadea admitere. Sunt forte curioasa cum ati putut dvs sa invatati contabilitate sau statistica din acele grile si la ID. Contabilitatea se invata cu creionul si cu hartia, vreti sa-mi spuneti ca intr-o jumatate de ora aveati timp sa rezolvati 30 de probleme de conta sau de statistica, mi-e greu sa cred!!!.

     Am absolvit Contabilitate si Informatica de Gestiune la ASE si am dat toate examenele scrise, sinteza, grila a fost doar admiterea. Examenul de licenta a constat in lucrare de diploma, prezentata in fata unei comisii de 4 profesori universitari. Si nu am dat 3000 Euro, si ma pot lauda ca acum stiu meserie.
     Nu vreau sa acuz pe nimeni, va rog doar sa nu va folositi de numele Ase-ului pentru a "va scoate" . Nu este corect ceea ce vi se intampla , dar haideti sa ne respectam reciproc!
     • 0 (0 voturi)    
      Grile SH (Marţi, 12 octombrie 2010, 14:25)

      ani [anonim] i-a raspuns lui contabila

      Aveti mare dreptate,grilele lor sunt foarte simpliste,si nu cuprind decat anumite aspecte ale contabilitatii.Adica sa fie date niste examene acolo.Cat despre statistica sau alte materii,raspunsurile la grile vizeaza simple definitii sau clasificari.Nu inteleg cum au reusit sa reziste atat de multi ani cu aceasta universitate de tot rasul.Din pacate nu este singura fabrica de diplome din Romania!Oare cui foloseste perpetuarea acestei stari de fapt,pentru ca pe ansamblu...NU ROMANIAEI !
  • 0 (0 voturi)    
   realitatea este... (Luni, 16 august 2010, 18:31)

   nuti [anonim] i-a raspuns lui Eduard

   eu habar n-am unde e sediul facultatii nici un Buc nici la Valcea,dar nici nu ma pot duce la interviuri ca nu cunosc nimic,tot vanzatoare voi fi !
   Se lauda mama ca sunt licentiata hahaha
 • -1 (1 vot)    
  MASMEDIA (Vineri, 6 august 2010, 17:16)

  Razvanxp10 [anonim]

  1+Alte+ Domnu-le Ministru al anvatamantului!. Stiu ca dv nu sunteti devina cu optiunea care au dat-o cei de la SpiruHaret sa mai dam inca o data licenta . Cei dinconducerea SPIRUHaret si doamna Ecaterina Andronescu au hotarat sa se scimbe treaba aceeasta ,mai direct sa faca rost de bani de la noi . Nu mai au bani de plimbari si afacerea scade din putere .este vorba de dinte afaceri la partidul Ecaterinei Andronescu .Eu vreau sa va spun ca nu mai am bani sa mai dau licenta inca o data ,m-au dat afara din serviciu sa bage pe altcineva cu pila mare ,stiti efectul in Romania .Vreau sa comuunic celor de la SpiruHaret impreunacu Ecaterina Andronescu *vei fi dati in judecata* .Va rog pe cei de la Observator si alte televiziuni sa ne ajutati si pe noi care nu mai putem face nimic.!!!Va rog!!! veniti cu ideii ca sa dam in judecata pe cei de la SpiruHaret si pe doamna Andronescu .pentru ca ia i-a atatat pe cei de la Spiru .va rog mult ajutatine ***Observator***(Antena1)*** . Rog sa nu se mai dea anca o data examenul (Licenta) 2+Alte+ Examenul auto .Domnu-le sef al politiei rutiere Bucuresti Firai atent aicea .lasane nu ne mai ingreunati , ce vorba este asta sa dam poligonul,traseu de noapte ,vor fi trei ancercari care trebuiesc luate toate ... Voi considerati ca se fac prea multe accidente?DA ANTRADEVAR .cei care dac accidente sunt cei care sunt bauti . eu vin si va corectez - logica mea este ,vreti sa se faca treaba asta ca nu prea mai aveti bani mai multi ,nu mai vin bani an bugetul statului de la voi ,adica nu prea mai contribuiti catre stat. cum se face de va-ti gandit voi amandoi de s-au ivit chestiile astea doua cu SPIRUHARET SI POLITIA CU EGZAMENUL AUTO AN ACELASI TIMP. PARCA S-AU VORBIT .OK.NU LE MAI MERG BANII VOR MAI MULT . Lacomilor ce sunteti. De ce nu nu eliminati tirurile,masinile grele,tranvaiele ,trolebuzele-*sa ia taxii ca unt masini usoare dar sa nu coste asa de mult traseul, sa coste tot cat face reatb* .astea omoara lumea .de ce nu
 • -1 (1 vot)    
  Fraze denigratoare in continuare (Vineri, 6 august 2010, 18:55)

  Mitica [anonim]

  Stimate d-le Stefan Vlaston, v-am urmarit in dimineata zilei de 06 aug. 2010 , la Antena 3, unde erati impreuna cu Abramburica (nu eu am etichetat-o asa ). Aveti in continuare pareri pertinente in acest scandal.
  In continuare Abramburica rosteste fraze denigratoare, astfel:
  ------ ,, s-a intalnit ea, (parca ), in curtea Politehnicii cu 3 absolventi de Spiru Haret , care nici nu stiau unde e ....Spiru Haret ! Sunteti abramburita d-na, sediul unde se elibereaza diplome pentru toata tara , este in Bucuresti pe str. Nicolae Iorga. Poate absolventii venisera si ei din tara, de la Arad , Suceava.....Nu toata lumea este desteapta ca d-voastra , si pe deasupra mai aveti si un GPS in cap cu toate localitatile si strazile din tara. DE ,...... doar ati fost ministru. Noi absolventii de la Spiru , inca nu avem GPS (in cap), dar dupa toate scandalurile legate de acest subuiect, cred ca nu mai avem mult. Scandal rascolit de d-na in 2009, pentru ca nu mai avea studenti la Politehnica. PAREREA MEA !!!
 • -1 (1 vot)    
  Ne sutor supra crepidam (Vineri, 6 august 2010, 20:01)

  Marius [anonim]

  Fabrici de diplome sunt toate universitatile care au f. multe locuri cu taxa,deci si Univ.de Stat.Ministerul nu trebuia sa informeze,ci sa desfiinteze imediat sectiile neautorizate de la Spiru Haret.Dar Statul a luat bani din impozitele platite de Spiru de la studenti.Iar Ministerul a eliberat diplome ilegale oare ? Daca e asa,trebuie sa raspunda in fata justitiei.Testele grila nu sunt deloc mai usoare decat un examen scris sau oral,unde te poti desfasura.Ba dimpotriva.Universitatile nu au de ce "sa controleze valoarea actelor de studiu",fiindca ele au fost eliberate de minister.Sau acum universitatile controleaza ministerul ? Acesta e responsabil in totalitate de actele emise,inclusiv de diplome.Am terminat,dupa Spiru Haret,un master la Univ. de Stat,la care am intrat prin concurs si am terminat cu brio,desi aveam colegi exclusiv de la Stat.Calitatea actului de invatamant nu e mai slaba decat la alte universitati,doar taxele sunt mai mici.Am fost la Univ. de Stat si mi s-au cerut 18 milioane de lei,iar la Spiru taxa era doar de 9 milioane.De aceea m-am inscris acolo.Nu sunt singurul in aceasta situatie.Insa,vorba lui Cicero,hartia suporta orice.
 • 0 (0 voturi)    
  Rezultatele slabe (Sâmbătă, 7 august 2010, 1:39)

  Dl. Mircea Muthu [anonim]

  Dl. Mircea Muthu, decanul Facultatii de Litere din cadrul Universitatii "Babes Bolyai" - Cluj-Napoca(universitate DE STAT, n.n.): "Rezultatele slabe de la titularizare sunt cauzate de faptul ca absolventii de facultate sunt extrem de slab pregatiti”.
 • -1 (1 vot)    
  Denigrarea USH: TAXELE DE BUN SIMT! (Sâmbătă, 7 august 2010, 1:41)

  CREON [anonim]

  Intamplarea face ca eu predau atat la o universitate de stat cat si la USH.
  Va asigur ca cel putin la materia mea, amfiteatrul este plin de studenti, ca este printre putinele facultati de drept unde se imbina teoria cu practica. Dar ca orice intreprindere privata, si USH a avut si are cea mai performanta echipa manageriala, si cum invidia la romani este proverbiala( sa nu uitam acel proverb"sa moara si capra vecinului" sau cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia) cei mai incapabili din alte domenii cu acelasi obiect de activitate , in loc sa promoveze, sa popularizeze partea pozitiva, s-au pus cu toti sa-i dea in cap invingatorului.
 • -1 (1 vot)    
  Judecăm candidatul, nu instituţia! (Sâmbătă, 7 august 2010, 1:43)

  HERA [anonim]

  A C. Recruitments: Judecăm candidatul, nu instituţia

  … “Am învăţat de-a lungul timpului să evaluăm şi să judecăm candidatul şi nu instituţia; cunoscut absolvenţi de facultăţi particulare care sunt foarte buni şi candidaţi care veneau de la instituţii de renume, care nu prea aveau ce oferi”, a declarat Liliana Dumitrescu, reprezentanta companiei.
  • 0 (0 voturi)    
   Nu e asa (Duminică, 8 august 2010, 9:28)

   Vlaston Stefan [utilizator] i-a raspuns lui HERA

   Cand un absolvent de Harvard se prezinta la angajare, prezinta deja garantii solide. Tot asa, un absolvent de USH, ce prezinta? Trebuie sa redea examene in fata angajatorilor. Dat astia nu au timp de asa ceva, ca mai trebuie sa castige si bani.
   • 0 (0 voturi)    
    Cati din cei care au studiat la Harvard muncesc in (Luni, 9 august 2010, 19:01)

    Vali [anonim] i-a raspuns lui Vlaston Stefan

    Se compara vreo universitate de stat din Romania cu Harvard??? Ce garantii ofera la angajare un absolvent de ASE? Se dezmeticeste abia dupa cateva luni dupa ce se angajeaza. Si nici macar atunci nu e pe deplin dezmeticit pentru ca un contabil cu studii medii il "bate" in eficienta de departe avand o experienta in spate ... In primul rand, domnul ministru ar trebui sa introduca reforma in tot invatamantul de stat, trebuie schimbata optica in predare, sa modernizeze invatamantul, sa se coreleze cunostintele dobandite la cursuri in universitati (si nu numai, in liceu sunt materii complet inutile ... de aici ies analfabetii ... nu din USH!!) cu ceea ce se face concret in domeniul pentru care te pregatesti si apoi sa avem pretentii de a face comparatii cu vreo universitate de prestigiu ... Unoversitatile noastre au fost odinioara de prestigiu ... acum nu au ramas decat cu un renume pierdut in ceata din cauza atator ministri incompetenti!
 • -1 (1 vot)    
  “Haretistii(absolventi ai USH, n.n.) le-au dat cla (Sâmbătă, 7 august 2010, 1:45)

  Faptele vorbesc!Concurenta!Nu lozincile! [anonim]

  Faptele vorbesc!
  Vezi http://www.jurnaluldebotosani.ro/Invatamant-se-face-carte-si-la-privat-Haretistii-leau-dat-clasa-celor-din-invatamantul-de-stat-A16525.html
  • “Haretistii(absolventi ai USH, n.n.) le-au dat clasa celor din invatamantul de stat.
  Cele mai multe note sub 5 de la examenul de titularizare au fost obtinute de cadrele didactice care provin din invatamantul de stat. In mod suprinzator, doar un procent mic din absolventii invatamantului privat nu a reusit sa ia note peste 5.”
 • 0 (0 voturi)    
  cum cine ? min istrul !! (Sâmbătă, 7 august 2010, 12:23)

  nabokov [anonim]

  In textuldvs. spuneti:

  "Ce n-a facut Ministerul Educatiei

  1. In anii 2007-2008, cand deja functiona Legea Asigurarii Calitatii, Ministerul n-a informat zilnic, pe toate canalele media, la ce se expun studentii care aleg sa invete la aceste programe neautorizate.
  2. A eliberat Universitatii Spiru Haret, in 2008, in timpul ministrului Cristian Adomnitei, 52.000 de diplome cu antetul Ministerului, acte de studii cu regim special, pentru a fi acordate inclusiv absolventilor de programe de studii neautorizate. In baza caror aprobari? Cine se face vinovat de aceasta gafa? N-am aflat si probabil n-o sa aflam niciodata.

  si puneti intrebarea:

  "Cine se face vinovat de aceasta gafa? N-am aflat si probabil n-o sa aflam niciodata."

  RASPUNSUL este cat se paote de simplu: MINISTRUL este raspunzator, cine altcineva ? Pentru ce exista un ministru ? Doar ca sa faca parte din guvern, sa beneficieze de avantaje acordate demnitarilor - din bani publici - si sa ... paseze raspunderea , pt. orice problema concreta, functionarilor subordonati ?? Pai asta putea face - si chiar facea - vestitul Zaroni, prietenul lui Petru Groza, pus ministru al agriculturii... despre care el nu stia mare lucru.

  Tot intr-o astfel de epoca (de felul "epocii Zaroni") traim si astazi ? Da ???? De ce nu precizeaza nimeni acest aspect... ca sa stim ce avem de facut ??
  • 0 (0 voturi)    
   Ministerul (Duminică, 8 august 2010, 9:24)

   Vlaston Stefan [utilizator] i-a raspuns lui nabokov

   Paseaza responsabilitatea la univ. cu argumentul: vor autonomie, dar cand e sa raspunda arunca vina la altii. Cam asa este.

   Ar trebui ca USH sa se aleaga cu o serie de procese de la "pagubiti", care sa le ceara in instanta despagubiri.

   Asta nu inseamna ca ARACIS si MECTS nu au partea lor de vina, pt. ca trebuiau sa asigure legalitatea macar, daca nu si calitatea serviciilor educationale. Statul ia taxe si impozite de la cetaten, inclusiv pt. acest lucru: sa verifice legalitatea si calitatea bunurilor si serviciilor din piata. Ce-ar fi sa iau de la farmacii medicamente care sa ma omoare.
 • 0 (0 voturi)    
  nu va deranjeaza? (Sâmbătă, 7 august 2010, 12:39)

  maria [anonim]

  Cursurile facute la eurocor, la somaj pentru reconversie profesionala, alte si alte cursuri prin corespondenta, acceptate

  Defapt de ce va deranjeaza la cei care au luat licenta la USH ? de multe ori sunt mai buni decat unii dintre dvs. care tot ponegriti si denigrati

  citez "M-am saturat ca "analfabeti" profesional sa aiba, la 50 ani DEJA (sau sa spun DOAR???) doua specialitati terminate la Spiru Haret."

  Care este problema dvs. cu cei care au peste 50 de ani mai sunt si din cei care au facut facultatea din placere, ce este sigur ca nu a trebuit sa cheltuiesc bani pentru a promova examenele, in fata calculatorului este "stii sau nu stii".

  Chiar credeti ca ne temem de a da iar licentele, NU
  noi le putem da oricand, dar dvs. ? insa ... le-am dat
 • 0 (0 voturi)    
  nu va deranjeaza? (Sâmbătă, 7 august 2010, 12:39)

  maria [anonim]

  Cursurile facute la eurocor, la somaj pentru reconversie profesionala, alte si alte cursuri prin corespondenta, acceptate

  Defapt de ce va deranjeaza la cei care au luat licenta la USH ? de multe ori sunt mai buni decat unii dintre dvs. care tot ponegriti si denigrati

  citez "M-am saturat ca "analfabeti" profesional sa aiba, la 50 ani DEJA (sau sa spun DOAR???) doua specialitati terminate la Spiru Haret."

  Care este problema dvs. cu cei care au peste 50 de ani mai sunt si din cei care au facut facultatea din placere, ce este sigur ca nu a trebuit sa cheltuiesc bani pentru a promova examenele, in fata calculatorului este "stii sau nu stii".

  Chiar credeti ca ne temem de a da iar licentele, NU
  noi le putem da oricand, dar dvs. ? insa ... le-am dat
  • 0 (0 voturi)    
   Problema (Duminică, 8 august 2010, 9:26)

   Vlaston Stefan [utilizator] i-a raspuns lui maria

   Este de procente. Cati au iesit bine pregatiti din USH? 10-15%? Mai mult, mai putin? Poate sesiunea de relicentiere ne va spune, poate si acest lucru. Cum va iesi USH din acest "experiment" (relicentierea), numai Dzeu stie!
   • 0 (0 voturi)    
    none (Sâmbătă, 14 august 2010, 0:27)

    BIMA [anonim] i-a raspuns lui Vlaston Stefan

    Cam citi au iesit si de la ASE,cred ca multi sint printre "economistii" de frunte ai acestei tari.Si se vede cit de bine sint pregatiti
  • 0 (0 voturi)    
   Tara lui Voda (Duminică, 8 august 2010, 20:53)

   alex [anonim] i-a raspuns lui maria

   Eu nu neg ca la USH nu au fost si oamenii care "au tras pisica de coada". Insa la stat situatia nu mi se pare cu nimic mai presus. Din cate stiu, nicio facultate din Romania, fie ea privata sau de stat nu a fost mentionata in Top 500 Univ din lume. Daca aceste facultati de stat sunt asa de bune, de ce nu se regasesc in acest top???Eu personal am investit mult timp si bani pt a obtine aceea diploma la USH. Acum imi este aproape imposibil sa vin in tara sa sustin din nou examenul de licenta. Atunci (2008) a fost o alta situatie - mi-am dat demisia si am invatat 3 (trei) luni zi si noapte pentru acest examen. Acum lucrez in strainatate si concediul este programat pt sfarsitul lui octombrie. Deci nu am cum veni in septembrie. Pe de alta parte, daca as veni sa sustin examenul asta ar insemna sa recunosc cumva ca am trisat. ori acest lucru NU s-a intamplat. Tipic romanesc este sa ne invrajbim intre noi fara a vedea problema care ne afecteaza pe toti. Eu personal consider vinovat atat faculatatea cat si ministerul educatiei, de aceea le voi da in judecata pe amandoua. Voi cere atat daune morale cat si materiale. Eu efectiv trebuie sa fac facultatea din nou (alta facultate). Chiar daca va fi ok cu aceasta, dupa tot scandalul asta, toti angajatorii vor stramba din nas cand le voi arata diploma emisa de USH....
 • 0 (0 voturi)    
  OPINIE (Duminică, 8 august 2010, 2:16)

  Mona [anonim]

  DACA VREI SA INVETI CARTE NU TE DUCI LA SPIRU HARET. Daca te asociezi cu mediocrii vei fii si tu la fel ca ei. Va sfatuiesc sa cautati universitatiile care au "grad de incredere ridicat" (indiferent daca este de stat sau particulara) si au o buna reputatie.
  • 0 (0 voturi)    
   Daca (Luni, 9 august 2010, 8:02)

   Vlaston Stefan [utilizator] i-a raspuns lui Mona

   Gradul asta ridicat a fost dat de ARACIS, tot cam aia e....
  • 0 (0 voturi)    
   eu zic...snobism desuet (Marţi, 17 august 2010, 12:27)

   Miruna [anonim] i-a raspuns lui Mona

   Lasa sfaturile de snoaba cu diploma si treci si tu la invatatul limbii romane!
   Nu va mai dati rotunzi, absolventii de "stat"...prin baruri sau la mila profesorilor, poate....cand nu veti avea voi greaseala, atunci sa va infigeti in altii...pana atunci, pas!
   Las' ca va vad eu la ora actuala cine invata de fapt, noi, analfabetii, sau voi, absolventii la "stat" cu restante (la master) la greu !
 • 0 (0 voturi)    
  la distanta (Miercuri, 11 august 2010, 10:57)

  campineanul [anonim]

  la Ploiesti ospatarii vin cu grilele de la secetare, bifeaza, si termina sesiunile cu note mari. Daca s-ar prezenta la vreo comisie de examinare ar fi zero. Banii spun totul. Halal Spiru Haret !!
 • 0 (0 voturi)    
  Foarte important!!! (Joi, 19 august 2010, 17:24)

  Moartea Neagra [anonim]

  Prima parte.
  Foarte important,te rog citeste si nu permite la nimeni sa iti descrediteze diploma pe cand la altii nu!
  Uite ce va comunic eu,cred ca e printre primele interviuri legate de problema Spiru Haret si aici este spus un adevar,nu stiu cum l-au intors si obliga sa facem asta,sa faca aia,sa de-a examen din nou...si doar pe unii si pe unii nu.In acest interviu e scris clar cum s-a intamplat toata povestea,cine e de vina,de ce e de vina...cine nu il stie sa il citeasca http://www.evz.ro/detalii/stiri/spiru-haret-scoala-la-distanta-cu-diplome-nerecunoscute-124.html
  Aici e o problema,sunt doua Institutii si ambele au vina,unul pentru ca nu a depus dosar celalalt pentru ca i-a permis sa functioneze.Cine sufera?Noi!

  Pai, eu vad ca din 2004 toti inscrisii teoretic au diplome ilegale.Eu m-am inscris in 2004,nestiind ce o sa urmeze.De ce m-am inscris aici?Era singurul loc in orasul meu unde aveam Specializarea....
  In 2008 trebuia sa dau licenta insa nu mi-au aparut niste note la referate si am pierdut licenta.Dupa multe telefoane mi-au gasit notele si m-am pregatit de licenta din iarna 2009 dar surpriza a fost sa mi se spuna ca nu m-am prezentat la un examen si din nou am trecut pe langa,insa doi prieteni au reusit sa intre in licenta si sa treaca.Ambii au diplomele acasa,unul a si profesat.
  In vara lui 2009 mi-am dat licenta si am "castigat",acum ar trebui sa imi elibereze diploma dar se zice ca nu o vad.
  Si se mai zice ca diplomele nu o sa fie recunoscute.
  Pai ori nu le mai recunoaste pe TOATE incepand cu anul 2004,nu conteaza ca te-ai inscris in 2003 sau 2002,teoretic 2004 este anul in care Spiru Haret ID a intrat in ilegalitate,ori le recunoaste pe TOATE.
  Nu imi spune-ti mie ca eu m-am inscris in 2003 si era acreditata facultatea pentru ca tu din 2004 ai fost ilegal,deci acel sau acei ani nu sunt recunoscuti,drept urmare nici licenta data in 2005.
  Vedeti exemplu cu Tanti ce se lauda in libertatea ca i-au recunoscut diploma.
 • 0 (0 voturi)    
  Foarte important!!! (Joi, 19 august 2010, 17:25)

  Moartea Neagra [anonim]

  Partea a doua.
  Ea spune ca s-a inscris in 2004 iar potrivit ordonanţei 10/2009, doar absolvenţii înscrişi în anul I în perioada 2005-2008 au probleme DAR,DAR aici scrie ca PANA (nu inclusiv) 2004 Spiru a depus dosar la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) pentru a primi certificare.
  Deci oricum ar fi,daca Ministerul ramane cu aceasta decizie,aceasta tanti are o diploma ilegala.
  Daca se vrea dreptate atunci sa fie DREPTATE si legea respectata.
  Ori avem toti diplome legale ori nu se accepta la nici un student care in 2004/2005 activa la Spiru Haret.
  NIMIC,nu imi spuneti mie ca eu am diploma in mana sau eu m-am inscris inainte de 2004.
  Vreti dreptate,sa fie,sa nu vad un om cu diploma obtinuta la Spiru Haret dupa anul 2004 ca are diploma legala.
  Sa nu vad nici un baiat de bani gata cu diploma recunoscuta,sa nu vad un om cu influente ca are diploma recunoscuta,sa nu vad nici o tanti la care sotul e primar,viceprimar,politist....ca cineva i-a acreditat diploma si se poate angaja sau este angajata,respectiv angajat.
  Punct!!!
  • 0 (0 voturi)    
   ush (Vineri, 20 august 2010, 14:08)

   lala [anonim] i-a raspuns lui Moartea Neagra

   cred ca ar fi cazul sa vedeti ce rebuturi dau facultatile de stat care este mita ? ce sa caute studentii la politehnica sa ingroasae randurile somerilor cine are nevoie de ingineri in tara asta eu propun sa mai iasa la pensie sau sa mearga in fabrici si uzine(care or fi acelea)sa demonstreze ce stiu acesti asa zisi profi ing care stau si copie lucrari peste lucrari de la cei care au cercetat cu adevarat acum 60 de ani iar ai nostri rectori decani etc(numiti politic se stie acest lucru)habar nu au pe ce lume traiesc luati la citit ce descoperiri de mare valoare au facut folositoare acestei tari ajunsa in starea cunoscuta si apoi sa tot discutam de valoarea profesorilor din facultatile de stat sau particulare singurul adevar este ca fiecare isi apara locul cat mai caldut cine preda in aceste institutii cetateni din afara sistemului de invatamant NUSUNT ACEASI SI IN PRIVAT SI LA STAT FLAMANZI SINGURII CARE SUFERA SUNT ACUM ABSOLVENTII
 • 0 (0 voturi)    
  Razboiul Troian, doar ca Eris e Ecaterina (Joi, 2 septembrie 2010, 11:19)

  Troia [anonim]

  Stimate doamne si stimati domni, sunt abs a Univ Spiru Haret, am absolvit facultatea de Limbi si Literaturi Straine (2008). M-am transferat la Spiru Haret in anul al III-lea de la o universitate de stat cu renume in Romania. La universitatea de stat am avut cursuri la zi, la examene am obtinut note foarte bune, motivul pt care m-am transferat la Sp Haret la forma de inv la distanta (alternativa aparent excelenta pt cei care munceam) a fost acela ca am fost nevoita sa lucrez 8 -10 ore pe zi, nici vorba ca am "fugit de carte". Am muncit f mult ca sa-mi iau examenele in anii III si IV, mult mai mult decat munceau fostii mei colegi de la stat, dar bravo lor daca le-a fost mai putin greu decat mie - ei nu erau nevoiti sa mearga la serviciu de la 8 la 5 si in consecinta sa se transfere la ID. Permiteti-mi sa va marturisesc ca examenele in cadrul fac de Limbi si Lit Str la Spiru Haret nu se iau in nici un caz usor si supraveghetorii chiar daca ar fi dispusi sa te ajute nu pot, deoarece nu au "nici in clin nici in maneca" cu disciplinele rspective. Sa nu mai adaug ca inainte de licenta cu 3 saptamani am fost anuntati ca spre deosebire de anii anteriori (de la Spiru Haret), nu mai putem sa alegem intre modulul de Limba si Literatura, ambele fiind obligatorii atat la Lb Engl cat si la Lb Franceza + traduceri si retroversiuni. Doar 3 saptamani!! in timp ce colegii mei de la stat aveau de ales intre modul de limba si literatura pt sustinerea examenului de licenta. M-am ostenit rau timp de 2 ani, si e meritata diploma mea!, nu o sa permit nimanui nici sa mi-o retraga, nici sa mi-o puna la indoiala. Dupa anul III la Spiru Haret m-a apucat supararea ca doamnele secretare imi vorbeau urat sau nici nu stateau de vb cu mine, circulau zvonuri ca facultatea ba e recunoscuta, ba nu e, si mi-am zis ca mare greseala am facut sa vin la Spiru si am hotarat ca ma transfer din nou la fac de stat, zis si facut, dar nu iti mai permitea nimeni sa pleci, odata intrat in sistemul lor.
 • 0 (0 voturi)    
  trebuie interzisa Universitatea asta de securisti (Joi, 2 septembrie 2010, 11:28)

  gigi [anonim]

  In primul rand astia sunt fostii securisti din invatamant,au luat cladirile pe banii naivilor care au tot cotizat,ce sa mai spui de saracii care au facut acolo sunt distrusi,cine naibii ii mai poate lua in considerare cu diploma de Spiru Haret?Toti fac caterinca la maxim,pe cand aia care sunt profesori sa-i vezi cu ce tupeu si cu ce bataie de joc ii trateaza pe studenti,trebuie scoasa in afara legii au dreptate este o scoala care nu trebuia sa existe.Pacat de tinerii care s-au chinuit sa faca scoala acolo,ei nu au nicio vina,asta inseamna manipulare ordinara securistica,nu mai dati voie sa distruga tinerii ,daca nu inchideti toate universitatile astea particulare nu faceti nimic.
 • 0 (0 voturi)    
  Razboiul Troian (Continuare) (Joi, 2 septembrie 2010, 12:06)

  Troia [anonim]

  Am cerut permisiunea sa ma intorc la univ de stat, nu se putea; am cerut permisiunea sa sustin licenta la univ de stat (unde erau dispusi sa ma lase sa sustin ex de licenta atata timp cat aveam aprobarea de la Sp Haret). Dupa 3 luni de la trimiterea cererii in care solicitam perm sa sustin licenta la univ de stat (timp in care sunam saptamanal la Bucuresti) mi s-a trimis cererea semnata de decan dar de rector nu. Am sunat la rectorat si mi s-a spus/urlat: "D-l decan nu da voie la nimeni...!" Am sustinut-o in cele din urma (si cu regrete) la Spiru Haret, nu am sa o mai sustin INCA ODATA la Spiru Haret!!! Si nici la o universit (oricare) de Stat!!! unde nota ar fi mult peste 8 daca ar fi sa o dau in 3 zile, insa nu am sa mai fac un lucru pe care l-am facut deja si e bun facut. M-am rugat un an de Sp Haret sa imi permita o schimbare si nu au actionat in favoarea mea, acum ma obliga?! in favoarea cui, a mea? in nici un caz?! Ei sunt pe "Dealul greselilor " impreuna cu domnii si doamnele din Minist Invatamantului care vor o bucatica din marul de aur, nu ca planuiesc sa faca cinste invatamantului romanesc, prin urmare sa rezolve problema fara hotarari cu efect retroactiv. La mijloc suntem noi, absolventii care am trecut unii mai greu, altii mai usor prin scoala, insa conflictul e pur altul; e politic, e al concurentei intre invatamantul de stat si privat, si cine le mai poate cuprinde cate or fi?! Haideti sa actionam diplomat si discret, sa ne rezolvam profesionist problemele - sa mai citim si articole de bine in presa din tsarishoara noastra si de peste hotare, ca rele s-au spus destule.
  • 0 (0 voturi)    
   tineretul de aur (Joi, 9 septembrie 2010, 10:46)

   clito [anonim] i-a raspuns lui Troia

   V-am citit replicile pro si contra pe tema invatamantului actual romanesc si am ramas uimit de cat de inchisi la minte sunteti si ce usor de manipulat puteti fi.Felicitari,partidul comunist traieste prin voi.
 • 0 (0 voturi)    
  pentru informare... (Luni, 20 septembrie 2010, 22:01)

  didna [anonim]

  http : / / manifestush .blogspot .com/

  Aici o sa gaseasca domnii moderatori si alte subiecte despre invatamantul romanesc. USH fabrica de diplome? Sa fim seriosi!
  • 0 (0 voturi)    
   licenta ush (Marţi, 5 octombrie 2010, 14:12)

   didi [anonim] i-a raspuns lui didna

   vinovati de acest circ mediatic sunt exact cei care acuza ,adica ministrii care in tot acest timp nu au vazut ca ceva este in neregula cu aceasta universitate.raspunderea ministeriala unde este ? toti ministrii incepand cu d-na experta in invatamant ,d-na abramburica care acum da lectii la televiziune cum ar reforma dinsa invatamantul ,si cit de analfabeti sunt cei de la ush.cu totii stim cit de bine a inceput dinsa reforma "alternativa"introducind in invatamant pe andreea esca si altii si cit de mult citesc astazi elevii din scoala generala sau cei de la liceu.d-na andronescu in primul rand ar trebui sa va examinati pe d-voastra,si sa vedeti ce rezultate spectaculoase a-ti avut si apoi sa etichetati niste oameni care 4sau cinci ani au mers la serviciu si la facultate.de ce sunteti asa pornita nu mai iese "spaga" profesorilor si trebuie sa-i plateasca "statul' mai mult?
   rusine ,rusine d-na ministru de exceptie sustinuta de un analfabet in campania electorala-vezi vanghelie!!!!!!!!!!
   pe vanghelie cum i-l considerati "geniu? ce studii are dinsul?
 • 0 (0 voturi)    
  judecata (Marţi, 30 noiembrie 2010, 16:13)

  smh [anonim]

  Ma aflu in aceeasi situatie neplacuta ca voi toti si ma gandesc serios sa actionea in instanta pt a-mi recupera banii de la aceasta institutie neserioasa si ignoranta!
  Din fericire nu am apucat decat 1 an de zile,dar chiar si asa mi se pare firesc sa imi recuperez banii,pt ca timpul si finantele mele au fost investite in zadar intr-0 institutie care nu a stiut decat sa se joace de-a acreditarea-neacreditarea si noi am picat la mijloc intre razboiul si interesul diversilor din minister.Bineinteles ca nimeni nu se gandeste la acest aspect,e prea putin important pentru cei ce nu au lipsuri!
  Ma gadesc serios sa actionez in instanta si daca mai sunt doritori in a-si recupera banii,sa ma contacteze la adresa de mail jaqvint@yahoo.com
 • 0 (0 voturi)    
  superrrr!!!! (Joi, 13 ianuarie 2011, 10:27)

  seby [anonim]

  mai voi va certati degaba, sunt perfect legale...eu cu o diploma de la spiru in drept am reusit sa fac un master la stat in management.....fara probleme!!! 100% adevarat...asa ca.....politic s-a incercat distrugerea acestei universitati!
  • 0 (0 voturi)    
   diplome (Luni, 6 august 2012, 13:56)

   Niku Savarciuc [anonim] i-a raspuns lui seby

   Spiru Haret este o universitate presigioasa, dar elibereaza extrem de greu diplomele. Daca esti din capitala, este in ordine, te baga in seama, iti elibereaza diploma, dar daca esti din provincie te-a terminat. Poti sa dai sute de telefoane, platesti taxa cuvenita si tot degeaba. Te amana la nesfarsit. E teroare nu alta. Aici trebuie sa faca ceva sa-si schime modul de lucru.
 • 0 (0 voturi)    
  mesaj (Miercuri, 4 mai 2011, 21:19)

  Felicia [anonim]

  BUNA ZIUA!....OAMENI BUNI!.....as dori sa nu mai faceti atatea comentarii asupra Universitatii Spiru Haret , deoarece, adevarata "buba "pleaca de sus, intrucat d-na Andronescu si ceilalti din sistem, trebuiau sa deschida ochii bine de la inceput, nu acum dupa atatia ani cand... tot omul de rand (ca sa nu-si piarda serviciul)sunt obligati de imprejurari sa faca o "Facultate "cu mari sacrificii. Aici este un joc politic intre ei in care intra si problema banului si setea de putere, dar cei de sus nu se gandesc la calitate si ...daca vreti sa stiti dv.(cei care comentati numai ca sa injositi aceasta Facultate...)spuneti-mi si mie ....de ce "unii profesori" universitari de la stat cer de la "unele studente" favoruri amoroase pentru a le promova la examen?sau...(ca toti sau aproape toti studentii) sa le cumpere manualul de specialitate ca sa-i promoveze la examen macar la limita ...cu un 5 daca nu mai mult!?....asta o stiu de la studente, pentru ca oricat de secretos ai fi ....fara sa-ti dai seama o spui ca intre prietene sa te descarci. Credeti ca la Facultatile de stat se invata chiar asa dupa cum se afirma?....Este un proverb care spune asa: Orice padure are uscaturile ei". Cel putin as spune ca la Spiru Haret chiar daca este un examen tip test grila, dar daca inveti promovezi examenul, daca nu ...sa-ti fie de bine! ...pe la toamna sau la anul care vine, pentru ca pe calculator nu-l poti mitui ca pe profesor....dupa ceea ce s-a completat datele personale ...etc ...la examenul respectiv... ramane inregistrat in calculator. Deci, mie mi se pare destul de corect sa fie asa. Sa fie la un examen si 1000 de intrebari ca nu ma supar ! chiar m-as bucura !...ca numai asa se va vedea cine invata si cine nu...asa ca...terminati odata pentru totdeauna cu injosiri de genul: analfabeti,mucosi etc...ca de...pretindeti ca sunteti oameni pregatiti si culti!...Va multumesc.


TOP5

Ultimele
stiri
  Nu există niciun articol deocamdată în această categorie

FORUM

Ultimele
discutii